- Konu Sahibi biricik mericik
Yeni evli değilim, geçmişte çocuklara "ama annene söyleme" dediği şeyleri yakalıyordum. Artık peşini kovalamayı bıraktım. Artık ona bile tembihlemiyorum "çocuklarımı yalana alıştırma, çocuklarımı benden soğutma" diye. Artık sadece bu konuları çocuklarımla konuşuyorum. "Kim derse desin benden saklınız olmasın, her büyüğünüz size doğruyu öğretir diye bişey yok siz aklınız kullanın vs diye.O halde eşin 2 gün izin alamazmi? Bence bu konuyu elbette kv'de ile konuşmalisin sert bir şekilde. Aynisini eşin ilede yapmalisin.
Ancak yinede ters teper. Bu defa çocuklari doldurmaya çalisir "bizim sirimiz" diyerek yalana tesvik eder,..
Yani yapman gereken, kv'denin yatili gelmesini engellemek. Işi kendi aranizda çözmek.
Ve merak ettim, kv'de o zaman eşin ve çocuklar ile berabermi uyumuş? Benim yatak dediğin, eşin ile yatağiniz neticede.
Çözüm olarak da kayınvalide ile mesafeliyim. Mecbur olmadan evime davet etmiyorum. 2 kere daver ettik. 1 yeni Taşındığımız için servis düzeni oturana kadar. 2 okul tatil olunca çocuğu orda bırakmaktansa gözümüzün önünde olsun diye.
Eşim izin almaz, iş kolik. Ayrıca ilgisiz bir baba.
Eşim büyük oğlumun yatağında uyumuş. Küçük oğlumun yatağı boş kalmış.