Çok net söylüyorum, nişanlınız ben borç vermedim, ihtiyaç vardı verdim diyor ya, kafanıza takmayın çünkü borç verseydi de bunlar ödemezdi. Eşini seven evini satar en güzel şekilde baktırır, kardeşini seven evlilik arifesindeyken ona bu kadar yüklenmez, kocasını zorlar ve evi sattırır. Adam satmamakta direniyorsa, tavrını koyar. Kendi adıma düşünüyorum da ailemin evine gelir, o adamdan ayrılırdım.
Adam büyük olasılıkla malım gitmesin, ölürse ölsün ya da bir ödeyen var diye düşünüyor. Daha vahim olanı kardeş kişisi aman eşimin malı dursun, ben iyileşince rahatım bozulmasın diye düşünüyor. Günah almak istemiyorum, belki iyileşince eşini borcu ödemeye zorlayacaktır ama bu küçük bir ihtimal. Keyfi çağırdı yazmışsınız, ona demek ki gezen herkes batıyor, kıskançlık yapıyor.
Şimdi çok zor bir durum ve inanın başına bu tarz bişi gelen tek siz değilsiniz, hastalıklar aniden herkesi bulabiliyor. Başka bir sey olsa evlenecekken parayı ailesine harcayana söyleyecek bir sürü lafım olurdu ancak bu apayrı bir durum. Bence nişanlınıza yaptığı ile ilgili tek kelime demeyin.
Bu noktada karar sizin, ben ilişkiyi noktalansanız asla sizin hakkınızda kötü düşünmem. Kaldıramayabilirsiniz bu hastalığı, sonuçta sizin akrabanız değil henüz evlenirseniz bilerek bu aileye gelmiş olursunuz. Evliliği ertelemk istemiyor da olabilirsiniz. Yukarıda zaten ailesi sürekli bu durumdan dolayı benden öncelikli olursa kabul edemem demişsiniz, kararlıysanız ayrılın. Nişanlınızı suçlmadan bana ağır geliyor deyin ve bitirin. Yok evlenirseniz bunu kabul etmiş olursunuz, bir ömür söylenmeyin ve kabullenin.