Her ne yapsam planlar yapıyorsun diyen eş

Anlattiklariniza bakılırsa 2 küçük cocugunuz var.Allah bağışlasın.Onlardan ayrılmayı istemiyorsunuz,eşinizle gecinemiyorsunuz ve ailenizde arkanızda değil,size destek vermiyor.Bu durumda yapabileceğiniz tek şey cocuklariniz biraz daha büyüyene kadar eşinizin suyuna gitmeniz olacak sanırım.Ne derse umursamayın,ailesiyle mi vakit geçirmek istiyor bırakın geçirsin.Ailenizle görüşmek istemiyor mu siz gidip görüşün.Aileniz neden gelmediğini sorduğunda da benim arkamda mi durdunuz ki bana ve size saygı duysun dersiniz.İyi görünmeye çalışın ve bir şekilde çalışıp,para kazanmak için onu ikna edin.Ona önce öyle bir güven verin ki ne olursa olsun onu terketmeyeceginizi düşünsün.Bu arada çocuklar biraz daha büyüyene kadar hem birikim yapmış olursunuz hem de iş tecrübesi kazanmış olursunuz.Zaman ve şartlar oluştuğunda da duruma bakarsınız.Eşinizde bir düzelme var mı hatasini anlayıp kendine çeki düzen vermiş mı bunları degerlendirirsiniz.Yok aynı tas aynı hamamsa yol verirsiniz gider.Madem o sizin çaresiz durumunuzdan faydalanmaya çalışıyor,siz de bunu lehinize çevirip kullanın.Her şey gönlünüzce olsun.

Gürültü oluyor diye
Ya anneniz arkanizda dursa sorun olmaz da o sizi yanlış yönlendiriyor belli ki. Boşanınca sanki çocuğun babasını öldürüyormuş gibi bir psikolojiye girilmesini anlamıyorum. Adam zaten babaysa peşini bırakmaz çocukların.
Bu şekilde kendini feda etmeye inanmıyorum. Mutsuz pasif bir anne mi iyi gelecek cocuklara Allah aşkına? Tam tersine mücadele eden sorun çözen rol model gerek. Bence siz göze alsanız boşanabilecekseniz. Birsürü aynı durumda olup kendi hayatini yeniden yazan kadin var. Daha yeni netflixte izledim gerçek yaşam öyküsünden çekilmiş bir dizi Maid diye.
Kendiniz kendinizi kurtarabilirsiniz, yeter ki motivé olun kararlı kalın

Şu psikolojiden çıkın artık

Boşanınca çocuklar babasız kalmıyor

Nasıl sabır gösterilir? Dua edin Allah sabırlar versin.
Valla dalga geçmiyorum, e ne diyelim? Boşanmak alternatif seçenek değilse görmeyin duymayın dua edin düzelsin

Ama böyle zor.
Birisi yazmış, anneniz eşyalarınızla birlikte kapıya koymadıysa dönmeyecektiniz diye.
Aynen öyle. İstediği kadar söylensin, duymayın.
Annedir yine de, en azından dövmez.
Çalışır belinizi doğrultur kendi düzeninizi kurarsınız.
Ne zor şeyler...
İki çocuğunuzun hürmetine sizi ferahlık diliyorum, Allah kurtarsın.

Öyle yapayım diyorum ama öyle laflar söylüyor ki dayanamıyorum
Sen de ona söyle. Vıdı vıdı etmeye devam edersen çocukları sana bırakır giderim, anamın kucağına sığamadım ama böyle her yere sığarım merak etme de. Aman şöyle demesin aman böyle demesin diye kasma. Zaten yeterince yüzgöz olmuşsunuz bırak dağınık kalsın artık. Ne derse desin ne düşünürse düşünsün. Azcık yüzsüz ol sende. O konuşuyorsa sen de konuş, artık dövemez de, ödü patlıyor darp raporu almaya koşarsın diye zaten.

Yıllarca şiddete sabır gostermıssınız. Siz daha ıyı bılırsınız sabırlı olmayı

İnsan değişmez.
Narsist kişilik bozukluğu asla- kat'a değişmez.
Döndüyseniz susup her şeye tamam deyip katlanacaksınız ya da anne ve eş olmadan bir hayata odaklanacaksınız.

Narsitlerle başa çıkma diye aratın araştırın onların her dediklerine uymak daha çok tepenize çıkartıyor..Ya da pskiytraye gidin konuşun eşinizide ikna edin götürün .

geri dönersen olacağı buydu ne bekliyodun ki? bundan sonra giderim lafını ağzına sakız etsen de adam niye ciddiye alsın ki nasılsa dönüyosun. madem döndün otur çek.

ben bu yoruma katılıyorum. gerekirse zor biliyorum ama çocukları bırakın gidin bir işte çalışın kendinizi toparlayınca da çocukları alın hayatınızı düzene sokun size yazık bunu çektiğiniz için

Hem maddi hem de ben işe girmiştim çocuklara bakmak zor geldi. Gerçi biri yarım gün okuldaydi birini de kreşe vermek üzereydim. Çocuklu ev olunca dağınıklıga laf etti yani bı sürü bahane buldu.

Kulak tıkayacaksınız. İşe girip para biriktirmeye başlayın

Kulak tıkayacaksınız. İşe girip para biriktirmeye başlayın
İşe girmiş ama eşi rahat bırakmamış mecbur ayrılmış.
Çaresizlik çok zor. Anne istemiyor, eş hayatı zindan ediyor, olan da arada ezilen çocuklara oluyor
Çocukların büyümesini beklesin desem böyle bir adama akıl sağlığı bozulmadan nasıl dayanacak ?

bende aslında bunların hepsini yapmasında yanayım
çok üzülüyorum böyle kadın ve annelere
birde şu var çalışınca kim bakacak çocuklara? çalışır iş bulur Allah ın izniyle de

konu sahibi eşiniz eve para bırakıyordur elinizden geldiğince ondan gizli az da olsa biriktirmeye bakın en önce

Evin ihtiyaçlarını o alıyor benim elime nadiren para geçiyor. Onu da biliyor kendimle alâkali bir şey istediğim zaman sende var ya onunla al ben hangi birine yetisicem diyor. Veya kredi kartı veriyor onunla alıyorum.

Allah yardımcın olsun .Çocuklar küçük mü .

Ağır depresyon tedavisi görüyorum. Çocuklar da çok zor.Hic sözümü geciremiyorum öyle olunca bı yerden sonra patliyorum. Sonra çok üzülüyorum Babamı 1bucuk sene önce kaybettim.Annemde öyle yaptı. Ben onlardan güç alıyordum. Şimdi ikisi de yok. Gitmeden önce annem vardı arar dertlesirdim. Beni ağlayarak gönderdi.Affedemiyor içim.Hic konuşmadım geldiğimden beri.Allahim kimseyi çaresiz bırakmasın.Elestirenler olmuş beni geri donduysen ne bekliyordun diye. Ama bu mecburi bi dönüştü. Yaşayan bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…