Annenize hic cektirmeseydi de bosanabilirlerdi. Bosandiktan sonra herkes basinin caresine bakar,cocuklari sadece yardimci olabilir. Eger kendine bakamiyorsa huzurevine gitsin, siz de oradayken yoklarsiniz. Olan olmus,siz ayda yilda bir gittiginiz icin size oyle davraniyordur. Simdi kim olsa ayda bir babama gidiyorum dese ilgisizsin demek ki denir. Yapacak bir sey yok.Anlıyorum sizi fakat üzülmücem desem de bir an oluyor içim hüzün doluyor
Bugün görmeye gittim o kadar soğuk davranıyor ki anlatamam hiç konuşmuyor ben sorarsam cevap veriyor yüzü iki karış
Sağlığıyla ilgili sıkıntısı vardı ameliyat olmuştu beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor,beslenmene dikkat ediyor musun yürüyüş yapıyormusun diye sordum hayır dikkat etmiyorum ne olursa olsun diyor,hiç umrunda değil eğer elden ayaktan düşerse bana kim bakıcak demiyor,madem annemle boşanmaktan bu kadar üzüntü duyacaktı anneme bu kadar çektirmicekti o zaman
Ben ne yaptım da bana soğuk davranıyor eşim bile fark etti yani,çok değişik bir durumdayım,görmeye gitmeyince kızıyor gidince de yüzünü asıyor bir garip hareketlere giriyor
Gerçekten bazen şaşırıyorum nasıl davranmam gerektiğini
Babam gitmemekten ziyade annemle barıştırmadık diye kardeşimle bana kızıyor,hala annemle barışmak istiyor dedemlerle kalmaktan mutlu değil oraya daha alışamadı ve bu yüzden bana surat asıyor,babamı alıp kendi evime getirmemi mi istiyor anlamıyorum ki?Annenize hic cektirmeseydi de bosanabilirlerdi. Bosandiktan sonra herkes basinin caresine bakar,cocuklari sadece yardimci olabilir. Eger kendine bakamiyorsa huzurevine gitsin, siz de oradayken yoklarsiniz. Olan olmus,siz ayda yilda bir gittiginiz icin size oyle davraniyordur. Simdi kim olsa ayda bir babama gidiyorum dese ilgisizsin demek ki denir. Yapacak bir sey yok.
Babam gitmemekten ziyade annemle barıştırmadık diye kardeşimle bana kızıyor,hala annemle barışmak istiyor dedemlerle kalmaktan mutlu değil oraya daha alışamadı ve bu yüzden bana surat asıyor,babamı alıp kendi evime getirmemi mi istiyor anlamıyorum ki?
Kendi ailesinde mi durması daha uygun bende mi?keşke anneme bu kadar çektirmeseydi,Kardeşim benim kadar kafama takmıyor kendisi hak etti diyor.bir de bugün beslenmeme dikkat etmiyorum deyince iyice sinir oldum
Bile bile yapıyor,babamın yüzünden kendi aileme odaklanamıyorum
Ben de bu şekilde düşünüyorum kendi düzeni olmalı kocaman adam alışması gerekiyor diyorum ama öyle bir hareketleri var ki o duruşu bile üzerindeki bütün pozitif enerjiyi aldı bana resmen duygu sömürüsü yapıyorHata ediyorsunuz kafaya takarak. Babanizin bir duzeni elbet olmali,sonrasinda gelir sizde de kalir o kismi bilemem,eviniz musaitse misafir olarak davet edersiniz ama surekli kalamaz. Kocaman adam,kendi ayaklari uzerinde durmali
Sizin yapmaniz gerekenler belli. Oncelikle hayatta denge kavrami var ve siz bunu oturtmalisiniz. Esiniz cocugunuzla gecireceginiz zaman ayri,anne babanizla ayri.Ben de bu şekilde düşünüyorum kendi düzeni olmalı kocaman adam alışması gerekiyor diyorum ama öyle bir hareketleri var ki o duruşu bile üzerindeki bütün pozitif enerjiyi aldı bana resmen duygu sömürüsü yapıyor
Aslında bu kadar üzülmüyordum hak etti valla yapmasaydı diyordum ama şu sıralar duygusal durumdayım
Eşimde sen sonuçta görmeye gittin surat asarsa aşar bu kadar takma diyor ama gelde bana sor işte
Ya beslenmesine dikkat etmeyince bacağı kesilirse diyorum,kendi çoçuğumu bu kadar düşünemiyorum artık
Yine kalabileceği ailesi kardeşleri var ama o hep kendi istediği olsun istiyor daha önce de böyleydi,olmayınca da surat asıyor cevap vermiyor çok sıkıldım,bazen keşke başka şehirde yaşasaydık diyorum kendi ailemden uzak durmak istiyorum,küçüklüğümden beri hep onlarla uğraştım ne zaman düzen oturacak ne zaman alışıcaz
Zaten görüşmek istesem de surat asıyor be konuşmuyorSen niye üzüluyorsun yahu?
niye vicdan azabi cekiyorsun..sanki ben onlari bosamis gibi davraniyor diyorsun?
Annene kocasindan bosanmasi icim destek vermis olabilirsin ne var bunda bukadar vicdan duyacak..
Babaysa baba allah allah...annene kotu davrandiysa gitme gorme. Mecbur degilsin.
Benim babam anneme bunlari cektirse yuzune bile bakmam birdaha. Bosatirim da. Vicdan azabi da duymam.
Normal insan gibi tartismalar varsa ve anlasamamazliktan dolayi bosanmislarsa ozaman ayri. ikisinin karari der gecerim ancak ve ancak ozaman babamla gorusurdum. ama isin icinde psikolojik ekonomik fiziksel siddet aldatma vs varsa gram acimam gorusmem de.
yani baban annene cok cektirdiyse ki neler cektirdigini en iyi sen bilirsin ozaman vicdan azabi da duyma gorusme. en fazla allah rizasi icin basina kotu birsey gelse gidip yardim edersin okadar. yoksa gorusmek istemiyorsan zorlama kendini.
Yanlış anlamayın ama sizi çok katı buldum.ben de babama çok düşkün değilim ama bu tarz laflar etmiyorumAllah askina icim sisti. Baban kendi ailesini tutuyormus ya daha önce e nerde bu ailesi akrabalari? Desene ya babana kendi aileni annemden daha cok dusunuyordun onlar sana baksin diye.
Tek tek yedirirdim herseyi ona. Hic kurban rolune burunup magdurlari oynamasin. Annenle kac defa barisacagini saniyor kac defa ayni sacmaligi yasatacagini saniyor?
Annem artik gitti sen bunu istedin bunu cekiyorsun kendine ceki duzen ver kurbanlik modundan cik da kendine bak de. Kendi hayatinin sorumlulugunu üstlenmek istemiyor basbaya. Hic üzerine alinip vicdan yapma. Sagligima bakmiyorum demek gelin bana bakin annen bana bakicilik yapsin bizi baristirin demek istemeye getiriyor herhalde...
Bebekler yere düsünce etrafinda insan olunca aglar ya hani..olmayinca aglamaz ..durum o durum. Birak biraz yalniz kalsin kendi sorumluluklarini bilsin. Gerci böyle insanlar yemez icmez hastanelik olana kadar ve kurban modunda hayatina devam ederler...
Annen iyi kurtulmus. Sende fazla üzülme..yapacak birsey yok. Can yinede tatli merak etme yani birsey olmaz babana yinede.
Vicdan azabı duymamak ne mümkün,bugün gittiğimde suratı iki karıştı kısa kısa cevaplar verdi.her hafta gitmek için değilde asık suratını görmek beni çok etkiliyor,ameliyat oldu diyet yapması gerekiyor,diyet yapıyor musun diye sordum yapmıyorum dedi yapman gerekiyor dedim ne olucaksa olsun dediEvli barklısınız sürekli vakit bulmak çok zor. Ben her haftasonu gitmemenizi gayet anlarım. Çalışan ve de evli birisisiniz. Belli zamanlar için ziyaret olması normal. Telden konuşursunuz. Hani anne baba ayrılmış 5 yasındaki çocuk degilsiniz ki haftaici anne de haftasonu babada olasınız. Bence çok kendinize vicdan da yapmayın olduğu kadar ziyaret edin. Bu dünyada ölüm var sen evet yapabildiğim kadar yaptım görevi diyorsanız sorun yok.
evet surat asmasına sağlığına dikkat etmemesine çok sinir oluyorum,bu düşüncelerim normal mi ben bunu merak ediyorum
Vicdan azabı duymamak ne mümkün,bugün gittiğimde suratı iki karıştı kısa kısa cevaplar verdi.her hafta gitmek için değilde asık suratını görmek beni çok etkiliyor,ameliyat oldu diyet yapması gerekiyor,diyet yapıyor musun diye sordum yapmıyorum dedi yapman gerekiyor dedim ne olucaksa olsun dedi
Bana suçluymuşum gibi davranıyor
Ben onu görmeye gidiyorum ama o yüzüme bile doğru düzgün bakmıyor
Tamam da,sizin dediğiniz gibi düşünsem bu adam dikkat etmedi Allah korusun bacağı kesildi.sonra kim üzülecek kim ilgilenecek?üzüldügunüz icin sinir oluyorsunuzdur.
ama babaniz koskocaman insan.
kendine bakmak istemiyorsa bu onun sorunu. sonucta istese bakabilir. bebek degil. bu konuda yapacaginiz birsey yok. bir iki defa nasihat edersiniz gerisi kendi iradesine kalmis birsey. o yüzden vicdan yapacak birseyiniz de yok.
Tamam da,sizin dediğiniz gibi düşünsem bu adam dikkat etmedi Allah korusun bacağı kesildi.sonra kim üzülecek kim ilgilenecek?
Şu an için kardeşi bakıyor ama ya ileride ben bakamam derse,sürekli ileriye
dönük düşünüyorum.kardeşim yarın öbür gün evlenicek,ee ben de 2. Çocuğu düşünüyorum,kim koşturup kim ilgilenicek?ben bu kadar düşünürken
O nasıl kendini düşünmez aklım almıyor
Evet,bir de ben fazla merhametliyimDemek ki babaniz hala bencil.
Hic düsünmüyor elden ayaktan bile isteye düsersem kim bakacak bana diye..kizimin kendi cocuklari var nasil yetisecek bana diye.
Anneannem yetmisli yaslarinda cok sukur saglikli ama annem mumkun oldugunca yardimci oluyor. Anneannem kendisi diyor kendime bakiyorum ediyorum diye..kimseye yük olmamak icin ileride yinede ki bizde uyaririz yürüyüse cik vs diye. Ki normali bu bence. Bende ayni sekilde davranirim kimseye yük olmam Allah yazmadikca.
Akli selimiyeti yerinde ve kendi sorumlugunu üstlenen her insan böyle düsünmeli. Zaten Allah korusun sevdiklerimizin basina birsey gelse zaten bakacagiz. Ama insan Allahin verdigi bedene ne olursa olsun iyi bakmali zaten.
Babaniz dedigim gibi acitasyon modunda.
Yapacak birsey yok. Siz yinede uyarin baba elden ayaktan düsme basina birsey gelmedikce bak benimde evlatlarim var üzme beni vs diye gerisi ona kalmis.
Böyleleride biraz enerji sömürücü oluyor ilgi odagi olmak istiyor..belki dikkat eder ama lafta kendini acindirir..sonucta can tatli. Fazla üzülmeyin..birseyin olacagi varsa basa gelince caresine bakarsiniz zaten
Evet,bir de ben fazla merhametliyim
Yaşadığımız güzel günlerin hatırına nasıl davranıcam bilemiyorum,kardeşime sordum sana nasıl diye bana da soğuk davranıyor ama benim umrumda değil kıyafet alırken hiç sağlığı aklına gelmiyordu onu anneme hakaret ederken düşünecekti dedi birşey diyemedim
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Babamla iletişim kurmaya çalışsam asla anlatmaz ne diyeceğini az çok tahmin edebiliyorum,kendi devamlı haklı gören bir kişiBende kardesiniz gibiyim. Pek üzerinde durmam herhalde bilemiyorum suan o durumda olmadigim icin. Ama sizi cok fazla rahatsiz ediyorsa ozaman acik acik iletisim kurmakta fayda var.
Babaniza hissetiklerinizi söyleyin bence. Surat asinca kendimi iyi hissetmiyorum ..bir derdin varsa bana acikca anlatabilirsin baba diyebilirsiniz mesela.
Ama siz yinede kendi dengenizde kalin. Babanizin bir surat asmasiyla bukadar duygu durumunuzun sarsilmasi da iyi degil bence. Insanin duygu durumu ruh hali bir baskasinin sözlerine hareketlerine bagli olmamasi lazim bence bukadar.
Sözkonusu babaniz anliyorum ama her insanin hür iradesi var ve kendisini bu durumlara düsürmek istiyorsa sizinde yapacaginiz pek fazla birsey yok. Onuda öyle kabullenin. Kendi hayatini sekillendirmek onun elinde.
Birde anlamadigim sey, siz niye üzerinize aliniyorsunuz ki baba ve annenizin bosanmasini? Önceki yorumlarda sanki ben ayirmisim gibi his veriyor bana dediniz.. dogru hatirliyorsam. bence odak nokta burda..kendinizi bu konuda sorgulayin.
Yada babaniz sizi manipule ediyor ve sizden baristirmanizi bekliyor olabilir.. bilemedim. Ortada buyuk bir sorun yok aslinda. En iyisi oturun babanizla güzelce bir konusmaya calisin. Konusmuyorsa konusmak istemiyorsa birakin öyle kalsin. Konusmayan dogru duzgun derdini anlatmayan insanlar insani deli eder. Hata nerde ne oluyor diye sasirirsiniz. Sonra kendinizi suclu hissedersiniz. Biraz manipulatif babanizin yaptigi bence. Surat asip tek tuk cumleler kurmak karsisindaki insani irite edebilir sizi anliyorum. Hatta bu dusuncem normal mi diye kendinizden suphe edecek duruma bile gelmissiniz. Size baski uyguluyor olabilir tahminen. Niyeti de herhalde annenizle barismasi icin araci olmaniz sanirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?