her sey dis gorunusten mi ibaret?

arse88

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
49
1
6
Bursa
Meraba kizlar o kadar cok sinirliyim ki anlatamam calistigim sirkette patronun asistani evlenicegi icin isten ayrilicak bende uzun zamandir orda calistigim icin patronum selcuk bey tanidigin biri varsa is ariyan gelsin goruselim dedi benimde yakin bir arkadasim var is ariyo meslegi mimarlik aslinda ama is bulamiyor neyse ben ona soyledim oda kabul etti

Once cv sini getirdim selcuk bey hemen gelsin baslasin dedi sali gunu gelmis once gorusme yapmislar her zaman klise olan biz sizi arayip deyip kizi gondermisler bende o gun ofiste degildim haberim olmadi bana selcuk bey hemen baslasin demisti halbu ki dun arkadasim sordu aramamislar haberim var mi baska birini mi aldilar diye haberilm yok yarin patronla konusurum ben dedim...

Bu gun konustum kendisiyle kiz sizden haber bekliyo olmiycaksa baska is bakicak dedim oda kriterleri tutmuyor baska is baksin dedi bende selcuk bey cv sini gorunce hemen baslasiniz demistiniz dedim oda evet cv iyi referanslari egitim durumu yabanci dili guzel ama dis gorunusu uygun degil dedi arkadasim kilolu bende peki deyip ciktim bisey diyemedim ama cok sinirlendim her sey dis gorunus mu kizin egitimi cok iyi 3 tane yabanci dili var bilgisayar programlarinin cogunu bilir ama bunlar onemli degil tabi 2 tane dekolte vermesi lazim ki ise alinsin sen o kadar oku dil ogrencem diye kurstan kursa kos sonra ama sen kilolusun diye is bulama bu ne sacmaliktir kizlar gercekten ben mi abartiyorum yoksa patronum haklimi cok mu onemli o kadar iyi cv ye kilolu diye ise almamakta haklimi

patronun kendine sadece asistan aramıyor belli ki onun için işi önemli olsaydı eminim işe alırdı o biraz da eğlence gözünün gönlünün açılmasını istiyo galiba

Bazen bazıları için diplomanın önemi yoktur hele ki alınacak olanın ünvanı asistan ise...

Elbette arkadaşının donanımlı olması çok önemli ama dış görünüşte çok önemli be arkadaşım. Belki mülakatta konuşmasından filanda yeterli gelmemiştir, ayrıca kilolu olup bakımlı şık bayanlarda var, arkadaşın bakımlı mı? Patronunun yaklaşımı çirkinde olsa iş hayatında prezentabl aranmasının bir sebebi vardır

özel sırketmı bu ....devlet ısınede sözleşmeli özel elemanlar alınıyor ya o sebebten soruyorum

Neden ki.. cok mu kilolu arkadasiniz yani bu kadar goze batacak kadar mi.. bide maalesef dikkat ediyorlar artk...

arkadaşınzın kilosu çok mu ki ?
Dış görünüşede önem verir önemli ciddi iş yerleri ama neblym bu kdr iyi bi cv'ye yinede işe alınmaması saçma tabi ...

Konusmasinda giyim tarzinda bi sorun oldugunu sanmiyorum kendisi benden bakimlidir ama iste kilosu var oda guatr tedavisi goruyo kullandigi ilaclar yuzunden

Güzel kadın, donanımlı ama güzel olmayan bir kadını geçer genelde.
Ne yazık ki tipe çok önem veriyorlar. Bilgi güzelliğin arkasında kalabiliyor yani.
Sadece güzel olduğu için nerelere gelebilenler var bir bilseniz.
Hepsi de metres olmak zorunda değil bu arada.

Neden ki.. cok mu kilolu arkadasiniz yani bu kadar goze batacak kadar mi.. bide maalesef dikkat ediyorlar artk...

Tam olarak bilmiyorum da kilosunu 90 kusur falan guatr ilaclari yuzunden baya kilo aldi onun elinde olan bi sey degil ki dis gorunus onemli tabi ama benim icin giyim tarzi saci basi bunlardan ibaret benim icin dis gorunus kilolu zayif kisa uzun bunlarla degerlendirmiyorum insanlari

Tabi canim her guzel kadin tabi ki metres degil zaten benim patronun da oyle bi niyeti oldugunu sanmiyorum. Guzellik avantaj bi adim ondesin her zaman ama bazi seylerinde onune gecmemesi lazim

aynısı benimde başıma gelmişti... üç tane muhasebe programından sertifikam var, ve acil iş aradığım zamanlardı o günler...birçok yere cv bıraktım ve bir firma aradı, çok uygunsunuz mutlaka görüşelim dediler...
ertesi gün ben çok fena hasta oldum gidemedim..kesin başka birini almışlardır diye de peşine düşmedim sonra...
iki gün sonra adam tekrar aradı, sonra tekrar tekrar derken en az 5 sefer aradı...gittim görüşmeye...
sonra biz istişare edip size döneriz dedi...
dönmedi...ben aradım...açıkça söyledi..kriterleriniz çok uygun bize ama kapalısınız, o yüzden olmaz dedi...o kadar kötü oldum ki..dilim tutuldu üzüntüden...insanları görüntüye göre değerlendiren bir ülkede yaşıyoruz, şaşırmamak lazım...ben oraya platform topukla dekolteyle bir şişe parfümü üzerime döküp gitseydim, kesin alınırdım...çok yazık...

benim bildiğim yönetici asistanları müşterilerle falan da görüşür yani, o yüzden dış görünüş önemli oluyor o tarz işlerde... yani yüzü çok güzel olmasa da fiziğin çok abartılı kilolu olmamasını istemek normal aslında. çünkü bir nevi o patronun yüzü, etiketi olunuyor.

bence direkt metres arıyor kendine diye yorumlamak da abartılı arkadaşlar, thy da hostesler de belli fiziki özellikler arıyor, pilotlar da kendilerine metres mi arıyor diyelim o zaman...

Sanki ajansa manken arıyorlar Çok yanlış bence ama işte insanların maddeci anlayışı almış başını gidiyor..

Belki de arkadaşınız çok paspal duruyor olur ya böyle hiçbir şey beceremeyecek gibi duran kişiler öyle duruyordur ?

Maalesef ki asistanlarda dış görünüş önemlidir.
Ben de asistanlık yaptım, ve her gün düzgün giyinip, makyaj yapıp, topuklu giyerek gidiyordum.
Çünkü kapıdan giren sizi görüyor ilk olarak.
He bak çağrı merkezi sektöründe de çalıştım. Onda da sesin güzelliği şartı aranıyordu. Dış görünüş önemli değildi. Çünkü kimse sizi görmüyordu Bu da demek değil ki seslendirme sanatçısı ya da şarkıcı arıyorlar. Her işin belirli şartları vardır.
He ama bu demek değil ki kırıcı değil. Evet kırıcı ama dediğin gibi patron olan o. Yapacak birşey yok. :44:

Genç kızlara oku oku diye öğüt verirken doğru mu yapıyoruz bilmiyorum. Sonuçta arkadaşın sevgili bulmaya gitmemiş, iş görüşmesine gitmiş. Tuhaf bir dünya. Yine de okumak gibisi yok.

Aynen, hostesler hep manken gibi.
Özel sektörü nasıl biliyosunuz bilmiyorum ama özel sektörde dış görünüş önemli bi'faktör.
Kaldı ki asistan-sekreter vs, kilo, kurumun yapısına göre başörtü, giyim hepsi değerlendirmeye alınır. Sonuçta bi'memurluk değil, oyüzden her kurum kendine her koşulda uygun olanı bünyesine alır.

Ablam kpssye çalışırken bi'yandan boş durmamak için sürücü kursunda çalışıyo ve müdürü kotla bile işe gelirken ablama yasak.
Her daim topuklu, şık, saçı başı düzgün, makyajlı gitmek zorunda. Patron da bayan yani illa asistan-patron ilişki olayına dayandırmak tuhaf olur

Ablama da yardımcı biri alınacaktı ve son giren bayan 80 küsür kilodaydı malesef deneme süresinde olumsuz deyip gönderdiler. Çoğu özel büyük kurum kaşa göze önem vermek zorunda kalıyolar. Arkadaşın illa ki çok üzülmüştür ama malesef durum da bu ve benim bildiğim de hep böyleydi. İnşallah hayırlısıyla bi'yerlere yerleşir tez zamanda şansı açık olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…