Her şey bitmiştir artık...

ahhhu

şafağımıza 325...
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2008
365
0
96
35
İstanbul
arkadaslar cezayı aldım geldım sızlerle paylasmak ıstedım,daha onceden konu acmıstım hatırlarsanız kopyadan yakalandıgımla alakalı ceza aldım 1 donem uzaklastırma cezası artı,bursum kesıldı.........yanı hersey bıttııı

ben okumuştum konunu, ama içimde bi umut vardı bişey olmaz diye hep. üzüldüm şimdi yaaa. yoktu başka çaresi değilmi.
Allah'ım inşallah yardımcın olurda bi sebep yaratır devam edersin okuluna. vallahi çok üzüldüm.

çok üzüldüm cnm yaa...peki annene söyledinmi?hiç oluru yokmu yaa çok acımasızlar(

çok üzüldüm,bu kadar basit olmamalı,bursun tamamen mi kesildi,bir dönem için mi?

tamamendir tabi,soruyorum ben de laf diye.annene söyleyebildin mi peki,bi de o konuşmayı denese.
okula dava da açabiliyorsun bu arada biliyorsun değil mi?

Ah canım yaa. Ben çok üzülmüştüm senin durumuna. Son senendi bir de değilmi? Bu dönemde barolarla falan görüşsen, burs için yardım istesen.. Şu anda aklıma bu geldi ancak.. Herşey bitti deme birşeyler yapmaya çalış lütfen.

yok ya daha bırıncı sınıfım ben anneme bugun soyemedım eve gec geldık de yarın soylıcem uykusu kacar sımdı soyleseydım yattı zaten sabah soylıcem gece gece yuregıne ıner((
cok ınsafız vıcdansızzzzmıslar beeeee nasıl kıydılar bende anlamadım kac kere de gıdıp konustum ammaann kalıbına bakan da adam sanacak ısteee...........

dava yolunu deneyecegım ama elllerınde kanırt var nasıl olacak bılemıyorum kı bana avukat yurutmeyı durdurma kararı alırız dava da en az ıkı sene devam eder sonucta kazanamasak bıle son seneye gelmıs olursun onu da bı sekılde odenır dedı... ama onlar da koz sunarlar elbet ne yapsak da ıkna etsek hakımı bılmıyorum walla

bursunun kesilmiş olmasi cok kötü olmuş ya bütün yollari dene canim..olmadi bi daha gir sinava..bilmiyorum bu olay etkilermi yeni kazancagin yeri yada bursu..okadar değiştiki sistem..yeni sistem hakkinda ne desem boş..umarim biran önce cikiş yolu bulabilirsin..

bunun adamlıkla ne ilgisi var ki onu anlamadım?kopya çekmek veya bulundurmak.o kopyayı kolunuza aksesuar olsun diye yazmadınız sonuçta.fırsat bulsaydınız çekecektiniz belkide.
asistanda görevini yapmış ve sizi yakalayınca disipline vermiş.dolayısıyla birinci dereceden suçlusunuz ve hala sizi yakalayanların adamlığına laf ediyorsunuz?
keşke yapmasaydınız....
vakıf üniversiteleri bu konuda çok katıdır.(ki öylede olmaları lazım.o o kullarda bedava okuyabilmek için ters takla atmaya hazır binlerce durumu olmayan genç var çünkü.)
avukatınızın verdiği akıl mantıklı.(haksız olduğunuzu tekrar etmekle beraber) mahkemeye başvurup bürokrasinin ağır işlemesindende faydalanıp öyle veya böyle son seneye kadar gelebilirsiniz.ama kopya çekmeye yeltendiği için yakalanıp,disiplin cezası aldığı halde mahkeme yoluyla okula devam eden bir öğrenciye diğer hocaların bakış açısı ne olur,başka şekillerde önünüzü keserlermi bunlarıda düşünmek lazım...
bilen bilir.üniversitede hocalarınızla takıştınızmı okulu bitirmek büyük ölçüde hayal olur...
hocanızla nasıl konuştunuz bilmiyorum.yani suzsuz olduğunuza ikna etmeye çalıştıysanız adam "beni saf yerine koyuyor.ben ne yakaladığımı bilmiyormuyum" diye sinirlenmiş olabilir.
bunun yerine gidin ve olan samimiyetinizle bir kere daha konuşun.
hata yaptığınızı,kopya çekmediğinizi ama kolunuza yazmanın bile büyük suç olduğunu kabul ettiğinizi,zor şartlar altında okumaya çalıştığınız için panik yapıp,başarısız olmaktan korktuğunuz için böyle bir yola başvurduğunuzu,ama pişman olup uygulamaya koymayıp yakalandığınızı,verilecek her türlü cezaya razı olduğunuzu ama bu cezanın hayatınıza mal olacak bir ceza olmaması için rica ettiğinizi,varsa alternatif yolları,gerekirse tekrar sınav yapmalrını(buraya kadar hakkıyla geldiğinizi ıspat için) vs.. söyleyin.
yani kabahatinizi örtmeye çalışmak yerine kabullenip çıkar yol aramayı deneyin.
umarım insafa gelirler.yaptığınız açıklaması olmayacak bir suç ama tabi cezası çok ağır olmuş.şöyle bir dönem burs kesilmesi gibi bi şey olsa keşke...

ben ozaman da yazmıstım..okuldan uzaklastırma alacagını ama bursu tahmın etmemıstım..kotu olmus bence herseyın bıttıgını dusunme..suanda ıtıbaren hayat senın ıcın baslıyor..unıversıteyi ben hep hayat unıversıte olarak tanımlamısımdır..zorluklarla bas etmek zordur..buda senın ıcın bır hayat sınavı bence yılma ve yıkılma..benım okul yıllarımda cok kopya ceken vardı..ınanın okulu kopyasız bıtıren ogrencı sayısı bır elın parmagındakı sayıyı gecmezdı..

hatta en yakın arkadasım.kopyada yakalanmıstı..ama ınanın o dersten kopya cekmeyen o dersi asla bıtıremez..yanı hocamız ınanın noktası vırgulune kadar cumleyı tek tek yazmamızı ıstıyordu..gecebılmek ıcın ya kopya yada tam cılt kıtabı bastan sona ezberlememız gerekıyordu..
arkadasım fınal sınavında yakalandı..ve senın gıbı okuldan uzaklastırma aldı..savunma yazmasını soylemıslerdı..savunmasında acıklama olarak hocanın kopyaya tesvık ettıgını.noktası vırgulune kadar ıstedıgı ıcın boyle bır yola basvurdugunu..ona ınanılmadıgı halde..vıze sonuclarının karsılastırılmasını..ve aldıgı puanın dusuk oldugunu..hatta onada ınanılmadıgı surette butun sınıfın sınavlarının kontrol edılmesını ıstemıstı..ve boylelıkle pacasını kurtarmıstı..ve cezasını 3 gune dusurmuslerdı..

canım benim senin adına gerçekten çok üzüldüm daha önceki konunu okumuştum
ne yani insanlar hiçmi hata yapmaz gencecik bir öğrencinin geleceği sözkonusu olan ne olurdu yani bir kerelik affetseler karşınızdaki insan
üzülme bitanem inşallah herşey gönlünce olur ablacım

ay konunu hatırlıyorum inan ki çok üzüldüm
sıkma canını vardır bir hayırr

Kronik cim, canım benim..
Ne güzel yorumlamışsın hayatım. Aynen de katılıyorum sana...
Bahsi geçen üniversite vakıf üniversitesi ve sen bu okulu burslu kazanma başarısını göstermişsin, kopya çekmeye kalkışmak niye... Biliyorsun ki burs şartlarında bunlar yazar,bazı okullar 1 dersten bile kalsan bursu keser bazıları kredilidir en fazla 3-4 derse kadar izin verir aynı dersten 2 kere kalırsan tek ders bile olsa bursun kesilir. Disiplin suçu işlersen bursun kesilir. Bunları bilmemene imkan yok.
Bunları bilmene rağmen kopya çekmeye kalkışmışsan sonuçlarını da düşünmüş olmalısın. Kronikin de dediği gibi onlar işlerini yapmış,seni kopya çekerken yakalamış, disipline vermiş ve bursunu kesmişler, hatalı olan senken niye adamlıklarını sorgulayıp duruyorsun ki...
Sen yapmaman gereken bişey yapmışsın, onlar da yapmaları gerekeni...
Kusura bakma ama bu yaşta davranışlarının muhtemel sonuçlarını düşünerek hareket etmelisin...
Ben de bir vakıf üniversitesinde burslu okudum... Ve asla da kopya çekmedim... Kopyasız öğrencilik olur mu olmak zorunda. Eğer size insanların 10.000lerce dolarlar ödeyerek ouduğu bir okulda ücretsiz okuma imkanı verildiyse bunun karşılığını vermeniz gerekir. Çok çalıştm herkes ne kadar çalıştıysa ben iki katını çalıştım. Burssuz arkadaşlarım hergünhergün biyerlere gidip gezerken ben haftada 2 gün onlarla çıkıp gezdim. Diğer günler ders çalıştım... Çok zordu, ama başardım, sonrada y.lisans için bana burs verdiler ve y.lisansımı da burslu olarak tamamladım....

Bence okul yönetimini yada hocaarını suçlamak yerine hatayı kendinde ara... Eğer hocayla konuşurken de bu şekilde konuştuysan hiç şaşırmadım. Amaburslu öğrencilere bu konuda tölerans tanınmaz...
Avukat yaanlış akıl vermiş, dava sonuçlanana kadar zaten okulu bitirirsin demş ama o iş öyle değil. Zaten resmi olarak bursun kesldiği için paranı ödeyerek okula devam etmen gerekir, ava senin lehine sonuçlanırsa ödediğin paraları geri alırsın. Yada para ödemeden okursun belki ama davayı kazanamazsanız 4 yılın toplam ücretini ödemeden sana diplomanı vermezler.... ve o para için icra takip davası açabilirler. Tabii yasal faizi de işler...
Zaten 1. ınıftaymışsın, sen en iyisi bu sene yeniden sınava gir, hiç uğraşma... Çünkü davayı kazanamazsın, kopya çekmişsin, kanıtı var... Ne diyerek dava açıcaksınki..

bende kronick e katiliyorum ortada ilk suclu sensin kopya cekme yoluna gitmissin ama vicdansizlar diyorsun yinede bir daha gidip konus hocalarinla konu yargiya gitse bile dusun bakalim yargi onunde kim masum kopyayi ceken mi yakalayan mi?

güzelim geçmş olsun ama sen ünv. de yapılcak baş ağrıtan hatalrdan birini yapmışın
kural bellidir
bunu ilk oryantasyon çalışmasında söylerler
kopya çekmek 6 ay uzaklaştırmaya girer diyee
ama sen hala hocayı suçluyorsun.......

krocuğuma katılıyorum.........

biraz serttir ama sıkı akıl verir o trabzonlu......

sakinleş ve suçunu kabul eden bir konuşma yap canım

yaşadığınız kötü bir durum ama
kopya çekipte vicdansızlar deyip sanki hiç bir şey yapmamışta
seni bu cezaya layık görmüşler gibi konuşman biraz yanlış
yaptığın bir suç bu suçun cezasıda bu kadar ağır olmalı mı bilmiyorum ama
bu suçun cezasıda bu
keşke başka bir yolu olsaydı bursu kesmeleri biraz kötü olmuş
üniversite okumak öyle kolay değil helede bursun kesilmesi çok kötü bir durum
herkes kopya çekiyor bende çekerim yakalanmam mantığı ile bir şey
yaptıysan bu da senin için ayrı bir hata
evet bir çok kişi kopya çekiyor ama ne zaman başına ne geleceğini bilemezsin
onlar yakalanmaz sen yakalanırsın
yani bu işin bir garantisi yok en iyisi hiç bulaşmamak
bu cezaya razı olacağına o dersten kalmak senin için daha iyi olurdu değil mi
böyle düşünürsen eğer ben o dersi alttan almayı tercih ederdim

bende okumuştum çok üzüldüm canım amaa ben hep herseyde bi hayır oldğuna inanırım çok üzülme derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…