- Konu Sahibi yeduaetsev_
-
Ben de senin gibiyim yanlız değilsin arkadaşım..deneyim dediğiniz şey nedir allah aşkına? deneyim kendini tekrar ettiği sürece edinilir. bir iki yapıp sonrada o kızı ortada bırakıp veyahut sadece o iş için beraber olup gelip sizle evlenmesini nasıl kabul edebiliyorsunuz, bunu anlayamıyorum üstüne bir de keşke başkasıyla yapmış olsaydı diyenler var şaka gibi. insan sevdiğini başka bir kadınla nasıl paylaşır bunu nasıl içine sindirir. ben mi çok duygusal yaklaşıyorum acaba.
Benim bulunduğum çevrede de eğer yaşadım derlerse ayıplanırlar ve herkes öğüt vermeye başlar, bunları ilk defa sizden duyuyorum açıkçası ve çok şaşırdım ..ilginç olan ne biliyor musunuz? evlenmeden önce birliktelik yaşamamış bir erkeğin dışlandığı- ayıplandığı- yadırgandığı bir toplumda erkek neden yapmadım desin, neden yalan söylesin ki? tam tersi yapmadığı halde arkadaş çevresi tarafından dışlanmamak için yaptım diyenleri duydum ama, bu da yine onların itirafıydı..
üstelik sadece bizde de değil.. yabancılar arasında da açık açık yapmadım diyenleri biliyorum.. onların dininde günah olduğu için ve dinlerine önem verdikleri için v.s. v.s.
Valla benim çevremde de yapmadım diyen olmaz, yapmamış bile olsa yaptım der.Benim bulunduğum çevrede de eğer yaşadım derlerse ayıplanırlar ve herkes öğüt vermeye başlar, bunları ilk defa sizden duyuyorum açıkçası ve çok şaşırdım ..
Bu kadar ozel seyleri insanlar arkadas ortaminda nasil konusuyorlar yahu, benim hic oyle arkadasim da arkadas ortamim da yok elhamdulillah.. kim kimle yatar kalkar kime ne, tecrubelidir, tecrubesizdir!!! Bana boyle bir muhabbette soru gelse yerin dibine batirir batirur cikaririm o kisiyi... neyse benim yasim gecmis, sofu olmusum ben!!!!
Üzümlü kekim konu 2015 yılına aitBi 10 yıl önce olsa olabilir, yaşamamıştır doğru söylüyordur derim.
Ama artık dünya değişti, çok hızlı gelişiyoruz, cinsellikle ilgili tabular bayağı azaldı (malesef tamamen bitmedi). Yaşamamış olması biraz zor ama imkansız değil. Dedikleri gibi doğduğundan beri yanında olmadığınız için nişanlınızın sözüne itimat etmelisiniz.
Yine mi düştüm bu hatayaÜzümlü kekim konu 2015 yılına ait
MalesefYine mi düştüm bu hataya
Bunu öğrenmek çok kolay deneyerek görebilirsiniz.Merhaba sevgili kk üyeleri
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu aralar bu soru "etrafımdaki insanların söyledikleri sebebiyle" aklıma takılıyor. Şöyle ki; bu yaza doğru evlenmeyi planladığım bir nişanlım var. Ve kendisi benim ilki olacağımı söylüyor. İnanıyorum çünkü evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim ve sevgilime de yıllardır bu düşüncemi doğru aktardığımı düşünüyorum. Evet bende yaşamadım, ilk kez evleneceğim kişiyle yaşayacağım ama bunu bir tabu haline getirmedim..
Gel gelelim ki kuzenlerimin de arasında bulunduğu bir arkadaş ortamında (özellikle evli olanlar) bu konu açıldığında; "Hayatta inanmam, bir erkek 25-30 yaşına gelecek ve hiç ilişkiye girmemiş olacak."
"Hem nerden biliyorsun, doğduğundan beri yanında mıydın? Hiç inanma o laflara"
"İmkansız. Evlenirken bakir olan erkek yoktur, varsa da yalan söylüyordur ya da sağlık sorunları vardır." ve daha neler neler...
Hatta ilk etapta bana birbirimizin ilki olacağımız fikri güzel gelmişken, yine başka bir kafadan "İlişkiye girmemiş erkek mi olur, deneyimsiz bir erkekle ilişkiye girmeyi sakın düşünme bile, ilk gecen zehir olur" vs vs bana göre saçmalık olan onlara göreyse gayet normal olan bu cümleler dahi sarfedildi.
Şimdi size soruyorum, sizce bir erkek gerçekten evlenmeden önce mutlaka cinsel ilişki yaşamış mıdır? Veya cinsel ilişki yaşamayan biriyle evlenmek onların söylediği gibi çok büyük bir dezavantaj mıdır?
Nişanlıma da tekrar tekrar soramam gerçekten hiç ilişkiye girmedin mi falan diye, çok çocukça olur .Yaşasın veya yaşamasın umrumda değil, şu an asıl önemli olan nişanlımın bana karşı yalan söylemiş olma ihtimalini soktular kafama.
Evlilik arefesinde yapılır mı bu insana.
Eski konuymuş. Yazmıyorum eski konulara ne gerek varya ne kadar boş insanlar ya. her insan illa evlenmeden deneyim mi kazanacakmış. her şeyin bir ilki var ha başkasıyla ha eşiyle. bunun içine kişinin değer yargıları girer, inancı girer.. şahsen ben sırf deneyimli olacak diye zina yapmış biriyle evlenmem. bu benim inancıma ters. aksi de beni ilgilendirmiyor. evlenmeden yapmayanlar iktidarsız mı oluyormuş hahahha allan manyaklarıtüm bu sözler sadece kendini avutan insanların sözleri. kim eşinin sadece kendine ait olmasını istemezki. dur deneyimlisini bulayım mı diyorlarmış artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?