Her erkek evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamış mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Polemik çıkartmak istiyor canın galiba. Ben öyle bir şey demedim, onu da kastetmedim. O şekilde düşünenlerin ağzından söyledim bunu. Ben böyle düşünmüyorum yani anladın mı? Kaldı ki ben evlenmeden önce cinsellik yaşamaya karşı bir insan değilim. İyi forumlar.
Bu forumda polemik çıkarabileceğim en son insan bile değilsin merak etme :D sen önce bir ne yazdığını oku, ne demek istediğini anlatmayı/kendini ifade etmeyi öğren ondan sonra konuşalım. Kendin demişsin aile kavramına önem veriyordur belki diye. Bende soruyorum niye tutucu olmayanlar ya da evlilik öncesi cinsellik yaşayanlar aile kavramına önem vermiyor mu oluyor?

Ateist olmak için zaten sana doğduğundan beri işlenmiş olan kalıpları yıkman gerekiyor. Ve çok çok zor bir şey bu. Bu kalıpları yıkabilen bir insanın kendini başka kalıplar içine hapsetmesi mantık dışı.
Evet haklısın. Toplumun dayattığı kalıplara uymak zaten onların mantığına ters,olanaksız. Ateistlik başlı başına toplumun dayattığı normların içerisinden çıkmak.

Bu forumda polemik çıkarabileceğim en son insan bile değilsin merak etme :KK70: sen önce bir ne yazdığını oku, ne demek istediğini anlatmayı/kendini ifade etmeyi öğren ondan sonra konuşalım. Kendin demişsin aile kavramına önem veriyordur belki diye. Bende soruyorum niye tutucu olmayanlar ya da evlilik öncesi cinsellik yaşayanlar aile kavramına önem vermiyor mu oluyor?
Son kez açıklama yapıyorum. Ben evlilik öncesi cinsellik yaşayanlar aile kavramına önem vermiyorlar demedim. Mesela ben de evlenmeden cinsel bir şeyler yaşadım, aile kavramına da önem veriyorum. Onu söylerken o insanların zihniyetlerine göre konuştum. Anlatabildim mi? İyi forumlar.

Tek sebebi dindir demedim zaten. Aile/toplum baskısı olabilir, kültürel sebepler olabilir ama bir sebebi muhakkak vardır ve bu sebep %90 inançtır.

Ateistler her önüne gelenle yatar demedim zaten. Tabi ki ciddi ilişki arayabilir, sevmeden sevişmem diyebilir. Ama evlenmeden olmaz demek çok ateist bakış açısına uygun bir kalıp değil maalesef.
Ben kendimce Torarikar'ın dediğini açıklama çabasına girdim :D. Ben, ilkim özel olsun muhabbetini biraz dizilere, ponçik romantik filmlere bağlıyorum. Gençlik dizilerinde vs çok abartılıyor, gerçeklikten uzak, çok büyük güzellemeler oluyor. Anlıyorum sizin dediğinizi de, ama ilk seferi eşimle yaşayayım diyen gerçekten inançsız insanlar da toplum/aile baskısından bağımsız böyle bir karara vardıklarını düşünüyorlar. Etkisi mutlaka vardır ama onlar bunlardan sıyrılarak kendi kararlarını verdiklerine inanıyorlar.

Ben kendimce Torarikar'ın dediğini açıklama çabasına girdim :KK70:. Ben, ilkim özel olsun muhabbetini biraz dizilere, ponçik romantik filmlere bağlıyorum. Gençlik dizilerinde vs çok abartılıyor, gerçeklikten uzak, çok büyük güzellemeler oluyor. Anlıyorum sizin dediğinizi de, ama ilk seferi eşimle yaşayayım diyen gerçekten inançsız insanlar da toplum/aile baskısından bağımsız böyle bir karara vardıklarını düşünüyorlar. Etkisi mutlaka vardır ama onlar bunlardan sıyrılarak kendi kararlarını verdiklerine inanıyorlar.
Ahahah beyhude bir çabaya girmişsin 😂

Polemik değil yav. Kafası karışmış bir arkadaşın karışıklıklarına müdahale ettik. Sıkıntı yoh!
Hayır sizin kafanız karışık bir kere.
Çoğu konuda dar görüşlü, yobaz birilerini bulur kendisi üst makam olarak ve bunu itinayla belirtir.
Tabi bizler bunu anlayamayız. 🥴

Merhaba sevgili kk üyeleri
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bu aralar bu soru "etrafımdaki insanların söyledikleri sebebiyle" aklıma takılıyor. Şöyle ki; bu yaza doğru evlenmeyi planladığım bir nişanlım var. Ve kendisi benim ilki olacağımı söylüyor. İnanıyorum çünkü evlilik öncesi ilişkiye karşı bir insan değilim ve sevgilime de yıllardır bu düşüncemi doğru aktardığımı düşünüyorum. Evet bende yaşamadım, ilk kez evleneceğim kişiyle yaşayacağım ama bunu bir tabu haline getirmedim..
Gel gelelim ki kuzenlerimin de arasında bulunduğu bir arkadaş ortamında (özellikle evli olanlar) bu konu açıldığında; "Hayatta inanmam, bir erkek 25-30 yaşına gelecek ve hiç ilişkiye girmemiş olacak."
"Hem nerden biliyorsun, doğduğundan beri yanında mıydın? Hiç inanma o laflara"
"İmkansız. Evlenirken bakir olan erkek yoktur, varsa da yalan söylüyordur ya da sağlık sorunları vardır." ve daha neler neler...
Hatta ilk etapta bana birbirimizin ilki olacağımız fikri güzel gelmişken, yine başka bir kafadan "İlişkiye girmemiş erkek mi olur, deneyimsiz bir erkekle ilişkiye girmeyi sakın düşünme bile, ilk gecen zehir olur" vs vs bana göre saçmalık olan onlara göreyse gayet normal olan bu cümleler dahi sarfedildi.
Şimdi size soruyorum, sizce bir erkek gerçekten evlenmeden önce mutlaka cinsel ilişki yaşamış mıdır? Veya cinsel ilişki yaşamayan biriyle evlenmek onların söylediği gibi çok büyük bir dezavantaj mıdır?
Nişanlıma da tekrar tekrar soramam gerçekten hiç ilişkiye girmedin mi falan diye, çok çocukça olur . :KK12: Yaşasın veya yaşamasın umrumda değil, şu an asıl önemli olan nişanlımın bana karşı yalan söylemiş olma ihtimalini soktular kafama. :KK64:
Evlilik arefesinde yapılır mı bu insana.:KK17:
Tabi ki olabilir öyle saçmalık mı olur? İlla herkes evlenmeden önce ilişkiye mi girecek? Hiç ilişkiye girmemiş biriyle ilk gecen zehir olur daha da saçma ne yani onlara göre nişanlınızı ikna edin sizden önce başkasıyla beraber olsun öyle mi🤣🤣🤣 bence onlar kendilerini ikna ediyorlar maden benden önce başkasıyla olmuş bari bende iyi tarafından bakayım en azından deneyim kazanmış diyorlar.

Karşılıklı rıza ile yapıldığı sürece, yaşlar da uygunsa namussuzluk konunun neresinde?
Herkese göreceli bir konu bu.
Karşılıklı rıza ile de olsa bazı kişilerin inançlarından dolayı ve inançlarının getirdiği yasaklardan dolayı namus kavramını farklı şekilde kabul eder.
Dini konular yasak olduğu için ayrıntıya giremem.
Benim için zinadır başkası için normaldir.
Herkesin kendi düşüncesi

Zorunluluktan yapanları saymıyorum canım gerçi nasıl bir zorunluluk içine girilir yaşamadığım için de bilmiyorum Allah kimseye yaşatmasın😞 Ama bu hayatı yaşayan isteyen memnun olan bir çok kadın var maalesef.
bu kadar kesin konuşmayın,öyle hayatlar var ki bilmediğimiz...

insan zorunluluktan neler yapmıyor ki,hele ki ailesinden bakması gereken birileri varken,daha da mecbur kalıyor...

ne hikayeler duydum bir bilseniz, tek diyeceğim şey bu kadar kesin ve katı konuşmayın.... :(

bu kadar kesin konuşmayın,öyle hayatlar var ki bilmediğimiz...

insan zorunluluktan neler yapmıyor ki,hele ki ailesinden bakması gereken birileri varken,daha da mecbur kalıyor...

ne hikayeler duydum bir bilseniz, tek diyeceğim şey bu kadar kesin ve katı konuşmayın.... :KK43:
Yaa kesin ve katı konuşmadım ki🧐 nasıl bir zorunluluk yaşadıklarını bilmediğimi söyledim ve Allah düşürmesin dedim zaten. Vardır illa kimsesiz ya da bir çetenin eline düşmüş çaresiz kadınlar. Ama ben de bu hayattan memnun olan bir çok kadın gördüm, kolay paraya alısmıs. Onlar için söyledim memnunlar hayatlarından yani zorla memnun değilsiniz hayır diyecek halimiz yok.
Çaresiz kalanlar için çok çok çok zor bir durum maalesef.

gerçi nasıl bir zorunluluk içine girilir yaşamadığım için de bilmiyorum
şu cümlenizden hani ''nasıl bir zorunluluk olursa olsun böyle bir şey yapılmaz'' gibi bir ima sezmiştim de onun için size yazmak istemiştim...

ben yanlış anlamışım kusura bakmayın :)
Yaa kesin ve katı konuşmadım ki🧐 nasıl bir zorunluluk yaşadıklarını bilmediğimi söyledim ve Allah düşürmesin dedim zaten. Vardır illa kimsesiz ya da bir çetenin eline düşmüş çaresiz kadınlar. Ama ben de bu hayattan memnun olan bir çok kadın gördüm, kolay paraya alısmıs. Onlar için söyledim memnunlar hayatlarından yani zorla memnun değilsiniz hayır diyecek halimiz yok.
o_O şu an belki alıştıkları için memnunlardır ama ilk olarak niye girmişler bu işin içine onu bilmek lazım aslında... bilemiyorum elbet vardır sizin dediğiniz gibi insanlar da,ama çoğu bu işlere girmek zorunda bırakılıyor,sonra da alışıyorlar... içlerindeki acıyı,duyguları zımparalayıp susturarak devam etmek zorunda kalıyorlar bence :(

Herkese göreceli bir konu bu.
Karşılıklı rıza ile de olsa bazı kişilerin inançlarından dolayı ve inançlarının getirdiği yasaklardan dolayı namus kavramını farklı şekilde kabul eder.
Dini konular yasak olduğu için ayrıntıya giremem.
Benim için zinadır başkası için normaldir.
Herkesin kendi düşüncesi
O zaman başkalarının namusları yerine kendi namusunuz üzerinden konuşsanız nasıl olur?

O memnun olan kadınlarla oturup konuştunuz mu? Gerçekten memnunlar mı?

O memnun olan kadınlarla oturup konuştunuz mu? Gerçekten memnunlar mı?
Ya Aleyna Çakır bile ailesine dava açmıştı. Neler yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bakmakla görmenin farkını idrak lazım. Acaba midesizce bulduğu tiksindiği kadınlara hiç nasılsın diye sormuş mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X