Her şey çok pahalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sl_12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2017
2.028
2.288
83
Arkadaslar en büyük sıkıntı maddiyat. Nasıl tutumlu olunur bilmiyorum. Eşim çok çalışıyor. Bende çalışıyorum ama aldıgım para bana yetmiyor. Her şey öyle pahalı ki. Cebimde hiç para kalmıyor sürekli eşimden alıyorum. 2.500 tl maasım ay sonunu görmüyorum. İnsanlar asgari ücretle ev gecindiriyor. Birikim yapmak istiyorum ama ay sonunu görmüyorum nasıl yapabilirim bu arada evin masrafları eşimde fatura ve yiyecek içecek. Aldıgım maas sadece kıyafet kozmetik gezme tozmaya gidiyor. Ay sonuna kalmadan bitiyor eşimden istiyorum. Sizce nasıl tutumlu olurum. Nasıl birikim yapabilirim

Alışverişlerinizi internetten yapmanızı öneririm t..yol sitesi falan çok uygun herşey de var paranız da artar çünkü herşey çok uygun fiyatlı.

Asgari ücretle ev geçindiriyor dediğiniz insanlar karnını doyuruyor sadece hem tüm param gezmeye kıyafete kozmetiğe gidiyor deyip hem de kendinizi o insanlarla kıyaslayamazsınız. Paranız cebinizde kalsın istiyosanız harcamayın olsun bitsin maaşınızla altın falan alıp kenara koyabilirsiniz.

Kalan parayla birikim yapılmaz ki.
İlk maaşı alınca biriktirmek istediğiniz tutarı yok sayarak kenara koyun. 2500 lira kendini bile geçindirememek için büyük bir Mebla.
Harcamalardan kısın indirim takip edin.
En önemlisi birşey alırken bu bana lazım mı diye Hesabı yaparak alın.

Çok gezmiyorum çok pahalı giyinmiyorum kendime bakmak zorundayım

Bende kendime bakiyorum. Hemde gerektiğinden fazla ama tüm parami fondip yapmıyorum.
Kiyafet desen, bende 6 metrelik dolap dolusu, 300ye yakin ayakkabi var. Kozmetik zaten bolca dolu.
Ama ne bilim, her ay para bitene kadar harcanmazki...
Insanin stili bellidir. Basic kıyafetlerin üstüne sezonluk parcalar eklenir yani

Mutsuz musunuz?
Kendinizi alisveris yaparken mi mutlu edebiliyorsunuz sadece?
Mutsuz değilim aksine. Ama eşim hep çalışıyor. Bir pazar evde. Bende yarım gün çalışıyorum Çevrem geniş gezip alışveriş yapıyorum

Cilt bakımı yaptırıyorum. Arkadaslarımla çok geziyorum.

Mutsuz değilim aksine. Ama eşim hep çalışıyor. Bir pazar evde. Bende yarım gün çalışıyorum Çevrem geniş gezip alışveriş yapıyorum
Gezin elbette ama alisveris yapmayin , bu tam bir tuketim cilginligi
Kitap alin , kitap okuyun , kendinize hobi edinin
Gercekten yazik harcadiginiz tutara
İlla harcamam gerekiyor diyorsaniz gidin mama alin barinaklara goturup kopekleri besleyin
Oyuncak , kiyafet alin cocuk esirgeme yurduna goturun dagitin , cocuklari sevin
Boylece harcadiginiz para size manevi tatmin de verir en azindan ise yarar yerlere gider

her ay giysi ve kozmetiğe mi harcıyorsunuz ? yani gidip a plus markalardan kozmetik alışverişi yaparsanız tabi yetmez. bakım için evde doğal malzemelerle kendiniz de birşeyler yapabilirsiniz.
hatta örnek vereyim, çok büyük bir bilgisayar üreticisinde müdür pozisyonundaki arkadaşım saçına da cildine de her ay kendisi doğal ürünlerle hazırladığı malzemeleri kullanırdı. ve emin olun maaşı sizinkinin 6 katı civarıydı, bu da 2 sene önceki rakam bu arada.
yani herşeye gözüm kara harcayayım derseniz size 12500de yetmez.
önce müsrif olduğunuzu kabullenip bu huyunu yenin derim.

600 TL yakıt parası bana çok fazla geldi.
Aylık 400 TL bizim.. 3 çocuğumuz var..eşim de ben de çalışıyoruz ve gün içinde eşim bizi her yere alıyor bırakıyor..
Tabii kullanırken basmıyor yakıta dikkat ediyor sürekli ama.. günlük yaptığımız kilometre çok fazla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…