Her şey çok pahalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her ay kozmetik alıyor olamazsınız, bir parfüm, bir fondöten, bir ruj ne bileyim bir kalem insanı uzun süre idare eder. Krem bile bir ayda bitmez. Bence sizin masraflarınız en çok dışarıda yemekten olabilir, çünkü mekandan mekana değişiyor, ayda 15 gün dışarıda yeseniz 100tl'den maaşınızı masada bırakırsınız.

Dışarıda yemek yemeyi azaltın, gezmeye gidin elbet ama farklı alternatifler deneyin. Giysiye de çok para vermeyin bir müddet. Hem alışveriş yapmayı özlersiniz hem de birikim yapmış olursunuz.

Bir de diğer tavsiyem, maaşı alınca bir kısmıyla hemen altın alın kaldırın. Geri kalan parayla da idare edin. Elinizde az nakit olursa ona göre davranırsınız. Yoksa cepte durmuyor para.

Okudugumu anladim,onayladim,alintiladim:))

Alıp alıp sonrada para kalmiyor yetmiyor demekte ilginc. 10 bin tl de alsan sana yetmez. Gelen paraya göre alırsın. Ama senin eline gecen paraya gore degil ayirdigin paraya gore harcama yapman lazim.Araban varmis benzin parasi 600 tl geriye kaliyormus 1900 her ay bin tl sini koseye koy 900 tl lik harcama yap. Elinde kalanin hepsini harcamak zorunda misin.

Bu konuyu neden açtığınızı anlamadım gerçekten. Aldığım para kıyafet, gezme tozma, kozmetik alışverişine gidiyor demişsiniz. Alışverişinizi azaltın. Gezip tozmayı azaltın. Cevabı siz de biliyorsunuz aslında.
Benzine 600 gidiyor demişsiniz her yere araba kullanmayın. Benzin gitmesin. Tek vesait ile gidebileceğiniz yerlere özellikle.

Dün iki kazak aldım kendime. Mağazalar çok pahalıydı gerçekten. Outlet mağazaları gezdim. Onlarda uçmuş

cidden asgari ucretle gecinmeye calisan insanlar var lüxten biraz kisarsaniz paraniz da kalir birikim de yaparsiniz

Dışarıda olunca çok para harcanıyor maalesef. Biz eşimle çok kafe tarzı yerlere gitmeyiz. Geçen gidelim dedik tatlı ve sıcak salep tarzı şeyler içtik 50 tl üstü hesap ödedik.Bir de yemek falan da yesen 100 eyakın verirsin. onun dışında çok gerekmedikçe alışveriş yapmayın. Ben mağaza onunden geçmedikçe çarsıya gitmedikçe alayım demem ama ne zaman gitsem şu güzelmiş deyip alıyorum. Ve evet alım gücümüz azaldı gıda giyim vs. pahalı

Sizlik değil hiçkimseye yetmiyor.
Bence bazı şeylerden kısarak ancak tutumlu olabilirsiniz.
Atıyorum 5 ayakkabınız olacağına 2 olacak
3 kabanım olacağına 2 tane olacak
Vs vs kısarak ancak.

Yazık gerçekten. Elinizde para olması demek harcayabilirsiniz anlamına gelmiyor. Yediğiniz içtiğiniz her ay aldığınız kozmetik sizin olsun. Burada kimsenin gözü yoktur emin olun ama bu yaşam tarzı gerçekten yazık.

Gerçekten her yere arabayla mı gitmeniz gerekiyor? Kullandığınız benzin, kozmetik atıklarınız, onların yapımı için ortaya çıkan atıklar...
sizin gibiler yüzünden kirleniyor bu dünya. İçtiğiniz 300 liralık sigarayı hiç saymıyorum.

Bende ne zaman böyle harcama yapmaya kalksam ya bu para daha sonra başka bir şeye lazım olursa diye kendimi odaklıyorum. Mesela ruj alıcam diyelim zaten benim yeteri kadar rujum var belki bu para bir kaç gün sonra acil bir şekilde lazım olacak belki bişey alırken param yetmeyecek bu parayla tamamlayacağım diye düşünüyorum. Sende böyle yapabilirsin bak hem birikim yapmak istiyorum diyosun. Bu para bana lazım olacak diye düşün açılmaz bir kumbara al at içine paraları.

Bence birikim yap
Bende çok bakımlıyımdır ama sadece kıyafete kozmetiğe harcamam
Paramı biriktirip yurtdışı yurt içi tatillere giderim
Kozmetik dediğin aldığım bir krem zaten max 5-6 ay gider .iyisini alırım ucuz da almam
Kıyafette az ve öz olsun
Kaliteli al 3 tane alıcağına 1 tane al uzun süre kullan
Kendi vücudunu tanıyorsun kendine yakışanı al moda diye gidip hiç olmayacak şeyleri giyenler var.
İhtiyaçlarını her ay liste yap öyle çık alışverişe
O listenin dışına çıkma
Ben yemeğimi evden götürürüm çok nadir yerim dışarda zaten çok sağlıksız ve yağlı şeyleri yemiyorum
Sende böyle yapabilirsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…