her pazartesi çektiğim komşu stresi

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.619
498
selam kızlar;artık delirmek üzereyim,korkuyorum ya ben birgün katil olucam yada komşum!kendimi kaybetmekten korkuyorum.

konunun neresinden nasıl başlayacağımı bilmiyorum,bu nedenle ve sinirli olduğum içinde muhtemelen biraz karışık yazabilirim.ben turizm bölgesinde yaşıyorum ve eşimle birlikte hediyelik eşya dükkanımız var,ek olarak belediyeden pazardanda 3 tane yer aldık(birisi pazartesi,diğeri perşembe öbürü cumartesi)pazarda şal satıyoruz turistlere.

ilk sene kurra çekildi ve pazartesideki yerimize geldik,2.sene tam karşımıza kiraya verilen boş dükkana sucu geldi(yani damacana su satan)bu dükkanın önünden apartmana geçişiçin yol bırakılmış,ayrıcada 1 metre kadarda dükkan sahibi için yer ayrılmış.onun yanındaki tezgah içinde yine ayrıca bir yol var(biraz karışık gibi oldu ama hayal etmeye çalışın lütfen)neyse bu ablamız(yani su satan)baktık biz şal satıyoruz gitti ertesi hafta şal aldı geldi satmaya başladı,hiç sesimizi çıkarmadık,4 tane mankenim vardı gitti oda 4 manken aldı geldi,dikkatinizi çekerim 3 yada 5 değil.bu hafta hangi malı çok satmışsam ne yaptı ne etti aynısını buldu geldi(hırsından dolayıda tebrik ediyorum)ilk zamanlar arkadaş olmaya çalıştım,niye hiç seslenmiyorsun diye falan takıldım ama yok sen bana seslenmiyorsun dedi kestirip attı,direk benimle kötü olmak istedi,konuşmak istemedi,herkes kendi işine baktı ama bizimkisi dahada hırslandı apartman yoluyla kendine ayrılan yolu birleştirdi,yan komşusunun yolunuda aralarında paylaşarak 1 metre yeri çıkardı 3 metreye(inanın 4 metreden fazla aslında açtığı yer)yani haksız rekabet,oraya hiçbir şekilde para ödemiyor,belediyenin kendisine verdiği yerden fazlasını kafasına göre kullanıyor.hemen benim yan tezgahımdada benimle aynı köylü birisi var ama nedense beni sevmiyor,inanın neden olduğunu bilmiyorum ama adam özellikle bana takmış durumda,sürekli kavga etmeye çalışan konuşmalar,imalı şeyler,hep uymamaya çalışıyorum.

neyse gelelim bugünkü konuya,tezgaha öğleden sonra bir turist geldi,eşim ilgilendi,en son 8 euro dedi,kadında almamış,kadın bizim tezgahtayken kocası karşıya geçiyor oradan fiyat alıyor,oda 12 euro diyor,adam bak karşıda 8 diyince karşıdaki ablamız tamam ben 7 ye vercem diyor adam karısını bizim tezgahtan çağırıyor,bu sefer turist orada renklere bakınca adam yine benim tezgaha geldi bana 5 euroya ver dedi,ama hem turiste kızdım hem karşıdaki kadının gel ben 7 ye vercem demesine bende tamam veriyorum sana 5 e dedim.o iş bozarda ben bozamazmıyım.
turistte karısına gel 5 euro deyince,bizim hanım ablanın yanındaki tezgahtaki kadın ver kız sen 4 euroya ver dedi,onunla ne alakası varsa artık,çok şaşırdım ona neyse,kendisiyle alakası olmayan bir konu ama demekki içten içe oda fesatlanıyormuş.neyse bizim hanım abla gazada geldi artık oradan bağırıyor bakın or......luk yapmayın diye,bende dedim sen kime o kelimeyi söylüyorsun,istediğim fiyata veririm,istersem hediye ederim,esas sen fesatlık yapıyorsun sen iş bozuyorsun dedim,seviyeli konuş,kültürsüz olduğunu belli etme dedim ama çıldırdım.tartışmanında bir adabı olur,hanımefendi hem haksız rekabet yapıyor,hem benden iş öğreniyor,hem iş bozuyor hemde bana laf atıyor.ne hakla ya ne hakla!

tabii sonra yalancıktan yanındaki ve benim yanımdaki komşularla yalandan kıkırdaşmalar,beraber nescafeler içmeler,anlayacağınız 3 tezgah eşimle bize cephe almış,çocuk çocuk laf sokmalar,özellikle yan tezgahımdaki köylümün beni özellikle yağmurda bırakmak için masus benim tarafa çadır çekmemesi,üstüne bastıra bastıra söylüyorum kibarca uyarmamıza rağmen önce can sonra canan demesi ve malımı bilerek ıslatması(iki tezgah ortasına oluk yaplır,yağmur oradan akar gider normalde)bana at gözlüğüyle bakma dünyaya kendini çok akıllı sanıyorsun ama değilsin demeler,inanın aramızda en ufak bir sorun yok,hadi karşıdaki sucuyu anladımda onun yanındakiyle benim köylüye ne oluyor bizimle alıpveremedikleri ne merak ettim(bu bahsettiğim kişiler 30-40 yaş arasında kişiler bu arada)akşam toplanırken bile karşımdaki sucu bana laf atıyor diplomalı pazarcı diye(üniversite mezunuyum ama bununla ne alaksı var),ne var bunda küçümsenecek anlamadımki,dükkanımda var,pazarımda yerimde var,suçmu pazarda tezgah açmak,hem kendiside açıyor sonuçta,üniversite mezunu olunca pazarda mal satmak yasakmı,komikmi,ayıpmı,demekki sindiremiyor beni.

yok arkadaşlar gerçekten beladan ne kadar kaçarsan kaç seni birşekilde buluyor,diyeceksiznizki senin hiçmi suçun yok,bilmem belki vardır bunuda konuştuk eşimle,özeleştiri yaptık nerede yanlış yaptık diye,yok yemin ediyorum yok,hadi karşıdaki rekabet falan filan diycemde onun yanındakine benim yanımdakine ne oluyor,bu tür olaylar genelde başkalarının başınada geliyor,3 sene öncede birkaç kez böyle şey yaşadık ama ben artık kaldıramıycam,seviyesizlik diz boyu,kıskançlıkmı desem,cehaletmi desem ne desem bilemiyorum ama inanın çok sinirlendim,delirdim,kendim içinde eşim içinde üzüldüm,biz neden böyle durumlara giriyoruz diye,normal hayatta muhattap olmayacağım insanlarla zoraki muhatap oluyorum,adam nerden kavga çıkarsam diye gözünün içine bakıyor resmen,turistler zaten pislik(zaten hep turist yüzünden çıktı bugün bu sorun,yaz boyuncada aynı şey başımıza çok geldi,oradan fiyat alıp bana gelmeler,benden alıp ona gitmeler,turistlerde terbiyesiz)
kimseyi küçümsemiyorum cahil,okumuş,okumamış vs...diye ama ben sabah bismillahla tezgahımı açıp akşamda sessiz sedasız toplayıp eve gitmek istiyorum,sürekli yalancıktan bize bakıp bakıp aralarında kıkırdamalar,gülmeler arada laf sokmalar,inanın nefret ettim,sadece dükkana yönelmek istemiyoruz çünkü bu iştende iyi para kazanıyoruz,hatta bazen dükkandan fazla.ama böylede ömür geçmez dedim akşam eşime,eğer akşamüstü birileri birşey deseydi,yada kadının kocası falan,yemin ederim gözüm dönmüştü,kendimden tırsttım biran,bana ne oluyor diye,demekki insanlar bu yüzden cinayet işliyor yada ölüyor dedim kendi kendime.sonra eşime pusu kurarlar döverler diyede korktum,her pazartesi çekilir dert değil bu ya,pazartesi olunca kabus üstüme çöküyor artık yine stresli birgüne başlıyoruz diye.söyleyin kızlar ben ne yapayım,Allah'ıma sığındım inşaallah kendi pisliklerinde boğulsunlar diye.biliyorum şimdi haftaya yine hemen 3 'ü aralarında laf atıp kıkırdamaya başlıycak,kimseyle muhattap olmak istemiyorum ama öyle durumda susamıyorumda sinirleniyorum bende laf sokmaya başlıyorum,birgün ne karşı taraf ne biz bu lafların altından kalkamıycaz ondan korkuyorum,çok ağır konuşmaktan korkuyorum,çünkü sinirlenince gözüm dünyayı görmüyor,katil olma derecesine gelirim diye korkuyorum ama o insanlar yüzündende orayı bırakmam!

Son düzenleme:

Size verdikleri somut bir zarar var mı? Ya da mesela yerlerini 1den 3e çıkarmaları suç mu? Bunları bilemiyorum, şayet elinizde böyle bir koz varsa kullanabilirsiniz. Zaten seviyeyi iyice aşağı çekmişler, belli ki bir kıskançlık var. Ben olsam benle uğraşanla bende uğraşırdım, resmi yollarla tabii.

Bir de kazancınız onlardan iyi gibi hissettim, bu sebeple mi takılıyorlar size. Yani kadının aynı şeyleri bulma azmi de takdire şayan. Umursamayın diyeceğim de, o... diye hakaret edeni ne kadar gözardı edersiniz bilmem.

hayır bana somut olarak bir zararları yok,ama işte böyle konuşarak tartışmaya çalışarak soyut olarak zararları var.yerlerini 1 den 3 e çıkarmaları resmi değil yani apartmana ayrılmıış yolu işgal edip kendilerinin yerini genişletiyorlar,sanırım zabıtadanda adamları var yoksa bu kadar rahat kendinden emin hareket edemezlerdi,kısaca torpilli diyelim ama emin değilim.bende uğraşıcam zaten yarın belediyeye gitmeyi düşünüyoruz eşimle,bugünkü yaşadıklarımı eksiksiz anlatıcam,yerleri işgal etmelerinide ama sonuçtan korkuyorum,zabıtalar doğal olarak haftaya gelip bunları uyarınca bunlarda kin besleyip eşime yada bana zarar verirlermi yada küfür ederek bizi tahrik etmeye çalışırlarmı.Allah'ım ne durumlara düştüm yarabbim,hakkımı aramak için bile korkuyorum.düşünün siz gerisini.

Son düzenleme:

mesaj tekrarı olmuş canım ama şunuda ekliyeyim madem;bencede kıskançlık var ama anlayamadığım neyi kıskanıyorlar,kimseden üstün değilim,çok güzel değilim yada herkesten çok kazanmıyorum,anlamadığım neyin kıskançlığı bu,özellikle yandaki tanışığımız biz satış yaparken gözlerini dikip bakıyor.

Son düzenleme:
Anlıyorum sizi. "Havlayan köpek ısırmaz" derler, sizi gaza getirmek istemem ama yapmanız gereken belli. Ya şikayet edeceksiniz, ya da susup çekmeye devam edeceksiniz.

Bu tür küçük yerlerde eğer birine karşı karşıt bir gruplaşma oluşmuşsa;ki bunlardan birisi köylünüz...

Muhakkak ortada farklı bir dava vardır.

Bir sebebten dolayı sizi ve eşinizi içlerinden biri gibi göremiyorlar ve bunun karşılığında adil olmayan bir rekabete giriyorlar.

Uslupları kendileri hakkında fikir veriyor ama sizde aslında neden sevilmediğinizi biliyor olmalısınz.

Allaha şükür kazanıyoruz ama onlarda kazanıyor,turistlik olduğu için herkes kazanıyor,ne güzel Allah herkese versin ama ben hiç kimsenin aldığına sattığına bakmıyorum,neden bu 3 ü birbirlerinin sattığını kıskanmıyor peki,kadın ciddi hırs yaptı,mesela birgün turist onun tezgahından bende olan bir malı gösteriyor bu varmı diye,ondada yoktu turist geldi bana sattım,kadın yatmamış uyumamış haftaya o malı bulmuş koymuş mankene

Son düzenleme:

bunu ciddi ciddi akşam oturduk eşimle konuştuk neden böyle diye,kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın ama sanırım tarzım onlara ters geliyor,ne biliyim konuşmam,turistle şakalaşıp gülerek mal satmam,kılık kıyafetim biraz ortama ters düşüyor,köylümü pek baz almak istemiyorum ama o zaten kimseyle anlaşamıyor,köyde kıskançlığından birisinin evini yakmış diye söylenti var hatta,kimse gidip gelmiyor evlerine.ayrıca ben üniversite mezunuyum ve 2 abim var onlar doktor,bunlar bana göre kıskanılcak şeyler değil ama onlara göre kıskançlık sebebi olabilir diye düşünüyorum artık.

Son düzenleme:

Aslında bu tür yerlerde yöre insanı sever doktoru,üniversiteliyi vs...

Sanırım siz bi miktar '' cins '' olanlarına rastlamışsınız.

biraz önce bulunduğum yerin belediye başkan yardımcısına çıktık eşimle,derdimizi anlattık,adam birbir not aldı herşeyi,onların yerinin araştırılacağını,o kadar yer açmaya hakkı varmı yokmu bakılacağını,hiçbirşey olmasa pazarın huzurunu bozmaya hakları olmadığını uyarı yapılacağını söyledi ama yinede içim rahat değil,kalkıpta başkan pazara gelip bakacak değil,mutlaka zabıtaya söyleyecek onlarda herzamanki gibi adamları es geçecekler,çünkü daha öncede zabıtaya söyledik,bir iki uyarır gibi yaptılar ama sucu yine kendi bildiğini yaptı.artık hak adalet istiyorum,mutlaka haftaya şikayet var diye onlara gidilecektir(29 ekimde çalışıyorlarmı zabıtalar bilmiyorum)kadınla kocası umarım çirkinleşmezler.

günaydın konu sahibi arkadaşım lütfen bana darılma küsme ama ben sizinle aynı fikirde degilim neden diye sorarsanız benim babam esnaf yaklaşık 30 yıldır aynı işi yapıyor bulundugu yerde yaklaşık 70-80 tane dükkan var zamanında oraya yapmışlar esnaflara satmışlar yada kiralamışlar babamla aynı işi yapan neredeyse 35 kişi vardır aynı yerde herkes kendi kısmetini yer bazen babama diyorum baba aynı işi yapan bir sürü kişi var bulundugun yerde zorluk olmuyor mu diyorum hayır diyor herkes kendi kısmetini yer diyor ha şu konuda hak veriyorum bu kadın yer ihlali yapıyorsa belediye zabıtalarını gönderir 29 ekimde tatil yaparlarmı bilmiyorum ama bazen haftasonları çalıştıklarını görüyorum bizim eski oturdugumuz yerde bir komşumuz vardır manavcılık ve sütçülük yapardı iki işi bir arada mahalleye gelen sebzecilere ve sütçülere sürekli çıkışıyorlardı biz burda satıyoruz siz satmayın derlerdi herkes kendi kısmetini yer boş ver oda yapsın sende yap bu işi bana kızma arkadaşım ama benim düşüncem böyle

ben yazımda onlarla aynı iş yapıyoruz onlar kalkmalı oradan yada belediye başkan yardımcısına aynı işi yapıyoruz ya onu ya beni oradan kaldırın demedimki,peki hangi konuda haksızım o zaman?lütfen bu sorumu lütfen cevaplayın.bende zaten herkes kendi nasibini yer diye sustum ama onlar iyice zıvanadan çıktı,1 metrelik yerlerini 4 metreden fazlaya çıkardılar,haksız rekabet yaptılar,üstüne üstlük müşteri benden ona gitti o gıcıklığına beni satmasın diye 7 dedi,müşteri bana gelip ben 5 diyince bağırıp çağırıp or...puluk yapmayın dedi,ben niye o 7 deyip iş bozunca bağırıp çağırmadım peki,ben bu ortamda bulunmak zorundamıyım,ne hakla bana küfreder huzurumu bozar,kadın hem suçlu hem güçlü,nereye kadar susayım,herkes artık haddini bilsin,ben sustukça adamlar tepeme çıktı,yok öyle yağma.

Son düzenleme:

konu sahibi arkadaşım damacana ile su satıyor dediniz bunu biliyorum ama daha sonra o komşumuzda şal işine girişmiş oda manken getirmiş dediniz ben bunu diyorum bırakın oda yapsın diye herkes kendi kısmetini yer diye benim babamla aynı işi yapan tam 35 kişi var bulundugu yerde eger bu benim görüşüm ha yer ihlali konusunda haklsın zabıta geregini zaten yapar hatta şuan oturdugumuz sitenin dışında bir sürü dükkan var ve 3 adet baharatçı yanyana herkesin müşteri kesimi var 2 tane bakkal yanyana herkesin müşteri var sitenin yarısı ondan alıyor yarısı ondan alıyor 4 tane erkek berberi var 3 tane bayan kuaförü var 2 tane kasap var bunlarınn hepsi yanyana bunları zamanında site yapanlar yapmış site sakinleri kullansın diye hepsi yanyana işlerini yapıyorlar söyledigim gibi herkesin düşüncesi farklı

neden anlaşamadığımızı anlamadım,aynı şeyden bahsediyoruz,üstüne bastıra bastıra diyorum onun şal satmasına takılmadım,benden gördü şal sattı benden gördü manken aldı,benden gördü gitti aynısını aldı,sizin mantığınızla düşünüp herkes nasibini yer dedik sustuk zaten ,kadın 3 senedir karşımda,sorun onun neden sattığı değil ama üstüne basa basa söylüyorum kendi yeri olmayan yerden fazlasına tezgah açıyor onada tamam dedik sustuk ama birde dün bağırıp çağırıyor,küfrediyor,geçen senede bir laf atmaları olmuştu,bende tabii dayanamadım bağırdım,kocası demiri almış kocamın üstüne yürüdü seni gebertirim diye,bende onların üstüne yürüdüm hadi yapın falan diye,sonra olay yatıştı,anlayacağınız iyice çirkinleşildi ama sürekli onlar birşeylerden rahatsız oluyor, biz rahatsız olmamız gerekirken,zaman zaman birilerininde etkisiyle gaza gelip böyle aptalca çıkışlar yapıyorlar,hep onlar laf atıyor,onlar küfrediyor,bu nedir ya,Allah rızası için bu nedir.

Son düzenleme:

konu sahibi arkadaşım yer ihlali konusunda zabıta niye birşey yapmıyor peki ceza falan kesmiyorlar mı bizim burdaki zabıtalar haftasonunda çalışıyorlar görüyorum yer ihlali yapanlara ceza kesiyorlar ve kaldırtıyorlar karşı taraf sizin üzerinze yürüyüp sizi yada eşinizi demirler korkutmaya çalışıyorsa polise şikayet edin geregi yapılır buna emin olabilirsin

şikayet etmekle iyi yapmışsın..
inşallah bi uyarı fln yaparlar...
ne çirkeflermiş öyle...
vardır mutlaka çekemedikleri bi yönünüz...

işte bizde orasını anlamadık,birkaç kere geldiler(başkalarıda sanırım birşey söyledi apartmandan falan bilmiyorum)standın şeklini değiştirdiler,şimdiyse yan komşusuda yolu kapatıyor,kendi payından sucuya yol veriyor,sucuda komşusunun kendine ayırdığı yol payını,kendine ayrılan 1 metreyi ve yine dükkan yolunu birleştirip oraya 4 metre kadar tezgah açıyor,güya apartman yolunuda tezgahın ortasından geçiriyor kafasına göre,zabıtada üstüne düşmüyor tekrar şikayet falan olmayınca yada adamları var orasını anlamadım.ama dün olay uzasaydı ciddi ciddi rahatsız edliyorum diye polise gidecektim,ama aklımda hala var,eğer çirkinleşmeye devam ederlerse gidicem ama polis ne yapacakki,ne diycem bana küfürmü ettiler diycem,bilmiyorum,demirle geçen sene yürümüştü kocası,Allah bildiği gibi yapsın.

şikayet etmekle iyi yapmışsın..
inşallah bi uyarı fln yaparlar...
ne çirkeflermiş öyle...
vardır mutlaka çekemedikleri bi yönünüz...

evet çok çirkefler,sesleri çıkmıyordu yaz boyunca,onlarda bizde işimize gücümüze bakıyorduk,bizim yan tezgahtaki adam 2 haftadır işten çıktı sanırım(hanımı bakıyordu tezgaha)adam 2 haftadır yok öne çıkmayın,yok bilmem ne bahaneleriyle tartışmaya çalışıyor,karşıdaki sucuda ondan güç alıp içindeki bastırılmış çirkefliği ortaya çıkarıyor,anlayacağınız bizi konuşmalarıyla tavırlarıyla kışkırtmaya çalışıyorlar,tartışma sonrasıda keyiften gülerek nescafe içiyorlar çocuk gibi,o kadar basit düşünüyorlarki,anlamadığım sorun ne.ben her pazartesi bu edepsiz insanlarımı çekicem ya.

arkadaşım niye şikayet etmıyorsun....polise değil Savcılığa... sana o.... diye bı hakaret edilmiş. bunun cezası vardır.bu boyle surup giderse daha çok yıpranırsın. anlıyorum senı dahada çok uzerımıze gelırlerse diye korkuyorsundur. ama boylede olmaz kı... bu ne çirkinlik...

polise yada savcılıga şikayet edebilirsin canım bana hakaret küfür ediyorlar diye hakaret davası falan açabilirsin halkbuki yer ihlali karşısında önce uyarı yaparlar daha sonra tekrar gelir kontrol ederler aynı yer ihlali devam ediyorsa ceza kesilir ceza alınca birdaha yapamazlar emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…