her iyi olanla evlenmem gerekli miydi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
haklısın kayınvalide konusunda bak o konuda iyi dayanmışsın gerçekten, ben olsam çoktan patlamışsım, bence sen oğluna ve kendine yetiyorum dediğin noktada ayrıl. evet kocan açısından elle tutulur bir kötü yan yok ama bu tarz bir evlilikte evlilik değil dediğin gibi küçük küçük şeyler toplanınca çok mide bulandırıyor, yani tek temelli çözüm bu gibi, yoksa hep aynen devam edecek.

o anlamda korkum yok. maddi anlamda her şekilde oğlumla kendime yeterim. parasal anlamı kastetmiyorum evi çekip çevirme vs o anlamda.

ama çocuk olunca herşey çok farklı oluyor. bi kere mesela babamlar çok üstüme geldi. bende onlardan çıktım evime gittim. yanımda oğlumda vardı ve uyuyordu. uyanınca minibüste öyle ağladı öyle dede diye tutturdu ki geri dönmek zorunda kalmıştım. tribimi havamı yutmak zorunda kalmıştım.

ayrıldığımda oğlum bunu kaldıramazsa çok üzülürüm. büyük şeylerde yok ya. hani aldatsa başka bişi olsa çocuğun psikolojisini de çok düşünmezsin. sürekli hır gür olan bi ev de değil. ama mutsuzum ve tükeniyorum. arada kalmamım, bir adım atamamım sebebi bu.
 
Monoton bi hayattan sıkılmış bir şeyleride duzeltemedigin için tükenmişlik sendromuna girmişsin bence bir psikologa git hayata bakış acın değişecek

psikologa randevu aldım ama hastalandım çok gidemedim. izindeydim bu ara,işten de izin alıp gidemem bundan sonra zor. burdan bir kitap tavsiye etmişlerdi. ondan umudum var biraz.
 
Anne demek istemiyorsan deme ben bunu zorunlu olarak görmüyorum

Bana sorun senin bi çok şeyi tek başına basarmanmis gibi Geldi bazen ev iş çocuk etrafında bunaldigim niye yaşıyorum diye sorguladigim çok oluyo sendeki yük bendekinin kat kat fazlası
Aslında ilişkilerini duzeltsen bu yük daha çekilir hale geliyo

Bence kayibvalideyi pas geerekilk ise eşinle başla al karşına konuş çıkın dışarı
Bak de çok bunaldım artık kaldıramıyorum yardım et bana de.... oflama puflama , negatif enerji verme zaten ona enerjim bana ancak yetiyor de .... istediklerini anlat....

Eşinle aranı düzelince kayinvalidene karşı kötü değil normal davran nötr yani bi testten yap , bi çorba bile oda aynı sofrada toplanın mutlaka bu çok önemli evde hep müzik olsun pozitif enerji verir :)
Eğer evde mutlu olup ertesi gün içi. Enerji toplayabilirsen ne kadar yorgun olursan ol eve istekle gidersin ... ama kirtarilabilir gibi Geldi uğraş biraz lütfen
 
çocuk olmadan önce bir kez aile terapistine gittik. o bir kez bile iyi geldi. eşim 3. bir kişi yanında yaptığı seylerin uçuk olduğunu fark etti. ben hep diyodum ama anlamıyordu. ben anlatırken psikolog da şaşırdı yüz ifadesinden anlaşılıyordu. ondan sonra baya fark etti davranışları. tamamen çözülmedi tabi.

geçen yıl yine bocaladığım bir dönem randevu aldım. belediyelerin aile t. den randevu alıyorum özele gitme imkanımız yok. belediyelerin ki de hafta içi oluyor.iş falan dedi ki kendi işi ayarlayabilirdi. bende iptal ettim ve tek taraflı çabalayan olmak istemediğim için daha randevu almıyorum.

düşüncelerimi hep dile getiriyorum. hatta diyo nasıl oluyor da her seferinde sen haklı çıkıyorsun diyo. ona göre ben kendimi iyi ifade ediyorum ve sözel olarak onu bastırdığım için haklı çıkıyorum. sosyal yaşamda o benden daha iyi konuşur aslında. klasik erkek işte kendin söyle kendin dinle durumu oluyor.

bu evlilikte eşimin iyi oluşu (beni yormaz, karışmaz, aşırı kıskanmaz, aldığıma vs bişi demez, neden temizlik yapmıyorsun, neden yemek yok vs demez, ) , iyi baba oluşu ve oğlumla ilişkisi ve de benim ona olan sevgim dışında başka bişiyim yok aslında.

insanlar neden evlenir neden evli kalır bilmiyorum ama olumlu somut pek bişi yok bizim evliliğimizde.


Evlilik her insan için farklı bir anlam taşıyordur. Benim için, paylaşımda bulunamadığım bir evliliğin anlamı olmazdı. Olaya yemek, temizlik, çocuk olarak bakamıyorum.

Yine çekirdek aile, mahremiyet, bireysellik çok önem taşıyor benim için. Üçüncü kişilerin dahil olduğu, küçücük de olsa özelime dokunulan bir evliliği devam ettiremezdim. Misal sizi kayınvalidenizin eşinizi sizle paylaşmamak uğruna yaptığı davranışlara karşı fazla sabırlı buldum.
 
Bence sen çok derin ve zeki bir kadınsın.
Ta ki ikinci çocuk fikrini görene kadar ilgiyle okudum. İkinci çocuktan sonra boşandığında nasıl bi ayakta kalma planın var? Çocukları ailene mi baktıracaksın?
Evliliğin tam da tarif ettiğin gibi, sanki eşin ve annesinin evine misafir gelmişsin gibi. O evin hanımının sen olduğuna dair hiçbir belirti yok. Anlattıkların hiç tahammül edilir şeyler değil. Eşinin maddi anlamda sorumsuz olması, sana gereken oranda vakit ayırmaması, sana karşı mızmızlanırken annesiyle sarılarak oturması, annesinin odasında giyinmesi vs bunların hiçbiri benim için tahammül edilir şeyler değilken sen nasıl altı yıldır bu şekilde devam edebiliyorsun? Sanki boşansan çok mutlu olacaksın gibi ama boşanmasan da böyle bi yirmi yıl daha gider gibi duruyorsun.

derin ve zeki kısmı hoşuma gitti teşekkür ederim :) .

2. çocuk olayı biraz karışmış. o kısmı karışık anlattım sanırım. normalde evet 2. çocuk düşünüyorum. evli kalmaya devam edersem oğlumun bir kardeşi olsun istiyorum. ama boşanırsam istemiyorum. boşanmaktan korkularım yüzünden vazgeçiyorum genelde. bugün tekrar ciddi ciddi düşünmeye başladım.oğlum kreş yaşına geldi zaten. onla devam ederiz. aileme baktırmayı düşünmüyorum.

eşimin annesiyle durumu bir yıldan sonra o şekilde devam etmedi. çocuktan sonra onunda annesine olan ilgisi azaldı. herkes daha çok çocuğa yöneldiği için o sorun min. seviyede. 6 yıl o şekilde can mı dayanır. annesiyle olan durumu geçmişte de az şeyler yaşamadığımı belirtmek için yazdım. şimdi eşimin anneci olmasının esprisini bile yapabiliyoruz. ikimiz arasında bu konu çok problem değil. ha hala annecidir o ayrı ama eskiden sapkınlık derecesindeydi.

yok nerde 20 yıl daha gidemem. 1 sene diye diye dişimi sıkıyorum. kredimiz bitmiş olcak. ben işi bırakınca biraz daha kendime gelirim belki. biraz daha yeşil alanı olan kırsal 3+1 bir eve taşınma gibi düşüncelerim var. bunların sıkıntılarıma bir nebze iyi geleceğini düşünüyordum ki.. işte gerçek gene yüzüme çarptı bugün. boşa mı uğraşıyorum mücadeleye devam mı diye bir de farklı görüşleri dinlemek istedim.
 
Anne demek istemiyorsan deme ben bunu zorunlu olarak görmüyorum

Bana sorun senin bi çok şeyi tek başına basarmanmis gibi Geldi bazen ev iş çocuk etrafında bunaldigim niye yaşıyorum diye sorguladigim çok oluyo sendeki yük bendekinin kat kat fazlası
Aslında ilişkilerini duzeltsen bu yük daha çekilir hale geliyo

Bence kayibvalideyi pas geerekilk ise eşinle başla al karşına konuş çıkın dışarı
Bak de çok bunaldım artık kaldıramıyorum yardım et bana de.... oflama puflama , negatif enerji verme zaten ona enerjim bana ancak yetiyor de .... istediklerini anlat....

Eşinle aranı düzelince kayinvalidene karşı kötü değil normal davran nötr yani bi testten yap , bi çorba bile oda aynı sofrada toplanın mutlaka bu çok önemli evde hep müzik olsun pozitif enerji verir :)
Eğer evde mutlu olup ertesi gün içi. Enerji toplayabilirsen ne kadar yorgun olursan ol eve istekle gidersin ... ama kirtarilabilir gibi Geldi uğraş biraz lütfen

ona göre o ben ne desem yapıyor. gerçekten genelde yapar yüzde 90 nını yapar. ama ben çocğummuşum gibi ona emir vermek istemiyorum. ben zaten fiziki yorgunluktan ziyade zihni yorgunluktan bunaldım.

düşünmek istemiyorum. çöp mü atılacak ben demeyeyim görünce at. yada bir kere de evin temizlik durumundan o şikayetçi olsun evi temizle desin ona da razıyım.

kayınvalidemle notr uz zaten. sohbet etmeyiz. konuşmamız gerekirse normal konuşuruz. küslük yok ama çok resmiyiz.

bi kaç kere birlikte kahvaltı edelim istedim. yemek kültürleri de o kadar farklı ki. çok uyumsusuz o anlamda. bir eşim olsa yemek anlayışını değiştirebilirdim belki ama ben çoğunluğa uymak durumunda kaldım. işte o birlikte yemek yeme çalışmalarımdan hep pişman odum. bende bıraktım. zaten çoğu zaman kendi yemeğimi yemeğe bile fırsatım enerjim pek olmuyor yıl içinde. yazın biraz daha hafifliyor sorumluluklarım.

benimde arzum o. evde huzurlu düzenli olursam işteki sıkıntılarla daha rahat başa çıkabilirim diye düşünüyorum. çabalama aşamasında kalıyorum. sonuç alamadım daha çabalarımdan :KK43:
 
Evliligini bitirmeni gerektirecek elle tutulur bir sebep yok. Yasanmislikliklar, birikimler var gibi ama kendi kendini doldurmussun sanki. Adam sana, cocuguna ilgisiz desem degil. Hicbirseyin ucundan tutmuyor yardimci olmuyor desem degil. Esinle bu yazdiklarini uzun uzun paylasip ona icini dokmeyi calissan annesini gondermez ama en azindan belki biraz daha ssana destek olur sonuçta tek cocuk baskada kimsesi yok bu acidan bakmak lazim.
 
annemler esimi hic istememislerdi. evlenmek istedigimde neden evlenmek istiyosun dedi. seviyorum demeye utandim iyi biri dedim. olabilir, iyi olabilir. her iyi olanla evlenmen gerekmez demisti annem.

6-7 yillik evliyim su an. bugun annemin o sözü aklima geldi. evet esim cok iyidir cok merhametlidir. ama bunlar yeterli miydi.

biz gerçek anlamda hic aile olamadik. herkes standartlara uymak zorunda mi bu da bizim farkliligimiz diye düşündüm. ama benim istedigim klasik bir ev, yuva.

esim sen normal olmayan ama normal istekleri olan birisin bende normal olan ama normal olmayan istekleri olan biriyim demisti. birimizden biri isteklerini değiştirdigi zaman anlasabilecegiz biz demisti.

o beni oldugum gibi kabul ediyo hatta hosuna bile gidiyor. ama ben kabul etmiyorum. ne kendimi ne yasantimi. caba gösteriyorum duzelmesi icin. o ise degil çaba gostermek tam tersi benim motivasyonumu düşürüyor.

aslinda ne zaman ozel hayatimla ilgili detaylari paylassam sonradan pisman oluyorum ama artik öyle bunaldim ki. 1 yila hersey değişebilir belki. bir yil sonra büyük kararlar alip yasantimi degistirebilirim ama o bir yil icin bile sabrim kalmadi.

aslinda ilk haftalardan pisman olmustum evlendigime. ara ara hep bosanma kararı da aldim. bazen iyiki onla evlenmisim derim bazende keske onunla tanıştığım yere hic gitmemis olsaydim derim.

aslinda cok sık kavga etmeyiz. yani kendi aileme gidince orasi daha kaoslu gelir. benim evim daha huzurlu gelir. ama bizimki de biraz tozlari hali altina supurmek gibi birsey. ne kadar gercek?

esimin bir annesi var. kv nin baska bir cocugu yok. evleri kiraydi. maddi anlamda sıfıra yakindilar. kayinvalidemle yasama konusunda hic tereddut etmedim. kadina ayri ev tutmaya zaten bütçemiz yoktu. yani ayri bir secenek yoktu. cok gulerguzlu ve yasi da baya vardi. iyi anlasiriz dedim.

evlendigimin ilk gunu kadinin o gulenyuzu soldu. cocuk olana kadar nerdeyse hep onun yuzunden kavga ettik huzursuz olduk. ogluyla degil kocasiyla evlenmisim gibi tavirlari vardi. her aksam hastalik ve yaslilik bahanesiyle oglunun kendiyle ilgilenmesini saglardi. benim icin bu travma etkisi yaratti diyebilirim. kayinvalideme esime o kadar guveniyordum ki o yasadiklarim sok etkisi yapmisti bende.

evime hic alisamamistim..yatak odasindan cikmazdim. salon zaten kapidan girer girmez hol gibiydi. kayinvalidem sabah erkenden kalkar gece gec saatlere kadar tv izlerdi yani salonda dururdu. ben hic huzurlu olmazdim. evimi benimseyemedim yani. yeni evmis yeni gelinmis cicim ayiymis bunlarin hicbirini yasamadim.

1 yil sonra ben daha sabit bir ise girince krediye girdik. bu evimi nispeten daha cok benimsemistim. tv yi onun odasina koymustum. oturma odasi arti onun odasi gibi. boylelikle en azindan bana salon yasam alani olarak kalmisti.

ve kayinvalidemle asgari duzeyde tuttum iliskimi. anne dememistim zaten diyemedim. sadece onla ilgisi yok evlenmeden oncede anne demek en zor sey gelir gibi dusunuyordum. anne de kizim vs diye bir baski yada yaptirim gormeyince de diyemedim. sizli konusurdum zaten hala oyle konusuyorum. cok yadirganan iki sey. bazen normal konusmak istiyorum ama olmuyor bir kere o duvar örülmüş.

cocuk olana kadar hep ekstra ilgi bekledi esimden. benim dogum sancim varken onun dis agrisi peyda oldu. tabi esim icin yasli annesi her zaman daha onemliydi.

aslinda esimi annesi konusunda cok suclayamiyorum. 12-13 yaslarinda babaai genc bir kiz kacirarak terk etmis esimi ve annesini. ne nafaka ne oturduklari ev hicbisiyi alamamislar. buyuk bir maddi sıkıntıyla da bogusmuslar. esim icin annesi dunyadaki en cile cekmis kisi. hep ölmeden annesini rahat ettirme düşüncesi var. ona göre yakın zamanda ölecek zaten. bense gencim gucluklerle basa cikabilirim. düşüncesi bu. ve annesi konusunda oyle hassaski yikar gecer ortaligi. annesine benimde saygısızliklarim oldu aramiz kotu olduktan sonra. baska biri olsa cok daha büyük tepkiler verirdi belki de. bu anlamda baska birine gore yaptigi aslinda bana haksizlik ama esimin karakterini düşününce normal gibi.

yani iste benim icin ne ev oldu ne aile. zaten cok yogun calisiyordum. evde baska bir kadin olunca da hiçbir zaman kendi duzenin olmuyor. cok ugrastim kuramadim kendi duzenimi. duzenim olmadikca da ev islerinden sogudum.

cocuk oldu. kayinvalidem de nispeten duzeldi gibi. ben desen alistim heralde. esimin is sorunu hep oldu. hicbir zaman evi tek basina gecindirme guvenini veremedi bana.faturalari bile guvenemezdim ona. ama malum is cocuk ev bir sure sonra benim.bunye iflas etmeye basladi. faturalarin kapanmasi pahasina yatirmadim. cok elektiriginiz dogalgazimiz suyumuz kesildi. yatirmadigindan. nice faizler odedik yine yatirmadigindan. ama simdi kafam rahat. az gelmis cok gelmis yatmis yatmamis dusunmuyorum en azindan.

aile olamadik dedim ya. esim hicbir zaman bir aile erkegi olamadi. babasinin olmamasindan mi cevresinde yeterince örnek aile figürü gormediginden midir nedir hic sorumluluk sahibi biri olmadi. son bir yıldır eh iste. annesi sobaya komur getirmesi icin bile tasitmazmis bisi.

bense tam tersi. annem hep calisirdi. bizde fakirlik cok gorduk. ortaokulda bile calisirdim. liseden sonra hic aileme yuk olmadim. hem uni okudum hem calistim. burs aldim vs. hep bilirdik fatura nasil odenir o nasıldır bu nasildir. tamirat bilirim vs. ki ogrenci evinde bile yasamadim hep ailemle kaldim evlenene kadar.

cocuk olduktan sonra aile olalim ortal sofradan yiyelim istedim. olmadi olduramadim. esim cok secicidir. hamur ve et yerim der ama makarma yemez..borek yaparsin neden kiymali degil der. bu arada hepde maddi sikintimiz oldu. evde kiyma varda yapmiyor değilim. ozenirim arkadaslarima bir icli kofte yapayim der bu ne eti kavur der. yani ne yemek yapsam olmadi. bende biraktim yemek yapmayı. tek kendim yemek icin yemek yapmaya gerek duymadim. tum gun isteyim zaten. kayinvalidem desem ben onun yemeklerini yemiyorum diye yemez. o da şöyle. taa evlenmeden yememeye başladım. cunku her yemekten sac çıkıyordu. cok hassasim bu konuda. yillardir babaannemde bile yemek yemedim. direkt yemiyorum demem ama çaktırmadan yemem. kayinvalide de ona inat yemiyorum sandi. kendi daha inat oldugundan yemiyo benim yaptiklarimi.

yani iste aslinda ortada bir aile yok. bir ara esimin issizlik dinemleri oldu bir arada evden calisiyordu. bende cok yogun calisiyorum. ayni zamanda es zamanli mutlaka bir okulum kursum vs oluyor. kalbimde de hafif duzeyde bir rahatsizlik var. merduven cikip eve gelince hemen kendime gelemiyorum. ee zaten genelde evde yemek pismiyor. o bana hazirlardi ekmek arasi falan.

bu arada bu bana garip gelmiyor.cogunuza farklı gelebilir ama ben zaten ev islerinin tamamini da esit yapmamiz gerektigini dusunuyorum. yardimci olmaktan bahsetmiyorum esitlik. ama sağolsun kendisi cok beceriksiz oldugu icin ne tamirat ne ev isleri hicbirino yaptirmiyorum. kahvalti hazırlamayı sevmem. genelde kahvaltimi o hazirlar. ki hergun degil is gunleri iste yapıyorum zaten. bide aksamlari duruma gore bana sandvic hazirlar.

ben calismasaydim evisleri benim dis isleri senin gibi bir is bölümü olabilirdi. ve ona bisi hazirlatmazdim. ama bende calisiyorum. ustelik maddi anlamda ona guvenmedigim icin hep bor sonav okul kurs gibi daha fazla geliririmiz olsun diye egitim hayatim devam ediyor. o ise egitim aldığı alani bile bırakarak sevdigi isi yapma adina riskler aldi. sevdigi isi yapiyor su an. sigortasi yok. ortalama iki ayda bir anca ödeme aliyor.

cok uzattim ama bu detaylar olmazsa da anlatmanin anlami yok. gel zaman git zaman biraz insanlarin sozlerinden cekinmem biraz sevgimden biraz oglumdan biraz da belki hatri sayılır bir sebebim olmadigindan bu evliligi sürdürmeye calisiyorum.

ama ne var ki ben bu degilim. onun hoşuna gidiyo mesela benim dağınıklığım. halbuki ben daginikligi sevmiyorum. o anlik dagitsam bile duzenli ve temiz yasami seviyorum. karakterimde daginiklik var evet ama bunu sürdürmek zorunda degilim. insanlar kotu yanlarini torpulemeli diye dusunuyorum.

ama olmuyor. esime gore ev temiz zaten. en erken haftada bir temizlik yapabiliyorum yine mi temizlik diyo. yeter iste temiz diyo. bense zaten cok zor motive oluyorum kayinvalidemden dolayi. ben bi duzen oturtuyorum. atiyorum tezgah ustu daginikligi icin bir cozum buluyorum.ben evdeyken duzgun oluyor. ama sonra hopp eski hali olmus. o duzeni kayinvalidem devam ettirmiyor. kendi anlayisina gore yapiyor. cok da soyledim sen cocuga bak yeter kalan herseyi ben yapicam diye. ama mutfakta yapiyo gene bisiler. zaten okuldu evdi cocuktu işti derken cok zor enerji bulurken tum enerjim bitmis oluyor pskilojik olarak da.

bu hafta hep hastaydim. hala bogazlarim fena. esim sabah cocuga bakmis uyumamis. ben saati kurmustum erken kalkayim diye ama duymamisim gec kalktim. bogazimin agrisindan halsizlikten güç bulamadim kahvaltiyi ondan istedim. bi ara uyumaya gitti. ben o ara mutfagi topladim. cocuk uyandirdi onu. ayaktaydi. evde de alinacak seyler vardi. benim cocuk da evde is yaptirmaz. dedim hem cocuga hava aldir hem eksikleri al. basladi soylenmeye. uyuyacakmis uykusu varmis. sabah uyusaydin dedim. damarima basicak seyler söyledi. bende kendimi tutamadim son of b. şeklinde turkce bir küfür cikti agzimdan. ben ki hic kufreden biri degildim. kufru tekrar bile edemezdim. icimden bile soyleyemezdim. esimde cok kufurbaz degildir ama resmen o alistirdi beni. bende nadiren kufrederim ama eski halimi dusununce yani.

costu tabi esim. hassas noktasi annesine de ucu dokundu kufrun ama annesini hesaba katarak soylemedim. yaptigi seyin nitelemesi olarak soyledim. cocugun oyuncagini bana vurur gibi yapti. bana vurmasina asla musaade etmem. eski tekvandocuyum zaten. cok cirkinlesirse bende karsilik veririm sanirim. evlenemden once esim bana el kaldirsa bile o is orada biter derdim.

ama bundan cok daha ote yasadigim hayatin asla benim istedigim hayat olmadigini gördüm. bu ben degilim ki. ve nereye kadar. bi kisi mucadale et kac kisinin pisligini temizle.

simdi ayrilsam maasim tek basima oglumla yeter bana. asgari duzeyde yasarim genelde zaten lukslerim buyuk taleplerim yoktur. ama ev kredi. krediyi odeyecegine guvenemem. az bir zaman kalmiskken o kadar emek verdigim evimden olmak istemiyorum.

ona hep git diyorum tut evini. gitmiyor. zaten ev tutacak parasi da yok. Ailesi olsa git onlarla kal dersin de ee annesi de bizde zaten.

1 yil sonra çok daha rahat ayrilabiliriz belki ama o bir yil nasıl olacak. ve ayrilmak öyle zor geliyor oyle korkutucu geliyor ki cesaret edemiyorum.

esim iyidir merhametlidir. ama iyi olmak yeter mi? sorumluluk sahibi değil asla. aylarca cop evde dursun cikarip atmaz. hicbirseyin fiyatina bakmaz. bi kere ucuk fiyata dolma biber almisti ki maddi anlamda hicbi zaman cok rahat olmadik. evlenmeden oncede boyleydi. 5 lira yemek parasi verirdi işyeri o 20-30 lira harcardi. bohem bi havasi vardi. bohem erkeklere asik olmak iyi de evli olmak feci.

ama ona gore o surekli evde bisiler yapan biri. yaptigi seyse dedigim gibi bana yemek getirir onume koyar. cocukla ilgilenir. genelde o uyutur. ama parka goturmez banyosu egitimi doktoru hastaligu herşeyi bendedir. uni mezunu ama açıp bi kitap okumaz yada arastirmaz. hep bana sorar pedagojik acidan nasil bu durum vs diye.

benle bi yere gitmez. anca baski yapacagim oyle. yoruldugum icin tercih etmiyorum genelde. cogu yere dugun dernek ailem hep.tek gidiyorum. yani birazda akrabalarin lafindan sozunden sakiniyorum ama ben zaten tekim. gerhangi bir akraba ortaminda nadirdir bir arada oldugumuz.

yani ortada ne bir evlilik ne bir es var bana göre. onun icin bisi degismedi. annesiyle yaşadığı ortama ben gelmisim gibi oldu. dolayisiyla hicbir zaman benimseyemedi bence. yasi da kucuk degil. evlendiginde de olgun denecek yastaydi. benden de yasca buyuk .

coook uzun oldu okuyacak bulunmaz heralde. neden mi actim konuyu. kendi yanlisim varsa onu gormek ki kendi kendimin yanlislarini biliyorum ve bunla ilgili bir cabamda var. bu evlilik umutsuz vakaysa bunla ilgili cesaret almak sanirim.

korkuyorum cunku. bir cocugum daha olsun istiyorum mesela. bir kizimin olamayacagini dusunmek beni korkutuyor. oglum cok hassas. onun hassasiyetini iyice artirmaktan boynunu bukmekten korkuyorum. insanlarin lafindan sozunden biz zaten biliyorduk boyle olacagini demelerinden korkuyorum.

ama diger taraftan da kendimden ve kendi degerlerimden hizla kopmus olmaktan kokuyor olmaktan daha cok korkuyorum.
Standart disi demissin ama bana baya standart sorunlariniz var gibi geldi kv ayni ev anneci erkek evi kv dolayi benimseyememk sorumsuz es gibi gibi o kadar cok ki bunlar
 
Kendinizi onun yerine koyabilirsiniz kv yani ayrıca daha kötü durumda insanlar var ne güzel okumuş kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz sadece eğlence motive yok hayatınızda
 
Standart disi demissin ama bana baya standart sorunlariniz var gibi geldi kv ayni ev anneci erkek evi kv dolayi benimseyememk sorumsuz es gibi gibi o kadar cok ki bunlar

birlikte yemek yememek, yemek yapmamam vs o anlamda kullandım onu.. standart aile üyelerine sahibiz ama standart bir aile yaşamımız yok o açıdan
 
annemler esimi hic istememislerdi. evlenmek istedigimde neden evlenmek istiyosun dedi. seviyorum demeye utandim iyi biri dedim. olabilir, iyi olabilir. her iyi olanla evlenmen gerekmez demisti annem.

6-7 yillik evliyim su an. bugun annemin o sözü aklima geldi. evet esim cok iyidir cok merhametlidir. ama bunlar yeterli miydi.

biz gerçek anlamda hic aile olamadik. herkes standartlara uymak zorunda mi bu da bizim farkliligimiz diye düşündüm. ama benim istedigim klasik bir ev, yuva.

esim sen normal olmayan ama normal istekleri olan birisin bende normal olan ama normal olmayan istekleri olan biriyim demisti. birimizden biri isteklerini değiştirdigi zaman anlasabilecegiz biz demisti.

o beni oldugum gibi kabul ediyo hatta hosuna bile gidiyor. ama ben kabul etmiyorum. ne kendimi ne yasantimi. caba gösteriyorum duzelmesi icin. o ise degil çaba gostermek tam tersi benim motivasyonumu düşürüyor.

aslinda ne zaman ozel hayatimla ilgili detaylari paylassam sonradan pisman oluyorum ama artik öyle bunaldim ki. 1 yila hersey değişebilir belki. bir yil sonra büyük kararlar alip yasantimi degistirebilirim ama o bir yil icin bile sabrim kalmadi.

aslinda ilk haftalardan pisman olmustum evlendigime. ara ara hep bosanma kararı da aldim. bazen iyiki onla evlenmisim derim bazende keske onunla tanıştığım yere hic gitmemis olsaydim derim.

aslinda cok sık kavga etmeyiz. yani kendi aileme gidince orasi daha kaoslu gelir. benim evim daha huzurlu gelir. ama bizimki de biraz tozlari hali altina supurmek gibi birsey. ne kadar gercek?

esimin bir annesi var. kv nin baska bir cocugu yok. evleri kiraydi. maddi anlamda sıfıra yakindilar. kayinvalidemle yasama konusunda hic tereddut etmedim. kadina ayri ev tutmaya zaten bütçemiz yoktu. yani ayri bir secenek yoktu. cok gulerguzlu ve yasi da baya vardi. iyi anlasiriz dedim.

evlendigimin ilk gunu kadinin o gulenyuzu soldu. cocuk olana kadar nerdeyse hep onun yuzunden kavga ettik huzursuz olduk. ogluyla degil kocasiyla evlenmisim gibi tavirlari vardi. her aksam hastalik ve yaslilik bahanesiyle oglunun kendiyle ilgilenmesini saglardi. benim icin bu travma etkisi yaratti diyebilirim. kayinvalideme esime o kadar guveniyordum ki o yasadiklarim sok etkisi yapmisti bende.

evime hic alisamamistim..yatak odasindan cikmazdim. salon zaten kapidan girer girmez hol gibiydi. kayinvalidem sabah erkenden kalkar gece gec saatlere kadar tv izlerdi yani salonda dururdu. ben hic huzurlu olmazdim. evimi benimseyemedim yani. yeni evmis yeni gelinmis cicim ayiymis bunlarin hicbirini yasamadim.

1 yil sonra ben daha sabit bir ise girince krediye girdik. bu evimi nispeten daha cok benimsemistim. tv yi onun odasina koymustum. oturma odasi arti onun odasi gibi. boylelikle en azindan bana salon yasam alani olarak kalmisti.

ve kayinvalidemle asgari duzeyde tuttum iliskimi. anne dememistim zaten diyemedim. sadece onla ilgisi yok evlenmeden oncede anne demek en zor sey gelir gibi dusunuyordum. anne de kizim vs diye bir baski yada yaptirim gormeyince de diyemedim. sizli konusurdum zaten hala oyle konusuyorum. cok yadirganan iki sey. bazen normal konusmak istiyorum ama olmuyor bir kere o duvar örülmüş.

cocuk olana kadar hep ekstra ilgi bekledi esimden. benim dogum sancim varken onun dis agrisi peyda oldu. tabi esim icin yasli annesi her zaman daha onemliydi.

aslinda esimi annesi konusunda cok suclayamiyorum. 12-13 yaslarinda babaai genc bir kiz kacirarak terk etmis esimi ve annesini. ne nafaka ne oturduklari ev hicbisiyi alamamislar. buyuk bir maddi sıkıntıyla da bogusmuslar. esim icin annesi dunyadaki en cile cekmis kisi. hep ölmeden annesini rahat ettirme düşüncesi var. ona göre yakın zamanda ölecek zaten. bense gencim gucluklerle basa cikabilirim. düşüncesi bu. ve annesi konusunda oyle hassaski yikar gecer ortaligi. annesine benimde saygısızliklarim oldu aramiz kotu olduktan sonra. baska biri olsa cok daha büyük tepkiler verirdi belki de. bu anlamda baska birine gore yaptigi aslinda bana haksizlik ama esimin karakterini düşününce normal gibi.

yani iste benim icin ne ev oldu ne aile. zaten cok yogun calisiyordum. evde baska bir kadin olunca da hiçbir zaman kendi duzenin olmuyor. cok ugrastim kuramadim kendi duzenimi. duzenim olmadikca da ev islerinden sogudum.

cocuk oldu. kayinvalidem de nispeten duzeldi gibi. ben desen alistim heralde. esimin is sorunu hep oldu. hicbir zaman evi tek basina gecindirme guvenini veremedi bana.faturalari bile guvenemezdim ona. ama malum is cocuk ev bir sure sonra benim.bunye iflas etmeye basladi. faturalarin kapanmasi pahasina yatirmadim. cok elektiriginiz dogalgazimiz suyumuz kesildi. yatirmadigindan. nice faizler odedik yine yatirmadigindan. ama simdi kafam rahat. az gelmis cok gelmis yatmis yatmamis dusunmuyorum en azindan.

aile olamadik dedim ya. esim hicbir zaman bir aile erkegi olamadi. babasinin olmamasindan mi cevresinde yeterince örnek aile figürü gormediginden midir nedir hic sorumluluk sahibi biri olmadi. son bir yıldır eh iste. annesi sobaya komur getirmesi icin bile tasitmazmis bisi.

bense tam tersi. annem hep calisirdi. bizde fakirlik cok gorduk. ortaokulda bile calisirdim. liseden sonra hic aileme yuk olmadim. hem uni okudum hem calistim. burs aldim vs. hep bilirdik fatura nasil odenir o nasıldır bu nasildir. tamirat bilirim vs. ki ogrenci evinde bile yasamadim hep ailemle kaldim evlenene kadar.

cocuk olduktan sonra aile olalim ortal sofradan yiyelim istedim. olmadi olduramadim. esim cok secicidir. hamur ve et yerim der ama makarma yemez..borek yaparsin neden kiymali degil der. bu arada hepde maddi sikintimiz oldu. evde kiyma varda yapmiyor değilim. ozenirim arkadaslarima bir icli kofte yapayim der bu ne eti kavur der. yani ne yemek yapsam olmadi. bende biraktim yemek yapmayı. tek kendim yemek icin yemek yapmaya gerek duymadim. tum gun isteyim zaten. kayinvalidem desem ben onun yemeklerini yemiyorum diye yemez. o da şöyle. taa evlenmeden yememeye başladım. cunku her yemekten sac çıkıyordu. cok hassasim bu konuda. yillardir babaannemde bile yemek yemedim. direkt yemiyorum demem ama çaktırmadan yemem. kayinvalide de ona inat yemiyorum sandi. kendi daha inat oldugundan yemiyo benim yaptiklarimi.

yani iste aslinda ortada bir aile yok. bir ara esimin issizlik dinemleri oldu bir arada evden calisiyordu. bende cok yogun calisiyorum. ayni zamanda es zamanli mutlaka bir okulum kursum vs oluyor. kalbimde de hafif duzeyde bir rahatsizlik var. merduven cikip eve gelince hemen kendime gelemiyorum. ee zaten genelde evde yemek pismiyor. o bana hazirlardi ekmek arasi falan.

bu arada bu bana garip gelmiyor.cogunuza farklı gelebilir ama ben zaten ev islerinin tamamini da esit yapmamiz gerektigini dusunuyorum. yardimci olmaktan bahsetmiyorum esitlik. ama sağolsun kendisi cok beceriksiz oldugu icin ne tamirat ne ev isleri hicbirino yaptirmiyorum. kahvalti hazırlamayı sevmem. genelde kahvaltimi o hazirlar. ki hergun degil is gunleri iste yapıyorum zaten. bide aksamlari duruma gore bana sandvic hazirlar.

ben calismasaydim evisleri benim dis isleri senin gibi bir is bölümü olabilirdi. ve ona bisi hazirlatmazdim. ama bende calisiyorum. ustelik maddi anlamda ona guvenmedigim icin hep bor sonav okul kurs gibi daha fazla geliririmiz olsun diye egitim hayatim devam ediyor. o ise egitim aldığı alani bile bırakarak sevdigi isi yapma adina riskler aldi. sevdigi isi yapiyor su an. sigortasi yok. ortalama iki ayda bir anca ödeme aliyor.

cok uzattim ama bu detaylar olmazsa da anlatmanin anlami yok. gel zaman git zaman biraz insanlarin sozlerinden cekinmem biraz sevgimden biraz oglumdan biraz da belki hatri sayılır bir sebebim olmadigindan bu evliligi sürdürmeye calisiyorum.

ama ne var ki ben bu degilim. onun hoşuna gidiyo mesela benim dağınıklığım. halbuki ben daginikligi sevmiyorum. o anlik dagitsam bile duzenli ve temiz yasami seviyorum. karakterimde daginiklik var evet ama bunu sürdürmek zorunda degilim. insanlar kotu yanlarini torpulemeli diye dusunuyorum.

ama olmuyor. esime gore ev temiz zaten. en erken haftada bir temizlik yapabiliyorum yine mi temizlik diyo. yeter iste temiz diyo. bense zaten cok zor motive oluyorum kayinvalidemden dolayi. ben bi duzen oturtuyorum. atiyorum tezgah ustu daginikligi icin bir cozum buluyorum.ben evdeyken duzgun oluyor. ama sonra hopp eski hali olmus. o duzeni kayinvalidem devam ettirmiyor. kendi anlayisina gore yapiyor. cok da soyledim sen cocuga bak yeter kalan herseyi ben yapicam diye. ama mutfakta yapiyo gene bisiler. zaten okuldu evdi cocuktu işti derken cok zor enerji bulurken tum enerjim bitmis oluyor pskilojik olarak da.

bu hafta hep hastaydim. hala bogazlarim fena. esim sabah cocuga bakmis uyumamis. ben saati kurmustum erken kalkayim diye ama duymamisim gec kalktim. bogazimin agrisindan halsizlikten güç bulamadim kahvaltiyi ondan istedim. bi ara uyumaya gitti. ben o ara mutfagi topladim. cocuk uyandirdi onu. ayaktaydi. evde de alinacak seyler vardi. benim cocuk da evde is yaptirmaz. dedim hem cocuga hava aldir hem eksikleri al. basladi soylenmeye. uyuyacakmis uykusu varmis. sabah uyusaydin dedim. damarima basicak seyler söyledi. bende kendimi tutamadim son of b. şeklinde turkce bir küfür cikti agzimdan. ben ki hic kufreden biri degildim. kufru tekrar bile edemezdim. icimden bile soyleyemezdim. esimde cok kufurbaz degildir ama resmen o alistirdi beni. bende nadiren kufrederim ama eski halimi dusununce yani.

costu tabi esim. hassas noktasi annesine de ucu dokundu kufrun ama annesini hesaba katarak soylemedim. yaptigi seyin nitelemesi olarak soyledim. cocugun oyuncagini bana vurur gibi yapti. bana vurmasina asla musaade etmem. eski tekvandocuyum zaten. cok cirkinlesirse bende karsilik veririm sanirim. evlenemden once esim bana el kaldirsa bile o is orada biter derdim.

ama bundan cok daha ote yasadigim hayatin asla benim istedigim hayat olmadigini gördüm. bu ben degilim ki. ve nereye kadar. bi kisi mucadale et kac kisinin pisligini temizle.

simdi ayrilsam maasim tek basima oglumla yeter bana. asgari duzeyde yasarim genelde zaten lukslerim buyuk taleplerim yoktur. ama ev kredi. krediyi odeyecegine guvenemem. az bir zaman kalmiskken o kadar emek verdigim evimden olmak istemiyorum.

ona hep git diyorum tut evini. gitmiyor. zaten ev tutacak parasi da yok. Ailesi olsa git onlarla kal dersin de ee annesi de bizde zaten.

1 yil sonra çok daha rahat ayrilabiliriz belki ama o bir yil nasıl olacak. ve ayrilmak öyle zor geliyor oyle korkutucu geliyor ki cesaret edemiyorum.

esim iyidir merhametlidir. ama iyi olmak yeter mi? sorumluluk sahibi değil asla. aylarca cop evde dursun cikarip atmaz. hicbirseyin fiyatina bakmaz. bi kere ucuk fiyata dolma biber almisti ki maddi anlamda hicbi zaman cok rahat olmadik. evlenmeden oncede boyleydi. 5 lira yemek parasi verirdi işyeri o 20-30 lira harcardi. bohem bi havasi vardi. bohem erkeklere asik olmak iyi de evli olmak feci.

ama ona gore o surekli evde bisiler yapan biri. yaptigi seyse dedigim gibi bana yemek getirir onume koyar. cocukla ilgilenir. genelde o uyutur. ama parka goturmez banyosu egitimi doktoru hastaligu herşeyi bendedir. uni mezunu ama açıp bi kitap okumaz yada arastirmaz. hep bana sorar pedagojik acidan nasil bu durum vs diye.

benle bi yere gitmez. anca baski yapacagim oyle. yoruldugum icin tercih etmiyorum genelde. cogu yere dugun dernek ailem hep.tek gidiyorum. yani birazda akrabalarin lafindan sozunden sakiniyorum ama ben zaten tekim. gerhangi bir akraba ortaminda nadirdir bir arada oldugumuz.

yani ortada ne bir evlilik ne bir es var bana göre. onun icin bisi degismedi. annesiyle yaşadığı ortama ben gelmisim gibi oldu. dolayisiyla hicbir zaman benimseyemedi bence. yasi da kucuk degil. evlendiginde de olgun denecek yastaydi. benden de yasca buyuk .

coook uzun oldu okuyacak bulunmaz heralde. neden mi actim konuyu. kendi yanlisim varsa onu gormek ki kendi kendimin yanlislarini biliyorum ve bunla ilgili bir cabamda var. bu evlilik umutsuz vakaysa bunla ilgili cesaret almak sanirim.

korkuyorum cunku. bir cocugum daha olsun istiyorum mesela. bir kizimin olamayacagini dusunmek beni korkutuyor. oglum cok hassas. onun hassasiyetini iyice artirmaktan boynunu bukmekten korkuyorum. insanlarin lafindan sozunden biz zaten biliyorduk boyle olacagini demelerinden korkuyorum.

ama diger taraftan da kendimden ve kendi degerlerimden hizla kopmus olmaktan kokuyor olmaktan daha cok korkuyorum.

Ayrı eve çıksanız bile eşinizin sorumsuzluğu düzelecek mi sizce? Yani evi geçindirecek kadar para kazanacağı işleri yapmaması, riske girmesi vs. Düzelmeyecekse, 1 yıl sonra ayrılın, gitsinler başka eve çıksınlar. Siz mi bakacaksınız onlara? Sizden önce de yaşıyorlardı. Hem annesine ve kendine baksın, hem çocuk için nafaka versin. Bu kadar sorumsuz olmadan düşünecekti. Ayrıca eşiniz bohem bir erkek de değil. Bohem erkekler anneleriyle birlikte yaşamıyorlar.

Bir de neden kardeş veremeyeceksiniz? Yeniden evlenip çocuk sahibi olabilirsiniz. Hem iyi bir evlilik yaparsanız, yeni eşiniz oğlunuz için de daha uygun bir erkek modeli olabilir.
 
Son düzenleme:
Canım sen kayınvalideden ayrı ev tutsan kendi evini kursan sanki eşinle herşey daha iyi olcak gibi geldi bana.Keşke öyle bir imkanın olsa.Böyle kendi evinin hanımı değil misafir gibisin.
 
ben algılayamadım mı atlayarak okudum

şimdi de yorgunum ama

bana yukarıda ek okuduklaırnızı kpss yi vs anlatmıştınız toefl vs de yazmıştınız

şimdi de evde otursam birkaç yıl yazmışsınız

siz çok çelişiyorsunuz bir nevi daldan dala olup dağılmışsınız

sanki biraz uzman desteği yahut şöyle aklı başında bir tanıdık bile ortalığı toparlayabilir siizn için

kv ile oturmak kötü vs onları geçtim

sanki eşiniz ile sıfatlaırnız oturmamış gibi

yani siz artık karı kocayı da geçtim anne babasınız onun oğlu bunun kızı değil

bir de çocuk bu ağlarsa ağlar yani dede diye ağladı diye ille de geri dönülmez

bir ağlar iki ağlar olmayabileceğini anlar

naçizane önerim bir gününüzü yazın bir kağıda 24 saat hafta içi bir gün bir de pazar gününü

sonra bir daha okuyun ve nasıl olsun isterdiniz onları yazın

ve şimdi değiştirmek için ne yapabilirsiniz bakın
 
Hepsini okudum konu sahibesi.
Yazındaki enerji bile bitmiş geldi bana yani o kadar yorulmuşsun ki ve bunu o kadar yansitmissin ki...
Ama ben olsam senin yerinde silkelenir ve bebeğim için evliligimi canlandırmaya çalışırım hemde tez elden.
 
ben algılayamadım mı atlayarak okudum

şimdi de yorgunum ama

bana yukarıda ek okuduklaırnızı kpss yi vs anlatmıştınız toefl vs de yazmıştınız

şimdi de evde otursam birkaç yıl yazmışsınız

siz çok çelişiyorsunuz bir nevi daldan dala olup dağılmışsınız

sanki biraz uzman desteği yahut şöyle aklı başında bir tanıdık bile ortalığı toparlayabilir siizn için

kv ile oturmak kötü vs onları geçtim

sanki eşiniz ile sıfatlaırnız oturmamış gibi

yani siz artık karı kocayı da geçtim anne babasınız onun oğlu bunun kızı değil

bir de çocuk bu ağlarsa ağlar yani dede diye ağladı diye ille de geri dönülmez

bir ağlar iki ağlar olmayabileceğini anlar

naçizane önerim bir gününüzü yazın bir kağıda 24 saat hafta içi bir gün bir de pazar gününü

sonra bir daha okuyun ve nasıl olsun isterdiniz onları yazın

ve şimdi değiştirmek için ne yapabilirsiniz bakın

atlayarak okuduğunuz için anlamamışsınız sanırım. şu an özel sektörde çalışıyorum. daha iyi maaş ve sosyal haklar içinde bir taraftan mücadelemi sürdürüyorum. tek sorumluluğum ev ve iş değil onu anlatmak için yazdım.

temelli evde oturayım demedim. kredim bitince 1-2 yıl işe ara vermek istiyorum. kadrolu olmazsam tabi. eğer o zamana kadar kadrolu yani memur olursam da yasal hakkım elverirse ücretsiz izne ayrılmak isterim.
 
Canım umutsuz vaka olan eşin,alışmış böyle bugün ikinci eşini çalıştırıp keyfe keder yaşayan koca konusu galiba, bilemiyorum ayrılma kararı büyük birşey artısı eksisi yaz bir kenara ,artıları çok olanı seç ,ama bir düzeniniz bile olmaması temel sorun gibi,insanın evini yuva olarak görememesi çok çok üzücü, hayırlısı olsun inşallah
 
kv olmasa sanki daha iyi olacak gibi
artık öölmesini bekleyeceksin
 
atlayarak okuduğunuz için anlamamışsınız sanırım. şu an özel sektörde çalışıyorum. daha iyi maaş ve sosyal haklar içinde bir taraftan mücadelemi sürdürüyorum. tek sorumluluğum ev ve iş değil onu anlatmak için yazdım.

temelli evde oturayım demedim. kredim bitince 1-2 yıl işe ara vermek istiyorum. kadrolu olmazsam tabi. eğer o zamana kadar kadrolu yani memur olursam da yasal hakkım elverirse ücretsiz izne ayrılmak isterim.

Anlatmak istediğim bu durum sizi boğmuş

Evde oturma hayali yerine mevcut hali yaşayın diğerlerinin aktivitesini azaltın diyorum yoksa sizden geriye bir şey kalmayacak ki
 
Canım benim sizde görevler degişmiş sen koca esin kadin olmuş neredeyse
Adam cocuk bakıyor sana yemek getiriyor sen de fatura odeyip ev gecindiriyorsun elbette bu adami sevemezsin .
Kadin kadinligini bilecek erkek erkekligini o zaman evlilik de yurur. Esinin annesiyle bagini koparmasini asla bekleme onceligi elbette annesi olur karisinin kocalik yapmasina musaade eden bir adamdan baska ne beklenebilir ki .
Bazi arkadaslarin onerisi olmus ben de katiliyorum annesine yakininizdan bir ev tutun orada yiyip icip kendi evinize gidebileceginiz tabi bunu esinize kabul ettirebilirseniz.
Anladigim kadariyla esiniz cok pasif bir insan oyle olmasa evde oturup ta cocuk bakmayi nasil kabul edebilir ki. A

Vallahi
 
Kesik kesik yazdim kusura bakmayin . Sizde de hata var gibi geldi bana adam salmış kendini nasilsa hanim calisiyor ft odeniyor gecim bir sekilde oluyor bu tip erkekler var .
Bu sorunlari cozmek de size dusuyor siz haric herkes memnun evde bence. Esinizi karsiniza alip konusmanin vakti gelmis de gecmis bile canim.
Allah yardimciniz olsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X