Her şey bitmiştir artık...

herşey bitmedi ya sadece bir dönem derslerden kaldım dersin sonra yeniden devam edersin bu boşluğa kursa falan gider doldurursun

çok üzüldüm..

tabi ki hatanı kabul etmelisin kopya çekmek bir suç.
ancak bizim bölümün birincisi nasıl kopya çekerdi anlatamam size, sadece o da değil birçok kişi.
bakıyorum da not ortalaması 3.50'nin üzerinde olanların çoğu usta kopyacılardı.
benden bile sınav esnasında kopya istemişlerdi bu güya çok başarılı öğrenciler.
sınavdan önce gelirlerdi duvarlara kopyalar yazarlardı, sonra tüm duvarlar boyandı bembeyaza, yazı da yazamasınlar diye pütürlü bir hale getirildi.
düşünün siz kopyanın boyutlarını!!
yani herkes öyle rahat çekiyor ki aslında.
ama asistana çok bağlı, hocaya çok bağlı kimileri cidden müsamaha göstermiyorlar haklı bir şekilde.
sen daha birinci sınıfan neden böyle bir şeye başvurdun, kimseyi tanımıyorsun hangi asistan hang hoca nasıldır bilmiyorsun.
bir de ünversitede kopya çekmek ne demek..

seni yargılamak istemiyorum canım ama şurası da gerçek işte tek yapan sen değilsin, diyorum ya okul birincileri bile nasıl ustalıkla hiç utanmadan kopya çekiyor..

ama çok üzüldüm sana

herkesin yapıyor olması eylemi suç olmaktan çıkarmaz.:1closedeyes:
pişman olduğunu ıspatlamaya çalışan bir hukuk öğrencisi olarak,hocalarınla bu kadar sığ bir tartışmaya girmemeni tavsiye ederim.
suçlusun...
öncelikle bunu kabullenmelisin ki samimiyetine hocalarını inandırabilesin.
vakıf üniversitesinde herkesin hayallerinde olan bir bölümü burslu okumak malesefki bazı yükümlülükleride beraberinde getiriyor...

tabi ki yaptığı bir suç ama ben konunun başka bir boyutuna dikkat çekmek istedim
aslında devlet üniversitelerinde de vakıf üniversitelerinde de bölüm birincileri bile çok fazla kopya çekiyor demek istedim ben.
bu doğru mu değil tabi ama gerçek, tanık olduğumuz bir gerçek hem de..

bir de işin şöyle bir boyutu var:
avrupa'daki birçok iyi üniversitede bizim gibi üniversite öğrencileri ağır sınav yükü altında ezilmiyor bir dönemde 7 ders varsa hepsinden 3 sınav oluyorsanız neredeyse 21 defa sınava giriyorsunuz bir dönemde. bu çok kötü bir uygulama. oysa her dersin uygulamalı, ödevli sınavları, projeleri olsa verim de artar, öğrenciler de rahatlar ve akademik anlamda kalite de artar. böyle kopya olayları da daha aza iner.
bu işin farkı bir boyutu.

gururla söylüyorum ki hiç bu yönteme başvurmadım üniversitede, lisede arada çekerdim tabi..

ama üniversite, akademik ortam farklı olmalı, kopya asla ders geçme yöntemi olmamalı.
fakat ne öğrenciler ne de türkiye'de üniversitelerde var olan eğitim-öğretim anlayışı kusursuz..

fakat ahhu bence mahkemeye başvursan da bir sonuç elde edemezsin çünkü durum çok açık....

fakat asla yılma, okumaya devam et olur mu??

ailenin tepkisini de çok merak ettim..

cnm çok geçmiş olsun ya
bu kadar büyük ceza alman çok kötü olmuş
ama napım diyipte oturma sakın elinden gelen bişey varsa yap evet suçlusun ama geleceğin için mücadele et

diger konunu okumustum ve cok üzüldüm simdi..
uzaklastirma alacagin kesindi ama bursu kesmeleri cok kötü olmus..
hakkinda hayirlisi olsun canim ya...

Son düzenleme:
öyle valla..burda bölümden bölüme degisiyor ama mesela söyle örnek vereyim..4 senelik bi okul diyelim atiyorum esimin dönemi,mühendislik..her dönem 6-7ders vardi ama kendini hazir hissetmiyorsa o 6-7sinavi ya diger dönem yada sonraki sene yazma sansi vardi.yani bir sene yatsa,sadece arada dersleri dinlese,son dönemde yazsa olurdu..
ama bizde kötü olan sey su...bir dersten 3 defa sinava girme hakkin var..1.yi kaybettin,2.yi kaybettin,3.yüde kaybettin universiteyle ilgin alakan kesiliyor...
kopya yakaladiklarindada sadece o sinavin gecersiz sayiliyor ve bursun her halükarda devam ediyor...ne oluyor,o sinav icin 2 hakkin kalmis oluyor,gecemezsen okuldan atiliyorsun..o yüzden cok üzüldüm ben

bu riski bilerek kopyaya yeltenmişsindir herhalde ....

şimdi sana düşen sonucuna katlanmak...

katı değilim..sadece gerçekçiyim...

aynı olay ben üniversitedeyken bizim sınıfta bir çocuğun başına geldi....kopyadan yakalandı ve 6 ay uzaklaştırma aldı...daha öncede uyarılmıştı çok kez ama...sen uyarıldınmı yoksa direkmi ceza aldın?

yalnız şunu biliyorumki bunun malesef çaresi yok....heleki ellerinde kanıt var diyorsun....geçmiş olsun canım çok üzücü.....:çok üzgünüm:

bır cok arkadaş niye vicdansız diyorsun hocalarına sen suçlusun vs. demiş....
evet haklısınız suçluyum kopyayı düşünmek doğru bir şey değildir ancak aklımdan öyle bir şey geçti yeltendimde ama YAPMADIM GERÇEKTENNN ve yapmaya ihtiyaç da duymadım çünkü gerek yoktu biliyormuşum herşeyi zaten...
tabikide VİCDANSIZLAR tabikide insafsızlar çünkü hiiç adil değil.. ben o üniversiteye girerken ''aman efendim kızımız hiç korkmasın burs mu hahhaa en garantidir kesilmesi neredeyse imkansız böyle başarılı bir öğrencinin gelmesinden onur duyarız'' şeklinde konuşmalar yaptılar..ben endiseliydim çünkü girerken bursum kesilirse diye ve hocalarla falan konustum tercihten önce ama böyle bir şeyle kesilivereceginden kimse bahsetmedi eğer öyle olsa ben ne diye gireyim devlete puanım tutuyodu zaten hadi dedim harç parası vermeyeyim...demekki herşey alana kadarmıs su kadar burslu ögrenci alıyoruz diyecekler ya sonradan tek tek kestiler burslarımızı..hadi bunu geçtim hatamı kabullenip yalvardım onlara ya taş olsa yumuşar bu mudur yani hırsız mı olayım kendimi mi satayım napayım ben sorarım size aileme ben bakıyorum ne vardı bir kere affetseler düşmez kalkmaz bir Allah tır hepimiz hata yapabiliriz önemli olan bunu anlamak anlatmak...insanın hayatını silip bitirmek değil...koskocaman okula ben mi dar geldim...benim gibi şartlarda okumak isteyen kaç öğrenci olacağını benim buna ihanet ettiğimi söylemişşsiniz evet belki öyle ama ben burayı havadan kazanmadım ki hakkımla kazandım başarımla kazandım herkes başarısıyla kazanabilir ahhh keşke benimde babam olsa bide parası olsaydı da bende paralı okusaydım paramlageleceğimi kazanabilseydim paralı okuyanlardan ceza alanlar ceza bitince paşa paşa döncekler okullarına ya bennn bana nolcak BU CEZA ADİL Mİ PEKİ BENİM YAPTIĞIM YALNIŞ EVET AMA CEZA EŞİT DEĞİLLLLL KESİNLİKLE DEĞİLL BENİM BABAMIN PARASI YOK DİYEEEE BEN OKUYAMAYACAĞIM PEKİ SUÇLU BEN MİYİMMMMMM???ama dişlerimle tırnaklarımla kazandım ben gece gündüz hem eve ekmek getirmek annene yarı aklı zayii kardeşine bakmakk ve de okuma mücadelesi vermek çok mu kolay bunu anlatmaya çalıştım onlara vicdansız dediğim bundandır hatamı falan savunmuyorum lütfen yalnış anlamayın

sen sımdı uzulmeyı bırkenara bırakıp onune bakıcaksın bıtanem malesef yapıcak bırsey yok kendıne cok dıkkat et herseyden oncesı saglık gerısı ınan bırsekılde gelır benım uzaktan tanıdıgım bırısı vakıf unı 6 sene okudu ve ne oldu bılıyomusun onca emek onca sıkıntı cektı dıplomayı aldı ve talıhsız bır kaza yasadı vefat ettı oo yuzden herseyın bası saglık cok sukur kı saglıklısın fızıksel bır ozurun yok tası sıksan suyunu cıkarırsın olmadı okurken tekrar sınava gırersın bunlar olamayacak seyler degıl kendıne guven

Son düzenleme:
bızım okulda afedılmıstı bı kac kez aslında ..
hayırlısı olsun dıcem ama boş laf bılıyorum
gecmısolsun.

ne de guzel anlatmıssın yalnız ucu bana dokundugundan mıdır nedır cvp yazma ıstegı duydumm
ceza gayet esıt eger babanın parası yoksa buna gore daha dıkkatlı davranman gerekıyordu
ayrıca babasının parasıyla okuyanlarda emegıyle okuyor emegıyle kazanıyor o okulları
calıstıkları ıcın gecıyorular haa evet belkı torpıl donuyordur ama genellememek lazımm
keske olmasaymıs ama olmus ıste bundan sonra daha dıkkatlı davranırsın umarım

bu arada sunuda soyleyım ben olsam bır sans verırdım sana ...

ben de bir şans verirdim ya..
diyorum ya herkes çekiyor neredeyse!
insanlar kopyayla bölüm birincisi oluyor, en azından bizim bölümde öyle oldu!
bırak öğrencileri türkiye'de bir sürü akademisyen intihal yapıyor ama gene profesor, doçent olabiliyor!
çok kötü ama böyle maalesef..
sana uyarı cezası verilebilirdi, ya da sözle ikaz edebilirlerdi eminim ki yeltenmezdin bir daha...
dönüşü olmaya bir sonuç olmuş seninki..
ama okumaya devam et canım daha azimle..

ailenle paylaştın mı durumu? ne dediler?

canım bende devlet üniversitesinde okuyorum.. aynı olay bizim bölümde de oldu.. bir dersin finalinde yaklaşık 10 kişi kopyadan yakalandı..:1ninca: ceza yada okuldan uzaklaştırılma falan verilmedi.. sadece o dersten kaldılar ve seneye alttan alıp geçtiler..kaydirigubbakcemile5

bence aldığın ceza çok ağır.. her vakıf üniversitesi olmasa da, bazılarının, burslu öğrencilerin açıklarını yakalamaya ve burslarını kesmeye çalıştıklarını düşünüyorum.. klava: bunun nedeni de, yöneticilerinin buraları, okul değilde ticarethane olarak görmeleri..:dilcikar:

kopya gibi bir şeye yeltenmeseydin tabiki bursun kesilmezdi.sana yanlış bir şey söylememişlerki...
çalışmaya yabancı değildin madem,keşke kopyayı koluna yazmakla geçirdiğin vakti daha çok çalışarak geçirseydin.
hala yaptığının bu kadar hafife alınacak,ne olurdu affetselerdi denecek bişey olduğunu düşünmüyorum.
herkes şanslı doğmuyor,herkes zenginde doğmuyor.diğer öğrencilerle eşit şartta olup olmaman okul idaresini bağlamazki.onları kopya çekmiş olman ilgilendirir.diğer öğrenciler babalarının parasına güvenip bu yola başvurmuş olabilirler.sen yapmamalıydın.çünkü güveneceğin başka bişey yoktu.
ayrıca özel okullar parası olanlara girerken kolay sadece.burslu öğrencilerin not ortalamalarını yükseltmesiyle parası olanlarda sınıf geçmek için ciddi çalışmak zorunda.yada kalırlar ve her sene para verirler.
yani girmesi kolay ama bitirmesi herkese zor.
dediğim gibi hayat malesef adil değil çoğu zaman.
yalvarmaların karşısında belki bu ceza yumuşayabilirdi(ki bende iyi bir cezayı hak ettiğin halde çok ağır bir ceza olduğunu düşünüyorum) ama buda onların vicdanına kalmış.keşke hiç bu duruma düşürmeseydin kendini.
benim anlayamadığım madem puanın devlet üniversitelerine yetiyordu niye ille vakıf üniversitesi istedin.
hem kafan rahat okurdun hemde istediğin kadar kopya çekerdin,istersen dönem uzatabilirdin.
senin maddi durumunu düşünerek ceza uydurmalarını bekleyemezsin.
gerçekçi ol biraz.
madem iyi puanlar alabiliyorsun sık dişini ve tekrar gir sınavlara.belkide daha iyi bir yer kazanırsın.
tek bildiğim ahlanıp vahlanarak olanları değiştiremeyeceğin.
sağlıklı bir çözüm düşünmek zorundasın....

Son düzenleme:
Valla senin için çok üzüldüm, keşke olmasaydı, keşke bursun kesilmeseydi diyorum ama üniversitenin kuralları bellidir. Burslu öğrenci 3. yıl üstüste aynı dersten kalırsa, disiplin cezası alırsa bursu kesilir.
Hiç de eşitsiz ve adil olmayan bişey yok ortada. Bir suç ve bunun karşılığı cezası...
Senin ailenin durumu, ailene bakmak zorunda olman, annen, kardeşinin durumu konumuzla çok ilgisiz.... Bunlar kpya çektiğin (yada çekmeye yeltendiğin) gerçeğini değiştirmiyor. Ortada bir suç var ve bu suçun bir cezası var. Babalarının parasıyla okuyanlar da aynı disiplin cezasını alıyorlar, ve ceza bitince paralarını ödeyerek devam ediyorlar.... Babanın parası yok diye parası olanlara isyan etmek onlarla kendini kıyaslamana gerek yok....
Her vakıf üniversitesi de burs olanaklarından bahsederken bursun ne durumlarda kesileceğini söylemez... Bunu sen araştırmak durumundasın.... ani seni çğrencileri yapmak için çok da uğraşmazlar zaten OSYM nin belli bi kontenjanı var her bölüm için sen olmasan bir başkası olacaktı. Bursun ne gibi durumlardakesileceğini burs almak isteyen arsştırır. Sen aldır küldür tercih etmişsin. Ve yapabileceğin en büyük hatayı yapıp disiplin czası almışsın. hem de birinci sınıfta, daha hanfi hoca gıcıktır, hangisi töleranslıdır tanıyıp anlmadan en gıcık olanın dersinde kopya çekmişsin.. Çünkü biçok hoca hatanı kabul edip özür dilediğinde bir şans daha verir, en azından notunu 0 yada 1 vererek cezalandırma yolunu seçebilirdi....

Canım, yapacak bişey yok 17-18 yaşında yetişkin bir üniversite öğrencisi olarak işlediğn suçun cezasını çekeceksin... Başka çaresi yok. Yeniden sınava girip başka bir okulda okuyabilirsin, en fazla 1 sene kaybın olacak, çok da önemli değil.. Olmuşla ölmüşe çare yok, geleceğe bakmak lazım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…