Her Kilo 8000 Kaloriye Eşit.......

figenacik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2007
2
0
86
İstanbul
1 kilogram= 8000 kaloridir. 1 kilo verebilmek için yemeklerle aldığınızın dışında 8 bin kalori daha yakmanız gerekmektedir. Buna göre, günlük kalori ihtiyacınız karşılamak için yemeklerle aldığınız enerjiyi 600 kalori azaltırsanız, haftada yarım kilo ve 6 ayda yaklaşık 13 kilo verirsiniz.

1 kilogram= 8000 kaloridir. 1 kilo verebilmek için yemeklerle aldığınızın dışında 8 bin kalori daha yakmanız gerekmektedir. Buna göre, günlük kalori ihtiyacınız karşılamak için yemeklerle aldığınız enerjiyi 600 kalori azaltırsanız, haftada yarım kilo ve 6 ayda yaklaşık 13 kilo verirsiniz.

Aynı zamanda günlük harcadığımız kaloriyi de sporla arttırırsak, mesela 400 kalori, 8 günde bir kilo eder :dance:

Bu da ayda 3,75 kilo eder :içelim::içelim:

Hadi iki günde bir spor yaptık diyelim, o zaman da ayda 3 kilo eder :içelim::içelim:

canımcım sen bu bilgiyi nerden aldın acaba çünkü bana diyetisyenim 7000cal=1 kg demişti de ondan soruyorum:uhm:

bende 7000 ya da 7500 diye hatırlıyorum 8000 değildi
günlük kalorii alımını azaltmanın bir yoluda şeker
içtiğimiz çayı şekersiz içersek ya da o gün şeker alımını azaltırsak bu neredeyse 100 kaloriye denk gelebiliyormuş bildiğimiz gibi şekerde çok kalori var
yediklerimizden de şeker alıyoruz meyvelerden vs üstüne tatlı türevi tüketince kalori x 1000 oluyor :)

Back
X