- 27 Aralık 2012
- 1.984
- 440
- 373
- Konu Sahibi elizanelizan
-
Konu sahibine değil çalışılmazsa da olur diyen arkadaşlara merak ettiğim için sormak istiyorum.
Burada meslek seçiminden bahsedilmiyor ki. Okul biter, okulun bittiği meslek sevilmez yada fikir değişmiştir başka birşeyle uğraşılır.
Kişi eğer birilerine kendisine bakması için sırtını dayamamışsa çalışmayıp ne yapacak ? (Bu sırtını dayadığı kişi annedir, babadır, eştir, kardeştir kim olduğu önemli değil biridir, illaki birine dayanmıştır)
bence sırtını dayayan ve dayanılan memnunsa sıkıntı yok.
sırtını dayayan ben sırtımı dayıyorum dıye gocunmuyor ben kadınım bana bakmak zorunda dıyor sırtına dayanılanda ben erkeğim karıma bakmak benım boynumun borcu diyor
bizim evlendiğimiz adamlar ille çalışacaksın ben sana bakamam dıyorsa orada bir sıkıntı yok mudur?
Merhaba kizlar
BeN univeriste mezunuyum. Yaklaşık iki hafta önce yeni bir ise baslamistim. Lakin bugun isten ayrilmak istedigime karar verip işverene mail ile durumu bildirdim.
MEsele su ki , bu sabah ise gitmediğimi goren ailem sanki dunyanin en kotu seyini yapmisim gibi bagirip cagirmaya neden neden diye sormaya bana hakaretler etmeye basladilar. Madem calismayacaktin neden okudun dediler Ozel bi üniversitede okudugum icin belki de . Su da var ama asla kazandigim parayi istemezler eve bir sey aldigimda parami eve harcadigim icin kizarlar.
Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? Bilmiyor muydun is hayatini okumasaydin diyolar.belki kismen haklilar
Ama ben hic calisip para kazanmaliyim diye dusunen biri olmadim. Surekli okuyp calisan kuzenlerim ornek gosterildi bana. Kendimi pasif yetersiz ise yaramaz olarak hissettiriyorlar.. ozel okulda okudum diye calismak zorunda miyim ? Zor zamanlarda ihtiyac oldugunda calismak icin okumak diye bir sey olmaz mi ?
BAbam az once ise gitti yikilmis gibiydi. Gorseniz dunyanim en kotu seyini yapmis herhalde bu adamin kizi dersiniz. ;(
Belki aranizda yadirgayanlar olacaktir bu kararimi . Ama durum bu.
Simdi patlamaya hazir bi bomba gibi annem babam. Sogukkanliligimi korumaya calisiyorum ama nasil tepki vermem gerektigini de kestiremiyorum. Bagirip cagirmak istemiyorum ama üstüme cok geliyorlar.
Nasil bir cevap vermeliyim bu durumda aileme onları teskin edecek bir cevap olmalı aksi takdirde tartismaya hic gucum yok. ..(((
Konu sahibinin anlaması gereken şey bu.sen ihtiyaç duyduğunda şak diye önüne iş gelmeyecek amaözelde okumuş olsan bile
tecrüben yok nerdeydin bu zamana kadar diyecekler.
o zaman mücbir sebebim yoktu ama şuan var dersin... ama o da işe yaramaz.
Hayattan neler beklediğimizle alakalı bu durum,Evet, insanlar artık mutluluğu aşkta değil parada arıyorlar. Günümüz mutlu evliliğin tartışılmaz temeli, eşlerin ikisi de çalıştsın, evde plazmadan, çift kapılı buzdolabından aşağısı olmasın, çocuk kolejde okuyabilsin.
Konu sahibinin anlaması gereken şey bu.
Yeni mezunlar bu ülkede çok zor iş bulurken ,10 sene hiç iş deneyimi olmamış bir insan ihtiyaçtan çalışmaya kalksa bugün beğenmediği işi mumla arar.
Benim kardeşim mühendis ,okulu bitirince hemen kendi işini yapmak istedi,maddi gücümüz olduğu halde 5 yıl bir şirkette çalışmadan iş kuramazsın şartı koyduk.40 yaşında herşeyini kaybetsende o 5 yıllık deneyim senin hayatını idame ettirecek dedik.
Konu sahibinin ailesi de bu derttedir mutlaka.Önce bir işte deneyim kazanır,sonrasında ister çalışır ister çalışmaz.
Şuan Türkiye şartlarında cebimde diplomam var,istediğim zaman çalışabilirim diye birşey yok.
Hayattan neler beklediğimizle alakalı bu durum,
Mesela ben tamda bu anlattığınız sebeplerden çalışıyorum,çocuklarıma çok daha iyi bir gelecek sağlamak için.
Benim en büyük aşkım 2 tane evladım,mutluluğu parada değil onlarda buluyorum.
Birgün anne olduğunuzda sizde onlar için en iyisini isteyeceksiniz.
Herkes çocuğu için en iyisini ister. Ancak ben kolej konusunda tepkiliyim, bu tepkim özel bir okulda okuduktan sonra oluştu. O yüzden bana göre çocuğum için en iyisi maddi yükü fazla olan değil. Süper bir eğitimi olsun sevdasında da değilim, bilinçli olsun, ne istediğini bilsin, mesele eğitimse çabalayarak elde etsin. Benim için önemli olanlar bunlar.
Ben sizden yaşça küçüğüm belki bunları söylemek saygısızlık olacaktır ama ben sizi aşırı şımarık buldum.
Ben de bu sene üniversite sınavına girdim , iyi de bir puan aldım, tercihlerimi yapacağım ama şuradan burs kapsam buradan burs alsam diye düşünüp duruyorum. Çok şükür yok yoksul değiliz ama yurt parası,ulaşım parası, yemek parası vs. bize zor gelecek belli ki.
Kaldı ki siz özel bir üniversite okumuşsunuz.. Böyle zorlukları düşünecek fırsatınız olmamış belli ki.
Evet insan çalışmayacaksa okumasın bence de. Boşuna kontenjan doldurmasın,o bölümde okumak isteyenlerin yolunu kapamasın o zaman. Neden o kadar sene kafa yordunuz da okudunuz o zaman, anlayabilmiş değilim. Evet gerçekten derdiniz ne anlayamadım, sizin o' her sabah kalkıp işe gitmek bana ters ' tavrınızdaki işe ihtiyacı olan o kadar insan var ki. Neyse edebiyat yaptığımı düşüneceksiniz belki de. O yüzden susayım.
Dediğim gibi hayata bakış açısı herkesin farklıdır.
Benim çocuğumu özel okulda okutma sebebim bugünkü eğitim sistemi gerçekleri.
İyi bir lise ve üniversiteyi tabii ki kendi çabalarıyla elde edecekler,bana göre benim görevimde elimden geldiğince onlara yol gösterip,hedeflerini kolaylaştırmaya çalışmak.
Özel okulun artısı nedir derseniz,44 kişilik bir sınıfta okumak yerine 18 kişilik bir sınıfta daha çok ilgilenildiklerini düşünüyorum .
özel okulun artısı öğretmenlerin öğrencilerle daha yakından ilgilenebilmesi, devlet okulunda okuyan öğrencilere göre daha ayrıcalıklı hissettirmeleri, kolay kolay sınıfta bırakmamaları vs. vs.
herkes ister ki evladı en iyi şartlarda eğitim görsün. yinede bana ilköğretim ve lise dönemindeki çocuğu özel okula göndermek çok mantıksız ve fazlasıyla lüks geliyor..yılda ortalama 15 bin vereceksin; 5 sene okuttuğunu düşün özel okulda.. bazı semtlerde neredeyse bi daire alınıyor bu paraya..
hee çocuklar okumasın mı? okusunlar ama illa özel okul mu?
kendi açımdan söylim, ben ne kadar zengin olursam olayım, ilköğretim ve lise çağında asla çocuğumu özel okula göndermem..
Dediğim gibi hayata bakış açısı herkesin farklıdır.
Benim çocuğumu özel okulda okutma sebebim bugünkü eğitim sistemi gerçekleri.
İyi bir lise ve üniversiteyi tabii ki kendi çabalarıyla elde edecekler,bana göre benim görevimde elimden geldiğince onlara yol gösterip,hedeflerini kolaylaştırmaya çalışmak.
Özel okulun artısı nedir derseniz,44 kişilik bir sınıfta okumak yerine 18 kişilik bir sınıfta daha çok ilgilenildiklerini düşünüyorum .
:)) sırtını dayadığın bir anda geri çekilirse, insan pat diye yere düşmez mi ?
özel okulun artısı öğretmenlerin öğrencilerle daha yakından ilgilenebilmesi, devlet okulunda okuyan öğrencilere göre daha ayrıcalıklı hissettirmeleri, kolay kolay sınıfta bırakmamaları vs. vs.
herkes ister ki evladı en iyi şartlarda eğitim görsün. yinede bana ilköğretim ve lise dönemindeki çocuğu özel okula göndermek çok mantıksız ve fazlasıyla lüks geliyor..yılda ortalama 15 bin vereceksin; 5 sene okuttuğunu düşün özel okulda.. bazı semtlerde neredeyse bi daire alınıyor bu paraya..
hee çocuklar okumasın mı? okusunlar ama illa özel okul mu?
kendi açımdan söylim, ben ne kadar zengin olursam olayım, ilköğretim ve lise çağında asla çocuğumu özel okula göndermem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?