Her şey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.

Merhaba Hanımlar,
Başından beri mesafeli durmaya çalıştığım KV ile bu sene yeni taşındığımız ev yüzünden eskisine göre fazla görüşmek zorunda kaldık. Şöyle ki artık kısmen uzak bir yerde yaşadığımız için benim iş seyahatim olduğunda vb durumlarda kendisini yatıya çağırmak zorunda kalıyoruz.
Yine de sağolsun, geliyor. O gelmese başka çözüm aramak zorunda kalacaktım...

Geçen hafta okullar tatil, çocuklar evde yalnız kalmasın diye kendisini yatıya aldık. Aynı zamanda benim iş seyahatim vardı, 2 gece evde değildim. Tesadüfen öğrendim ki KV bu iki gece benim iki çocuğumu alıp benim yatağımda yatmış. Tuhafıma gitti açıkçası, sinir oldum. Döndüm ona kızdım nasıl böyle bişey yapar diye, döndüm kendime kızdım takılacak şey arıyorsun diye. Sonuç olarak ne ona ne eşime ağzımı açıp bu konunun lafını etmedim. Ama ben mesafeli davrandığım halde yatağıma kadar girmesi canımı sıktı.

Ben bu konuyu zihnimde halletmeye çalışırken, unutmaya çalışırken, bu sefer aklıma bir kaç ay önceki olay geldi. Yeni taşınmıştık, çocukları okula alıştırma sürecinde bir kaç günlüğüne KVyi de getirdik. Bir akşam işten geldim. Üstümü değiştirince giydiğim kazağı görünce küçük oğlum "aaaa senin bu kazağını bugün babanem giymişti" dedi. KV de açıklama yaptı. Kendikilerimi yıkadım onlar kuruyana kadar giydim diye. Orda dolapta oğlunun(eşimin) onlarca eski tshirt'ü var. Hem kilo itibarıyle ona en iyi eşiminkiler olur. Ne diye benim şeylerimin içine girmeye çalışıyor! İşte bir de benim kazağımı giydiğini hatırladım yatak olayının üstüne.

Dediğim gibi ne ona ne oğluna bişey söyleyip huzursuzluk çıkarmaya niyetim yok. Ama canımı da sıkıyor bu yaptıkları, benim alanıma hiç saygı yok, herşey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.
Mesafenizi ve soğukluğunuzu ta buradan hissettim.Kendi annenize öyle davranılması hoşunuza gider mi ? Örneğin gelininiz varsa..Kimin annesi olursa olsun annelerin böyle dışlanmasi çok üzüyor beni..Kardeşim de böyle..üç çocuğunu kv buyuttu hala daha bakıyor,kadının emekli maaş kartı da ellerinde ama kadincagiz onu ellemesin bunu tutmasın çok uzucu

Ki bu kişiler benim bakıcımdı. Gece gündüz çocuk batıracak birini bulmuşlar da söyleniyorlar...Ne ilginç değil mi, mesafeliyim ama ben yokken evimde gel çocuğuma bak, yedir içir giydir, gözüm arkada kalmasın... Ama mesafeliyim...
bir söz var ya insanoğlu yazın kısı kışın yazi ister. Öyle bir şey

Çocuğuma değil torununa, çocuk dediğiniz babasının çocuğu ve aynı zamanda babaannesinin de torunu.
Bakmak zorunda mı ? Sizce evde bulunmasindan bu kadar rahatsiz olduğunu bilse gelininin bakar mi?
Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda da değil ister kv ister kendi annesi olsun.
Bakıyorsa teşekkürü hak eder evde olmasından rahatsiz olunmasini değil

Bakmak zorunda mı ? Sizce evde bulunmasindan bu kadar rahatsiz olduğunu bilse gelininin bakar mi?
Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda da değil ister kv ister kendi annesi olsun.
Bakıyorsa teşekkürü hak eder
Tamam istemiyorsa bakamam desin o zaman. Ben de bu mecbur mu muhabbetini anlamıyorum. Başına silah dayayan mı var ki mecbur olsun. Ama gelip bir iyilik yapıyor olması iç içe geçmemizi gerektirmez. Herkes kendi eşyasını kullansın, izinsiz karşı tarafın eşyasını kullanmasın bu kadar basit yani. Dramatize etmeye abartmaya gerek yok

Tamam istemiyorsa bakamam desin o zaman. Ben de bu mecbur mu muhabbetini anlamıyorum. Başına silah dayayan mı var ki mecbur olsun. Ama gelip bir iyilik yapıyor olması iç içe geçmemizi gerektirmez. Herkes kendi eşyasını kullansın, izinsiz karşı tarafın eşyasını kullanmasın bu kadar basit yani. Dramatize etmeye abartmaya gerek yok
Birine yaptığı iyilik için teşekkür hak eder demek dramatize değildir. Teşekkür etmek hic değildir. Bu kadar metaya aşık olmak bana daha dramatik geliyor.
O zaman konu sahibi de baktirmak zorunda değil. Rahatsizsa davranisindan baktirmasin olsun bitsin. Kafasina silah dayanmıyor ya baktır diye mecbur mu baktirmaya.
Bakan kişi zaten sorun etmemis o sorun etseydi mecbur değil bakmasin derdim. Objektifim.

Birine yaptığı iyilik için teşekkür hak eder demek dramatize değildir. Teşekkür etmek hic değildir. Bu kadar metaya aşık olmak bana daha dramatik geliyor.
O zaman konu sahibi de baktirmak zorunda değil. Rahatsizsa davranisindan baktirmasin olsun bitsin. Kafasina silah dayanmıyor ya baktır diye mecbur mu baktirmaya.
Bakan kişi zaten sorun etmemis o sorun etseydi mecbur değil bakmasin derdim. Objektifim.
teşekkürü hak eder ama ayıba da ayıp demekten vazgeçilmez. Evet Allah razı olsun ama benim yatağımda ne işin var. Hadi geçtin yattın bari haber ver. Sanki kadının sağlığı yerinde olmadığı halde ilgilenilmiyormuş ya da fakir olduğu için horlanıyormuş ya da konu sahibi fakirmiş ona kv bakıyormuş ama yine yaranamıyormuş gibi trajediye çevirmiş millet. “Sana minnettarım kv ama lütfen eşyalarımı kullanma” düşündüklerim tam olarak bunlar

teşekkürü hak eder ama ayıba da ayıp demekten vazgeçilmez. Evet Allah razı olsun ama benim yatağımda ne işin var. Hadi geçtin yattın bari haber ver. Sanki kadının sağlığı yerinde olmadığı halde ilgilenilmiyormuş ya da fakir olduğu için horlanıyormuş ya da konu sahibi fakirmiş ona kv bakıyormuş ama yine yaranamıyormuş gibi trajediye çevirmiş millet. “Sana minnettarım kv ama lütfen eşyalarımı kullanma” düşündüklerim tam olarak bunlar
Bunu derse kırılır bakmaz bence ama bu en mantıklı seçenek. Ben bunu soyleyemem kırılır diye. Yatağıma yatmasına kızmazdim cocuguma bir daha yatarsaniz ya da giyerse bana yine söyle der sonra ya nevresim degstiririm ya kiyafeti ykardim

Ya işin açığı kendi annem yaptiginda laf etmeyeceğim şeye kayınvalidem yaptığında da laf etmemeye çalışıyorum. Ama benim kayınvalidem çok şükür genel anlamda çok iyi niyetli temiz düşünceli bir kadın.

Bunu derse kırılır bakmaz bence ama bu en mantıklı seçenek. Ben bunu soyleyemem kırılır diye. Yatağıma yatmasına kızmazdim cocuguma bir daha yatarsaniz ya da giyerse bana yine söyle der sonra ya nevresim degstiririm ya kiyafeti ykardim
Direkt söylesin demiyorum ama bana göre konunun özeti bu şekilde genel ahlak kaideleri baz alındığında...

Çocuğuma değil torununa, çocuk dediğiniz babasının çocuğu ve aynı zamanda babaannesinin de torunu.
Öyle tabi... Ama babaanne için "çağırmak zorunda kalıyoruz", "yatıya aldık" ifadeleri bahsettiğiniz yakınlığı içermiyor.

Yeni nesilde biz orada sevisiyoruz orasinozel alanimiz algısı var. Ee haklilardir kendi acilarina gore olabilir.

Ama diger tarafin bakis acisiyla da bakmak laizm. Annem her zaman dedemlere kendi yatagini hazirlardi. Hatta baska misafir geldiginde de. Kendi yatagini hazirlamak eskiden misafir icin sen ozelsin sana rahat karyolayi veriyorim demekti. Yer yataginda surunme gel burda yat demekti.

Bu aciyla bunca zaman gelmis bir kadin art niyetli dusunmez. Torunlariyla yatmak istemistir. Nerde yatacak. Genis genis yatmislsr hep beraber. Art niyet görmedim ben.

Kazak tisort olayinda fa tisort tisort kıyaslaması olsa haklisiniz derdim. Ama tisortle usurum diyr dusundu belki de kazagi sicak buldu aldi giydi. Orda emin olamadim ne düşündüğü konusunda. Yine de belki de ozenmis giymis de olabilir. Begendi denemek istedi belki de. Cok art biyet aranacak seyler degil. Her dediginizde gelip cocuklariniza bakiyor. Bunlar icin kadına laf soylenmez.

Yeni nesilde biz orada sevisiyoruz orasinozel alanimiz algısı var. Ee haklilardir kendi acilarina gore olabilir.

Ama diger tarafin bakis acisiyla da bakmak laizm. Annem her zaman dedemlere kendi yatagini hazirlardi. Hatta baska misafir geldiginde de. Kendi yatagini hazirlamak eskiden misafir icin sen ozelsin sana rahat karyolayi veriyorim demekti. Yer yataginda surunme gel burda yat demekti.

Bu aciyla bunca zaman gelmis bir kadin art niyetli dusunmez. Torunlariyla yatmak istemistir. Nerde yatacak. Genis genis yatmislsr hep beraber. Art niyet görmedim ben.

Kazak tisort olayinda fa tisort tisort kıyaslaması olsa haklisiniz derdim. Ama tisortle usurum diyr dusundu belki de kazagi sicak buldu aldi giydi. Orda emin olamadim ne düşündüğü konusunda. Yine de belki de ozenmis giymis de olabilir. Begendi denemek istedi belki de. Cok art biyet aranacak seyler degil. Her dediginizde gelip cocuklariniza bakiyor. Bunlar icin kadına laf soylenmez.
Ben de onceleri oyleydim annemden gordugum gibi eve gelen misafire yatagimizi verir esimle kanepede yatardik.sonra bi baktim bize yatak veren yok:53:ben de kestim o huyumu:53:

Bencilliğin de bu kadarı pes.kadın sizin hayatınızı kolaylaştırsın,kendi düzenini brakip çocuklarına baksın ve sen şikayet et.yatağına yatsın nevresimleri değiştirirsin, kıyafetini giyinsin yıkarsın olur biter.o senin çocuklarına bakmasa (yatılı kaldığına göre yemek ve temizlik de yapıyordur)sana bu kadar destek olmasa kariyerinde ilerleyebilir miydin?hatta böyle rahat para kazanabilir miydin? bir düşün.tamamen haksızsın.

Ben de onceleri oyleydim annemden gordugum gibi eve gelen misafire yatagimizi verir esimle kanepede yatardik.sonra bi baktim bize yatak veren yok:KK53:ben de kestim o huyumu:KK53:
Bunu ben de uygulayamiyorum. Hatta anneme falan teklif ettim kabul etmedi. Tabi o beni rahatsiz etmemek icin kabul etmez genelde.

Ama demek istedigim bizden daha buyuk eski kulturle yetismis kisilerde yatak odasindaki yatak özeldir orda yatmak ayiptir algisi yok. Mesela cok bilirim disardan yorgun gelen bir misafirin de orada azicik kestirdigini falan.

Bile bile yapilan bir şey olsa kiskandi yatti dersin. Ama ben tamamen kulturle ilgili oldugunu dusunuyorum.

Ben konudan değil şu yatağımısss olayından şiştim. Birine evladını emanet edip evinde bırakıyorsan bence kullanması sorun olmamalı. Oradaki her şeyi kullanır böyle biriyse çözüm onu evde yalnız birakmamak olur. Yoksa anne kullandn neden soylemedin demek çok kırıcı olur.
Heralde kazağı giydikten sonra katlayıp yerine koymamistir koyduysa da huyu demek ki.
Ben şeyi anlamıyorum insanları ihtiyacın olduğunda cagiriyorsun gelmesi işine geliyor. Ama bir hareketi seni böyle hissettiriyor. Bana çok sukursuzluk gibi geliyor.

Bana katlayıp yerine koymuş gibi geldi. Yoksa konu sahibi çocuklar söylemeden anlardı.

Ayrıca çocuk baktırma konusunda fikrimi bir önceki yorumumda belirtmiştim.

Herkes aynı değil, bunu kabul edelim. Siz yatağınız konusunda daha az hassassınızdır, beriki daha çok.

Öyle tabi... Ama babaanne için "çağırmak zorunda kalıyoruz", "yatıya aldık" ifadeleri bahsettiğiniz yakınlığı içermiyor.
Bu yakınlık babaanneye yönelik değil zaten. Babaanenin torununa duyması gereken yakınlıktan bahsediyorum. Kadının baktığı çocuk sadece gelinin malı değil. Komşunun çocuğu değil yani kendi torunu ve oğlunun da evladı

Bunu ben de uygulayamiyorum. Hatta anneme falan teklif ettim kabul etmedi. Tabi o beni rahatsiz etmemek icin kabul etmez genelde.

Ama demek istedigim bizden daha buyuk eski kulturle yetismis kisilerde yatak odasindaki yatak özeldir orda yatmak ayiptir algisi yok. Mesela cok bilirim disardan yorgun gelen bir misafirin de orada azicik kestirdigini falan.

Bile bile yapilan bir şey olsa kiskandi yatti dersin. Ama ben tamamen kulturle ilgili oldugunu dusunuyorum.
Aynen oyle haklisiniz bizim burda da ayip sayilmaz baskasinin yataginda yatmak.yatak yani ona kalsa otel yataklarinda hic yatmayalim

Kıyafet konusunda değil ama yatak konusunda size hak veriyorum ben, burdaki kadınların aksine. Kaynanam değil kendi annem de olsa hoşlanmam kızarım uyarırım, ben o yatakta yeri geliyor çıplak yatıyorum, yeri geliyor terden sırılsıklam oluyorum, salyam sümüğüm akıyor, benim gözümde diş fırçam neyse yatağım da o, ben izinsiz başkalarının yatağının üstüne bile oturmam, yabancı biri de nasıl midesi alıp benim yatağımda yatar ona da anlam veremem, hele bi de karı kocanın yatağında. Bi de yatağında yattım diye falan söyleme de yok ben niye onun kullandığı çarşafı yorganı tekrar kullanayım ki ayy düşününce bile tüylerim diken diken oldu.

Back
X