Her şey nişanlandıktan sonra başladı..

maya86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
173
7
38
Trabzon
Merhaba kk sakinleri..
Siteyi uzun süredir takip ediyorum fikirlerinize ihtiyacım var
Eşimle çok mutlu ve uyumlu geçen bir yılın sonuda nişanlanmaya karar verdik, her şey çok güzel gidiyordu birbirimize aşıktık, ailesinin nişan zamanında ilgisizliği dikkatimi çekse de pek önemsemedim aileler birbirinden çok uzak illerde oturduklarından kız isteme nişan aynı anda oldu.. Nişandan sonra eşimin yengesiyle tanıştım ilk günden bana ailenin tavırlarını anlattı hem de eşimin ve abisinin yanında söylediklerine göre aile düğünde hiç yardımcı olmamış sonrasında da sürekli para istemişler boşanmayı bile düşünmüşler daha neler neler..
Bunları duyunca çok korktum eltimler de uzak bir şehirde yaşıyorlar biz kv.lerin şehrindeyiz.. Eşim bu olaydan sonra hem yengesine hemde abisine kırıldı ailesine toz konduramıyordu.. Sonrasında kv bi ameliyat geçirdi ben nişanlı olmama rağmen benden beklendi refakatçi olmam, bir görümcem var eşine hastalık derecesinde bağımlı bir kaç gün hastanede kaldı sonra beni aradı eşim işten dönecek onunla ilgilenmem lazım sen hastanede kalırmısın diye bende kaldım.. Eltimler ve görümcemler görüşmüyorlar sanırım enişte bir aralar eltime sözlü tacizde bulunmuş o yüzden hiç görüşmüyorlar.. Bu olay da mualllak iki taraf da anlatmıyor tam olarak ne olduğunu bende irdelemedim eşim bile bilmiyor olay yaşandığında küçükmüş ama bu durum eltime yarıyor hastaneye ziyaretçi olarak geldi gitti ben her şeyiyle ilgilendim kayınvalidemin..
Düğün yaklaştı derken kimse bizle ilgilenmedi her şeyimizle kendimiz ilgilendik ev temizliği için kv neden temizlikçi tutuyorsun görümceni çağıralım birlikte yaparız dedi kabul ettim, görümcem geldi bir saat sonra beni evden belkiyorlar gitsem bana kırılmazsın değilmi dedi.. Tabi ben şoklardayım.. Neyse birde tabi eltim sık sık düğünle ilgili aradı bende ne kadar ilgili diyordum meğerse kendi düğünüyle karşılaştırıyormuş bana yapılanları duydukça kıskanmaya başladı ki biz evimizin bir çok şeyini eşiyle ikimiz aldık bende çalışıyorum..
Anlayacağınız eşimin ailesi çok garip herkes birbiriyle küs biz arada kaldık, her sorumluluk bizde.. Eşiyle ailesinin tavırları yüzünden çok tartıştık eski halimizden eser yok artık.. KıZlar ben ne yapmalıyım eşimin ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum eşimde hemen benim alemi öne sürüyor çok bunaldım lütfen yardım..

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun..
Şu saatten sonra sizinkiler bizimkiler kavgalarınız bitmez.
Sen aramazsan ben aramam gitmezsen ben de gitmemler başlar.
Gelinliğine kadar laf gelir..
Seyreyle sonra o güzel, o bambaşka,en büyük aşkı..:ssz:

Merhaba kk sakinleri..
Eşimle çok mutlu ve uyumlu geçen bir yılın sonuda nişanlanmaya karar verdik, her şey çok güzel gidiyordu birbirimize aşıktık, ailesinin nişan zamanında ilgisizliği dikkatimi çekse de pek önemsemedim aileler birbirinden çok uzak illerde oturduklarından kız isteme nişan aynı anda oldu.. Nişandan sonra eşimin yengesiyle tanıştım ilk günden bana ailenin tavırlarını anlattı hem de eşimin ve abisinin yanında söylediklerine göre aile düğünde hiç yardımcı olmamış sonrasında da sürekli para istemişler boşanmayı bile düşünmüşler daha neler neler..
Bunları duyunca çok korktum eltimler de uzak bir şehirde yaşıyorlar biz kv.lerin şehrindeyiz.. Eşim bu olaydan sonra hem yengesine hemde abisine kırıldı ailesine toz konduramıyordu.. Sonrasında kv bi ameliyat geçirdi ben nişanlı olmama rağmen benden beklendi refakatçi olmam, bir görümcem var eşine hastalık derecesinde bağımlı bir kaç gün hastanede kaldı sonra beni aradı eşim işten dönecek onunla ilgilenmem lazım sen hastanede kalırmısın diye bende kaldım.. Eltimler ve görümcemler görüşmüyorlar sanırım enişte bir aralar eltime sözlü tacizde bulunmuş o yüzden hiç görüşmüyorlar.. Bu olay da mualllak iki taraf da anlatmıyor tam olarak ne olduğunu bende irdelemedim eşim bile bilmiyor olay yaşandığında küçükmüş ama bu durum eltime yarıyor hastaneye ziyaretçi olarak geldi gitti ben her şeyiyle ilgilendim kayınvalidemin..
Düğün yaklaştı derken kimse bizle ilgilenmedi her şeyimizle kendimiz ilgilendik ev temizliği için kv neden temizlikçi tutuyorsun görümceni çağıralım birlikte yaparız dedi kabul ettim, görümcem geldi bir saat sonra beni evden belkiyorlar gitsem bana kırılmazsın değilmi dedi.. Tabi ben şoklardayım.. Neyse birde tabi eltim sık sık düğünle ilgili aradı bende ne kadar ilgili diyordum meğerse kendi düğünüyle karşılaştırıyormuş bana yapılanları duydukça kıskanmaya başladı ki biz evimizin bir çok şeyini eşiyle ikimiz aldık bende çalışıyorum..
Anlayacağınız eşimin ailesi çok garip herkes birbiriyle küs biz arada kaldık, her sorumluluk bizde.. Eşiyle ailesinin tavırları yüzünden çok tartıştık eski halimizden eser yok artık.. KıZlar ben ne yapmalıyım eşimin ailesinden kimseyle görüşmek istemiyorum eşimde hemen benim alemi öne sürüyor çok bunaldım lütfen yardım..

:) bizde aynne bu konu yüzünden tartıştık şimdi.eşim gitti dedi evlenmiyorum seninle:)canım anlıyorum seni. bende bu konuda başlık açtım.Canım boşver emin ol bütün erkekler aynı ailelerine toz kondurmazlar haklı olduğumuzu bile bile.Sen umursama ben bu akşmadan sonra kimseyi umursamayacam.Sonuç ne biliyor musun? sadece gereksiz bir tartışma o senin ailesni söyler sen onun.boşveerrr kendi işini kendin gör .

İnanın öyle çok bunaldımki ailem zaten çok uzakta ben onun ailesini kendi ailem gibi benimseyecektim ama nişan sürecinde beni öyle çok üzdüler ki nişan zamanı vazgeçmeyi çok düşündüm elalem ne der diye ailem vazgeçirdi ben en çok eşime kızıyorum eşimin abisi karısını kraliçe gibi görüyor çalışmadığı halde hiç uğramaz kvlere ben memurum çalıştığım halde her hafta gitmem bekleniyor gitmeyince söylemese bile eşimin suratı beş karış oluyor.. Ailesinin yanında beni küçük düşürüyor hep soğuk davranıyor kayınbabamlar büyük oğullarının tavırlarına alışmışlar napsın oğlumuz yuvasınımı bozsun diyorlar ama en ufak işlerinde bir çağırılıyoruz

Son düzenleme:
eşinin ailesiyle içli dışlı olmak zorunda değilsin. ama hiç görüşmeyecek kadar büyük bir olay yaşanmamış. allah yaşatmasın da. onlar sana kaç adım geliyorsa sen de o kadar adım git. mesafeni çiz. saygını hep koru.eşine de tatlı dille açıkla, asla şikayet eder şekilde değil, çok sık görüşmek istemediğini ve belli zamanlarda birarada olabileceğinizi belirt. biraz idare sanatı gerekiyor sanırım bu noktada..

Son düzenleme:
İnanın öyle çok bunaldımki ailem zaten çok uzakta ben onun ailesini kendi ailem gibi benimseyecektim ama nişan sürecinde beni öyle çok üzdükler ki nişan zamanı vazgeçmeyi çok düşündüm elalem ne der diye ailem vazgeçirdi ben en çok eşime kızıyorum eşimin abisini karısını kraliçe gibi görüyor çalışmadığı halde hiç uğramaz kavlere ben memurum her hafta gitmem bekleniyor görmeyince söylemese bile eşimin suratı beş karış oluyor.. Ailesinin yanında beni küçük düşürüyor kayınbabamlar büyük oğullarının tavırlarına alışmışlar naaşın oğlumuz yuvasınımı bozsun diyorlar ama en ufak işlerinde bir çağırılıyoruz

Canım benim insan neler hayal ediyor nelerle karşılaşıyor.Boşver üzülmene değmezler sende bahane bul gitme çağırlıdğınız zaman. Ah bu erkekler ahhhhh.Canım Allah yardımcımız olsun.

eşinin ailesiyle içli dışlı olmak zorunda değilsin. ama hiç görüşmeyecek kadar büyük bir olay yaşanmamış. allah yaşatmasın da. onlar sana kaç adım geliyorsa sen de o kadar adım git. mesafeni çiz. saygını hep koru.eşine de tatlı dille açıkla, asla şikayet eder şekilde değil, çok sık görüşmek istemediğini ve belli zamanlarda birarada olabileceğinizi belirt. biraz idare sanatı gerekiyor sanırım bu noktada..

Her hafta gitmem beklenirken bu mesafeyi nasıl koyacağım iş eşimde bitiyor tatlı dille anlatsam da bende aynısını yaparım diye tehdit ediliyorum zaten kendi ailemin yanına yılda iki defa gidebiliyoruz eşimle gitmesem hemen ardında bir neden aranacak yani elim kolum bağlı.. Tek umudum burdan tayin olup gitmek o da çok zor :(

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun..
Şu saatten sonra sizinkiler bizimkiler kavgalarınız bitmez.
Sen aramazsan ben aramam gitmezsen ben de gitmemler başlar.
Gelinliğine kadar laf gelir..
Seyreyle sonra o güzel, o bambaşka,en büyük aşkı..:ssz:

Ben 25 yaşında evlendim kendi ayakları üzerinde duran bir bayanım hep mantıklı düşündüğümü sanırdım, kendi yaşantımda böyle sorunlarla karşılaşmadığım için aileyi çok önemsememiştim eşimin kişiliği benim için yeterli olmuştu hatta babamdan beni istediklerinde eşime kefil olacak kadar onu tanıdığımı düşünüyordum.. Kimsenin ailesini tanımadan tam olarak anlaşılmıyormuş.. Keşke daha önce keşfetseymişim bu siteyi pişmanlıklarım var

Son düzenleme:
şimdi evli msiin nişanlı mı ben çözemedim o kısmı?

şimdi evli msiin nişanlı mı ben çözemedim o kısmı?

Evleneli 10 ay oldu eltim ve eşiyle hiç görüşmüyoruz eşim düğün öncesi yaptıkları yüzünden küstü onlarla, eltim ve eşi düğünde yabancı gibi davrandılar bu da tuzu biberi oldu..
Görümcem kendi kvgil ile altı üstlü oturuyor o da annesigile hiç gidip gelmez banada gelmedi henüz evimi hiç görmedi onları yani eşimin ailesini artık pek ailesi gibi görmüyor yani anlayacağınız kv ve kp her şeyiyle biz ilgileniyoruz yaşlı insanlar zaten ben bu durumdan çok bunaldım bir tek biz değilizki çocukları..

Son düzenleme:
Her hafta gitmem beklenirken bu mesafeyi nasıl koyacağım iş eşimde bitiyor tatlı dille anlatsam da bende aynısını yaparım diye tehdit ediliyorum zaten kendi ailemin yanına yılda iki defa gidebiliyoruz eşimle gitmesem hemen ardında bir neden aranacak yani elim kolum bağlı.. Tek umudum burdan tayin olup gitmek o da çok zor :(

off. erkekler çok bencil gerçekten..

Eşimle diğer konularda iyi anlaşırken sırf çevresi yüzünden ayrılmayı düşünmek ne acı bilemezsiniz.. Beni en çok üzen enayi yerine konmak ilerde anne baba kendine bakamayacak duruma geldiğinde 3 kardeş de eşit şekilde ilgilenmeli ama şimdiden tavırları belli biri yani görümcem ben kızlarıyım gelinler ilgilenir diye düşünüyor diğeri de yani eltim bana değer vermediler yapılan haksızlıklara eşini de inanırmış elini eteğini çekişler üstlerinden.. Eşim ise gururlu tavırlarda kimse ilgilenmesin ben bakarım diyor hatta erkek olduğu halde hastanede kv başında refakatçi kalmak istedi bende olmaz dedim bende kalayım düşünün kadın tuvalete bile gidemiyordu

Son düzenleme:
Merhaba kk sakinleri..

herkesin başında böyle sorunlar.dikensiz gül olmuyor.duymazdan geleceksin.onlardan önce plan yapıp kendini ve eşini eğlendirmeyi ögreneceksin.eşinin seninle vakit geçirirken daha mutlu hissetmesini sağlayacaksın.çok çabalayacaksın çokkkkkk

Bencil ailelerden nefret ediyorum ama iş eşinde bitiyor eşinde resti çekmiş seni ailenle tehdit etmiş
Sen de sıkı fıkı olmak zorunda değilsin eltin ve görümcelerinle zaten eşinde görüşmüyor ne kadar uzak dursan o kadar iyi bir süre sonra adamın tepesine çıkıyorlar
Kaynanaya da her hafta gitmek çok sıkıcı bir durum sen de çalışıyorsun evinde dinlenmen eşinle vakit geçirmek varken.
Yavaş yavaş mesafe koymaya çalış daha yeni evlisiniz.
Git tabi ama her hafta olmasın.
Her hafta bir aktivite bul ne bileyim eşinin reddedemeyeceği şeyler olabilir bu sayede belki daha az k.vde vakit geçirirsiniz

Eşinin ailesi ile problemli olmayan yok denecek kadar az arkadaşım, bir şekilde idare etmeyi öğreneceksin eşine ailesini asla kötüleme, yakınma bırak içinde kalsın. Mesafeyi korumakta da fayda var nacizane görüşüm.:16:

Naçizane tavsiyem asla eşinle ailesi arasındaki sorunlara müdahil olma.
Anne baba yaşlı insanlar, ilgilenilmesi gerekiyorsa ideal olan tüm çocukların sorumluluk alması.
Ama diğerleri yapmıyor diye sizde elinizi çekemezsiniz ki.
Sorumluluk almak zor geçtik o yollardan , bilirim.
Ama bunun için huzurunuzu bozmayın.
Bazı düzenlemeleri yapmaya çalışın ama huzur bozmak pahasına değil.
Bazı şeyleri zamana bırakmak lazım.

canım merhabalar.. anlattığın şeyler aynı benim geçmiş yaşantıma benziyor.. ben de nişanlılık dönemimde istediğim beklediğim ilgiyi asla görememiştim.. hatta görümcelerimi bile ilk düğünümde görmüştüm düşün yani..evim kurulurken sadece ben ve kendi ailem yakınlarım vardı.. kayınvalidem ilgisiz ötesiydi diyebilirim..kına gecesini bile kız erkek tarafı ayrı yapsın bile dedi düşün yani..bebeğim oldu bırak yanımızda kalmayı 2 saat ziyaretçi gibi geldi gitti.. vs vs.... evet çok ilgisizler ama hiç kötülüklerini ve iğneli laflarını duymadım..ilk zamanlar çok tuhafıma gidiyor üzülüyordum eşim de annesine asla toz kondurmuyordu.. ama alıştım.. beklentim felan yok artık onlardan.. ilgi alaka beklemiyorum ve ağzımı açıp eşime hiç bişey demiyorum.. ne diye durup dururken huzurumu kaçırayım değil mi????

eğer sana hakaret etmiyorlarsa felan bence bu konuları hiç gündeme getirme.. eşinin sana karşı sevgi saygısı varsa başkaları için huzurunu hiç bozma..beklentilerini minumuma indir..

eğer şimdiden nişanlınla aileleriniz yüzünden tartışmaya başladıysanız bunun ardı arkası gelmez valla .ben hala eşimle ailesi yüzünden tartışıyorum o kadar savurganlar ki eşim hala ailesine destek çıkıp yardım ediyor ya tabi ki başları sıkışınca yardımcı olucak ama kv ile kp hala oğullarının evli olduğunu kabul edemiyor herhalde.en güzeli araya mesafe koyman.ben çok önemli bir şey olmadan gitmem evlerine onlarda gelmez çok rahatım eşimde hayatta bir şey demez.o kadar çektirdiler ki bana eşimde anladı kim haklı kim haksız sağolsun zorlamaz beni gidelim falan diye sen nasıl mutluysan öyle davran der.

lütfen geleceği düşünüp kendinizi yıpratmayın.ne olup ne bitecek biz bilemeyiz.gidişattan belli gibi görünebilir ama son anda herşey değişebilir.bunu ileride kim bakacak sorunu üzerine yazıyorum.benim bir arkadaşımın kayınvalidesi rahatsızlandığında eşi tutturmuştu sen o ilde yaşayıp anneme bakacaksın diye.ama ne oldu çok kısa bir süre sonra kayınvalide vefat etti,ortada giderdin gitmezdin sorunu kalmadı.yine arkadaşımın kızkardeşinin hem kayınvalidesi hem kayınpederi maalesef bir trafik kazasında vefat ettiler.o bayan da tek gelindi ve kendisine kötü davranan büyüklere sadece kendisi bakmak zorunda kalacağı için problem ediyordu.ama ne oldu,kendini boşu boşuna yıprattığıyla kaldı.okuduğum kadarıyla size yapılan bazı yanlışlar var evet.ancak gördüğüm kadarıyla klasik bir türk ailesi gelinisiniz.görümcenizin fazla sorumluluk almak istememesi normal bence bu şartlarda.eltiniz ise sizden çok önce birşeyler yaşamış ve aile ile ilişkilerine bir yön vermiş.siz evlendiniz diye tavrını değiştirmesini beklemek doğru değil bence.allah başka dert vermesin,boşverin.naçizane tavsiyem eğer bir şeyi yapmak istemiyorsanız ya yapmayın ya da yaptıktan sonra bunu sorun etmetin.mesela hastanede refakatçi kalma olayı.bana göre bu sadece iyilik olsun diye yapılır,o zaman da lafı edilmez.ya da iyilik yapmak istenmiyorsa kabul edilmez.aynı şekilde ev temizleme olayı;görümce hem yaparım deyip hem gittiyse siz de bıraksaydınız temizliği,ertesi gün bir yardımcı götürseydiniz.bunları asla sizi haksız bulmak ya da suçlamak için yazmıyorum.sadece belki bir ışık olur ve buna benzer olaylar yaşarsanız davranışlarınızı ona göre belirleyebilirsiniz diye yazıyorum.hep mutlu olun

Back
X