Konu o değil biz yedirmesek 2lokma yer kalkar hep ben zorluyorum yani anlatmak istediğim o değil6 yaşındaki çocuk bırakta kendi yesin. Bebek değil.
Bende titizim Nasıl yaptırıyım diyoruzya oyun bile zor oynatıyorum o kocalar Nasıl öyle ilgili ben anlamıyorum yasen her işi sen yaptığından ona yaptıramazsın. biraz iş yapma
Ama işte bu ortam sendeki gerginlik bu tahammülsüzlük bunları tetikliyorKonu o değil biz yedirmesek 2lokma yer kalkar hep ben zorluyorum yani anlatmak istediğim o değil
23yaşında evlendim küçük değilim 30yaşım ama kendi haline bıraktım zaten bu yaşa kadarda hep ben yedirdim oğlum babasının oyun oynamıcağını bildiğinden hadi oynayalım demez zaten hep bana der yada kendi halinde oynar çocuk zaten aktif hareketli ama babası ilgili değilAma işte bu ortam sendeki gerginlik bu tahammülsüzlük bunları tetikliyor
Eşine görev verin mesela benimkinin kitabını okuyup o uyutuyor ama ödev yaptırmak bana kalır tahminen
Zira çocuk 3 yaşındayken bir kere ödev yaptırmıştı eksik okuyup yaptırmış
Çok dalga geçtim zır cahilmiş gibi neden düzgün yapmadın diye umursamayınca öyle olmuş
Bir de hadi oynayalım diye oyun
Mu olur bizimki daha yolda eve gidince şunu oynayacağız diye planlıyor biraz çocuk aktif olsun hayatında
O istesin o yapsın 6 yaşındaki çocuk esasen her işini yapar bırakın aç kalsın ağlasın umursamayın açın müzik dinleyin duymayın
Bir de yaşınız küçük mü
Bende titizim Nasıl yaptırıyım diyoruzya oyun bile zor oynatıyorum o kocalar Nasıl öyle ilgili ben anlamıyorum ya
23yaşında evlendim küçük değilim 30yaşım ama kendi haline bıraktım zaten bu yaşa kadarda hep ben yedirdim oğlum babasının oyun oynamıcağını bildiğinden hadi oynayalım demez zaten hep bana der yada kendi halinde oynar çocuk zaten aktif hareketli ama babası ilgili değil
Arabasına bişey olurmuş.panik yaparsın diyo hoca tutacam diyorum hayır diyo böyle kaba Saba konuşuyo işteArabayı sürmenize neden izin vermiyor?
Ah ya Nasıl yapıcam onu ya ben zaten ilgileniyorum öğlen yemeği için alıyorum okula birdaha götürüyorum çıkışta alıyorum hep koşturmacadayım ama babada oynamalı tek başına olmazki annesinden alışkın zaten pisliğe çok takmaz bence temizlemez yani ama oğluyla ilgilensin istiyorum kendi alıp parka götürsün istiyorum ama yok hep ben söylicemOlmayın titiz ruh sağlığınız bozuluyor
Çocuğunuzda sıkıntı yaşıyor
Siz titizlik diyorsunuz
Ev işi yapmayın, yemeğe az zaman ayırın, mesela hazır mantı alın 10 -15 dakikada sofrada, kalan zamanda oğlunuzla oynayın boğuşun ödev yapın
Kalsın tabak çanak ortada sizden çocuğunuzdan gelecekten daha mı önemli
Ya evet bide bakımsız olamayız.kendime okadar dikkat ediyorum.ama gelip yanıma lan lun diyo.şimdiden benim oğlum bulaşık makinesini topluyo kek yapıyoruz yardım ediyo ya bu Ada'mı eğiteniyorum kaç defa kavga çıktı artık mesafe koydum gerçekten ne bana lan desin nede yanımda geğirsin soğudum ciddi anlamdaKadın çalışır , evde çalışır,temizlik, utu, yemek her is ona bakar, çocuk doğurur zorla dogurtulur, ona da o bakar , ama önemli kararlar alamaz çocuğa ismini veremez araba süremez arkadaşı olamaz cani sıkkın olamaz bakımsız olamaz asık surat olamaz olamaz vs vs maalesef toplumda yaratılan iğrenç algı nefret ettim bu erkeklerden de onlara bu algıyı aşılayan anne babalardan daBoyle şeyler ilkinde verdiğiniz tepkiyle alakalı maalesef ama geç kalmis sayilmazsiniz görev dağılımı yapın ve çocukla sizin zorunuzla değil isteyerek vakit gecirmesini söyleyin bundan sonra boyle deyin yamismasin bi zahmet
Ne görmüşse onu sunuyor sizeBen anlamıyorum ya gerçekten.yani evleniyorsun 2sene sonra çocuk yapmayı kafama koymuşum eşim8.ayda kanıma girip çocuk yapalım diye baskı yaptı.şimdi oğlum 6yaşında birazda problemli bilen bilir mızmız inatçı.eşim işten çıkınca ya arkadaşa takılır ya oyalanır biyerde eve gelir.geldiğinde yemeğini veririm yer dinlenir (20dk telefonla uğraşıyor )çocukla oyna deyince başladı sinirlenmeye.sen ders çalıştır bugünde diyorum yok efendim o senin işin.ya dedim benim niye işim ben çocuk bakmayamı geldim dünyaya tek başımamı bakıcam size hizmet etmek içinmi evlendim dedim.yapmasaydın demezmi bide aldırsaydın deyince kadım sustum.dedimki yok bu normal değil.ileriye gitmiyim sustukça bana sataşıyo laf atıyo.dahada ilgilenmedim ama ben anlamıyorum arkadaşlarımın eşleri eve gelir 2çocuğuna ödev yaptırır ilgilenir bu adama bişey yaptıramıyorum.adamın içinden gelmiyo.herşeyi ben yapıcak yemeği ben yediricem dersini ben yaptırıcam.kendimi saman gibi hissediyorum.arabamız var arabayı sürmeme izin vermez sonrada niye bunalıyosun yine arızaya bağladın diyo.psikatrist dediki bol bol oyun 2gün oynadı tamam bitti.bi kerede top al in çocukla oyna.yok bide bi kızım olsun diyo arada bu hareketlerinle zor diyorum.benmi yanlış düşünüyorum arkadaşlar.bakıyorum milletin kocası daha söylemeden çocuğun yemeğini yedirmeye başlar.ödevini yapar.bikere okadar zorladımki top oynayın diye kendisi sakarlığından topa vurayım diye düştü bana senin yüzünden dedi.kaba Saba konuşuyo bide soğumaya başladım kendimi engelleyemiyorum
Aldık zaten oynuyoruz benim problemim neden hep ben yaptırıcam kendi yapsın diyorum ya yapan adamlar Nasıl yapıyo hiç unutmuyorum arkadaşlar yemeğe geldi bize Ada'm oturur oturmaz bebeğe makarna yedirmeye başladı niye benim eşimin içinden gelmiyo.jenga aldık bellek oyunu aldık ille ben Dicem yada ben getiricem anlamıyorsunuz siz beni benim demek istediğim o değilkiDedirtin o zaman aile oyunu kurun üçünüz oynayın vs vs
Ama temizlemesin zatenAh ya Nasıl yapıcam onu ya ben zaten ilgileniyorum öğlen yemeği için alıyorum okula birdaha götürüyorum çıkışta alıyorum hep koşturmacadayım ama babada oynamalı tek başına olmazki annesinden alışkın zaten pisliğe çok takmaz bence temizlemez yani ama oğluyla ilgilensin istiyorum kendi alıp parka götürsün istiyorum ama yok hep ben söylicem
Eğitim yaşı geçmiş egitemezsin ama şartlara alışması için zorlarsin. Benim okuzde aynıydı bıraktım tek benim değil bu çocuklar sende bakacaksın dedim bıraktım ve kararlı oldum simdi alıştı gelir yedirir ilgilenir oynar. İs sizde bitiyor söyleyin ve kosenize çekilin, lan lun kısmına gıcık oldum zaten yorum yapmiycamYa evet bide bakımsız olamayız.kendime okadar dikkat ediyorum.ama gelip yanıma lan lun diyo.şimdiden benim oğlum bulaşık makinesini topluyo kek yapıyoruz yardım ediyo ya bu Ada'mı eğiteniyorum kaç defa kavga çıktı artık mesafe koydum gerçekten ne bana lan desin nede yanımda geğirsin soğudum ciddi anlamda
oğlunu babasının yanına bırak, sen başka odaya git, meşgul ol. eşin veya oğlun bağırabilir, seni çağırabilir, tartışma çıkabilir. bir süre duymazdan gel. böyle böyle belki bir şeyler değişir.Aldık zaten oynuyoruz benim problemim neden hep ben yaptırıcam kendi yapsın diyorum ya yapan adamlar Nasıl yapıyo hiç unutmuyorum arkadaşlar yemeğe geldi bize Ada'm oturur oturmaz bebeğe makarna yedirmeye başladı niye benim eşimin içinden gelmiyo.jenga aldık bellek oyunu aldık ille ben Dicem yada ben getiricem anlamıyorsunuz siz beni benim demek istediğim o değilki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?