Her şey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.

Kim olursa olsun birinin yatağını açıp da direkt yatmak saygısızlık bana göre.
Çocukların gönlü olsun diye örtünün üstüne yatarsın vs olur belki, belllkii. Ama yatağın içine girip de yatmak, aklı başında biri bunu yapmaz.
Mahremiyeti, hijyeni kenara koydum. Yine kabullenemem. Saygısızca.

Kıyafet giymesi de giydikten sonra en azından haber vermesini gerektirirdi. Kirli sepetine koymak veya.
Katlayıp geri koydu ve söylemediyse çok daha tuhaf.

Ben kendimi ve kendi kayınvalidemi düşünerek cevapladım. Asla o seviyeye gelmeyeceğimiz bir ilişkideyiz. O yüzden bana ters.

Söyle düşün otele gittiğinizde belki dünyanın farklı ucundan bi adamın bi gün önce yattığı yatağı koltuğu tuvaleti kullanıyorsunuz

Yani ben bu yatak odasını kutsallastirmayi anlamıyorum.

Siz yaşlı kadının sürekli düzenini bozun evinize yatıya alın çocuk baktırmak için ondan sonra yok kaynanam şöyle yok kaynanam böyle

O zaman paşa paşa gidip bakıcı bulun .

Eşim askerde, kayınvalidem bizde kalıyor o gelene kadar. Sabah kalkıp işe gidiyorum, kayınvalideme anne sen gir yanına sıcak sıcak yatın diyorum. Hiç aklıma gelmedi rahatsız olmak. Kendi annemden nasıl rahatsız olmayacaksam ondan da olmuyorum. Ama aranızda problem olduysa daha önce bilemem. Mesafe koyacaksanız tamamen koymanız lazım. İşinizi gördürüp bakıcı gibi kullanıp, işinize gelmeyince "ama ben rahatsız oluyoruuuum" olmaz.

Yatağa bu kadar çok anlam yükleyenleri de ilk defa burada görüyorum. Yatak bu yahu, üstünde yatıp uyuyoruz. Hiç mi otele gitmiyorsunuz, nevresimi kaldırıp yıkıyorlar üstüne çıkıp yatıyorsunuz bu kadar basit. :) sanki karı koca uyurken araya girmiş kayınvalide, ne kadar abartılmış.

Yatağa bu kadar çok anlam yükleyenleri de ilk defa burada görüyorum. Yatak bu yahu, üstünde yatıp uyuyoruz. Hiç mi otele gitmiyorsunuz, nevresimi kaldırıp yıkıyorlar üstüne çıkıp yatıyorsunuz bu kadar basit. :) sanki karı koca uyurken araya girmiş kayınvalide, ne kadar abartılmış.
Otellere koşa koşa gidiyorlar, o yatakların üzerinde bin kişi yatmış, bin kişinin vücut sıvıları geçmiş, kusmuş, altına kaçırmış kimin umurunda, ıııyy ben bile iğrendim :KK70: :KK70:

Otellere koşa koşa gidiyorlar, o yatakların üzerinde bin kişi yatmış, bin kişinin vücut sıvıları geçmiş, kusmuş, altına kaçırmış kimin umurunda, ıııyy ben bile iğrendim :KK70: :KK70:

Aynen sanki her misafirden sonra yatağı kaldırıp atıyorlar :))
Kocandan tiksinmiyorsun ama kocanın annesinden tiksiniyorsun yatağına yattı diye vah vah... :)

Aynen sanki her misafirden sonra yatağı kaldırıp atıyorlar :))
Kocandan tiksinmiyorsun ama kocanın annesinden tiksiniyorsun yatağına yattı diye vah vah... :)
Ama öyle deme yatak ve yatak odası kutsaldır,korunmalıdır, ben mesela yatak odamın girişine mayın koydum yerini biliyorum, bilmeyenler bum diye uçuyor :KK70: :KK70:

Mis gibi onlar... Evlatla uyumak gibisi var mı?

Yok gerçekten allah uzunnn sağlıklı ömür versin evlatlarımıza. Benim kuzum kiminle mutluysa, kiminle rahat yatıyorsa yatsın istediği yerde. Çok şükür ki babaannesi var da bakıyor, onun da canı diyorum. Tırnağı acısa onun da canı yanar. Her huyunu sevmemiz imkansız kayınvalidemizin tabii. Kendi anne babalarımızı bile bazen çekemiyoruz. Ama tolere etmek lazım biraz.

Çocuklar büyüyene kadar göz görmeyecek gönül katlanacak mecburen
Çok sınır bozucu ama çocuklar.icin katlanın ama yeri geldiğinde de eşinize söyleyin ama yeri geldiğinde

Ben de şunu anlamıyorum. Kaynana denen insan o çocukların babannesi. O çocuklar kadının torunu, canı, kanı. Bakması kadar normal bir şey Var mı. Bu büyüklerin çocuk bakması ne kadar abartılıyor. Onu zorlayan mı var. Bakmayacağım desin. Olsun bitsin. Torununa bakıyor diye kadına her şey mübah mı.

Cocuklar babannelerıyle yatmak ıstedıyse baska yere sıgmazlardı orda yatmak zorunda kalmıstır. Kıyafetını de gıysın nolmus mecbur kalmıs kalmasa bıle bı kazak. Bu devırde bırıne guvnmek cok zor sukret bnce bakıyorsa cocukkara

Görüşümü söyleyeyim,
Asla sesimi bile çıkarmazdım.
2 çocuğum var hasta olmak bile benim için lüks.
yani bazen 1 saat bile bakacak yakınım olsa keşke diye ağlıyorum.
sizinle iletişimi iyiyse,çocuklara karşı iyiyse ne güzel işte.
yatağıma da yatsın kıyafetimi de giysin.
özellike şu zaman da çocukları emanet edebilecek kimse yok. Çok zor.
çok beğendiysen al senin olsun anne bile derim.

çocuğuma iyi bakan,benimle iletişimi düzgün olan kayınvalideyi başım üzerinde gezdiririm.
çünkü mecbur değiller.
ne bileyim benim düşüncem de böyle.

Ben de şunu anlamıyorum. Kaynana denen insan o çocukların babannesi. O çocuklar kadının torunu, canı, kanı. Bakması kadar normal bir şey Var mı. Bu büyüklerin çocuk bakması ne kadar abartılıyor. Onu zorlayan mı var. Bakmayacağım desin. Olsun bitsin. Torununa bakıyor diye kadına her şey mübah mı.
Yeri gelir oğlunun hatrı için bakar.
yeri gelir torunu olduğu için bakar.
yeri gelir gelinin işi görülsün diye bakar.
ben normal bişey olarak görmüyorum.
gerçekten büyük fedakarlık.
çpcuk bakmak çok zor.
hele bide belli yaştan sonra daha zor.
bunun karşılığında bazı şeyler tolere edilebilir.

Back
X