Her Okuyan Calismak Zorunda mi?

Acikcasi ben de calismayi sevmiyorum. Sabahlari kalkmak giyinmek makyaj yapmak ise gitmek cok zor geliyor ama calismazsam butun gunu nasil geciririm hic bilmiyorum. Maddi yonden calismasam da gelirim var mesela, para icin calismiyorum, ama ise yarar olmak, toplumda bir yer bir statu sahibi olmak, sosyallesmek icin calisiyorum. Evli degilim. Evlendigimde hamile kalinca kesinlikle calismayi dusunmuyorum. sadece ozel ders vermeyi planliyorum o zaman. Ama su anda calismasam butun gun ne yapabilirim? Gercekten samimiyetle soruyorum konu sahibi arkadasa. Kimse calismak zorunda degil. Sabah kalkmak zor geliyor gibi bir nedeni de anlayabilirim. Ama hayat cok kisa, calisirsam bunlari yapamam dedigin ne var mesela?
 
Ksr bakma ama insan sırf ailesine yük olmamak için bile çalışmayı ister..
Şahsen ben iş bulamadıgım için kendimi babama karşı aciz hissediyorum maddi gucumuz yok mu var ama üniversiteden mezun olmuş kocaman bir insanın yükü neden hala ana babasında olsun ki..

Ben bunun için ezilip büzülüyorum kaldı ki bir de sen özel üniversiteden mezun olmuşsun şartların eminim daha iyidir, çalışıp iyi bir yerlere gelip elin ekmek tutup kendini ve aileni gururlandırmak varken evde oturmanın nesi cazip geliyor anlayamıyorum acıkcası..

Sabah kalkıp yollara dökülmezsen kimse ekmek vermez adama..
Kaldı ki bence senin problemin sabah kalkıp işe gitmek vs değil, eğer öyle olsa alternatıf yollar aramayı secerdın,
Kendı işini kurmayı denebilrdin devletin bu anlamda yenı yenı projelerı,kampanyaları var..bunlar ustunde calısır kafa yorardın.
Ama sen direk hayatla didinip ugrasıp kendı kendıme bıseyler yapmayı red edıyorsun cunku alışmıssın cnm ailen nasılsa arkanda ve para gelıyor bırsekılde..
 
Sadece okuyanlar değil,okumayanlar da çalışmak zorunda bence.Bir insanın para kazanmaması demek başka birinin ona bakması demek.Ben olsam gururuma yediremem böyle birşeyi,elim ayağım sağlam oldukça çalışmak isterim.Hem okumayıp ne yapacaksın evde oturmak çok mu güzel?Alternatif bir planın var mı hayatınla ilgili?
 
 
Bence de her okuyan çalışmak zorunda değil.Herkesin kendi tercihidir.Seni anlayabiliyorum aslında tüm yorumları okudum ve söylediklerine büyük ölçüde katılıyorum.İş hayatı stresli hele ki özel sektörde çalışılıyorsa.Hırslı bir insan değilsen ki mesajlarından olmadığını çıkardım bu stres sana ağır gelmiştir.Çok para,statü vb şeylere değer vermeyen,aman ben evde oturamam diye düşünmeyen ve paraya ihtiyacı olmayan kimse çalışmak zorunda değil diye düşünüyorum.

Bazı arkadaşlar neden okudun o zaman demişler ama üniversiteler meslek edinme yerleri değil eğitim kurumlarıdır.Arzu ettiğiniz bir alanda eğitim alırsınız.Bu eğitimi iş hayatına atılıp pratiğe dökmek ve kullanmak tamamen kişinin kendi isteği ve tercihidir.

Ben de senin gibi düşünüyorum.Henüz üniversite öğrencisiyim ama bitince ne yapacağım bilmiyorum.Her sabah erken kalmak,tüm gün yapmak zorunda olduğun işlerle ilgilenmek,insanlarla uğraşmak ve onlara laf anlatmaya çalışmak benim için korkunç.Ben bütün gün evde oturup kitap okumak,film izlemek,müzik dinlemek,canım istediğinde arkadaşlarımla buluşmak isterim,hiçbir sorumluluğum olsun istemem.Ama ne yazık ki ailemin maddi durumu iyi değil ve okul bitince mecburen çalışacağım.Eğer birgün evlenirsem ve eşimin maddi durumu benim çalışmamı gerektirmeyecek kadar iyi olursa çalışmamayı yeğlerim.Tabi bu noktada erkeğin karakteri de önemli.Bazı erkekler eve para getiren benim düşüncesiyle kadını hor görebiliyorlar.

Son olarak her şeyin hayırlısı olsun diyerek bitiriyorum.
 
ben de uzunnnnnn zamandır ah bir işim olsa diye dualar ediyorum.hayattan da sağlıktan sonra en büyük isteğim iyi bir işte çalışmak.maddi durumumuz çok iyi çok şükür ama evde durmak var ya bir zamandan sonra o kadar zor ki denemeyen anlayamaz.bir şeye sürekli sahipsen tadını bir süre sonra alamaz olursun.çevremdekiler diyor ki oh ne güzel tatildesin işte boşuna üzülme.sen gel onu bana sor.belli bir yaşa gelip halen kendi alın terinle elde ettiğin bir paranın olmaması çok ağır.telefonum eskidi ailem ne istiyorsan gidip alalım bunu kullanma diye yalvarıyor resmen.ama benim kendi paramla almadıktan sonra o telefonun bence hiç bir kıymeti yok.allah tez zamanda bana iyi bir iş nasip etsin diye dua ediyorum hep.

tabi ki her üni. mezunu çalışmak zorunda değil.ama meşguliyetin olması lazım.eminim ev kadınlığı da yapmak istemezsin.çevrendeki yaşıtlarının pek çoğu da çalışıyordur zaten.nereye kadar beraber takılabilirsiniz ki?evde durmak bir süre sonra çok boğucu olacak.kendine iş olmasa bile bir meşguliyet bul yoksa sonra kafayı yersin benim gibi :2:
 
Evli ve çocuklu kadınların çalışmamayı seçmelerini anlayabiliyorum. Profesyonel anne diyorlar hatta kendilerine onlar.
Ama sen neden çalışmak istemiyorsun ki anlamadım, belki başkalarının altında çalışmaktan hoşlanmıyorsun, Kendi işini kur sevrek gideceğin bir işin olsun.
Haa yok ben hiç çalışmak istemiyorum gezip tozmak istiyorum dersen ona da saygı duyarım tabi.
Aileni de anlıyorum statü sahibi olmanı istiyorlar,toplumda bir yerin olsun istiyorlar, belki sonrasını düşünüp kimseye muhtaç olma istiyorlar. evet anlıyorum ama verdikleri tepkiyi hiç haklı bulmadığımı belirterek..
 
 
 
Son düzenleme:
Belki bu işi ticari sebeplerle yapan okullar vardır bilemicem aslında yazdıklarınıza cevap da yazmıcaktım ama.
Sabancı,Koç,Bilkent,Bilgi Üniversitesi gibi okulların tam burslu,yarı burslu ve burssuz puanlarını bence bi inceleyin.
Gene aynı okulların yaptıkları çalışmaları takip edin.Mesela şu an tanıtım günleri var.Vaktiniz varsa gidin okulları görün.Mesela Sabancı Üniversitesi'nin laboratuarlarını gezin,orda öğrencilerin geliştirdikleri projeleri inceleyin.Mesela Koç Üniversitesi'nin burssuz öğrenciyi bile ilk kaç binden aldığına bakın.
İş meselesine gelince,Bilkent'te okuyup mühendis olan kuzenim 3 ay içinde kurumsal bi şirkette işe başladı.Gayet iyi bi maaşla aynı yerde birkaç senedir çalışıyo.
Dediğim gibi diğer okullar hakkında bilgim yok.Aslında yukardaki okulların benim savunmama ihtiyacı da yok da işte.Sonuçta yapılan bi genelleme vardı.
 
Son düzenleme:
Konu özel okul devlet okulu değil ki.

Tamam yadırgayabilirsiniz öneri verirsinizde sanki gelip sizden para istemiş gibi tepki vermeler çok tuhaf.

İster çalışır ister çalışmaz. Bunun sonuçlarına da o katlanır.

Durumu iyidir çalışmak istemez gider dernek işleri yada başka şeyler yapar . Milyon tane çalışmayan kadın var neden gelip şimdi burada yükleniyorsunuz ki

Ailesiyle onun arasında birşey. Gelip ben şu kadar çalıştım üniversiteye girdim tabi sen para verip girdin anlamazsın gibi cümleler cidden komik. Doğru olabilir ama gereksiz buluyorum ego tatmini gibi geliyor.

Çalışmak verimli olmak güzel birşey tabi ki ama herkes çalışmak zorunda değil.

Ama şunu anlayamam. Kocam baksın yada babam baksın cümleleri kaç yıl geride kaldı. Yapmayın etmeyin elin oğlu enayi değil ki evlendi diye karısına kölelik yapsın. Hastalıkta,hamilelikte,çocukta yada işsizlikte tamam karısına destek olur ama öbür türlü zorunda değil . Bana kocam bakacak diyen bir kadın kadınla erkek eşittir nutuğu da atmasın o zaman çünkü ironi olur :)
 
Lydx devlet bana insaat muhendisi diplomasini verdi mi verdi isteyene ozelde doktor diplomasinida veriyo mu veriyo senin hicbisey bildigin yok ben calistim devlet okulunu kazandim siz calismadiniz para verdiniz ben sizden ustunum havalarina giriyosun kendince insanlarin paralarini nereye harcayacaklari sana ve senin gibilere kalmamis isterse ozel okula cerir isterse sokaga atar sen istedigin kadar ayni turkuyu soyle
 

burada kimse kimseyi tanımıyor herkes sizin iyiliğiniz için konuşuyor öncelikle bunu belirtmek isterim. maslowun ihtiyaclar hiyerarsisinden bahsetmişsiniz temel ihtiyaclar vs. peki para olmadan bu temel ihtiyaclar basıl karsılanacak.suan durumunuz cok ıyı olablir sımdı babanız bakıyoduz ilerde kocanız bakacak. pekı onlar Allah korusun bakamayacak duruma gelince ne olacak. Allah calısmadan önünüze ii kap yemek mi koyacak? ayrıca 23 yıl kariyer de kariyer diye geçirmek ıstemıyorum demişsiniz. o zman erkekler de calısarak heba etmesınler hayatlarını,sizin canınız varsa onların da canı var. onların ahiretleri yok mu.onlar da otursun ahiretleri için çabalasınlar,kocalar bıze bakarlar ama bakmak zorunda hissetmeyen cok erkek var diğer arkadasların konularını okursanız ne demek ıstedıgımı anlarsınız. keşke babanız da işe gitmeseydı yazık senelerce ailesine bakmak için çalışmış yan gelip yatmak varken boşa paralamış adam kendini.keske bu dusuncelerınızı en başta ailenize söyleseydınız de bosuna özel üniversiteye dökmeseydı paraları. okumak adına cok basıt bi devlet üniversitesinde okusaydınız. belki de boğazından kısıp siz rahat edin diye elinde avucunda ne varsa size gönderdi aileniz.

bu arada ben yuksek lısans yapıyorum. artı part time calısıyorum bos zamanlarımda otellerde gunlerce 12 saat calıstıgımı bilirim. aileme yük olmamak okuyup ilerde kendi altın bleziğimi kazanabilmek için. bence calısmak sadece ıhtıyactan değil insanın kendı öz saygınlıgı ve sosyal cevresı ıcın de cok onemlıdır.
 
zaten siz işten çıkmasanız işveren bu kadar tembel, amaçsız, gel keyfim gel yapısında birini yakında çıkarırdı, işe alınmanız bile şans , mail! atıp işten ayrılmak isteyen birinin nasıl biri olduğunu da anlamışlardır. Sen evde oturup ahiretini kaybetme! İşe gidenler hayata geç kalıyormuş öyle mi, sen hayatta ne yapmak istiyosun peki, evde oturmaktan başka ne gibi değişik düşüncelerin var? sabah kalkmaya vs üşenen insan hangi sosya projelere, eğitimlere gitmeye üşenmeyecek, çocuk yapsan gecesi-gündüzü , okulu..hiçbişey yattığın yerden olmuyor yani
 
size aynen katılıyorum.İlla çalışmak için mi okul okunuyor? Tabiki hayır.Bir insan da Çalışma mizacının olmaması, bu insanın bilgi edinme hakkının elinden alınması,köreltilmesi gerektiği anlamına gelmiyor.Sonra da okumadı ondan evde oturuyor diyorlar.Yok öyle birşey.Düşündükleriniz,savunduklarınız o kadar haklı konular ki.Artık herkes korkar oldu kadınlara getirilen sosyal hakların bile iş yaşamından kadını silmeye yönelik çalışmalar olduğu düşünülüyor.Fazlaca ark niyetli olunuyor.Doğum izinlerinin uzatılması,Her Çocuğun anneyi 2 yıl erken emekli etmesi,Evlendikten sonra kendi isteğiyle işten çıkan kadına tazminat verme zorunluluğu vs. bunlarla bile kadınların eve kapatılmaya çalışıldığı düşünülüyor. Farklı bi yaklaşım,Felsefik olarak ele alınabilir
 
zengin birinle evlendin diyelim adam seni bıraktı ne yapacaksın calismazsan.ailen sana bakmak zorunda degil.bu yasa getir misler okutmuslar sende sorumluluk al gelecegini düşünüyorlar.
 
tüm yorumları okumadım. bir kaç sayfa okudum, ama herkesin çok başka düşüncesi olduğu belli
bana göre her okuyan çalışmak zorunda değil, sonuçta önemli olan elinde mesleğinin olması ve insanın kendisinizgerektiğinde bunu kullanabilecek seviye getirmesidir.
Eğer ki babanın verdiği parayla yaşamak sana ağır gelmiyorsa, eğer ailen bu konuda seni ezmiyorsa elbette durumu onlara açıklayıp, ileride ihtiyaç olduğunda zaten çalışacağını anlatabilirsen çokta sorun var gibi değil bence bu düşüncende.
Ama şunu da bil ki, her ama her aile senin ailenin takındığı durumu takınır. sakın onlara bağırıp çağırma çünkü onlar az bile yapmışlar. benim ailem olsa sanırım ciddi anlamda baskı yapardı ve kesinlikle o işe geri dönmemi sağlardır. her türlü baskıyla. ve birçok kişinin ailesi de emin ol böyle yapar, seninkiler çok bile anlayış göstermiş.
sonuç itibariyle gerçek şu ki, şartların uygunsa elbette çalışmak zorunda değilsin.
 
çok şaşırdım bu başlığı okuyunca. keşke benim annem babam milyonlarca liralık servete sahip olsa bende çalışmasam. ama maalesef değiller. ve ölümsüzde değiller. yani geleceğimi kurtarmak için çalışmam lazım hele ki annem babam 5 sene dişlerinden tırnaklarından arttırıp beni bir başka şehirde üniversitede okutmuşken. tabi ki karşılık bekleyerek yapmadılar, tabi ki çalışıp onlara çalışmayacağım. şimdiye kadarda sadece 1 kere hediye almışımdır benim paramla almaya çalıştığım başka hiç bir şeyi kabul etmiyorlar. sen çalış kazan bize alma kendine biriktir diyorlar. onlar için değil kendim için çalışıyorum. kendi geleceğim için. bence başlık sahibide anne ve babasının bi zaman kendisinden ayrılacağını ona ömür boyu sahip çıkamayacaklarını hatırlaması lazım
 

ilerde ihtiyaç olduğunda çalışıcağını anlat demişsiniz de ,genç insanlar bile zar zor iş bulabilirken, yıllar sonra hiçbir tecrübe olmadan 40 -50 yaşına geldiğinde nasıl iş bulucak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…