- Konu Sahibi elizanelizan
-
Merhaba kizlar
BeN univeriste mezunuyum. Yaklaşık iki hafta önce yeni bir ise baslamistim. Lakin bugun isten ayrilmak istedigime karar verip işverene mail ile durumu bildirdim.
MEsele su ki , bu sabah ise gitmediğimi goren ailem sanki dunyanin en kotu seyini yapmisim gibi bagirip cagirmaya neden neden diye sormaya bana hakaretler etmeye basladilar. Madem calismayacaktin neden okudun dediler Ozel bi üniversitede okudugum icin belki de . Su da var ama asla kazandigim parayi istemezler eve bir sey aldigimda parami eve harcadigim icin kizarlar.
Mizacima uygun degil benim her sabah kalkip ise gitmek. Ne yapayim ? Bilmiyor muydun is hayatini okumasaydin diyolar.belki kismen haklilar
Ama ben hic calisip para kazanmaliyim diye dusunen biri olmadim. Surekli okuyp calisan kuzenlerim ornek gosterildi bana. Kendimi pasif yetersiz ise yaramaz olarak hissettiriyorlar.. ozel okulda okudum diye calismak zorunda miyim ? Zor zamanlarda ihtiyac oldugunda calismak icin okumak diye bir sey olmaz mi ?
BAbam az once ise gitti yikilmis gibiydi. Gorseniz dunyanim en kotu seyini yapmis herhalde bu adamin kizi dersiniz. ;(
Belki aranizda yadirgayanlar olacaktir bu kararimi . Ama durum bu.
Simdi patlamaya hazir bi bomba gibi annem babam. Sogukkanliligimi korumaya calisiyorum ama nasil tepki vermem gerektigini de kestiremiyorum. Bagirip cagirmak istemiyorum ama üstüme cok geliyorlar.
Nasil bir cevap vermeliyim bu durumda aileme onları teskin edecek bir cevap olmalı aksi takdirde tartismaya hic gucum yok. ..(((
Basari sadece dis dunyada mi ? Kendini gerçeklestirmek diye bir kavram var.. okuduysan calismak zorundasin düşüncesi dogru mu ? Ote yandan Ortalama ne kadar ömrümüz var ki kariyer yapacağım diye bir cok seyi kaçırıyoruz. Bir cok seye geç kaliyoruz. Herseyi aynı anda hakki ile yapabilen insan sayisi ne kadar ki ?
Bu kadar didinmek kendini yipratmak akil kâri mi bilemiyorum. Sabancinin kizlari neden calisiyor mecbur degiller evet ama Statu kazanma kariyer yapma birilerinin parmakla gosterecegi biri olma cabasi bana makul gelmiyor. Bu tur gayretler nefsin hosuna gidiyor olabilir ama ne kadar hayirli ne kadar hakli bir caba orasi goreceli bana gore. Belki de mizacimdan kaynaklaniyor boyle dusunmem.
Beni simarik bulmanizi anlayabilirim. Bu zamanda issizlik sikintisi varken benim işten ayrilmami simariklik olarak gorebilirsiniz buna da eyvallah ama insanın fikirleri degisebilir hicbir zaman calismaliyim diye düşünmedim bu konuda cok hirsli olmadim ama okurken calisirim diyebiliyordum. Bu konuda kati bir tutumum yoktu simdiki gibi. Bu neden bu kadar garip geliyor size?
KEyfiyetten dolayi calisip tum limitlerini tuketen evine ailesine zaman ayirmayan sirf kariyer yapip başarının ve para kazanmanin hazzini yasayacak diye hayata her seye gec kalan ortalama 60 yillik omurlerinin ilk 22 yili okumayla gecen son 15 yili yaslilikla ggececgi gercegine ragmen o aradaki 23 sene boyunca kariyer de kariyer diye cirpinan hem dunyasini hem ahiretini kaybetme riskini goze alan insanlara sasiriyorum bende. Maslowun ihtiyaclar hiyerarsisinde bile en tepelerde saygi statu itibarr kariyer varken ve tabaninda temel ihtiyaclar varken sizler nasil KEyfiyetten piramidin en tepesinden basliyosunuz anlamiyorum.[/QUOTE]
çok cikcikli laflar ediyosunda annen baban olmasa şu durumda senin o temel ihtiyaçlarını kim karşılayacak?
ayrıca kim piramidin tepesinden başlıyo hayatı piramit gibi görmüyorum ben, büyüdüm okudum çalıştım kazanıyorum bu kadar
nasılsa baban çalışıyo sen hayatını yaşa güzelim
Aynı sorun bendede var canım.ben turizm lisesi mezunuyum turizm okumak istedim ünv.lisede iyi bi derecem vardı.ailem kız kısmı otellerde olmaz dedi gıda teknolojisi okuttular.gıda teknikeri sinop gibi bi yerde iş bulamıyor malesef.istanbula dayımların yanına gideyim dedim kıs kısmı olurmu orlarda dediler yine kaldım.okul bitti 3 sene geçti sözlendim.şimdi diyolarki git çalış.nereye gidiyosun.her gün sen çalışmazsın tembelsin senden bişi olmaz lafları geliyor.erkek kardeşim var 22 yaşında işsiz güçsüz o benim kadar laf yememiştir.ne dışarı çıkarım ne gezer tozarım bu zamana kadar çalıştığım paranın 1 kuruşuna dokunmadanvermişimdir ama yaranılmıyor malesef.markette 400 liraya 15 saat çalışmamı bekliyolar küçümsemem ama yapabilceğim bi iş değil malesef.
5 yıl okudun diyelim hazırlık dahil, 20 bin lira okul taksidi senelik, 10-15 de sana harcamışlardır en kötü, sen diploma için 200-250 bin lira harca kıza, ama kız laf olsun diye mezun olsun. Ortam için mi gittin üniversiteye?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?