Bende öyle diyen insanları anlayamıyorum. Lise mezunu olmuş olsa ne olacak,üniversite mezunu olsa ne olacak? tabi ki sonuna kadar okuyanlar bilgili,modern oluyorlar. Ama insanın kendini gelistirmesiyle ilgili bir şey bu. Geleceğini dusunmelisin tabiki,ileride sağlam bir işi olacaksa neden bu sorun olsun ki? Aşkına sahip çık,boşver kim ne derse desin. Şahsi fikrim tabi. Sağ salimde gelir insallaah askerden,kavusursunuz bir an önce
Ben hukuk okuyorum,onun da askere gitmeden önce çalışmışlığı var daha 20yaşnda zaten.Gelince kuracak işini.Ama çoğu kişinin söylediği sen belli biyerlere geleceksin ama o senin yanında altta kalacak bunu gururuna yediremez ayrılırsınız söylemleri canımı sıkıyor.
ben de üniversite mezunuyum ve hatta yüksek lisans bile yaptım eşim üniversiteyi bıraktı maddi sorunlardan dolayı.lise mezunuydu yani.sana söylenenler bana da söylendi.gerçi eşim sonraiş güç sahibi oldu.benim ailem bunu dert etmedi eşimin dürüstlüğüne inandılar ve eşim sonra açıköğretime girip üniversite okudu.şimdi ikincisini okuyor hatta hızını alamadı:)))
ben eğitime evet önem veriyorum ama üniversite okumadı diye insanlara kör cahil muamelesi yapılmamalı diye düşünüyorum.
üniversitedeki öküzleri görünce zaten bu konuya takılacağım varsa da takılmam
Aynen öyle,sınıftakilere bakınca bunlar nasıl kazanmışta gelmiş diyorum bazen kimbilir onlar da bana diyorlardır:) Çevremdekiler her zaman için beni yüksekte görmüşlerdir bu yüzden yanıma yakıştırılar şaka bile olsa yapılan konuşmalar bulursun bi savcı bi doktor e sana da zaten bu yakışır tarzı şeyler.Ama ben seviyorum ve bu yzden de sevgimden vazgeçip bana güvenen insanı hem de askerdeyken yarı yolda bırakamam,bırakmam.Evlendiniz demek ahh işte benim hayalim:)Dediğin gibi artık açıkogretimden herkes girip üniversite okuyabiliyor ama işte aileme nasıl anlatacagm konusunda en ufak bi fikrm yok
Eğer iyi bir mesleği varsa bence hiç sorun olmaz.. Bi tanıdığım var, kadın doktor eşi inşaat işçisi.. Hastanenin duvarlarını boyarken aşık olmuşlar..Şimdi de gayet mutlular.. Yani her şey okumaktan geçmiyor
ben anneme konuyu açınca bana ilk şunu sordu AHLAKLI BİRİ Mİ sorumluluk sahibi mi dedi evet anne dedim sen de tanıyınca göreceksin
ben anlattım herşeyi üniversiteyi bıraktığını vs....sonuçta bu eşimin suçu değildi.ki olabilirdi de benim için dert değildi.sonuçta herşey üni okumakla bitmiyor.
annem de para helal kazanılıyorsaişi de varsa sen beğenmişsen ben ne diyebilirim dedi.
ağzı olan konuştu tabi
ama benim babam çok para kazanan biriydi inanılmaz derecede.fakat bize beş kuruş koklatmaz kendi yer içer gezerdi.annem o yüzden takılmadı hiç zor oldu ama oldu.evlendik.eşim üniversite bitirdi şimdi tekrar okuyor ikincisini.benden daha iyi bi işi var ve benden daha çok kazanıyor:))hatta ben atamabekliyorum yıllardır işsizim şu an.diyeceğim o ki bunlara takılma.
işi gücü varsa neden korkacaksın ki....hiçbişeyin garantisi yok hayatta.
Eğer iyi bir mesleği varsa bence hiç sorun olmaz.. Bi tanıdığım var, kadın doktor eşi inşaat işçisi.. Hastanenin duvarlarını boyarken aşık olmuşlar..Şimdi de gayet mutlular.. Yani her şey okumaktan geçmiyor
yaklaşık on dk önce bir yıllık ilişkim bitti genel sorun onun ileride iş bulamayacağı (devlette ) özeldede garanti olmayan bi bölümde okuması benimse günümüzde iyi denilen bölümlerden birinde okuyo olmam başta en yakın arkadaşlarım ve annem olumsuz davrandı bu ilişkiye oysa o benim ilk sevgilimdi ilk aşkım diyişim babam desen öğrense kesin karşı çıkar diretsem ya o ya bene getirir canım çok acıyo sanki en masum yanım gitmiş gibi o beni tüm kusurlarımla seven ilk insandı ...
Çok haklısın.Benim önümde daha 3 sene var okulu bitirmek için,bakalım bitirebilecek miyim insanın başına ne geleceği bilinmiyor ki.O bu sırada askerden gelecek ve işini kuracak.Ona güveniyorum,sözune,karakterine kefilim.Ama annem cok otoriter ve mantıklı daha doğrusu realist bi insan.Her konuşmada bana,erkek kadından daha cok kazanmazsa adam bunu dert ederevde sorun olmaz vs gibisinden seyler soyluyor kısacası dengin bi insan bul bulacaksan demeye getiriyor.çıkıpta seviyorum işte kalp laf anlıyor mu ,böyle formul tanıyor mu?,diyemiyorum ne yazıkkı.İnşallah başta annem olmak üzere ailem de senin annen gibi karşılar ve ileride hepimz için sorunsz gunler olur.Sizin mutlulugunuzu allah bana da nasip etsin.Gerçkten yazdığın seyleri okumak bana umut verdi:)
Önemli olan şey hayattan ne beklediğiniz. 5 yıl sonra kendinizi nerede gördüğünüz. 5 yıl sonra nerede olursanız mutlu olacaksınız. Mesleğiniz konusunda hırsınız var mı? Kariyer sizin için ne kadar önemli? Nasıl bir çevrede olmak istiyorsunuz? Çok gördüm hukuk okuyan, ekonomi okuyan ama sonra mesleğiyle alakası olmayan. Kadın, erkek. Siz bana pek hırslı gelmediniz. Daha çok iki gönül bir, samanlık seyran insanısınız sanırım? Eleştiri amacıyla söylemiyorum. Tespitimi belirtiyorum sadece. Eğer "ben şöyle biriyim ve hayattan şunları bekliyorum" diye kesin şeyler söyleyebiliyorsanız, sevgilinizin o hayat içinde olup olamayacağını zaten görürsünüz. Sadece eğitimi açısından değil, karakteri açısından da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?