Kronik cim, canım benim..
Ne güzel yorumlamışsın hayatım. Aynen de katılıyorum sana...
Bahsi geçen üniversite vakıf üniversitesi ve sen bu okulu burslu kazanma başarısını göstermişsin, kopya çekmeye kalkışmak niye... Biliyorsun ki burs şartlarında bunlar yazar,bazı okullar 1 dersten bile kalsan bursu keser bazıları kredilidir en fazla 3-4 derse kadar izin verir aynı dersten 2 kere kalırsan tek ders bile olsa bursun kesilir. Disiplin suçu işlersen bursun kesilir. Bunları bilmemene imkan yok.
Bunları bilmene rağmen kopya çekmeye kalkışmışsan sonuçlarını da düşünmüş olmalısın. Kronikin de dediği gibi onlar işlerini yapmış,seni kopya çekerken yakalamış, disipline vermiş ve bursunu kesmişler, hatalı olan senken niye adamlıklarını sorgulayıp duruyorsun ki...
Sen yapmaman gereken bişey yapmışsın, onlar da yapmaları gerekeni...
Kusura bakma ama bu yaşta davranışlarının muhtemel sonuçlarını düşünerek hareket etmelisin...
Ben de bir vakıf üniversitesinde burslu okudum... Ve asla da kopya çekmedim... Kopyasız öğrencilik olur mu olmak zorunda. Eğer size insanların 10.000lerce dolarlar ödeyerek ouduğu bir okulda ücretsiz okuma imkanı verildiyse bunun karşılığını vermeniz gerekir. Çok çalıştm herkes ne kadar çalıştıysa ben iki katını çalıştım. Burssuz arkadaşlarım hergünhergün biyerlere gidip gezerken ben haftada 2 gün onlarla çıkıp gezdim. Diğer günler ders çalıştım... Çok zordu, ama başardım, sonrada y.lisans için bana burs verdiler ve y.lisansımı da burslu olarak tamamladım....
Bence okul yönetimini yada hocaarını suçlamak yerine hatayı kendinde ara... Eğer hocayla konuşurken de bu şekilde konuştuysan hiç şaşırmadım. Amaburslu öğrencilere bu konuda tölerans tanınmaz...
Avukat yaanlış akıl vermiş, dava sonuçlanana kadar zaten okulu bitirirsin demş ama o iş öyle değil. Zaten resmi olarak bursun kesldiği için paranı ödeyerek okula devam etmen gerekir, ava senin lehine sonuçlanırsa ödediğin paraları geri alırsın. Yada para ödemeden okursun belki ama davayı kazanamazsanız 4 yılın toplam ücretini ödemeden sana diplomanı vermezler.... ve o para için icra takip davası açabilirler. Tabii yasal faizi de işler...
Zaten 1. ınıftaymışsın, sen en iyisi bu sene yeniden sınava gir, hiç uğraşma... Çünkü davayı kazanamazsın, kopya çekmişsin, kanıtı var... Ne diyerek dava açıcaksınki..