Her şey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.

Aynen ya herkes te burada MaşaAllah peygamber gibi paylaşımcı. Taşlayacaklar ama yinede söyleyeceğim. İşte böyle sınırlara saygı duymayan kadınların yetiştirdiği çocuklar toplumda birbirlerine saygısız oluyorlar.
Neden hakaret vari konuşuyorsunuz . Biz sizin annenize veya anneliği ize laf etmiyoruz ama siz sizin gibi düşünmeyen insanlara ve annelerine laf söylüyorsunuz. Gerçekten annenize laf söylemiyorum o sizi iyi yetiştirmiştir ama keşke sizde biraz gayret gösterseydiniz

Neden hakaret vari konuşuyorsunuz . Biz sizin annenize veya anneliği ize laf etmiyoruz ama siz sizin gibi düşünmeyen insanlara ve annelerine laf söylüyorsunuz. Gerçekten annenize laf söylemiyorum o sizi iyi yetiştirmiştir ama keşke sizde biraz gayret gösterseydiniz
Sınırları ihmal eden eden insanlara saygısız demek hakaret mi

Yatağın kutsallığını KK'da öğrendim...

Siz gerçekten kendinizi dolduruyorsunuz; Gitse de yatağına yatsam diye bekliyor sanki... herşey oğlunun sen fasüylesin sana mı sorucam... şu verdiğiniz 2 örnekten çok zorlama, abartılı çıkarımlar bunlar.
Yata&ın kutsallığı değil bence olay özel alanın ihlali. Ben yatak odama veya özel alanim alan baska odaya girsin istemezdim

Aynen böyle. Hangi ders ti bilmiyorum ama kişisel alan sınırlarını öğretmenimiz öğretmişti bize. Yatağımda yastığımda kimse yatmasın arkadaş. Ne bileyim uyurken dalyan sümüğün akmıyor. Saçların yağlı değil. Bazı insanlar kıyafetini paylaşmayı sevmez makyaj malzemesini paylaşmasını sevmez. Sırf sevmiyor diye taşlamak niye. Sen aynı bardaktan su içersin ben içemem. Böyle olduğum için içn tü kaka.
Malesef bu cografyada sınır diye bir şey yok. Bir yerde sıra beklerken bile arkamdakinin nefesini ensemde hissediyorum. Insanin bir kisisel alani var yahu, bir alan birakin arada her anlamda.
Aslinda her sey cok net, benim esyam-evim, benim bedenim, benim tercihlerim. Bunlara izinsiz dokunamazsin, sormadan yorum yapamazsin. Sınır koymak ayıp algılanıyor ve ben cidden çok zorlanıyorum bazen.

Kıyafet konusunda ben de hassasım ama yatak konusunda kötü niyetli gelmedi kv bana. Torunuyla rahatça uyumak istemiştir diye düşündüm.

Kendi annem olsa çocuklardan arınamayıp yatmak zorunda kalsa onlar uyuyunca yerine giderdi. Gelininin evinde gelinine ayıp olacak diye çok dikkatli olurdu.
Benim evimde diken üstünde olmasını istemem. Ama anlamaya çalışıyorum gerçekten herkesin evinde böyle de ben alışık olmadığım için mi garipsedim!
Kayınvalidem yeni evime ilk defa geldi, ben ev gezdirmem asla, zaten yatacakları oda belli, banyo tuvalet salon mutfak bir. Bi tek benim odam ayrı. Bilmiyorum arada benim kayınvalidem aman girmeyim ayıp olur diyor herhalde sormuyor bile ama arada patadanak dalıyor odaya. Herhalde öyle birşey duysam sinir olurdum bence haklısınız. İnsanın mahremi var. Onlar köydeyken biz mecburi onların evinde kaldığımızda git bizim yatağımıza ser orda uyuyun dedi, anne saçmalama orası sizin yatağınız biz koltukta falan yatarız dedim. Aynı karşılığı da beklerim yani

Yatak konusunda ben tahammül edemezdim sanırım. Uyuyamaz tamamen yıkardım mesela. Orası çok çok mahrem. Kıyafetler de aynı şekilde bi daha o kazağı giyemeyebilirdim bile. Bunlar benim çok rahatsız olacağım şeyler. Anladığım kadarıyla sizin için de öyle. O nedenle üslubunca kırmadan uyarabilirsiniz

Malesef bu cografyada sınır diye bir şey yok. Bir yerde sıra beklerken bile arkamdakinin nefesini ensemde hissediyorum. Insanin bir kisisel alani var yahu, bir alan birakin arada her anlamda.
Aslinda her sey cok net, benim esyam-evim, benim bedenim, benim tercihlerim. Bunlara izinsiz dokunamazsin, sormadan yorum yapamazsin. Sınır koymak ayıp algılanıyor ve ben cidden çok zorlanıyorum bazen.
Baksanıza hoşgörüymüş. Ben bu konuda çok katıyım.kv mi çok seviyorum. Beni burada bilenler bilir. Çalışıyorum. Gel bir hafta bizde kal diyeceğim ama görümce çocukları ben işte iken ananem orada diye evime girerler diye korkuyorum. Çünkü odama girip kapıları kapatıp defile yaparken allığımı yeni gelin halıma döktüler. Görümce de ayy tüh kız hevesini alamadan ziyan oldu halı diye kikirdedi. Nefret ederim böyle insanlardan

İşte kişisel alan ihmal edilmiş. Bende habersiz misafir gelinmesini sevmem. Evim dağınıktır saçlarım pistir duş almamışımdır. Sırf oğlunun evi diye çat kapı gelmesin kv yada annem. Çocuğuna bakıyor nasıl yatağında yatıyor diye rahatsız oluyorsun demek çok saçma. He çocuğuma bakıyor diye her hakkı görsünler kendilerinde

mesele rahatsız olması değil ki sanırım anlaşamadığınız nokta bu oldu. mesele bunu mesele haline getirip bilenmesi.
değiştirsin oldu bitti.
bütün ilişkiler için geçerli bir durum var ki idare. ha kimi ne kadar kısmı ilişkinin niteliğine bağlı. çünkü kimse biz değil.
mesela bende kv me gittiğimde yada geldiklerinde aç kalıyorum (kahvaltı özellikle) . bendeyken önlem almama rağmen üstelik. kendime teşhis koydum hatta tükürük fobisi var bende :KK70:oğlumun bile su içtiği bardaktan su içemem.
ama kalkıp kaç yaşındaki kadına çatalla değil bıçakla alması gerektiğini söyleyemem yemem olur biter. ha niye idare ederim iyi kadın vs.. konu sahibesi de çocuğuna bakıyor diye idare edebilir bence..
bu arada adam nerede yatmış hala öğrenemedik..

Okul tatil olduğu için.

O halde eşin 2 gün izin alamazmi? Bence bu konuyu elbette kv'de ile konuşmalisin sert bir şekilde. Aynisini eşin ilede yapmalisin.

Ancak yinede ters teper. Bu defa çocuklari doldurmaya çalisir "bizim sirimiz" diyerek yalana tesvik eder,..

Yani yapman gereken, kv'denin yatili gelmesini engellemek. Işi kendi aranizda çözmek.

Ve merak ettim, kv'de o zaman eşin ve çocuklar ile berabermi uyumuş? Benim yatak dediğin, eşin ile yatağiniz neticede.

Cocuklarıma gelip canı yürekten bakan bir aile büyüğüm olsaydı evimde kendini rahat hissetsin diye hicbir seye ses etmezdim.
Ha çok kural istersem de bakıcı tutardim.

Kendi anneme bile oğlumu bir kaç saatliğine bırakacağım zaman yemeğine kadar hazır edip bırakıyorum, bulaşığini bile toplama diye tembih ediyorum.
Yatağima da yatsa birşey demem, görmezden gelirim.
Bir çarşaf değiştirmekle, bir kıyafet yikamakla bitecek şeyler için iletişim bozmaya, kalp kırmaya gerek yok diye düşünürüm 😊

Hanımlar, ben size "göstereceğim ona nasıl yatar yatağımda" mı dedim?
Yazılan yorumlara bir bakın. Bir şey söylemedim, söylemem dedim. Tişörtü giyeli aylar oldu, lafını etmedim dedim. Kafamdan atmaya çalışıyorum dedim. Sadece sizler için normal mi anlamaya çalışıyorum dedim.

Ama yine aynı TAŞLAYICI / SALDIRICI kişiler.

Konum şöyle olsaydı; "Annem gelinin yatağında yatmış hayırsız gelin ağzına geleni söylemiş" diye konu açsaydım muhtemelen aynı kişiler hayırsız olan annen torun baktı diye gelinin alanına saygı duymuyor diyeceklerdi!

Aklı başında samimi yorumlar yapıp normal ya da anormal olduğunu söyleyenlere teşekkür ederim.

Birkac haftadir degistirmemis miydiniz gercekten? Şok oldum valla su an. Kadindan ozur dilemeniz bile gerekirdi bence,kusura bakmayin yatak da pisti diye. Pis yataginiza bile kiyamamissiniz cok sasirdim.

Kendi yatağımın çarşafı için özür mü dilemeliyim . Çok komiksiniz:)

Böyle konulara takılıp üzülmez üzmezdim de..
Bencil bir insan olsa düzenini bırakıp çocuklara bakmaya gelmez inanın ne anneler duyuyoruz açık açığa ben bakmam diyorlar.

Sizinle iletişimi iyi olsun.
Ağzından çıkanı kulagi duysun da gerisi idare edilir bence.
ben bu konuyu daha önce okudum?
İlk defa yazdım, belki benzer konular açılmıştır başkaları tarafından.

eşiniz? anlamadım ben eşiniz nerede yatmış? hepsi mi yatakta yatmış?

Eşim büyük oğlumun yatağında yatmış. Küçük oğlumun yatağı boş kalmış.

Kadına hem çocukları baktırıp hem de her yaptığını sorun ediyorsunuz.
Kadının hataları olabilir ama tavrınız çok yanlış.

Madem rahatsızsınız neden çocuk bakıcılığı yaptırıyorsunuz.
Sonra, eşinizin eski tshirt'ü diyerek kadına eskiyi mi layık gördünüz.
Cidden anlamıyorum. Ben olsam çocuk falan bakmam.

Bulun bir bakıcı baktırın çocuklara.
Hangi tavrım çok yanlış?
Gırtlağına bıçak dayadım bir daha yatarsan keserim diye o tavrım mı yanlış?? Ha belki de lafını bile etmedim ona yanlış diyorsunuz?? Hangi tavrım yanlış?
Aslında haklısınız kendi kıyafeti kuruyana kadar kapalı yaşlı kadın benim tuvaletlerimden birini giyseydi, layık göre göre eşimin tişörtünü layık gördüm.

Medem bir iyilik yapiyorum, neden sınırları ihlal etmeyim😩 iste bu yuzden bir allahin kulundan yardim isteyemiyorum. Ne isim varsa canim da ciksa kendim goruyorum.
Gercekten karsiliksiz iyilik yapan cok cok az. Takilmakta haklisiniz, yaptiklari kisisel alan ihlali. Bir daha benzer bir sey olursa tatlilikla soylenebilir belki ben takintiliyim rahatsiz olurum boyle seylerden diye.
Ahan da içimden geçenler:rapci:

Evet ben olsam ben de hoşlanmam yatağıma yatmasindan vs. Ama" ben gitsem de yatağıma yatsa diye bekliyor, sen fasulyesin her şey oğlumun diye düşünüyor" şeklinde cikarimlarda nasıl bulundunuz. Genel davranışları böyle değilse, vesvese bunlar haberiniz olsun. Bazı yaşlı kadınlar rahattır hu konularda. Yatak vs ayırt etmezler. Kimsenin de sorun etmeyeceğini düşünürler. Lütfen biraz daha kendinizi telkin edin. guzellikle eşiniz söylesin. Anne keşke yapmasan böyle şeyler dese. Gelinin söylemedi ama sana kıyamadığı için yansıtmaz ama sevmez böyle şeyler dese. Ne bileyim üslubu siz ayarlarınız.

Baksanıza hoşgörüymüş. Ben bu konuda çok katıyım.kv mi çok seviyorum. Beni burada bilenler bilir. Çalışıyorum. Gel bir hafta bizde kal diyeceğim ama görümce çocukları ben işte iken ananem orada diye evime girerler diye korkuyorum. Çünkü odama girip kapıları kapatıp defile yaparken allığımı yeni gelin halıma döktüler. Görümce de ayy tüh kız hevesini alamadan ziyan oldu halı diye kikirdedi. Nefret ederim böyle insanlardan
Cok zor cidden ya. Ama cogunluk boyle, biz azinligiz. O sebepten insanlar ilk bir garip karsiliyor. Ben evliligimin 5. Yilinda, gelmeden once aranmam gerektigini ancak anlatabildim es ailesine mesela :D

belkide çocuklar öyle istemistir
bu hafta kayinbabamlar burdaydi kizim kayinbabamla uykuya gecmeyi seviyor
ben kizimi bizim yatagimizda uyutur kendi yatagima alirim bu rutine alismis kayinbabamlada haliyle bizim yatakta yatmak istedi
adam tabi yorgani dosegi acip orda yatirmadi uzerine bir battaniye istedi ama belkide mecbur kaldi
belki rahatsizdi cocuklar uyanirda duymam diye endiselenip yanimda yatirayim demis olabilir

Merhaba Hanımlar,
Başından beri mesafeli durmaya çalıştığım KV ile bu sene yeni taşındığımız ev yüzünden eskisine göre fazla görüşmek zorunda kaldık. Şöyle ki artık kısmen uzak bir yerde yaşadığımız için benim iş seyahatim olduğunda vb durumlarda kendisini yatıya çağırmak zorunda kalıyoruz.
Yine de sağolsun, geliyor. O gelmese başka çözüm aramak zorunda kalacaktım...

Geçen hafta okullar tatil, çocuklar evde yalnız kalmasın diye kendisini yatıya aldık. Aynı zamanda benim iş seyahatim vardı, 2 gece evde değildim. Tesadüfen öğrendim ki KV bu iki gece benim iki çocuğumu alıp benim yatağımda yatmış. Tuhafıma gitti açıkçası, sinir oldum. Döndüm ona kızdım nasıl böyle bişey yapar diye, döndüm kendime kızdım takılacak şey arıyorsun diye. Sonuç olarak ne ona ne eşime ağzımı açıp bu konunun lafını etmedim. Ama ben mesafeli davrandığım halde yatağıma kadar girmesi canımı sıktı.

Ben bu konuyu zihnimde halletmeye çalışırken, unutmaya çalışırken, bu sefer aklıma bir kaç ay önceki olay geldi. Yeni taşınmıştık, çocukları okula alıştırma sürecinde bir kaç günlüğüne KVyi de getirdik. Bir akşam işten geldim. Üstümü değiştirince giydiğim kazağı görünce küçük oğlum "aaaa senin bu kazağını bugün babanem giymişti" dedi. KV de açıklama yaptı. Kendikilerimi yıkadım onlar kuruyana kadar giydim diye. Orda dolapta oğlunun(eşimin) onlarca eski tshirt'ü var. Hem kilo itibarıyle ona en iyi eşiminkiler olur. Ne diye benim şeylerimin içine girmeye çalışıyor! İşte bir de benim kazağımı giydiğini hatırladım yatak olayının üstüne.

Dediğim gibi ne ona ne oğluna bişey söyleyip huzursuzluk çıkarmaya niyetim yok. Ama canımı da sıkıyor bu yaptıkları, benim alanıma hiç saygı yok, herşey oğlumun sen fasülyesin der gibi. Gitsem de yatağıma yatsın diye bekler gibi.
Valla bu gözler bu forumda torununa gizli gizli meme veren kv bile okudu. Ne diyeyim mesafe koy hatta konuş. Kıyafet değil ama yatak olayı Hakkında

Back
X