Her şey bir anda altüst oldu.

Ikinci evlilik icin fazla gereksiz gergin bir ortam
Daha once konustuk sizinle bunlari ama,adam bugun yemekten kalkiyorsa yarin balayinda sizi otelde eker gider,diger gun altinizdaki arabayi evi satar yine magdur eder. Adam seviyormus napalim sevmek yetmiyor keske yetse. Vazgectim onceden soylediklerimden bence yol verin gitsin

Nişanlınıza destek olmaya devam edin derim. Fazla iyi birine benziyor. Bu zamanda Ender bulunacak kişilerden biri.
Sizin de durumunuz zor ama bu sebepten ayrılmak zaten vicdansızlık olur.

Sorunda o zaten para borç olarak verilmedi. Aciliyet vardı verdim diyor.

anladım şimdi. bu durumda üstüne su içsin nişanlın.
hele kardeşine bir şey olursa. zira yakın zamanda yakın çevremde gördüm adam umut kalmayınca elini eteğini çekti manevi olarak bile. boşa yatırım yapmak istemedi resmen. sizin eniştede öyle geldi bana mamasını bile almıyor kızın ailesinden istiyor.
ben nişanlında bir sorun göremiyorum. insani davranmış. bir insanın merhameti varsa herkese vardır.

Yok hayır uydurma diye bir durum yok. Kendim şahit oldum. Sgk vs hiç bir şey yok.
Bakin şöyle ki iki evleri oldugu icin eski tabirle yeşil kart cikmiyordur sadece.en son 70 kusur lira olmustu gss primi, o da ailede sadece bir kişi ödüyor diger aile fertleri de sosyal guvenceden yararlaniyor.bunlar -bizim ülkemiz vatandaşı ise- gss li olmamalarına imkan yok, isterseniz alin t.c sini gidin en yakin ilce sosyal guvenlik merkezine ogrenin nisanlinizla beraber, ilave ucret dahi alınmiyor yogun bakim yanik.tedavisi vs. gibi durumlarda kanser de vardir simdi hatırlamıyorum ama. mama ucreti de raporla karsilaniyor kesinlikle..belki kanserli kardeşin haberi yoktur ama onun eşi nisanlinizin kardeşini ve nisanlinizi yiyiyor resmen kusura bakmayin..

Teşekkür ederim güzel yorumun için.
Bana dediği tek şey var bir insanın hayatına ben para biçemem. Sen de biçme lütfen diyor. Allah bugün zorluk gösteriyor ama yarın feraha ericez diyor:
Ben ne fırtınalar yaşadım , bu da geçecek diyor. Benden tek beklentisi var o da sükunetli olmam.
Ha eğer bu durum senin ailende de olsa yemin ederim yine aynısını yaparım diyor.
Ev meselesinde katılamayacağım çünkü evine 2 tane alıcı zaten varmış. Bunu kardeşi övünmek için söyledi. Laf arasında yani...
olması gerekenin fazlasını yapıyor inan bana. Sürekli olarak sanki o zorunluymuş gibi davranıyorlar. Adamın dengesi bozuldu 😔
Bu kadar verici olursa karşı taraf şımarır. Siz yemek yerken bu şekilde cağırabilme hakkını kendinde görmeye başlar. Nişanlının karakteri bu fazla verici . Kendi çalışanlarının maaşını bile ödeyemeyecek durumda ama bir durun demiyor. Mamayı bile almak istemeyen nişanlından bekleyen bir enişte . 2 tanede evi var üstelik. Ne desem bilemedim. Durumunu söyleyip ben çalışanlarımın maaşını bile ödeyemiyorum . Param bitti diyecek.

bana hiç mantıklı gelmedi yaa
valla enişte sadece kendini düşünüyor, çok pis uyanık bir insan
çocukları var mı?
eğer varsa bundan sonra komple bir ailenin masraflarını karşılayacaksınız, daha önce evlendiğinizi yorumlardan okudum, dopru mu bilemiyorum ama fazla riskli

eşin
Merhabalar.
Bu aralar çok çok canım sıkkın . Hatta ve hatta bu sıkkınlık 1,5 aydır devam ediyor.
Bazen diyorum ki Allahım imtihanın bitmiyor eyvallah ama bu kuluna da acı nolursun.
Sürekli bir sürü tan tana, gürültü.
Çok kısa kendimden bahsedecek olursam; Başımdan bir evlilik geçti . Hayatımda yaşamam dediğim ne varsa , millete “eziğe bak nasıl çekiyor?” diye dediğim ve düşündüğüm her şeyi yaşadım. Allahın adaleti çok büyük.
1 seneye yaklaşmak üzere olan çok güzel olduğunu düşündüğüm bir ilişkim vardı. Evet -dı eki ekliyorum çünkü maalesef artık her şey o kadar da güzel değil.
Biz nişanlandıktan sonra ufak tefek şeyler olsa da hepsini aştık.
Nişanlım insani olarak çok üstlerde bir kişiliğe sahip. Aşırı vicdanlı , merhametli ve kötü gün dostu deriz ya işte o tarz bir insan. Benim bir dediğimi daha 2 ettiğini görmedim. Sabrını sonuna kadar denedim. Adam her zaman sabırlı davranan, bana yanlış bir şey olduğu zaman bunu güzelce anlatan, fikirlerime değer veren birisi.

Çok ağladığım , üzüldüğüm geceler oldu. Hepsinde benim sonuna kadar yanımda oldu.

Ee sorun ne ?

Sorun o kadar uzun ki nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Nişanlımın 1. Dereceden bir akrabası çok kötü bir hastalık yaşıyor. Malum hastalığın adını anmak istemiyorum. Düşündükçe üzülüyorum.
Hastalığı yaşayan kişiyle de nişanlım senelerdir görüşmüyordu. Çok haklı sebepleri vardı üstelik. Nişanlım parasız kalınca tüm ailesi sırt dönmüş desem anlaşılır her halde.

Bu kötü hastalık maddi olarak çok külfetli. Hastalığa yakalanan kişinin de sosyal güvenliği yok. Peki tahmin edin ne oldu ? Nişanlım hastalığın giderlerini karşılamak durumunda kaldı. Bu da aşağı yukarı 100-150 bin civarı. Tabi bu durumda bizim düğünümüz de ertelendi.

1,5 aydır hep sabretmeye çalıştım. Aman sus Kaj. Bak senin ailenden de birine olabilirdi. Sen ne biçim seviyorsun bu adamı . O hep senleyken sen sorunlar çıkartıyorsun vs diyerek.

Sonrasında ben üzerime ne düşüyorsa hepsini fazlasıyla yaptım. Manevi olarak destek olmaya çalıştım . Taaa ki biz bir akşam yemeğe çıkıncaya kadar. Yemeğimizi yiyip , sohbet ediyorduk. Uzun zamandır doğru düzgün konuşamıyorduk. Birden telefon geldi . Nişanlımın kardeşi arıyordu bizi. Ben sıkıldım, sen nasıl olurda çıkar yemek yersin. Ben ölüyorum . Sizin derdiniz yemek olmuş vs vs diye.
Tabi ben bunları duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Nişanlımda hadi kalkalım deyince . OTUR diye bağırdım. Oturmak zorunda kaldı haliyle. Bu insanın eşi varken neden sürekli seni istiyor ? Üstelik sen dım dızlak kaldığında seni arayıp benden uzak dur diyen bir kişi dedim.
O da sakin ol yapma böyle dedi. Ben de sakın ha sakın ileride gidelim , edelim deme inan olsun seni boşarım dedim. Böyle deyince o kadar üzüldü ki tarif edemem.
Sonrasında ben tabi daha fazla bir şey söylememek için kalktım yerimden . Arabaya gidene kadar da ağladım. O kadar sinirlerim bozuldu ki...
Bu durumu görünce o da arayıp ben gelmiyorum dedi. Çünkü resmen keyfen çağırdı bizi. Ve inanın dışarı çıkarken resmen izin alıp çıktık.
Her neyse şimdi nişanlım bu ağır masraflar yüzünden çok zor durumda kaldı. Artık para harcayamayacağını da bildirdi. Bu saaten sonra babası ben yardım ederim dedi.
Ama gel gelelim ki nişanlım öyle sıkışık bir durumda ki arayan herkesi geçiştiriyor.

Heh şimdi beni bombalayacağınız yer geliyor. Nişanlıma kardeşinin eşine söyle 2 evleri var birini satsın sana borcunu ödesin dedim. Çünkü bu şartlarda sen çok zorlanacaksın dedim . O da sakın bana bunu söyleme . Yarın bi gün sana da bişey olsa , ailene de olsa ben hep yanınızda olurum dedi.
Ben de çok üzüldüm bu duruma. İndim eve geldim.
Şimdi bana sürekli mesajlar atıyor. Şunu alalım bunu alalım diye...
Ama benim hiç içimden gelmiyor. Çünkü ben üzülmeyeyim diye yapıyor bunları...
Sizce ben bu süreçte nasıl davranmalıyım ?
Okuyan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Eşiniz kendince yardım etmeye çalışıyor evet bu hepimizin başına gelebilir fakat dediğin gibi ikş evleri varsa birini satabilirler.Ben kardeşinin yerinde olsam bu kadar yüklenemezdim abime

Siz tek çocuk musunuz bilmiyorum ama nişanlınızı da anlamaya çalışın.
Evet 150 bin az para değil, 2 ev varmış, enişte umursamıyormuş vs ama nişanlınızın gözü bunları göremez şu an.
Araları kötü de olsa hastalık bu, sonunun nereye varacağı belirsiz. Yarın kardeşine bir şey olsa en çok onun canı yanar, "keşke elimden fazlası gelseydi" der. Sizin şimdi söylediğiniz sözler de unutulmaz, ilişkinize zarar verir.

Siz de kendi açınızdan haklısınız. Ama hastalık söz konusuysa kimin haklı olduğunun önemi yok.
Enişte eş olarak üzerine düşeni yapmıyor. Nişanlınız kardeş olarak üzerine düşeni yapıyor.
Size düşen de nişanlınıza destek olmak. Bunun için birliktesiniz, bu hayatta birbirinize destek olmak için.

O yüzden destek olmaya çalışın. Para tekrar kazanılır ama sizin şu anki tepkileriniz geri dönülemez sorunlara yol açabilir. Denge kuramayacağı konusundaki endişelerinizi paylaşın ama para konularına girmeyin bence.
Hayır ben de tek çocuk değilim ama inanın bebim aile ilişkilerim ve onun ki arasında dağlar kadar fark var.
Nankör olduklarını kendisi de her zaman söylüyor.
Bu tarz şeylere baştan önlem almak istedim sanırım. Başka bir açıklaması yok bu durumun.

Para elbette kazanılır ama durumlar buykende ben sadece neden ? Diyorum. Neden atlıyorsun? Bırak , uzaktan izle bakalım. Herkes şu an dayadı sırtını ona. Ne ala memleket...
Dediğiniz gibi sabırlı olmaya çalışacağım....
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Çok net söylüyorum, nişanlınız ben borç vermedim, ihtiyaç vardı verdim diyor ya, kafanıza takmayın çünkü borç verseydi de bunlar ödemezdi. Eşini seven evini satar en güzel şekilde baktırır, kardeşini seven evlilik arifesindeyken ona bu kadar yüklenmez, kocasını zorlar ve evi sattırır. Adam satmamakta direniyorsa, tavrını koyar. Kendi adıma düşünüyorum da ailemin evine gelir, o adamdan ayrılırdım.

Adam büyük olasılıkla malım gitmesin, ölürse ölsün ya da bir ödeyen var diye düşünüyor. Daha vahim olanı kardeş kişisi aman eşimin malı dursun, ben iyileşince rahatım bozulmasın diye düşünüyor. Günah almak istemiyorum, belki iyileşince eşini borcu ödemeye zorlayacaktır ama bu küçük bir ihtimal. Keyfi çağırdı yazmışsınız, ona demek ki gezen herkes batıyor, kıskançlık yapıyor.

Şimdi çok zor bir durum ve inanın başına bu tarz bişi gelen tek siz değilsiniz, hastalıklar aniden herkesi bulabiliyor. Başka bir sey olsa evlenecekken parayı ailesine harcayana söyleyecek bir sürü lafım olurdu ancak bu apayrı bir durum. Bence nişanlınıza yaptığı ile ilgili tek kelime demeyin.

Bu noktada karar sizin, ben ilişkiyi noktalansanız asla sizin hakkınızda kötü düşünmem. Kaldıramayabilirsiniz bu hastalığı, sonuçta sizin akrabanız değil henüz evlenirseniz bilerek bu aileye gelmiş olursunuz. Evliliği ertelemk istemiyor da olabilirsiniz. Yukarıda zaten ailesi sürekli bu durumdan dolayı benden öncelikli olursa kabul edemem demişsiniz, kararlıysanız ayrılın. Nişanlınızı suçlmadan bana ağır geliyor deyin ve bitirin. Yok evlenirseniz bunu kabul etmiş olursunuz, bir ömür söylenmeyin ve kabullenin.
Kesinlikle işte bu kafadalar. Bizim malımız gitmesin de ne olursa olsun kafasındalar.
Ama buna sebebiyet verende nişanlım. Hemen ortaya kendini attı.
Para verdiği dönemde de ben bir şey diyemedim. Zaten bana da hemen para verdim demedi. İlk öğrendiği zamanlar görüşemiyorduk, çok üzgündü.
Nişanlımdan bu sebeplerden ayrılmak istemiyorum ama dayanamıyorum da. İnanın çok arada kaldım. Zaten bana da diyor ki sen beni böyle bir şeyden bırakırsan , ömür boyu üzülürsün. Yapma sakın böyle bir şey...

Nışanlının huyları birebir eşim... inan bana o iyi niyet,karşılıksız herkesin derdine koşması zamanla beni fazla fazla yordu,bitirdi. Zaman zaman boşanmayı bile düşündüm ama yapamadım. Yeri geldi ben sinirden deli oldum birazda sen nazlan,birazda ailen senin üzerine düşsün diye ama huylu huyundan vazgeçmiyor. En kötüsüde değmeyecek insanlara fazla verilen ödünler can sıkıyor.. 2. Evliliğin olacak,zaten ilkinden fazlaca yorulmuşken kaldırabilecekmisin diye sor kendine. Bazen sadece sevmek yetmiyor. Zamanla senide bunaltacak bu durumlar. Bİraz hayır demeği öğrenmeli ve artık hayatında sen varsın kendi ailesini kurup,kendi ailesini düşünmeli. Her kese koşup maddi,manevi elinde avucunda olanı dağıtıp,şuan olduğu gibi seni/sizi etkileyen şeyleri erteleyecekse baştan yol ver gitsin. Yaşayan biri olarak yazdım bunlar, iyi niyette bir yere kadar. Kendi eşinin 2 evi varken nişanlına sadece manevi destek vermek düşerdi.

Burda yapılan tüm yorumlara iyi veya kötü hepsine katılıyorum. Allah tez zamanda şifasını versin inşallah.Ama ben biraz yine farklı bir bakış açısıyla bişeyler yazacağım ki senin içinde bir öngörü olsun.
Kardeşi son evredeymiş muhtemelen ölecek (keşke hiç yakalanmasaydı bu hastalığa)...
Nişanlınız iki kardeşse eğer o aile tek çocuklu kalmış olacak. Ana babanın bi gözü artık mecburen oğullarına kayacak. Artık mecbur görüşecekler. Arayı düzeltecek tek çocuk kalmış küs durmaz o anne baba. Yapılanlar belkide yanlarına kar kalacak. İyiyi oynayacaklar belkide. Siz de tek çocuklarının eşi olarak onlarla bir yerde mecbur kalacaksınız görüşmeye. O yüzden aileyi bu süreçte çok iyi tartın. Evlendikten sonra görüşmem vs olayınız bence olmayacak. Görümcenizin çocuklarının yüküde belliki onun eşine kalmayacak. Adam hasta karısı için elini cebine atmıyor. Eğer çocuğu varsa anneanne ya da dede dolayısıyla sizin nişanlınıza sorumluluk düşecek mi? Eğitim masraflarını ben karşılıyım aman gidip ilgileniyim aman hasta olmuşlar yani bunlar yapılırda devamlı sizle kuracağı yuvayı ihmal edip sürekli yapması sorun. Tek seferlik yaptım olayı olmayacaksa hepsinin yükü sizin dolayısıyla senin omuzlarında olacaksa lütfen iyi düşün. Yanlış bi evliliğin bizdeki yıkımı biz herkesten iyi biliyoruz. Herzaman 5 yıl sonrasını düşünüp yaşayacağın sorunları kafanda ölçüp tartmalısın.
Hayır aksine çok kardeşler. Hiç birisi de nişanlımın yaptığını yapmıyor. Onu geçin ziyarete bile doğru düzgün gitmiyorlar.
Güya nişanlımla arası en kötü olandı , diğerleri can ciğerdi ama hiç birisi ortalıkta yok.
Şu an için ben ön görülerin ve korkularımı paylaştım. Bana hiç birisi olmayacak , kendini kurma dedi.
Çocuklar konusunda da bana şey demişti mesela; dua edelim aksi bir durum olmasın, bu sefer çocuklara ömür boyu bakmamız gerekir.
Bende dedim ki yeğenlerine bakabilirsin elbette, gül gibi yaşayıp gidersiniz birlikte dedim. Saçmalama ne demek yaşarsınız. Ben asla onu da kabul etmiyorum dedim. Sonuçta hem babaları var hem senin ailen var. Onlar varken bize mi düşecek ? Dedim. Yok hayır düşmez dedi.
Bakalım zaman ne gösterecek.

Ikinci evlilik icin fazla gereksiz gergin bir ortam
Daha once konustuk sizinle bunlari ama,adam bugun yemekten kalkiyorsa yarin balayinda sizi otelde eker gider,diger gun altinizdaki arabayi evi satar yine magdur eder. Adam seviyormus napalim sevmek yetmiyor keske yetse. Vazgectim onceden soylediklerimden bence yol verin gitsin
Dark biliyor musun? Arabayı satmasını bekliyorum 4 gözle. Eğer arabayı satarsa borçlar için heh o zaman değişecek tüm dengeler. Araba bende , yani illa ki haberim olur. Anında yolu vereceğim.
Ama o gün telefonda öyle bir kriz geçirdi ki sesini ben duydum. Ama ben Otur dediğim an oturdur yerine. Çok arada kalıyor maalesef 😬

Nişanlınıza destek olmaya devam edin derim. Fazla iyi birine benziyor. Bu zamanda Ender bulunacak kişilerden biri.
Sizin de durumunuz zor ama bu sebepten ayrılmak zaten vicdansızlık olur.
anladım şimdi. bu durumda üstüne su içsin nişanlın.
hele kardeşine bir şey olursa. zira yakın zamanda yakın çevremde gördüm adam umut kalmayınca elini eteğini çekti manevi olarak bile. boşa yatırım yapmak istemedi resmen. sizin eniştede öyle geldi bana mamasını bile almıyor kızın ailesinden istiyor.
ben nişanlında bir sorun göremiyorum. insani davranmış. bir insanın merhameti varsa herkese vardır.
Ne olursa olsun nisanlını kirma sonra cok üzülebilirsin .

Zaten başta da yazdım. Nişanlımın eğer ben kalbimi bilmesem, bana yaptığı iyilikleri bilmesem anında ayrılırdım.
Ben bir akşam ağlıyordum, çok çok üzgündüm. Onla alakalı bir durumdan değildi bu arada.
Sonrasında beni aradı açmadım , kötüyüm şu an arama dedim. Israrla aramaya devam etti.
Sonrasında bana mesaj attı aşağıya 2dakika iner misin? Diye. Bende çöp atacağım dedim ve evden çıktım. Bir baktım kapıda bana tatlı getirmiş. Üzülmeme dayanamamış.
Şimdi iyileri bir kenara yazınca , kötüler hiç oluyor.
Umarım bu stresli dönemde ben bir hata yapmam. Tek diyeceğim şey bu.

eşin

Eşiniz kendince yardım etmeye çalışıyor evet bu hepimizin başına gelebilir fakat dediğin gibi ikş evleri varsa birini satabilirler.Ben kardeşinin yerinde olsam bu kadar yüklenemezdim abime
ah yok olur mu ? Abileri bekar nasılsa, parası da var. Elin kızımı yiyecek ? Tabi ki yemek onların hakkı. İnanın kardeşi hasta diye değil , hastalıktan evvel de aynıymış.

Kajmery,yanlis anlamazsan actigin konulardan benim bir cikarimim var.Tabi benim dusuncem dogrudur ya da yanlistir demiyorum ama nisanlin icin sanki hislerin minnet,şükrandan ibaretmis gibi geliyor.Eski yasadigin travmatik evlilikten sonra nisanlin icin sardettifin sifatlar hep merhametli,asiri iyi.Hani sanki ona karsi bir asktan ziyade seni el ustunde tuttugu icin bir minnet duygun varmis gibi.Iyi,dikkatli dusun derim ben ya.Bu olay pek iyi sinyal vermedi bana.Hani bazi eksiklikleri kapatmak icin sana inanilmaz davraniyor,hic birseyini eksik etmiyor gibime geliyor.Sen duygularindan kesinlikle emin misin?

Hayır aksine çok kardeşler. Hiç birisi de nişanlımın yaptığını yapmıyor. Onu geçin ziyarete bile doğru düzgün gitmiyorlar.
Güya nişanlımla arası en kötü olandı , diğerleri can ciğerdi ama hiç birisi ortalıkta yok.
Şu an için ben ön görülerin ve korkularımı paylaştım. Bana hiç birisi olmayacak , kendini kurma dedi.
Çocuklar konusunda da bana şey demişti mesela; dua edelim aksi bir durum olmasın, bu sefer çocuklara ömür boyu bakmamız gerekir.
Bende dedim ki yeğenlerine bakabilirsin elbette, gül gibi yaşayıp gidersiniz birlikte dedim. Saçmalama ne demek yaşarsınız. Ben asla onu da kabul etmiyorum dedim. Sonuçta hem babaları var hem senin ailen var. Onlar varken bize mi düşecek ? Dedim. Yok hayır düşmez dedi.
Çocuklara ömür boyu bakmamız gerekir mi dedi... Nişanlınız ailesi söz konusu olduğunda demekki her şeyi sırtlanabilecek bir karaktere sahip. Hiç evlenmemişken daha çocuk sahibi olmamışken başkasının çocuğunun sorumluluğunu nasıl almayı planlıyormuş acaba? Tabiki eşin üzerine yıkarak. Sana da çıtlatmış konuyu tepkini ölçmüş. Sen asla olmaz desen de yapacağının sinyalini bence vermiş. Yani şimdi hayır desen ne olacak o da sana tamam dese ne olacak ki sonuçta onlara bakabilmeyi bile zihninden geçirebiliyor. Zaten nişanlıyken herşeyi bize göre planlarmış gibi yapıp evlenince bildiklerini okumuyor mu bu adamlar. Zihniyetini belli etmiş düşüncelerini belli etmiş. Aksi söz konusu olur ne demek mesela. Kız kardeşinin ölümü mü. Son evrede yazmışsınız o çocukları içinde aynı fedakarlıklarda bulunacak ozaman aileyle mecbur haşır neşir olacaksınız yapmak istemediğiniz altına girmek istemediğiniz bir sürü sorumluluk olursa kaldırabilecek misiniz? Var olma ihtimalini düşünüp hareket etmekte fayda var.

Kardeşiniz var mı bilmiyorum ben kendi tecrübelerime dayanarak yorum yapayım konunuza
Kardeşlerimle ciddi sorunlar yaşadığım olmuştur, incinmişimdir, kırılmışımdır, bana maddi olarak bir iğne kadar faydaları olmamıştır, annem babam dahil kimsenin parasını yemedim bu yaşıma kadar, 42 yaşındayım, okul harçlığım için bile çalışmışımdır. Lakin kardeşlerimden birinin başına büyük bir iş gelse ne eşim ne de başka biri nasıl hareket edeceğime asla karışamaz. .......daki dona kadar veririm hiç düşünmem. İster iyileşsin ister iyileşmesin fark etmez, ne kocalarını hesaplarım ne de mallarını ben abla olarak elimden ne gelirse en önde yaparım. Bunu kendi vicdanım, kendi ruhum için yaparım ona düşermiş buna düşermiş beni bağlamaz. Kendilerine bir şey olsa çocukları benim çocuklarımdır eşime bu konuda yorum yapmak bile düşmez, madem ki benim hayat arkadaşımdır ben çocuklara bakmak istiyorsam o da bana destek olacak eşime düşen budur. Kardeşlerim bana Allahın ve annemin emanetleri tabi ki sudan bir durumdan bahsetmiyorum, hayati bir hastalıksa söz konusu olan o da eşimin benimle birlikte sınavıdır, evlilik bunu gerektirir. Onun kardeşlerine bir şey olsa aynı şekilde yanında olurum hiç düşünmem. Henüz nişanlısınız, herkes benim gibi düşünmek zorunda değil ve bu yoldan dönme şansınız da var, zaten zor bir dönem atlatmışsınız herkes her şeye göğüs gerebilecek diye bir şey yok ama bu işe devam edecekseniz kardeşi ile ilgili fazla yorumda bulunmayın sonunda egale olan siz olursunuz. Evet düğün ertelenmiş bu can sıkıcı bir durum ama diğer yanda yaşanan hayati bir durum o yüzden kıyas kabul etmiyor

Bu kadar verici olursa karşı taraf şımarır. Siz yemek yerken bu şekilde cağırabilme hakkını kendinde görmeye başlar. Nişanlının karakteri bu fazla verici . Kendi çalışanlarının maaşını bile ödeyemeyecek durumda ama bir durun demiyor. Mamayı bile almak istemeyen nişanlından bekleyen bir enişte . 2 tanede evi var üstelik. Ne desem bilemedim. Durumunu söyleyip ben çalışanlarımın maaşını bile ödeyemiyorum . Param bitti diyecek.

Gözden tamamen çıkartmış diyebiliriz. Ben artık onu görünce yüzüne bile bakmıyorum. Adam olsa zaten eşine sahip çıkardı.
Ama doğru karı çok.. ne yapsın ki o hasta olanı ?
Nişanlım bana pek çok kez ailesini anlattı.
Ben abartma diyordum ama haklıymış. Az bile söylemiş...
Zaten söylemiş ben bittim benden daha bir şey beklemeyin diye. Ben de ona eğer benden habersiz , haberli gidip bir kuruş daha harcarsan bizim sonumuz olur. Allah bir daha yüzümü sana göstertmesin dedim. Bundan daha büyük bir şey denilemez her halde.

bana hiç mantıklı gelmedi yaa
valla enişte sadece kendini düşünüyor, çok pis uyanık bir insan
çocukları var mı?
eğer varsa bundan sonra komple bir ailenin masraflarını karşılayacaksınız, daha önce evlendiğinizi yorumlardan okudum, dopru mu bilemiyorum ama fazla riskli
Adam demeye bin şahit isteyen bir mahlukat kendisi.
Çocuklar var evet. Bana zaten nişanlım eğer bir şey olursa çocuklarla ömür boyu ilgilenmemiz gerekecek dedi. Bende al yanına birlikte yaşayın , nasılsa sen gelmişsin 36 yaşına evlenmemişsin , bu saaten sonra evlenmesende olur.
Hem babası yeni bir yuva kurar, ailen ne güzel başından atmış olur. Arada bir yalandan arayıp ağlarlar , çocuklar da meydanı boş buldu bir güzel değerlendirir dedim.
Sadece yüzüme baktı haklısın dedi. Ama ben sensiz olmam dedi. Bende babası varken , ailen varken bize laf düşmez dedim. Hani diyorsun ya babam, annem çocukları görmese yaşayamaz diye. O zaman bana gelipte şimdiden çocuk demeyeceksin , zamanı gelince de ben kaldıramam dedim.
Öyle şey olmayacak zaten dedi. Babasının maddi durumu da çok iyi bu arada. Nişanlımdan çok daha zengin.

Back
X