Her şey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.

Merhaba Hanımlar,
Başından beri mesafeli durmaya çalıştığım KV ile bu sene yeni taşındığımız ev yüzünden eskisine göre fazla görüşmek zorunda kaldık. Şöyle ki artık kısmen uzak bir yerde yaşadığımız için benim iş seyahatim olduğunda vb durumlarda kendisini yatıya çağırmak zorunda kalıyoruz.
Yine de sağolsun, geliyor. O gelmese başka çözüm aramak zorunda kalacaktım...

Geçen hafta okullar tatil, çocuklar evde yalnız kalmasın diye kendisini yatıya aldık. Aynı zamanda benim iş seyahatim vardı, 2 gece evde değildim. Tesadüfen öğrendim ki KV bu iki gece benim iki çocuğumu alıp benim yatağımda yatmış. Tuhafıma gitti açıkçası, sinir oldum. Döndüm ona kızdım nasıl böyle bişey yapar diye, döndüm kendime kızdım takılacak şey arıyorsun diye. Sonuç olarak ne ona ne eşime ağzımı açıp bu konunun lafını etmedim. Ama ben mesafeli davrandığım halde yatağıma kadar girmesi canımı sıktı.

Ben bu konuyu zihnimde halletmeye çalışırken, unutmaya çalışırken, bu sefer aklıma bir kaç ay önceki olay geldi. Yeni taşınmıştık, çocukları okula alıştırma sürecinde bir kaç günlüğüne KVyi de getirdik. Bir akşam işten geldim. Üstümü değiştirince giydiğim kazağı görünce küçük oğlum "aaaa senin bu kazağını bugün babanem giymişti" dedi. KV de açıklama yaptı. Kendikilerimi yıkadım onlar kuruyana kadar giydim diye. Orda dolapta oğlunun(eşimin) onlarca eski tshirt'ü var. Hem kilo itibarıyle ona en iyi eşiminkiler olur. Ne diye benim şeylerimin içine girmeye çalışıyor! İşte bir de benim kazağımı giydiğini hatırladım yatak olayının üstüne.

Dediğim gibi ne ona ne oğluna bişey söyleyip huzursuzluk çıkarmaya niyetim yok. Ama canımı da sıkıyor bu yaptıkları, benim alanıma hiç saygı yok, herşey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.

Olayı zihninizde abartmışsınız bence. Şahsen ben bu kadar kafaya takılacak bir şey görmedim. Neticede cocuklari icerde basi bos birakip girip sizin yataginizda yatmamış. Bu sekilde cocuklari daha rahat uyutacagini dusunmustur haliyle. Ben de kendi yegenime bakarken eger kendi evimdeysem kendi yatagimda onla birlikte yatiyordum; eger ablamin evindeysem ablamin yataginda yatiyordum. Çünkü onlarla birlikte yatmak cocuklari uyutma konusunda daha etkili ve ikna edici oluyor.
Kiyafetinizi neden giydigini de aciklamis kadin zaten. Olayi bu kadar buyuteceginizi dusunememis olsa gerek. Oglununkisini giyse soytari gibi olacakti kadin muhtemelen; belki bi gelen giden olur diye o sekilde cikmak istememis olabilir konu komsu icine. Kizginliginizi kadina aksettirmemekle iyi yapmissiniz. Bence biraz empati kurun. Netice de gelmis evinize torunlarina bakiyor. Kendi evindeymis hissini bırakında yaşasın. Ben bakamam, zora gelemem diyen o kadar anne ve k.valide var ki.

Yeri gelir oğlunun hatrı için bakar.
yeri gelir torunu olduğu için bakar.
yeri gelir gelinin işi görülsün diye bakar.
ben normal bişey olarak görmüyorum.
gerçekten büyük fedakarlık.
çpcuk bakmak çok zor.
hele bide belli yaştan sonra daha zor.
bunun karşılığında bazı şeyler tolere edilebilir.
Yok valla hala ikna olamıyorum.

Zaten problem yapmadım, ağzımı açıp bişey demedim. Ne tshirt olayına ne yatak olayına.
Sadece ikinci olay birinciyi hatırlattı ve sizinle paylaştım. Probleme çevirmeyi zaten düşünmüyorum.

O bizde olduğunda, gün içinde sürekli herşeyi arayıp soruyor, örneğin pırasaya havuç katayım mı gibi. "Kıyafetimi yıkayacağım sizin dolaptan ne giyeyim" diye de sorabilir. Hadi sormadı akşam çocuklardan önce o söyleyebilir giydim diye. Bir de ben olsam kendi çocuğumun şeyi varken gelininkini giymezdim.
siz gelinler ne kötüsünüz ya.. ne kıymetli yatağınız ne kıymetli eşyanız var. işin düşüncede çocuğuna baktır.oh ne ala memleket...

Merhaba Hanımlar,
Başından beri mesafeli durmaya çalıştığım KV ile bu sene yeni taşındığımız ev yüzünden eskisine göre fazla görüşmek zorunda kaldık. Şöyle ki artık kısmen uzak bir yerde yaşadığımız için benim iş seyahatim olduğunda vb durumlarda kendisini yatıya çağırmak zorunda kalıyoruz.
Yine de sağolsun, geliyor. O gelmese başka çözüm aramak zorunda kalacaktım...

Geçen hafta okullar tatil, çocuklar evde yalnız kalmasın diye kendisini yatıya aldık. Aynı zamanda benim iş seyahatim vardı, 2 gece evde değildim. Tesadüfen öğrendim ki KV bu iki gece benim iki çocuğumu alıp benim yatağımda yatmış. Tuhafıma gitti açıkçası, sinir oldum. Döndüm ona kızdım nasıl böyle bişey yapar diye, döndüm kendime kızdım takılacak şey arıyorsun diye. Sonuç olarak ne ona ne eşime ağzımı açıp bu konunun lafını etmedim. Ama ben mesafeli davrandığım halde yatağıma kadar girmesi canımı sıktı.

Ben bu konuyu zihnimde halletmeye çalışırken, unutmaya çalışırken, bu sefer aklıma bir kaç ay önceki olay geldi. Yeni taşınmıştık, çocukları okula alıştırma sürecinde bir kaç günlüğüne KVyi de getirdik. Bir akşam işten geldim. Üstümü değiştirince giydiğim kazağı görünce küçük oğlum "aaaa senin bu kazağını bugün babanem giymişti" dedi. KV de açıklama yaptı. Kendikilerimi yıkadım onlar kuruyana kadar giydim diye. Orda dolapta oğlunun(eşimin) onlarca eski tshirt'ü var. Hem kilo itibarıyle ona en iyi eşiminkiler olur. Ne diye benim şeylerimin içine girmeye çalışıyor! İşte bir de benim kazağımı giydiğini hatırladım yatak olayının üstüne.

Dediğim gibi ne ona ne oğluna bişey söyleyip huzursuzluk çıkarmaya niyetim yok. Ama canımı da sıkıyor bu yaptıkları, benim alanıma hiç saygı yok, herşey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.
Ben o kadının yerinde olsam rahatımı bozup , gelmezdim. Başkalarına göre kendini ayarlamak zordur herkes yapamaz. Çocuk bakmak zaten zor bir iş hele ki kv yaşındaki kişiler için epey yorucu bir durum. Mesafe koyup sırf çocuklara baksın diye eve getirmek de ne kadar samimice ne kadar doğru tartışılır.

Yatak olayından ben de rahatsız olurdum ama söylemezdim bir şey. Kıyafet zaten zorunluluktan olmuş. O mesele değil.

Kimi zaman 10 yaşında kocaman oğlumu bırakacak kimse bulamıyorum önemli bir işim olduğunda. Ki bir yere gitse, hiçbir yükü olmaz yani. Görümcem bakar Sağolsun çok acil olduğunda fakat her zaman, her işimde değil.

Sırf bu sebeple oğlum küçükken, o da, ben de çok eziyet çektik. Hiç olmayacak yerlerde, kış ortalarında, okuldan alıp tüm gün peŞimde sürüklemişimdir oğlumu. Dükkan köşelerinde ödev yaptırmışımdır. Halbuki görümcelerimin evleri iki sokak ötede. Çocukları aynı okula gidiyor. Ama kimse teklif etmezdi birkaç saat alayım diye. Kendi alışverişim filan da değil gittiklerim, yapmam gereken düğünler vardı, hepsi zorunlu işlerdi.

Neyse örnek vermek için söyledim durumumu. Yani kayınvalidenizin size sağladığı büyük kolaylık. Bu sebeple görmezden gelirdim küçük rahatsızlıkları. Sonuçta o sizde kalmasa, bir yatak, bir kazaktan daha büyük sorunlarınız olurdu.

Hayretler içinde okudum.

Siz bunca yazıdan anlaya anlaya benim yatağa, kıyafete önem verdiğimi nasıl çıkardınız?

Gandalf'ın yüzüğüne falan benzetmişsiniz, güleyim mi üzüleyim mi bilemedim.
At makineye nevresimi yıka demişsiniz, mesele hijyenmiş gibi.
Daha neler neler! Sanki gerekse yatağımda asla yatırmazmışım gibi, asla kıyafetimi vermezmişim gibi...

Benim alanlarıma saygı duymuyor hissine kapılıyorum, arkamdan işler çeviriyor hissine kapılıyorum, yanılıyor muyum diyorum.
Siz hücuuuuuuummmm diyorsunuz!

Evet anca okudum, çünkü işi gücü saldırmak olan birine işin gücün saldırmak dediğim için erişimim kapatılmıştı.

Ne derseniz deyin artık, olay benden çıktı. Varsayımlarınızla yaptığınız taşlamalardan dolayı ben de yabancı olduğum bir şeyi izliyormuşum gibi.

Önceki durumlarınızı bilmiyorum ama bana sevimli geldi. Belliki torunlarıyla uyumak istemiş en uygun yer sizin yatağınızmış. Birde belki beğendi bir kere giymek istedi kazağı ben olsam birazda utansın diye hediye ederdim. Çocuklarınız mutluysa takılmayın gözünüz arkada kalmıyor ne güzel ya bakıcıyla bırakmak zorunda kalsaydınız.

Takma bu kadar belliki kotu niyetli degil kendiminkileri yıkadım ondan giydim demis düşünemiyor ince iste degistir çarşafları gitsin takmaa

Back
X