her günüm zehir :(

lalezar29

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
22
3
1
33
Kızlar selam dün kü konumu biliyorsunuz iş yerim ve hamilelik sorunu. Üstüme fazla gelmeye başladılar :/
Artık son raddelerimi yaşıyorum. İki gündür bir sürü iş istiyor benden yetişmeyeceğini kendi bildiği halde dün eve gittiğimde akşam 9 u geçiyordu :(( az önce de yanına çağırdı şefimle beraber bizi, 10 aydır burdasın biraz daha fazla şeyler bekliyorum senden dedi. :O elimden geleni yaptığımı düşünüyorum dedim. Bir sürü saydı saydı. Şunu yapın bunu yapın vs. Sonrada gelmiş bana diyor ki özel durumun var üzmek istemiyorum daha fazla :O ağlamaktan içim dışıma çıktı. İş üstüne iş verip oyalıyor. Akşamları kalın gerekirse diyor :((( Sabır Allahım Sabırrrr :((

Zor duruyorum şuan basıp gidicem o derece :(( Sırf ücretli izin paramdan mahrum olmamak için duruyorum...

Hamilelerin belli bir saatten fazla çalışması yasak. Yemek molaları normal molaları diğerlerine göre daha fazla. Araştır yasal haklarını canım. Sen bitip tüken işten çık diye yapıyorlardır ama hakkını yedirme sen onlardan üstünsün şu an hakların var ve onlar sana bişey yapamıyorlar.

Hukukta ''kimseye cinsiyetine, yaşına vb. koşullara uygun olmayan işler verilemez'' ibaresi vardır. Ekstra hamileler içinde muhakkak koşullar vardır. Size verilen işleri sürekli bir şekilde kayıt altına alın. Uğraşırım derseniz hukuki yoldan hakkınızı arayın. Araştırın veya bir iş hukukunu iyi bilen birisiyle görüşün. Yıldırma politikasına göz yummayın.

Kızlar selam dün kü konumu biliyorsunuz iş yerim ve hamilelik sorunu. Üstüme fazla gelmeye başladılar :/
Artık son raddelerimi yaşıyorum. İki gündür bir sürü iş istiyor benden yetişmeyeceğini kendi bildiği halde dün eve gittiğimde akşam 9 u geçiyordu :KK43:( az önce de yanına çağırdı şefimle beraber bizi, 10 aydır burdasın biraz daha fazla şeyler bekliyorum senden dedi. :O elimden geleni yaptığımı düşünüyorum dedim. Bir sürü saydı saydı. Şunu yapın bunu yapın vs. Sonrada gelmiş bana diyor ki özel durumun var üzmek istemiyorum daha fazla :O ağlamaktan içim dışıma çıktı. İş üstüne iş verip oyalıyor. Akşamları kalın gerekirse diyor :KK43:(( Sabır Allahım Sabırrrr :KK43:(
işi bitirmek için kalmak zorıunda degilsiniz. mesai saatleriniz belli. iş yetişmiyorsa yani olmuyorsa olmuyordur. yarın yaparım dersin işten cıkarsın. seni işten cıkartırsa da haksız olacak. bu yuzden sana cıkman için zorlama yapıyor gibi..
aglanacak birşey de yok. rahat ol.

Ne kadarlik hamilesin ,hamilelere belli bir aydan sonra mesai yaptirilamiyor ,
Mola suresi uzun ,gunde 7,5 saatten fazla calistirilamazsin ,mesaiye sizi birakamaz

16.08.2013 tarih 28737 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gebe Veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik’ in 9.Maddesinde Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamayacağı belirtilmiştir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

yıldırma stratejilerine başladılar. hem 10 yıl için tazminat ödememek hem de senin hamilelik ve doğum haklarından feragat etmeni istiyolar doğal olarak. Allah yardımcın olsun. artık karar senin canım

mobbing uyguluyorlar kendinizi ezdirmeyin.. Normal mesai saatinde işleri öylece bırakıp çıkın.. Hiçbişey yapamazlar haklarınızı koruyun

sereef yoksunu seni bu sekilde calistiramaz en fazla 7.5 saat. calisma bakanligina sikayet et. hic bir halt edemez.

patronun sandim mudurunmus. eski konunu okudum bir de sana 2 yil cocuk istemiyorum diyemez. yasal olarak hakki yok. personelciyim is kanunu ezbere biliyorum. Ac is kanunu koy onune.
mudurunden daha ustu var mi bilmiyorum. ona da gidebilirsen git.
bende de vardi boyle angut simdi issiz. 8 aylik hamileyken dosya tasitmaya kalkti da gerekirse rapor alirim bana bubisi yaptiramazsiniz demistim.
ezdirme kendini. buyuk ihtimal bebegini birakamayacaksin yasin da genc. seni isten cikartamaz. hamileyim diye isten cikardibdoye dava acsan kazanirsin ya ise iade istemezsen ortalama 6 /8 aylik maasini.alirsin. hicbir firma da bunu istemez.

Hamile hiçbir kadın günde 7.5 saatten fazla çalıştırılamaz. Sana görev bu akşam bir çalışan hem de hamile bir kadın çalışan olarak bütün haklarını öğren. Buradaki kanun yol yordam bilen arkadaşlar da allah rızası için yol göstersin.
Hamile bacıma mobbing yaptırtmam!

Eğer hamile olduğunuz için size ekstra iş veriliyor kötü davranışlar sergiliyorsa bir avukata danışın. İş yerinde ayrımcılıktan dava açıp tazminat talep edebilirsiniz.

Sizi yildirmaya mi calisiyor ?
Elinizden geleni yapin son ana kadar dayanmaya calisin Allah sabir ve dayanma gucu versin

Artık son raddelerimi yaşıyorum. İki gündür bir sürü iş istiyor benden yetişmeyeceğini kendi bildiği halde dün eve gittiğimde akşam 9 u geçiyordu :KK43:( az önce de yanına çağırdı şefimle beraber bizi, 10 aydır burdasın biraz daha fazla şeyler bekliyorum senden dedi. :O elimden geleni yaptığımı düşünüyorum dedim. Bir sürü saydı saydı. Şunu yapın bunu yapın vs. Sonrada gelmiş bana diyor ki özel durumun var üzmek istemiyorum daha fazla :O ağlamaktan içim dışıma çıktı. İş üstüne iş verip oyalıyor. Akşamları kalın gerekirse diyor :KK43:(( Sabır Allahım Sabırrrr :KK43:(
yapma arkadaşım sakın bak!
gebeliğimin ilk düşük tehlikesini iş yerimdeki stres sıkıntıdan dolayı yaşamıştım
hoş yavrumun gideceği varmış gene ama kendi kendine zulmetme bu günler geçireceğin en güzel en keyifli günler değmez özverili olmaya.. al raporu yat aşağı.. cehennem olsun anlayışsız cibiliyetsizler!

Kızlar desteğiniz için çok teşekkür ediyorum hepinize.. Dün akşam evde ağla ağla mahvoldum baş ağrısından zor uyudum. :(
ve sabah yine geldim işe.. Ama gram çalışasım yok Allah biliyor ya :(

Kızlar desteğiniz için çok teşekkür ediyorum hepinize.. Dün akşam evde ağla ağla mahvoldum baş ağrısından zor uyudum. :KK43:
ve sabah yine geldim işe.. Ama gram çalışasım yok Allah biliyor ya :KK43:
Seni o kadar etkiliyorsa çık canım bebeğide etkilersin bu şekilde hem mutsuz bi hamilelik geçirmende kötü. Ama inat edersen ağlamazsan diren inadına çalış çünkü sana bişey yapamazlar.

Seni o kadar etkiliyorsa çık canım bebeğide etkilersin bu şekilde hem mutsuz bi hamilelik geçirmende kötü. Ama inat edersen ağlamazsan diren inadına çalış çünkü sana bişey yapamazlar.
inat etmeye çalışıyorum canım bırakmakta istemiyorum çünkü 4 aylık doğum izni parası hakkım yanacak :(

Back
X