Her Okuyan Calismak Zorunda mi?

peki ne yapmak istiyosun.Yargılamadan soruyorum gerçekten merak ettim.Amacın isteğin gayen neler peki? Madem hayatta kaçırılcak çok şey var kariyer diye didinmek saçma senin isteğin ne:26:

Mesela arkadaş evli olsa bebeği filan olsa çocuğuma bakacak kimse yok ya da çocuğumu ben büyütmek istiyorum filan bile dese bir sebep yani ama ben söyliyim belki biraz acımasız olacak ama konu sahibinin isteği bana şunlar gibi geldi: Her gün öğlene doğru rahat rahat uyanmak ondan sonra bir kuaföre gitmek arkadaşlarla avmlerde takılmak doyasıya alışveriş yapmak sonra güzel bir cafede caramel macchiatolarını yudumlarken dedikodu molası vermek akşamları da yine güzel bir restaurantta yemek sonra belki eğlenceye filan gitmek ee şimdi bunların üzerine ertesi sabah 6:30 da filan kalkıp kim işe gidecek di mi ama. Yoksa kendime vakit ayırayım kendimi şöyle geliştireyim böyle kültürümü artırayım yok sivil toplum kuruluşlarına üye olayım başka insanlara faydam dokunsun hayatı doya doya yaşıyayım ne biliyim çeşitli hobiler edineyim falan filan değil yani.

Son düzenleme:
ŞIMARIKSIN!!!

madem çalışmayacaktın ne diye ailenin parasını harcattın?!

e kolay değil tabi zora gelmek her sabah 7 de kalk eşek gibi, git kaç saat milletin ağız kokusunu çek, akşam yorgun argın eve gel daha dinlenemeden kalk ertesi gün yarım yamalak uykuyla işe git..

senin gibilerin zihniyeti babam çalışsın bana baksın,yarın bigün kocam zengin olsun çalışsın bana baksın.ben de yattığım yerden yiyim oh ne güzel.yarın bigün evlensen ev işleri için de bi hizmetçi tutturursun kendine!

e peki sen ne işe yaramayı planlıyosun bu sırada?
anca oturduğun yerden emek ve para sömür.senin derdin zora gelememek,tatlı canını yormayıp milletin sırtından geçinmek.ama sana bişi diyim mi cnm

dünya böyle bi yer değil!!!

eşşekler gibi karı koca asgari ücretle çalışıp kredi ödeyip bi de çocuk büyütmeye çalışanların canı yok tabi onları allah yaratmamış zaten.

yazık sen ve senin gibi sömürücü zihniyetlere, insan dünyadaki varlığının nedenini sorgular hiçbişey yapamıyosa.

Bence her kadin okumalı, calısmak ise hür iradesine kalmış.ben isletme mezunuyum, yüksek lisansta yaptım ama atandígim halde ise baslamadim.1, 5 yasinda kizim var, kendim bakicida büyüdüm kızıma kiyamadim.ustelik ptt ye atanmistim, calisirsam mutsuz hissedecektim.ahmetin mehmetin kargo sunu gönder vs....kendimi ise yaramis hissetmeyecektim.severek okudugum bir bölüm den mezun olsaydim calisabilirdim o ayri.fakat sevdigin bir iste calismiyorsan cekilmez. Cepten cevap yaziyorum, imla kurallarına uyamadim, kusura bakmayın.

Ayrica eklemek istiyorum, esim ve ben üniversite mezunu olmamıza rağmen açık öğretim den farkli bir branş okumak istiyoruz.esim mühendis ben de yüksek lisans mezunuyum. universite mezunu olanlar calismayacaksa okumasin diyenlere kapak olsun. Okumak insanin ufkunu genisletir.ne demek calismayacaksa okumasin, amac sadece calismaksa okumayin.ilkokul mezunlarida is bulup calisiyor.

Sizin yine geçerli bir sebebiniz var çocuğunuzu kendiniz büyütmek istiyorsunuz ama bu arkadaşınki tamamen tembellik yani bariz belli.

İlk uc sene calismaktan nefret ediyordum. O kadar zor geliyordu ki, ayni konu sahibinin anlattigi gibi. Ciksam ailem hayalkirikligina ugrardi. Mutsuzdum, nereye kadar boyle gidecek diyordum. Su an 7. senemdeyim. Artik o kadar zor gelmiyor, o duzene alisiliyor zamanla. Evet calismak icin delirmiyorum ama isimi seviyorum ve calismamayi dusunemiyorum. Butun gun nasil gecer? Nereye kadar gezebilir ki insan? Mesele gezmek, spor yapmak, hobi edinmek, sinemaya tiyatroya gitmekse ben calisirken de bunlari yapabiliyorum. Calismak sosyal hayata engel degil. Evet calisma saatleri cok uzun cok yogun isler var. Ama konu sahibi madem maddi acidan cok rahat, o zaman daha secici olabilir. Calisma saatleri kisa olan ya da part time bir ise girebilir. Benim de su an borclarim olmasa part time calisirim. Ama ne kadar param olursa olsun cocuguma bakmak gibi bir durum soz konusu degilse evde oturmam.

iyi de ne alaka? Ailesi kaç milyar para harcamış özel okullarda okutmuş, konu sahibi bir ideali olmadan tembellikten işe gitmiyor, sizin bebeğiniz var ona bakmak istiyorsunuz ve Aöf den farklı branş okumakla karşılaştırıyorsunuz! Çok okumak istediyse o dünya kadar parayla dünya kadar kitapta alıp okuyabilirdi zaten.. Ayrıca Ahmetin Mehmet'in kargosunu gönder diye küçümseyeceğinize , çalışmayacağınız yeri baştan yazmayacaktınız . Siz şimdi boşuna okumak gibi boşuna tercih yapmayı da savunursunuz

neden böyle sert tepkiler veriliyor anlamıyorum ...üslup ne kadar önemli birşey şu hayatta... hanımefendinin düşüncesi saygı duyulması gerekir fikir istiyor zaten okadar... ayrıca özel okullarda okuyanlarda inanın alının terini veriyorlar bende bir vakıf üniversiteliyim birçok devletteki ögrenciden iyi puan aldım ancak sehrimi degistirmek istemedim işte işyerleride özellere vakıflara böyle bakıyor iyice zor durumda kalıyoruz. ha yıllıkta 4500 tl verdik zengin degiliz yani okadar

öğretmenlik okumuşsun sanırım. bu yönde çalışmak istemez misin peki ?

diğerlerine göre farklılıkları var. yoksa çalışmaya tamamen mi karşısın?

bizler mesai saatini dolduran çalışan kadınlarız ya :) (ki siz o da değilsiniz ) sizde kocası gelmeden yarım saat önce makarna suyu koyan tüm gün canım çıktı diyen kadın olsanız gerek[/QUOTE]

evdeki kadınları tek makarna suyu koyuyor zannediyorsunuz sanırım . öyle degil işte evet belki dışarıda çalışan kadın kadar yorulmuyor tabi ama inanın birtek makarna suyuyla olmuyor yani helede cocuk varsa o ayrı bir zanaat. çalışan kadınlarımıza ayrı saygı duyuyorum güçleri için ama ev hanımlarını böyle küçültülmesine çok kızıyorum. şimdiye kadar hep makarna suyu koyan kadınlar vardılar.

canım ya biz senle genelde aynı şeyleri düşünüyooyuz yoksa biz kardeş miyiz

çalışırsın bu seferde devlet memuru ol derler, olursun bu tarafa tayin iste derler ..derler de derler...senin isteklerine senin hayatına müdahale etmek isteyen o kadar çokki..başta da aileler..bekarsan evlen, evlendiysen cocuk yap..bitmez hiç istekleri ..

unutmayın ki başkalarını mutlu etmeye bir ömür yetmez...

ailen isteyebilir tabi çalışmanı ama fikir önesürmeli sana baskı yapmamalı bence..zıt düşünceler de olsakta ki ben kesinlikle herkesin çalışıp kendi ayaklarında durması taraftarıyım, yine de düşüncene saygı duyuyorum...neyi istediğini bilmek önemli bu dünyada..eminim evde oturmaktan cok gecmeden sıkılcaksın zaten..

ailenin yerinde olsam böyle düşünür, seni kendi haline bırakırdım...

iş yerinde evli bir arkadasım var kız işi bırakmayı düşünüyor cocugma vakit ayıramıyorum aldıgım para bakıcıya gidior diye, ailesi sen yeterki çalış biz maaşının üstünü tamamlarız ne kadar istersen diyor..düşünün bir de başka şehirdeler..

arkadaşlar kaç yere girdim çıktım belki benim kısmetsizligimdir devlet iyi genelde ama özel sektör çok fena. eger bir doktor mühendis falan degilseniz arada bir meslek grubuysanız illaha takıyorlar deneyime yabancı dillere . sonra giriyorsun sana çay servisi vs giriyorlar tuvalet temizletildigini biliyorum. inanın abartmıyorum bir başka yerde patron kadın erkek demeden ana avrat düz gide gide etrafta dolanıyor bana tek laf etmemesine ragmen öyle irkildimki tabi kendi mizacımda hakkımı koruyamıyoum iyice eziliyorum falan. inanın özel sektör çok garip ah bi doktor mühendis avukat olamadımki ........ eziliyorum yani.

öte yandan ben çalışmasamda kadın erkek eşitligiini sonuna kadar savunurum sonuna kadar........... hiçbir erkek çalışıyor diye kadını ezemez bu zaten asli görevidir buyursunlar gelsinler cocuklarına baksınlar evi temizlesinler kaynana görümce vs herkesi memnun etmeye calıssınlar evdeki bütçeyi onlar ayarlasınlar para yoksa tek sogan domatesle yemek yapmayı doyurmayı bilsinler ozaman laf sahibi olsunlar. yani evdeki kadınlar kocanın eline bakmıyorlar kadınlarımız tarihten beri böyledir bu evi asıl geçindiren kişidir. erkeğin tek görevi çalışmak ama kadının birsürü biiir sürüüü görevi var .

aynen öyle komsum veriyor kreşe 725 tl ee hemşire oda alıyor 3000 lira para e ben alcam toplamda 1000 lira para ben napim şimdi.. ne anneme ne görümcelerime kimseye anlatamıyorum yani

kadın olmak çok zormuş ya..şu dünyada erkek olmaya ne var bi söyleyin , ne yapıyorlar ki, çalış eve gel bekarsan annen yapar yemeğni ütünü, bulaşığnı çeker nazını ,evliysen karın hepsi artık seks ve cocuk yapar bide sana...

kızlar en cok annesi evinde rahat o yüzden yani benim açımdan öyle..evlenince annenin tacını(mutfak önlüğü) giyip tam gaz çalışmaya devam..hele bir de çalışan bayansan yandın ki ne yandın sana kalan vakit sıfır...ben bekarım bi kendime yetemiyorum çalışırken valla helal olsun bu çalışıp ev geçindiren bayanlara

Bazı arkadaşlar atıp tutmuş, madem çalışmayacaktin niye okudun diye.benim lafim bu zihniyete. Ayrica bosuna okumak diye bir kavram olamaz.nasil bu sekilde degerlendirirsiniz.okumak insanin ufkunu genisletir, imkanı olan her insan egitim almalı, evinde oturacaksa bile donanımlı, kültürlü olmalı. Evet atandigim halde baslamadim, burada insanlara atanin ama calismayin demiyorum, konuyu nasil bu tarafa cektiniz anlamadim. Cok karasizdim ama ben ise baslamamayi sectim.kimsenin hakkini yemedim. 7 yil Ünv okudum, 1 sene dershaneye gidip deli gibi calistim.puanimi aldim, karar asamasida sadece beni ilgilendirir. Sizin dusunce yapiniza gore aof de okumayayim.nasil olsa suan da calismiyorum.

Insan en azindan yetiskin bir birey ise yedigi ekmegin parasini kazanabilecek kapasitede olmali... ana baba bakmasa ortada kalacak ne yapacagini bilemeyecek durumda genc bir kadin??? Cok sasirdim dogrusu cocuk olsaniz neysede... yetiskin olmak demek kendi sorumlulugunuzu almak zorunda olmaniz gerek. Ailenizin endiseside bu yonde... cunku siz kendinizr bakamiyorsunuz! Uzulmeyip ne yapsinlar?

Zaten cok zengin degiliz demissiniz, ahiret hayatini da umursuyor gozukuyorsunuz keske okula verdiginiz para ile hayir yapsaydiniz. Ayrica okula gitmek bir bir sorumluluk ister. Sonucta universite akademik bir kurum erken kalkmak, okul devamliligi, arastirma, vize , final, donem odevi, staj, pratik, duzenli ders calisma, konsantre olmak... bunlar hep emek ister ve zor ve uzun bir surec. Ustelik ogretmenlik okumussunuz. Amac kendinizi gelistirmk ise kitap okusaydiniz, kursa gitseydiniz, dil ogrenseydiniz, muzik aleti calmayi ogrenseydiniz anlardim... ama oludugunuz bolumle nasil kendinizi gelistirceksiniz ben o kismi anlamadim. Size felsefe, sanat tarihi, yabanci dil, muzik dersi vermemisler ki bir topluma girdiginizde kendinizi bilginizle gosteresiniz. Size sinif ortaminda icra edilen insanlari egitme gorevinin inceliklerini ogretmisler. Simdi meslegi yapmadiginiz icin korelmis olcaksiniz cunku bilginizi paylasmiyorsunuz. Universitenin pek cok bolumu boyle... ben anlam veremiyorum bir insan kimya okuyup, hemsirelik okuyup , muhendislik okuyup kendimi gelistirmek adina okudum deyip evde otursun.yani kendini gelistirmk isteyen ya kitap okusun kisisel gelisime yonelsin ya da meslek idea etmek zorunda kalinmasa bir ortama girdiginde konusunu edebilecegi bolueri okusun bari.... yani simdi siz bi ortama girsenix be biliyim egitim bilimlerinden bahsetseniz o bolumde okuyan biri yoksa cevrenizde konu bile tartisilmaz olur. Bari felsefe , edebiyat be biliyim sanat tarihi fln okusaydiniz kendinizi bu kadar yormays gerek yoktu. Sizin yerinizede hem egitim gorup hem meslegi icra etmel isteyen bir oss adayi yerlesseydi keske. Bu bir sinav ve yaris calismayi dusunmeyenler hic olmazsa calismak isteyen genclerin onunu kapamasin.

özeldeydim ben de öğretmenim.
ya diplomandan, etinden, sütünden, sinrinden kısacası her şeyden yararlanıyor adam.
sana bu konuda katılıyorum.
özellere düşürmesin Rabbim

Tabi ki değil ama özel okulda okuduysan amaç neydi? Ailen evde otur diye okutmadı herhalde.
İşlerin zorluğundan bahsetmişsiniz de benim sevgilimin ablası şu anda bankada müdür yardımcısı. Bu pozisyona gelene kadar yaşadıklarını anlatsa %90 "ben yapamam" der eminim. Sabah erken kalkmak iş hayatının zorluğu bile sayılmaz.
Bir diğer arkadaşım ise okumadı, evlendi, başta zorluklar yaşadılar ama şu an hala çalışmıyor ve 2. çocuğunu doğurdu. Belki çok lüks yaşamıyorlar ama keyifleri yerinde.
Çalışmayı sevmiyorsan eğer ileride evlendiğinde hiç dayanamazsın. Çalışan kadınlar çalışmayanların her yaptığını yapıp üzerine bir de çalışıyorlar çünkü, zaman yok, enerji yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…