Her seferinde aynı mevzu

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.968
133
Selam hanımlar.

Şu an ağlayarak yazıyorum çünkü artık gerçekten kalbim çok acıyor.

Konu kv yine. Önceki konularıma bakabilirsiniz. Önceden her cuma evinde kalıyorduk ama artık eşim bunu değiştirdi, kalmıyoruz acil bir şey olmadıkça. Ve her hafta iki gün onları ziyaret ediyoruz.

Eşim yabancı, ve ben ailesinr her gidişimde bir türk yemeği yapıyorum. Annesi çoğunluğunu yapıyor yemeklerin ve ben tek çeşit ama zor bir şey yapıyorum.

Geçen gidişimde benden börek yapmamı istedi. Ben de mantı yapayım dedim (mantı yok orda, kendim açıcam). Eşimin annesi ikisini de yapalım dedi, yufka yoktu ve açmamı istedi onu da. Başta ikisi birden olmaz dediysem de gitti malzeme aldırdı, yufka aldırmadı. Ben de üzülmesin diye yaptım. Ama sırtım tutuldu.. Elimi kestim.. Öyle yoruldum öyle üzüldüm ki.. Hayata yemek yapmak için mi geldim tüm gün diye hayıflandım durdum. Eşim yanımızda yoktu, geldiğinde yemekleri görünce çok üzüldü bana ve eve dönünce birkaç gün yemek yapmamı istemedi benden.

Benim de annesine duygularım geçmedi. Sorun şu ki ben yarın türkiyeye gelicem iki haftalığına. Eşim de annesini gidip görmemi istedi hoşçakal demek için. Ona göre haklıydım ama affetmem gerekiyormuş hemen. Ben istemedim ama ses etmedim ona ve gidelim dedim. O tabi benden candan bir davranış görmeyince üzüldü baya ve biz de konuları açınca bu sefer annesini savunmaya geçti. Ve sonuç olarak ailesine de gitmedik.

Yarın sabah uçağım var. O kadar üzgünüm ki. Oturdum ağlıyorum. Bıktım gerçekten. Annesinin akılsızlığından bıktım. Eşimin sürekli yakasına yapışmasından, bizi her Allahın günü çağırmasından beni böyle sıkmasından bıktım...

Hata yağmış eşin sende Kv nin her istediğini yapma Herşeyi yapıyor sonra da yaranamıyoruz boşver yapma ...
Eşinle de rahatsız olduğun Konuları açık ve net bir şekilde konuşmalısın bence

Tavirlarindan ben Turk sanmistim kv'ni demek ki kv'lik kurumu evrensel. Neyse yaptigi cocukca bir davranis olmus kv'nin ama kusecek bir durum degil sen birikmissin sadece. Diger yandan kocanin vedalasmak icin oraya gitmeni istemesi sacma sanki temelli donuyorsun Turkiye'ye. Kocan abartmis. Geri adim atma derim.

Tavirlarindan ben Turk sanmistim kv'ni demek ki kv'lik kurumu evrensel. Neyse yaptigi cocukca bir davranis olmus kv'nin ama kusecek bir durum degil sen birikmissin sadece. Diger yandan kocanin vedalasmak icin oraya gitmeni istemesi sacma sanki temelli donuyorsun Turkiye'ye. Kocan abartmis. Geri adim atma derim.
:D Evet, zaman,mekan, sınır, mantık üstü;)

Ilk başta ben zor yemekleri yapmayı bilmiyorum deseydin. Belki yaptırmazdı.
Ama nerrden bileceksin ki kadının bu kadar olduğunu.

Yalnız her insan , gelip yemekleri gördükten sonra ne kadar emek harcadığını pek anlamaz , hele erkekler.
Bir de üstüne bu kadar yorulduğunu düşünüp yemek istememek.
Eşiniz dusunceliymis.
..

Eşinizle annesi hakkında hiç tartışmayın.. Aranızda bir kavga olmamış kv.ile.
Düşüncesizce istemiş , sizde yapmışsınız.
Karar sizinde yani.

Ne kadar tartisirsaniz eşinizle o kadar ailesini savunur istemeden.

Gidip güzelce vedalaşıp bence.

Yalnız her insan , gelip yemekleri gördükten sonra ne kadar emek harcadığını pek anlamaz , hele erkekler.
Bir de üstüne bu kadar yorulduğunu düşünüp yemek istememek.
Eşiniz dusunceliymis.
..

Eşinizle annesi hakkında hiç tartışmayın.. Aranızda bir kavga olmamış kv.ile.
Düşüncesizce istemiş , sizde yapmışsınız.
Karar sizinde yani.

Ne kadar tartisirsaniz eşinizle o kadar ailesini savunur istemeden.

Gidip güzelce vedalaşıp bence.

Evet sağolsun, anlayışlı da olmasa ne yapardım bilmiyorum..

Ben gidelim dedim ama o daha heyecanlı olmamı bekledi ki gitmicez dedi ve saat geç oldu. Onun yüzünden olay daha da büyüyecek gibi..

Gerçekten evrensel. Eşim asla ailesine düşkün değildi, sorunları vardı bekarken. Ama evlenince hiç yaşamam dediğim kv sorunuyla başbaşayım.. Öyle büyük olmasa da beni de bu halleri sıktı..

kayınvalıdeler dil din ırk gozetmeksızın yapıyorlar yapacaklarını yahu :D

kesınlıkle mesafe koymalısınız esınız kararınıza bu konuda saygı duymalı haklısınız... cozebılecegınız bı durum canınızı sıkmayın

yemekleri yapip yapip esine sarmamalisin. bastan yapamam o kadar yemegi deseydin.

Aslında dedim, yapamam yorgunum diye. Ama malzelemeri aldırdı.. Yap diyince ben utandım artık.. Eşim olsaydı yaptırmazdı ama tektik.. Ben de kırılmasın diye bie şey demiyorum.. Çünkü bir kere o aşamaya gelirsek daha eskisi gibi olamayız biliyorum

kayınvalıdeler dil din ırk gozetmeksızın yapıyorlar yapacaklarını yahu :KK70:

kesınlıkle mesafe koymalısınız esınız kararınıza bu konuda saygı duymalı haklısınız... cozebılecegınız bı durum canınızı sıkmayın

Aslında şu an bu halde Türkiyeye gelecek biraz üzücü oldu, araya soğukluk girecek. Zaten kpss var, işlerim var o yoğunlukta çok görüşemem eşimle. İyice sarpa sarmasından korkuyorum..

Aslında şu an bu halde Türkiyeye gelecek biraz üzücü oldu, araya soğukluk girecek. Zaten kpss var, işlerim var o yoğunlukta çok görüşemem eşimle. İyice sarpa sarmasından korkuyorum..
bence guzel bı vedalasın hıc gergınlık olmadan konuyuda acmadan
annesıyle alakalı bırsey soyleyınce erkekler hemen savunmaya gecıyorlar haklı oldugunuzu bıle bıle

ama bıdahakı gıdısınızde kayınvalıdenız benzer sey yaparsa yorgunum dıyın bence... kendınızı yormayın ve bunu bellı edın derım. esınız bu konuda anlayıslıymıs sızı anlayacaktır

bence guzel bı vedalasın hıc gergınlık olmadan konuyuda acmadan
annesıyle alakalı bırsey soyleyınce erkekler hemen savunmaya gecıyorlar haklı oldugunuzu bıle bıle

ama bıdahakı gıdısınızde kayınvalıdenız benzer sey yaparsa yorgunum dıyın bence... kendınızı yormayın ve bunu bellı edın derım. esınız bu konuda anlayıslıymıs sızı anlayacaktır

Tavrımı net koyacağım artık.. Umarım uzaklık iyi gelir ikimize de, o da düşünür taşınır..

Eşim yanımızda yoktu, geldiğinde yemekleri görünce çok üzüldü bana ve eve dönünce birkaç gün yemek yapmamı istemedi benden.

Bana eşin samimiyetsiz geldi. Gözünü boyamak için yapmış bunu. Seni haklı bulsa sonradan üste çıkmaya çalışmazdı zaten.

Back
X