- Konu Sahibi elizanelizan
-
peki ne yapmak istiyosun.Yargılamadan soruyorum gerçekten merak ettim.Amacın isteğin gayen neler peki? Madem hayatta kaçırılcak çok şey var kariyer diye didinmek saçma senin isteğin ne:26:
Bence her kadin okumalı, calısmak ise hür iradesine kalmış.ben isletme mezunuyum, yüksek lisansta yaptım ama atandígim halde ise baslamadim.1, 5 yasinda kizim var, kendim bakicida büyüdüm kızıma kiyamadim.ustelik ptt ye atanmistim, calisirsam mutsuz hissedecektim.ahmetin mehmetin kargo sunu gönder vs....kendimi ise yaramis hissetmeyecektim.severek okudugum bir bölüm den mezun olsaydim calisabilirdim o ayri.fakat sevdigin bir iste calismiyorsan cekilmez. Cepten cevap yaziyorum, imla kurallarına uyamadim, kusura bakmayın.
Ayrica eklemek istiyorum, esim ve ben üniversite mezunu olmamıza rağmen açık öğretim den farkli bir branş okumak istiyoruz.esim mühendis ben de yüksek lisans mezunuyum. universite mezunu olanlar calismayacaksa okumasin diyenlere kapak olsun. Okumak insanin ufkunu genisletir.ne demek calismayacaksa okumasin, amac sadece calismaksa okumayin.ilkokul mezunlarida is bulup calisiyor.
Mizacınıza ne uygun pardon? Sabahları kalkıp işe gitmek değil de ne peki? Bence sorun sende değil biliyor musun, seni özel okula gönderen parayla okutan ailende. Herkes gibi günlerce gecelerce çalışıp hakkınla sınav kazanıp, alnının teri ile okuyabilseydin sanırım bu kadar rahat konuşamazdın. Hayatta her şey bu kadar kolay kazanılmıyor biliyor musun?
Ailen bir gün gittiğinde yapayanlız kalacaksın, hayatta lay lay lom olmayacak, eller havaya modunda da evlilikler yürümez. Ha zengin bir koca bulup ben kocamın parasını yer keyfini sürerim dersen ne ala... Yok evlenmem nasıl olsa ailem bana sürekli para verir ben de alırım utanmam da yerim dersen de ne ala...
Töbe töbe...
Sabah sabah.... Allah akıl fikir versin ne diyim.
Evet, insanlar artık mutluluğu aşkta değil parada arıyorlar. Günümüz mutlu evliliğin tartışılmaz temeli, eşlerin ikisi de çalıştsın, evde plazmadan, çift kapılı buzdolabından aşağısı olmasın, çocuk kolejde okuyabilsin.
çalışırsın bu seferde devlet memuru ol derler, olursun bu tarafa tayin iste derler ..derler de derler...senin isteklerine senin hayatına müdahale etmek isteyen o kadar çokki..başta da aileler..bekarsan evlen, evlendiysen cocuk yap..bitmez hiç istekleri ..
unutmayın ki başkalarını mutlu etmeye bir ömür yetmez...
ailen isteyebilir tabi çalışmanı ama fikir önesürmeli sana baskı yapmamalı bence..zıt düşünceler de olsakta ki ben kesinlikle herkesin çalışıp kendi ayaklarında durması taraftarıyım, yine de düşüncene saygı duyuyorum...neyi istediğini bilmek önemli bu dünyada..eminim evde oturmaktan cok gecmeden sıkılcaksın zaten..
ailenin yerinde olsam böyle düşünür, seni kendi haline bırakırdım...
iş yerinde evli bir arkadasım var kız işi bırakmayı düşünüyor cocugma vakit ayıramıyorum aldıgım para bakıcıya gidior diye, ailesi sen yeterki çalış biz maaşının üstünü tamamlarız ne kadar istersen diyor..düşünün bir de başka şehirdeler..
arkadaşlar kaç yere girdim çıktım belki benim kısmetsizligimdir devlet iyi genelde ama özel sektör çok fena. eger bir doktor mühendis falan degilseniz arada bir meslek grubuysanız illaha takıyorlar deneyime yabancı dillere . sonra giriyorsun sana çay servisi vs giriyorlar tuvalet temizletildigini biliyorum. inanın abartmıyorum bir başka yerde patron kadın erkek demeden ana avrat düz gide gide etrafta dolanıyor bana tek laf etmemesine ragmen öyle irkildimki tabi kendi mizacımda hakkımı koruyamıyoum iyice eziliyorum falan. inanın özel sektör çok garip ah bi doktor mühendis avukat olamadımki ........ eziliyorum yani.
öte yandan ben çalışmasamda kadın erkek eşitligiini sonuna kadar savunurum sonuna kadar........... hiçbir erkek çalışıyor diye kadını ezemez bu zaten asli görevidir buyursunlar gelsinler cocuklarına baksınlar evi temizlesinler kaynana görümce vs herkesi memnun etmeye calıssınlar evdeki bütçeyi onlar ayarlasınlar para yoksa tek sogan domatesle yemek yapmayı doyurmayı bilsinler ozaman laf sahibi olsunlar. yani evdeki kadınlar kocanın eline bakmıyorlar kadınlarımız tarihten beri böyledir bu evi asıl geçindiren kişidir. erkeğin tek görevi çalışmak ama kadının birsürü biiir sürüüü görevi var .
iyi de ne alaka? Ailesi kaç milyar para harcamış özel okullarda okutmuş, konu sahibi bir ideali olmadan tembellikten işe gitmiyor, sizin bebeğiniz var ona bakmak istiyorsunuz ve Aöf den farklı branş okumakla karşılaştırıyorsunuz! Çok okumak istediyse o dünya kadar parayla dünya kadar kitapta alıp okuyabilirdi zaten.. Ayrıca Ahmetin Mehmet'in kargosunu gönder diye küçümseyeceğinize , çalışmayacağınız yeri baştan yazmayacaktınız . Siz şimdi boşuna okumak gibi boşuna tercih yapmayı da savunursunuz
arkadaşlar kaç yere girdim çıktım belki benim kısmetsizligimdir devlet iyi genelde ama özel sektör çok fena. eger bir doktor mühendis falan degilseniz arada bir meslek grubuysanız illaha takıyorlar deneyime yabancı dillere . sonra giriyorsun sana çay servisi vs giriyorlar tuvalet temizletildigini biliyorum. inanın abartmıyorum bir başka yerde patron kadın erkek demeden ana avrat düz gide gide etrafta dolanıyor bana tek laf etmemesine ragmen öyle irkildimki tabi kendi mizacımda hakkımı koruyamıyoum iyice eziliyorum falan. inanın özel sektör çok garip ah bi doktor mühendis avukat olamadımki ........ eziliyorum yani.
öte yandan ben çalışmasamda kadın erkek eşitligiini sonuna kadar savunurum sonuna kadar........... hiçbir erkek çalışıyor diye kadını ezemez bu zaten asli görevidir buyursunlar gelsinler cocuklarına baksınlar evi temizlesinler kaynana görümce vs herkesi memnun etmeye calıssınlar evdeki bütçeyi onlar ayarlasınlar para yoksa tek sogan domatesle yemek yapmayı doyurmayı bilsinler ozaman laf sahibi olsunlar. yani evdeki kadınlar kocanın eline bakmıyorlar kadınlarımız tarihten beri böyledir bu evi asıl geçindiren kişidir. erkeğin tek görevi çalışmak ama kadının birsürü biiir sürüüü görevi var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?