Her şey çok pahalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2.500 lirayla aile gecindirmiyor zaten konu sahibi sadece kiyafet kozmetik, cafe masrafi...

Kiyafetin, kozmetigin alternatifi çok var. Yok ben şu markadan aşagisini almam diyorsa kalkip birikim sormamali o zaman. Hersey pahali demekle fiyatlar düsmüyor sonucta birikim yapmak isteyen ona gore harcar.

Nebileyim benim montlarim 1000 lira degil de 400-700 bandinda, rujum 200 lira degil 120 lira iyi ki ölmemişim kalitesizlikten 😁

Gecen sene indirimden 900 liraya aldigim cantanin bir yilda fermuar tutacaginin hafif rengi solmuş mesela. Çokta abartmamak lazim...
Ki benim saydiklarim bile pahali sayilir daha uyguna bulunur illaki.

“İndirimden” 900 liraya aldığınız çanta pahalı “sayılır” mı? Yok arkadaşım ne alakası var 🤣

makyaj malzemelerinin renkleri hemen hemen ayni far ruj fondoten
bunlar 1 ayda bitecek seyler degiller ki neden her ay aliyorsunuz anlamadim
kiyafet dediginizde her magazada nerdeyse bir digerinin muadili seyler var
bakimli olmak demek her ay okadar parayi kiyafete fondotene odemek demek degil siz cok yanlis anlamissinjz olayi
bukadar makyaj malzemesi harcamak icin hergun kat kat defalarca falan suruyosunuz heralde

Aynen yani kadinin yasantisi bu,buna gore degerlendirmek lazim. Benim esim hep bana uyuzluk yapar 4 bin maas alsam gecinir miyiz diye. Ben gecinirim de sen gecinemezsin der gulerim. İckisi var sigarasi var,4 bine ben nasil gecineyim bu sartlarda yani. Herkesin kosullari farkli. Bana da cok garip gelmedi acikcasi konu sahibinin yasadigi durum. Cok luks yasayamaz bu 2500le.

Herkesin lüks anlayışı da farklı zaten. Ben her ay 2500 lirayı kıyafete, makyaj malzemesine yatırmayı lüks yaşam olarak görmem mesela.
Ben hava attığını düşünmüyorum ama komik yani. Hayat zaten pahalı, insanlar değil kıyafet almak, evi geçindirmekte zorlanıyor.
Evi geçindiren zaten eşi, kendi elinde de asgari ücretten biraz fazla bir maaş var, bunu kendi isteğiyle kıyafete, makyaj malzemesine, spora yatırıyor. Yani zoraki bir durum yok, bir zorunluluk yok. Basit bir hesap, ayda 200 lira atmak istiyorsa kenara o ay alacağı bir fondötenden vazgeçecek alt tarafı. Eve ekmek mi alsam yoksa süt mü alsam diye düşünmüyor en nihayetinde. Bu insanlarla dalga geçmek oluyor bana göre.
Şimdi taşlayanlar, sanane diyenler olacaktır ama benim düşüncem bu. Dert diye konu açıyorsa bunun için cevaplara da katlanacak.

Ahahah neyse iyi ki ölmemisiz kalitesizlikten. Valla ben de 4 senedir calismiyorum ama bir sinema bileti almak,ayda bir kiz kiza gece eglencesine cikmak,asgari duzeyde disarida yemek yeme,cafeye gitmek icin 2500 lira yetmez. Hayat pahali. Bu bir gercek. Ben sanmiyorum konu sahibinin her ay 1900 liralik kiyafet aldigini. Luks kiyafetlerden zaten o paraya tek parca anca alirsin ki 2500 maasi olan birisinin zaten o markalardan alisveris etme imkani asla yoktur

Zaten bikac ayda bir hayat pahali konusu aciliyor. Gercekci cozum sunmak yerine " hayat pahali" diye diye fiyatlari dusurebildiniz mi? Yook.
O zaman luks veya degil butceyi asiyorsa ona gore yasayacak ya da açikta kalacak bu budur.

Ben de tek parcasi 2.500 lira olan kiyafeti sanki 500 liraymiş gibi rahatca almak isterdim ama almiyorum neden? Zora girerim o şekilde giyinsem devamli. Biyerde elimize gecen paraya gore hareket etmek durumundayiz.

İsterse tum maasini tek parca kiyafete versin "neden verdin" demem ama hem para harcayip hem yetmiyor, birikim cart curt derse, ee harcama ozamann denir yani.

Zaten yetmez ki canim. Bir kere sokaga cikmak 150-200 liralardan baslar. Gezen insana yetecek bir para degil 2500 lira. Kocasindan para istiyorsa bu kocasinin sorunu zaten, adam memnunsa bizim icin sakincasi yok. Hic hava atiyor olarak gormedim ben. Cunku ayni sorunlari yasiyorum. Maasim yok calismiyorum. Oglum bugun muz istedi markete girdik.57 lira odedim bir kilo yerli muz,ekmek,su,biraz bitter cikolata aldim sadece. Luks bir sey yok. Ben de ev gecindirmiyorum,musriflik asla yapmam ama butun bunlar hayatin cok pahali oldugu gercegini degistirmiyor ki
Afiyet bal şeker olsun kuzuna💓 vallaha çocuklarımın elini attığını alabiliyorum Allah'a çok şükür ...ama kıyafet ve kozmetikte vitrine bile bakmıyorum artık 😅

Neyin lüks olup neyin lüks olmadigi gelire gore degisir. Maasi +10 bin olsaydi 2.500 lira lüks olmazdi ama maas 2.500 lirayken 2.500 liralik kozmetik, kiyafetten bahsedip luks degil demek komik.

Beyse yine bu lüks tartismasini cekemicem.

Ne kadar ucuz konular değil mi :KK53:

Kocanın durumdan şikayeti yoksa acıma boşver takma kafana. Gez toz ye iç giy. Biz tutumlu oldukta ne oldu. Yine yok yine yok.

Aynen yani kadinin yasantisi bu,buna gore degerlendirmek lazim. Benim esim hep bana uyuzluk yapar 4 bin maas alsam gecinir miyiz diye. Ben gecinirim de sen gecinemezsin der gulerim. İckisi var sigarasi var,4 bine ben nasil gecineyim bu sartlarda yani. Herkesin kosullari farkli. Bana da cok garip gelmedi acikcasi konu sahibinin yasadigi durum. Cok luks yasayamaz bu 2500le.
Hele de kozmetik ve kıyafete her ay para harcıyorsa konu sahibi. Biraz eli yüzü düzgün bir hırka Kazak 150-200 "den başlıyor zaten. Ayda iki kere sinemaya gitsen tutacak para belli. Bence de bu parayla lüks yaşanmaz ama buraya dert diye açılacak bir konu değil.

Bu bahsettikleriniz olmazsa olmaz girmiyor çünkü paran yetmiyorsa yapma o zaman demek geliyor insanın içinden.

2500 lira maas ile ev gecindirmeyip sadece ozel zevklerinize kisisel ihtiyaclara harcayip yettiremiyorsaniz sikinti hayat pahali olabilir ama insanlar 2500 lira ile hem ev gecindirip evde hemde gezme tozma giyinme gibi yapamadiklari icin pahali diyorlar ama sizin durumunuz boyle degil

Herkesin lüks anlayışı da farklı zaten. Ben her ay 2500 lirayı kıyafete, makyaj malzemesine yatırmayı lüks yaşam olarak görmem mesela.
Ben hava attığını düşünmüyorum ama komik yani. Hayat zaten pahalı, insanlar değil kıyafet almak, evi geçindirmekte zorlanıyor.
Evi geçindiren zaten eşi, kendi elinde de asgari ücretten biraz fazla bir maaş var, bunu kendi isteğiyle kıyafete, makyaj malzemesine, spora yatırıyor. Yani zoraki bir durum yok, bir zorunluluk yok. Basit bir hesap, ayda 200 lira atmak istiyorsa kenara o ay alacağı bir fondötenden vazgeçecek alt tarafı. Eve ekmek mi alsam yoksa süt mü alsam diye düşünmüyor en nihayetinde. Bu insanlarla dalga geçmek oluyor bana göre.
Şimdi taşlayanlar, sanane diyenler olacaktır ama benim düşüncem bu. Dert diye konu açıyorsa bunun için cevaplara da katlanacak.
Yok canim,neden sana ne desinler. Hepimiz de gorus paylasiyoruz neticede.

Zaten bikac ayda bir hayat pahali konusu aciliyor. Gercekci cozum sunmak yerine " hayat pahali" diye diye fiyatlari dusurebildiniz mi? Yook.
O zaman luks veya degil butceyi asiyorsa ona gore yasayacak ya da açikta kalacak bu budur.

Ben de tek parcasi 2.500 lira olan kiyafeti sanki 500 liraymiş gibi rahatca almak isterdim ama almiyorum neden? Zora girerim o şekilde giyinsem devamli. Biyerde elimize gecen paraya gore hareket etmek durumundayiz.

İsterse tum maasini tek parca kiyafete versin "neden verdin" demem ama hem para harcayip hem yetmiyor, birikim cart curt derse, ee harcama ozamann denir yani.
Harcama demekte sıkıntı yok zaten. Ben de madem birikim lazim o zaman harcama derim. Ama hava atilacak bir yasanti degil bana gore de. Evet hayat pahali,evet gezersen o para asla yetmez. Bu kadar basit

Neyin lüks olup neyin lüks olmadigi gelire gore degisir. Maasi +10 bin olsaydi 2.500 lira lüks olmazdi ama maas 2.500 lirayken 2.500 liralik kozmetik, kiyafetten bahsedip luks degil demek komik.

Beyse yine bu lüks tartismasini cekemicem.

Yani lüks anlayisi cok degisir bir de
Neye göre, kime göre lüks
Mesela benim icin lüks haftada masaj yaptirmak olabilir, hadi arttiriyorum italyaya makarna yemek lüks
Yani lüksler aldigin maasa ve yasadigin sosyal cevrene göre sekilleniyor

Vallahi ablacığım artık para kimseye yetmiyor yok yani olmuyor bundan 4 yıl önce yaşadığım lüks hayattan eser yok.Eskiden hiçbirşeyin fiyatını bilmezdim şimdi biryere girsem gözüm önce direk fiyatlara gidiyor allah yardımcımız olsun.

Hele de kozmetik ve kıyafete her ay para harcıyorsa konu sahibi. Biraz eli yüzü düzgün bir hırka Kazak 150-200 "den başlıyor zaten. Ayda iki kere sinemaya gitsen tutacak para belli. Bence de bu parayla lüks yaşanmaz ama buraya dert diye açılacak bir konu değil.

Bu bahsettikleriniz olmazsa olmaz girmiyor çünkü paran yetmiyorsa yapma o zaman demek geliyor insanın içinden.
Tabii,paran yetmiyorsa alma diyecegiz,baska ne diyelim ;) kuafore sadece agda yaptiran bir insan olarak agdaya son 2 yilda %200 zam geldigini soyleyebilirim mesela. Ama esimin kazanci ayni duruyor,hic %200lerde bir ek kazanci olmadi. Sinema tiyatro zaten belli bir fiyattan basliyor. Bilinen bir orta segment markanin basic kazaklari 5 yil once 30 liraydi,simdi 150 lira. Hayat pahali. Bu sene bakalim dogalgaz ne gelecek diyorum ;)

Harcama demekte sıkıntı yok zaten. Ben de madem birikim lazim o zaman harcama derim. Ama hava atilacak bir yasanti degil bana gore de. Evet hayat pahali,evet gezersen o para asla yetmez. Bu kadar basit

Hava atiyorsun denmesini ben yadirgamadim. Mesela Üye gelmiş diyor ki 3.000 maasla geciniyoruz. Şimdi coluk cocuk bu devirde 3000 maasla gecinen biri için bu konu hava atmak gibi gelir dogal olarak. Senin hava atma sinirin 20.000 maas, onunki de 2.500 lirayi harcamak. Boyle

Afiyet bal şeker olsun kuzuna💓 vallaha çocuklarımın elini attığını alabiliyorum Allah'a çok şükür ...ama kıyafet ve kozmetikte vitrine bile bakmıyorum artık 😅
♥️♥️♥️Canimsin. Valla ben kiyafete hic bakmam,birlac yilda bir aliyorum ihtiyacim kadar. Kozmetigi yilda bir alsan yetiyor artiyor bile.

Hava atiyorsun denmesini ben yadirgamadim. Mesela Üye gelmiş diyor ki 3.000 maasla geciniyoruz. Şimdi coluk cocuk bu devirde 3000 maasla gecinen biri için bu konu hava atmak gibi gelir dogal olarak. Senin hava atma sinirin 20.000 maas, onunki de 2.500 lirayi harcamak. Boyle
Oyle tabii. Ama hayat pahali da demiyor nedense o 3000 maasli grup. O ilginc geliyor bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X