Her Gün Temizlik Yapmak

Öğrenci misiniz? Her gün temizliğe ayırdığınız zamanı derse nasıl ayırıyorsunuz?
Birde her gün cam silinmez, koskoca ev hanımları bile bazen koca kış ellemiyor camları, yaza doğru ayda bir falan anca yapılıyor camlar. Sizdeki hastalık yani ve açıkçası öğrenci olarak cam silme olayı pek gerçek gelmedi bana, üşenir insan :)

Kızlar ben her gün yerleri süpürüp,siliyorum.Camları da her gün temizliyorum.Ev arkadaşlarımla kalıyorum ve onlardan da aynı şeyi bekliyorum.Ev zaten temiz diyorlar ama her gün yapmazsam olmaz.Memleketteki evde de her gün temizlik yapıyorum.Mesela yerleri siliyorum ve daha sonra toz görürsem tekrar siliyorum.Takıntı yapmışsın diyorlar ama ben gayet normal olduğumu düşünüyorum.Bir gün temizlik yapmayayım rahat edemiyorum.Bu anormal bir durum mu?Konuyu yanlış yerde açmamışımdır umarım.
ev süpürmek tamam her tüm ama cocukluysanız o da😁cam silmek her gun olur mu 😵ayrıca ogrencısın galiba gezip tozsana ..ne kir toz pasla ugrasıyorsun..

Bana obsesif kompulsif tanısı kondu.Gitmiştim psikologa ilaç da kullandım fayda etmedi ne yazık ki.
Ee canım zaten bu durumun anormal olduğunu kendin de biliyorsun bak Tedavi de görüyormuşsun.
Sen kendine engel olamıyorsan yap ama başkasından bekleme, arkadaşlarını da siz de yapın diye darlama ben olsam yapmam söyleyeyim yani

Hayatı kendine zehir ediyorsun.
Hadi evin içi neyse de camları her gün silmek çok gereksiz. Ben ayda bir en fazla kadın çağırıyorum o yapıyor.

1_2 saatini temizlige ayiracagina kitap oku,veya gencliginin en guzel caglari gez dolaş.
yazik gunah.
şimdi bu haldeysen ilerde coluk cocuğa karisinca halin ne olacak sen dusun ve bi dur de kendine
aynen valla öğrenciyken aklım 5 karıs havadaydı ne tozuyla uğraşacaktım evlenınce yeterınce ugraşıyorsun

Bir an önce rahat davranıp tozları unutman lazım canım benim yoksa ilerde ki kocan bile bu duruma rahatsız olur. Takıntı bu zaten kendimden biliyorum. İlaçlari düzenli kullan illaki fayda verir , çok geçmiş olsun.
Kaynanam duysa her gün cam silen bir kızı hemen tanışmak isterdi kesin :)

Kızlar ben her gün yerleri süpürüp,siliyorum.Camları da her gün temizliyorum.Ev arkadaşlarımla kalıyorum ve onlardan da aynı şeyi bekliyorum.Ev zaten temiz diyorlar ama her gün yapmazsam olmaz.Memleketteki evde de her gün temizlik yapıyorum.Mesela yerleri siliyorum ve daha sonra toz görürsem tekrar siliyorum.Takıntı yapmışsın diyorlar ama ben gayet normal olduğumu düşünüyorum.Bir gün temizlik yapmayayım rahat edemiyorum.Bu anormal bir durum mu?Konuyu yanlış yerde açmamışımdır umarım.
Durumun normal olmadigi ortada..Kendinize sunu sorun, "neden temizlik yapmayinca mutsuz oluyorum" neden ? Psikolojik olarak destek almayi dusunurseniz cozersiniz, bunun geri plandaki sebebini anlarsiniz...

Ya şu temizlik takıntısı olanlar diğer insanlara da yardım etsin
Mesela annem kanser hastası evlerine yeni geçtiler aciliyetten dolayı camları silinmedi kadın silmeye çalışıyo yarım yamalak olmuyo
Gelin mesela onunevinde takınttılarınozo giderin
Ne bileyim yeni doğum yapmış bakanı olmayan insanları bulun onlara yardım edin
Hep bana hep bana olmaz ama ya

Siz anormalsiniz

Yoo anormal değil çoğu insan öyle zaten

bunların ıssızlıkle alakası da yok ev kırlı oldugu ıcınde degıl hergun kıtapta okurum ısım gucumde var bu arada temız evı temızlemek cok kısa surer 1.5 saatde tum evı cıkarırsınız maksımum kı bazen okadar bıle surmuyor :)

bende hergun yerlerı sıler supurur toz alır banyo wc cıfler her hafta cam sılerdım falan tek tek anlatmayayım neyı nasıl yaptıgımı depresyona gırersınız :KK70:
aslında hıc bos bır ınsan degılım ne kadar ısım olursa olsun gerekırse uyumam o temızlıge vakıt ayırırım bu temızlık takıntısı malesef
ben bunu 1 haftadır aşıyorum cunku ellerımde egzama olustu ve cocugumu krese gonderıcem ev gıbı hıjyenık degıl malum daha cok hasta olur dıye korktum ve bıktım usandım bır noktada :KK70: hıc uyumadan temızlık yapmak yorucu gercekten

bunu aşmanız lazım aşmazsanız yaptıkca yapasınız gelıyor tavanlara kadar sılıyordum gercekten bukadar cıldırmaya degmıyor ertesı gun yıne toz oluyor kara yerın dıbıne gırsın temızlık :KK70: yapmayın

Son düzenleme:
Yoo anormal değil çoğu insan öyle zaten

Kızlar ben her gün yerleri süpürüp,siliyorum.Camları da her gün temizliyorum.Ev arkadaşlarımla kalıyorum ve onlardan da aynı şeyi bekliyorum.Ev zaten temiz diyorlar ama her gün yapmazsam olmaz.Memleketteki evde de her gün temizlik yapıyorMesela yerleri siliyorum ve daha sonra toz görürsem tekrar siliyorum.Takıntı yapmışsın diyorlar ama ben gayet normal olduğumu düşünüyorum.Bir gün temizlik yapmayayım rahat edemiyorum.Bu anormal bir durum mu?Konuyu yanlış yerde açmamışımdır umarım.
Her gün toz alırsn supurursunde hadi cam silmek nedir cami sil ardından yine toz olacak dışarıya bakan bişey sonuçta yazık enerjine onunla harcadığın vakti daha güzel kendine ayirabilirsn ayrıca ev arkadaslarinada baskı yapma sen yapiyosn diye onlarda yapmak zorunda değil.

Hepsine tamam da
Her gun cam mi silinir? Her gun sile sile yok olur la o camlar,bir gun yerinde bulamazsaniz anlayin ki temizlikten

çok anormal..
her gün 1-2 saat temizliğe ayıracağına kitap oku ya da ne bileyim bir kursa git..
yıllardır temizledin de noldu..
bunun sonu yok, bu bir hastalık kabul et..

Back
X