Kesinlikle kumar birazda sanki ya
Kaba konuşmalarını tabi ki istiyorsunuz diyemeyiz ama bazı sorumlulukları üstünden alıp işini kolaylaştıran sizsiniz.Ay çok güldüm yani sizde acıdınızya bana artık ben nerelere gidem.şaka biryana burda bayanların uzun uzun yazıp destek olmaları çok iyi geldi bana.size çok teşekkür ederim suç birazda bende belki ama öküz olmasınıda ben istemedimki aslında beceriksiz görünüceksin bunu bana arkadaşım demişti şimdi anlıyorum iş işte geçti kafasına vura vura öğreticem artık napıyım.siz bile dayanamadınız ah ah
aynen huzurunu kaçırın. mesela eşiniz "Ayol" demenizden hoşlanmıyorsa size lan lun dediğinde ayollu cümleler kurun. başta dediğim gibi sakın kavgaya fırsat vermeyin, ortam gerilince oda değiştirin ki iş saygısızlığa varmasın.Kesinlikle inanın evlenmeden önce böyle çocuğuyla ilgili bir baba hayal ettim hep ama şansıma bu öküz Ada'm çıktı lan diyen hayvan gibi konuşan.ben artık ona bu rahatlığı vermicem
Ya bende çalıştım hayatım kabusa döndü.gece 11de işten çıkıyordum haftada 1gün o saate kadar çalışıyordum okadar yol gidip 20dk yürüyüp çocuğumu görmeden yatmıyım diye kaynanama çıkıyordum bi bakıyordumki camlar açık.çocuk uyanmış anne evimize gidelim dedi.aldım onu kucağımda taşıdım eve götürdüm.sabah işe beni bırakırmısın dedim diye 5 dk bekledi ağzıma etti ben senin uşağınmıyım diye.bide gittim hediye aldım ona ilk maaşımla.salaklık bende .yok siz yazınca alıyorum yaptığım salaklıkları.ağlata ağlaya işe yollardı beni.öküz ya.bakımlı güzel bulurlar hep beni.herkeste eşime derki çok efendi karın var ama gel görki bi öküzle evli ya buz gibi soğudum yanıma oturunca bile ne oldu ya yanıma yapıştım diyorum elimde değil soğutuyoBızım evde çalışan abla her sabah gelıyor öğlen çıkıp çocuğunu okuldan alıp eve götürüyor sonra bıze tekrar gelıyor. Halbukı babası yarı zamanlı elektrıkcı o gıdıp alabilir çocuğunu yanı. Kadıncağız konuşurken bıle kocam benım cocuğuma bakıyor sag olsun dıye konusuyor annem de kızdı o gun ne demek benım cocuğum cocuk onun da cocugu yanı.
Doğru valla alıştırıcam ya sanki sırtımda okadar yük varki buda bende gerginlik yapıyor.bide arkadaşım kahve İçel'im gel dese gitsem kendimi suçluyorum ya işimi gücümü bıraktım ne gerek vardı diye .bi lüksüm kuaförüm benim.orda relax olup çıkıyorum.çocuk konusunda çok haklısınız.ya kimse bişey öğretmedi bana eve tıkanıp tek kaldım kim Nasıl büyütüyor hiç bilmiyordum böyle gördüm böylede gitti.7yaşına basmasını bekliyorum.zor bir çocuk çünkü bu sene her çeşite alıştırıyorum sonrada kendi Yer aşama aşama gidiyoruzKaba konuşmalarını tabi ki istiyorsunuz diyemeyiz ama bazı sorumlulukları üstünden alıp işini kolaylaştıran sizsiniz.
Anladığınız herşeyi yapmışsınız, siz yaparken size iştirak eden bir koca olsa birlikte yapın derim fakat eş kenarda izleyici olmayı tercih ediyor, bana dokunmasınlarda tavrında.
Henüz geç değil, babasıııı oğlun senle top oynayacakmışşş deyip verin eline çocukla topu, yollayın dışarı.
Çocuğunuza da yemeği siz yedirmeyin artık, annesiniz az yemesine üzülüyorsunuz ama yapmayın böyle, oğlunuz kendi yiyebilecek yaşta, benim kızım kaşığı ilk eline aldığında 6 aylıktı, 1 yaşında kendim kendim deyip kendi yemeye başladı, döke saça yerdi az yerdi ama kendi yerdi, ben 1 yaşından sonra çocuğuna yemek yediren anne olmadım.
Tabii benim gibi annelere de aaaa bu nasıl anne el kadar çocuk kendi mi yemek yiyordu diyenler oluyor ama kızım kendi yerken 1 lokmada yese zevkle keyifle yiyordu.
Evde işim varsa da kızımı babasına verirdim dışarı çıkarlardı, hem bu babayla çocuk arasındaki bağın güçlenmesi içinde önemli, baştan oflayıp poflar sanırım eşiniz ama alışacak, alıştırın.
Evet ama siz öyle nazik anlatıyosunuzki bu öküzanlıcakmı bakalım resmen pazar günü dedimki rezil ediyosun beni ya dedim.pazar günü benettona girdik incecik bi tişört biraz pahallı geldi bana ay dedim giysemmi ya incecik şey 85lira dedim.kaç kaç diye bağırdı satıcı elemanda arkasında oha dedim ya çıktım mağzadan.dedimki rezil ediyosun beni sessiz söylesene dedim.ne bileyim kızım rezil ediyosam hadi eve Ozaman dedi ya o günden beri bi soğudum yaptığına konuşmasına dikkat etmiyo hiç.aynen huzurunu kaçırın. mesela eşiniz "Ayol" demenizden hoşlanmıyorsa size lan lun dediğinde ayollu cümleler kurun. başta dediğim gibi sakın kavgaya fırsat vermeyin, ortam gerilince oda değiştirin ki iş saygısızlığa varmasın.
O çalışıyormuş benim görevimmişO ne demek öyle ya..O senin işin,ne yani kendi sadece çocuğu yapmaktan mı sorumluymuş??..
Hmm şu tavrımdan sonra konuşucam iyi fikir tabi uyarsaBiz eşim ile iş paylaşım listesi hazırladık msl. O alışveriş ediyorum ben yemek yapıyorum, o çocukları yatmak için hazırlıyor ben mutfağı topluyorum vs.
Sanada öneririm hatta oğlunada ufak tefek işler ver canım yoksa büyüdüğünde babası gibi olur.
erkeklerin % 90 ı böyle. benim eşim de böyleydi çünkü. ben ev hanımıyım, o çalışıyor ya, her işi benden beklerdi. ben de başta sizin gibi analık duygusuyla her şeye baş eğdim, baktım yaranamıyorum, yeri geldi güzelce, yeri geldi evi inleten kavgalarla aştık bu sorunu. onlar çalışıyorsa biz de tüm gün yatmıyoruz ya bizim de işimiz gücümüz bitmiyor değil mi? şimdi iki kızımla da ilgilenmek akşamları onun görevi, yemesi içirmesi uyutması ona ait. gece uyandıkları zaman da uyutmak onun işi. işe uykusuz gidiyormuş, gitsin, biz anaysak onlar da baba. analık zor da babalık kolay mı?="Slowcat, post: 45627661, member: 472479"]Evet ama siz öyle nazik anlatıyosunuzki bu öküzanlıcakmı bakalım resmen pazar günü dedimki rezil ediyosun beni ya dedim.pazar günü benettona girdik incecik bi tişört biraz pahallı geldi bana ay dedim giysemmi ya incecik şey 85lira dedim.kaç kaç diye bağırdı satıcı elemanda arkasında oha dedim ya çıktım mağzadan.dedimki rezil ediyosun beni sessiz söylesene dedim.ne bileyim kızım rezil ediyosam hadi eve Ozaman dedi ya o günden beri bi soğudum yaptığına konuşmasına dikkat etmiyo hiç.
Ben anlamıyorum ya gerçekten.yani evleniyorsun 2sene sonra çocuk yapmayı kafama koymuşum eşim8.ayda kanıma girip çocuk yapalım diye baskı yaptı.şimdi oğlum 6yaşında birazda problemli bilen bilir mızmız inatçı.eşim işten çıkınca ya arkadaşa takılır ya oyalanır biyerde eve gelir.geldiğinde yemeğini veririm yer dinlenir (20dk telefonla uğraşıyor )çocukla oyna deyince başladı sinirlenmeye.sen ders çalıştır bugünde diyorum yok efendim o senin işin.ya dedim benim niye işim ben çocuk bakmayamı geldim dünyaya tek başımamı bakıcam size hizmet etmek içinmi evlendim dedim.yapmasaydın demezmi bide aldırsaydın deyince kadım sustum.dedimki yok bu normal değil.ileriye gitmiyim sustukça bana sataşıyo laf atıyo.dahada ilgilenmedim ama ben anlamıyorum arkadaşlarımın eşleri eve gelir 2çocuğuna ödev yaptırır ilgilenir bu adama bişey yaptıramıyorum.adamın içinden gelmiyo.herşeyi ben yapıcak yemeği ben yediricem dersini ben yaptırıcam.kendimi saman gibi hissediyorum.arabamız var arabayı sürmeme izin vermez sonrada niye bunalıyosun yine arızaya bağladın diyo.psikatrist dediki bol bol oyun 2gün oynadı tamam bitti.bi kerede top al in çocukla oyna.yok bide bi kızım olsun diyo arada bu hareketlerinle zor diyorum.benmi yanlış düşünüyorum arkadaşlar.bakıyorum milletin kocası daha söylemeden çocuğun yemeğini yedirmeye başlar.ödevini yapar.bikere okadar zorladımki top oynayın diye kendisi sakarlığından topa vurayım diye düştü bana senin yüzünden dedi.kaba Saba konuşuyo bide soğumaya başladım kendimi engelleyemiyorum
Yazık değerinizi bilemiyor esiniz gercı turkıyede erkeklerin yüzde doksan besi böyle annemle babama bakıyorum onlar dua öyleydi ta ki annem kanser olana kadar simdi babam cok değişti gerci yine öyle davrandığı oluyor ama ev isi vs konusunda degil bır anlaşmazlık olunca babam hemen annemin üstüne gider onu suclar o yuzden Allah sabır versinYa bende çalıştım hayatım kabusa döndü.gece 11de işten çıkıyordum haftada 1gün o saate kadar çalışıyordum okadar yol gidip 20dk yürüyüp çocuğumu görmeden yatmıyım diye kaynanama çıkıyordum bi bakıyordumki camlar açık.çocuk uyanmış anne evimize gidelim dedi.aldım onu kucağımda taşıdım eve götürdüm.sabah işe beni bırakırmısın dedim diye 5 dk bekledi ağzıma etti ben senin uşağınmıyım diye.bide gittim hediye aldım ona ilk maaşımla.salaklık bende .yok siz yazınca alıyorum yaptığım salaklıkları.ağlata ağlaya işe yollardı beni.öküz ya.bakımlı güzel bulurlar hep beni.herkeste eşime derki çok efendi karın var ama gel görki bi öküzle evli ya buz gibi soğudum yanıma oturunca bile ne oldu ya yanıma yapıştım diyorum elimde değil soğutuyo
O çalışıyormuş benim görevimmiş
Ben anlamıyorum ya gerçekten.yani evleniyorsun 2sene sonra çocuk yapmayı kafama koymuşum eşim8.ayda kanıma girip çocuk yapalım diye baskı yaptı.şimdi oğlum 6yaşında birazda problemli bilen bilir mızmız inatçı.eşim işten çıkınca ya arkadaşa takılır ya oyalanır biyerde eve gelir.geldiğinde yemeğini veririm yer dinlenir (20dk telefonla uğraşıyor )çocukla oyna deyince başladı sinirlenmeye.sen ders çalıştır bugünde diyorum yok efendim o senin işin.ya dedim benim niye işim ben çocuk bakmayamı geldim dünyaya tek başımamı bakıcam size hizmet etmek içinmi evlendim dedim.yapmasaydın demezmi bide aldırsaydın deyince kadım sustum.dedimki yok bu normal değil.ileriye gitmiyim sustukça bana sataşıyo laf atıyo.dahada ilgilenmedim ama ben anlamıyorum arkadaşlarımın eşleri eve gelir 2çocuğuna ödev yaptırır ilgilenir bu adama bişey yaptıramıyorum.adamın içinden gelmiyo.herşeyi ben yapıcak yemeği ben yediricem dersini ben yaptırıcam.kendimi saman gibi hissediyorum.arabamız var arabayı sürmeme izin vermez sonrada niye bunalıyosun yine arızaya bağladın diyo.psikatrist dediki bol bol oyun 2gün oynadı tamam bitti.bi kerede top al in çocukla oyna.yok bide bi kızım olsun diyo arada bu hareketlerinle zor diyorum.benmi yanlış düşünüyorum arkadaşlar.bakıyorum milletin kocası daha söylemeden çocuğun yemeğini yedirmeye başlar.ödevini yapar.bikere okadar zorladımki top oynayın diye kendisi sakarlığından topa vurayım diye düştü bana senin yüzünden dedi.kaba Saba konuşuyo bide soğumaya başladım kendimi engelleyemiyorum
Yok düşünmüyorum zaten hatta çokta korkuyorum kazayla hamile kalırım diye.Çü.ş
Çocuk 6 yaşına gelmiş aldirsaydin diyo adam
Cnm bu adam la ne yaparsınız bilemem ama yalvardı rim onu 2.kez baba yapma !
Ay kabus gibi şuan mesafeliyim ve gerçekten kararlıyım kalktı oğlunu uyandırdı kahvaltıyı hazırlarmısın dedi bende yetişemem okula geç kalıyorum dedim çocuğu ben giydirip okula bırakırım dedi.kahvaltıda hiç istifimi bozmadımTam üstüne basmışım evet sadece çocuğu yapım aşamasından sorumlu olduğunu düşünen tipik erkek..
İpleri eline bir şekilde şimdiden al yoksa hayatın bu şekilde sürer gideerr..Sen de belli zaman sonra evet bunlar benim görevim diye durumu kabullenir ve durumun vehametinden bi haber yaşar gidersin..
Ay Can'ım çok geçmiş olsun inan beni çok etkilendim kesinlikle yaşam tarzımı değiştiricem Allah korusun ya Allah annene şifa versin inşallahYazık değerinizi bilemiyor esiniz gercı turkıyede erkeklerin yüzde doksan besi böyle annemle babama bakıyorum onlar dua öyleydi ta ki annem kanser olana kadar simdi babam cok değişti gerci yine öyle davrandığı oluyor ama ev isi vs konusunda degil bır anlaşmazlık olunca babam hemen annemin üstüne gider onu suclar o yuzden Allah sabır versin
Maşallah size gerçekten Nasıl kararlı olabildiniz.zoru başarmışsınız bundan sonra bende beceriksiz gibi davranıcam ve gerçekten artık sokaklardanda fazla eve giricem.ev delirtiyo insanı ya.zıkkım temizliğe ya yardımcı bulurum arada bir hiç umursamam banane ya çok teşekkür ederim valla sarsıldım artık ortaklaşıcaz işleri sizin tavrınıza hayran kaldım mesela ben hep atladım niye ağlıyo dediğinde koşa koşa bakıyordum hemen kaçıyordu ama kararlı olmak lazım doğruerkeklerin % 90 ı böyle. benim eşim de böyleydi çünkü. ben ev hanımıyım, o çalışıyor ya, her işi benden beklerdi. ben de başta sizin gibi analık duygusuyla her şeye baş eğdim, baktım yaranamıyorum, yeri geldi güzelce, yeri geldi evi inleten kavgalarla aştık bu sorunu. onlar çalışıyorsa biz de tüm gün yatmıyoruz ya bizim de işimiz gücümüz bitmiyor değil mi? şimdi iki kızımla da ilgilenmek akşamları onun görevi, yemesi içirmesi uyutması ona ait. gece uyandıkları zaman da uyutmak onun işi. işe uykusuz gidiyormuş, gitsin, biz anaysak onlar da baba. analık zor da babalık kolay mı?
başta çocuklar ağlardı, susturamazdı, ben hiç ilgilenmedim, niye ağlıyor bunlar derdi, ne bileyim derdim, düşün bul. yemek ver, oynat, uyut,anla dertlerini. şimdi daha iyi şükür.
dediğim gibi zaman ve kararlı olmak şart.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?