- Konu Sahibi elizanelizan
-
İşte bu farkın öğrenciye yalnızca gereksiz öz güven aşıladığını düşünüyorum. Kimine göre iyi kimine göre kötü, ama şu bir gerçek ki o öz güvenin altını -ki boş kalırsa çok bir işe yaramıyor,özellikle bazı alanlarda- yine çocuk dolduracak ve bunu ne kadar erken yaşta öğrenirse o kadar iyi. Hayat her zaman özel okul tadında değil ne yazık ki.
özel okulun artısı öğretmenlerin öğrencilerle daha yakından ilgilenebilmesi, devlet okulunda okuyan öğrencilere göre daha ayrıcalıklı hissettirmeleri, kolay kolay sınıfta bırakmamaları vs. vs.
herkes ister ki evladı en iyi şartlarda eğitim görsün. yinede bana ilköğretim ve lise dönemindeki çocuğu özel okula göndermek çok mantıksız ve fazlasıyla lüks geliyor..yılda ortalama 15 bin vereceksin; 5 sene okuttuğunu düşün özel okulda.. bazı semtlerde neredeyse bi daire alınıyor bu paraya..
hee çocuklar okumasın mı? okusunlar ama illa özel okul mu?
kendi açımdan söylim, ben ne kadar zengin olursam olayım, ilköğretim ve lise çağında asla çocuğumu özel okula göndermem..
Konuyu çok dağıttık aslında,son birşey yazayım konu sahibini mağdur etmeyelim.
Öncelikle şunu belirteyim ilköğretimde sınıfta kalma diye birşey yok,özel devlet farketmez.(kaldırıldı ve ben buna çok karşıyım)
Çocukların özgüvenli olması şımarmamak koşulu ile hayatta başarılı olmak için çok önemli bir özelliktir.Sizin o bahsettiğiniz aşırı şımarıklık durumu ailenin verdiği eğitimle olur ki buna devlet okullarına giden çocuklardada sıklıkla görüyorum.
Son olarakta;ben yıllardır eğitimin içinde bifiil bulunan bir insan olarak sizler gibi önyargıllarımla oğlumu 3 yıl devlet okulunda okuttum,sonrasında üstün yetenekli bir çocuk olduğu ve bulunduğu okulun kendi düzeyinde olmadığını söyleyen BİLSEM öğretmenlerimiz tarafından özel okula yönlendirildim.
Önyargılarımın yer yer doğru olduğunu,ama çocuğun davranışlarının aile tarafından yönlendirildiğini gördüm.
Eğitim anlamında fark gördüm mü?Kesinlikle fark var.
Sırf bu yüzden kızımıda özel bir okula yazdırdım.
Ama bu demek değilki,her özel okul iyidir veya devlet okulları kötüdür.
Merhaba kizlar
BeN univeriste mezunuyum. Yaklaşık iki hafta önce yeni bir ise baslamistim. Lakin bugun isten ayrilmak istedigime karar verip işverene mail ile durumu bildirdim.
MEsele su ki , bu sabah ise gitmediğimi goren ailem sanki dunyanin en kotu seyini yapmisim gibi bagirip cagirmaya neden neden diye sormaya bana hakaretler etmeye basladilar. Madem calismayacaktin neden okudun dediler Ozel bi üniversitede okudugum icin belki de . Su da var ama asla kazandigim parayi istemezler eve bir sey aldigimda parami eve harcadigim icin kizarlar.
Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? Bilmiyor muydun is hayatini okumasaydin diyolar.belki kismen haklilar
Ama ben hic calisip para kazanmaliyim diye dusunen biri olmadim. Surekli okuyp calisan kuzenlerim ornek gosterildi bana. Kendimi pasif yetersiz ise yaramaz olarak hissettiriyorlar.. ozel okulda okudum diye calismak zorunda miyim ? Zor zamanlarda ihtiyac oldugunda calismak icin okumak diye bir sey olmaz mi ?
BAbam az once ise gitti yikilmis gibiydi. Gorseniz dunyanim en kotu seyini yapmis herhalde bu adamin kizi dersiniz. ;(
Belki aranizda yadirgayanlar olacaktir bu kararimi . Ama durum bu.
Simdi patlamaya hazir bi bomba gibi annem babam. Sogukkanliligimi korumaya calisiyorum ama nasil tepki vermem gerektigini de kestiremiyorum. Bagirip cagirmak istemiyorum ama üstüme cok geliyorlar.
Nasil bir cevap vermeliyim bu durumda aileme onları teskin edecek bir cevap olmalı aksi takdirde tartismaya hic gucum yok. ..(((
İnternette farmville oynamayı çalışıyorum diye niteleyenlereydi lafım. Taş kafana mı geldi ?
Onun yerine balkonunda iki biber yetiştirse, bahçesine bi agaç ekse, çöpündeki ambalaj atıklarını geri dönüşüm olarak ayırsa, yemek yagını lavaboya dökmek yerine bi cam kavanozda bekletip yag toplayan merkezlere götürse, çöpe atacagı elektronik çöplerin topragı ne kadar kirleteceginin farkında olup bunları da geri dönüşüm merkezlerine götürse hem bu kadının ülkeye bir faydası olur hem de Türkiye biraz daha yaşanabilecek bi ülke olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?