Her şey ters gidiyor. Hayattan bıktım.

MadamElifs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2018
109
59
98
29
Merhaba bacılarım.
Hayatımda her şey ters gidiyor. Daha eşimin ailesi beni tanımadan reddetti. Eşim tek başına gelip beni istedi. Evlendik. Eşim, çok iyi biridir. Her işe yardım eder. Tam olarak bulunmaz hint kumaşı diye tabir edebilirim. 10 senedir bir sadakatsizliğinede rastlamadım. Beni hep sevdi el üstünde tuttu. Belkide bu yüzden çoğu şeylere katlanıp delirmedim. Eşim her daim anne sözü dinleyen biri olmuş. Benim dövmelerim var diye tanımak dahi istemedi. Eşimde, annesini ilk kez dinlemedi ve evlendik.
Bir düğünümüz bile olmadı her şeyden mahrum kaldım. İlerleyen zamanlarda kayınvalidemle tanıştık. Beni daha önce tanımak istemediklerine pişman oldular. Yani sevdiler. Fakat başta nasılsa öyle gider derler ya bazı olaylar oldu yine konuşmuyoruz.
Evlendiğimizin ilk zamanları eşim işsiz kaldı. Çok zorluk çektik. Ailesi reddetmişti. Sonra işler düzeldi ev sahibi olduk. Hamile kaldım. Bebeğimizde anomali olduğunu öğrendik. Terminasyon kararıyla 31. Haftada vajinal ölü doğum yaptım. Bebeğimizin odasına kadar hazırdı. Dükkan açtık. Deprem oldu yıkıldı. Geri toparlandık. Depremden evimizde hasar görmüştü, yaptırdık. Sonra tekrar hamile kaldım. Bu kez bebeğim 33. Haftada geldi. Suyum çok fazla idi. İç organlarım ezilmişti. Suyumu çektiler. Doğum tetiklendi. Bu kez sezeryan oldum. Bebeğimiz doğduktan 3-4 saat sonra vefat etti. Ciğerlerdeki damarlar gelişmemişti. İç organlarım hasar gördüğü için çok acı çektim. Sezeryandan 10 gün sonra pospartum kanama geçirdim . 10 ünite kan takıldı. Ölümden döndüm. Sadece evlendikten sonraki kısımları anlattım. Artık yoruldum. Acılarımdan bebeğime bile ağlayamadım. Ağladığımda organlarım acıyordu. Şimdi doğumdan bu yana 48 gün geçti. Sezeryan yaram biraz toparlandı. Ama ruhum artık toparlanmayacak gibi. 2. Bebeğimizide kaybetmem tüm umutlarımı aldı. Eşim benle hep ilgilendi. Fakat artık gücüm kalmadı gibi hissediyorum. Allah inancım var. Eğer olmasaydı çoktan intihar ederdim. Hayattan zevk almıyorum. Her şeyin farkındayım delirmedim ama tükendim. Tekrar çocukta yapamam. İstemiyorum. Eşimde bana bırakıyor ama çocuk aşkı var. Kimin olmaz ki. Benim tamamen bitti. Çünkü çok acı çektim. Birde artık cinselliktende soğudum. Esasen alımlı bir kadınım. Gözükenle içim bir değil artık. Hem evliliğimde hem kendimde bir şeyleri nasıl toparlayacağım bilmiyorum. Her şeyden soğudum. Tek dayanağım eşimin sadakati, bana hep yardımcı olması. Birde şunu söylemek isterim ilk evlendiğimiz zamanlar kayınvalidem beş vakit namazlarında bize beddua ediyormuş. Beni tanıdıktan sonra tüm beddualarını geri almış. Ne bileyim, bunuda belirttim işte… Ne yapmam gerekiyor bilemiyorum düşüncelerinizi ve göstereceğiniz yolu merak ediyorum.

Allah öncelikle size şifa versin, çok geçmiş olsun. Başınız sağ olsun, umarım acınız zamanla hafifler.

Şuan çektiğiniz sıkıntıları kayınvalidenizin beddualarına bağlıyor olabilirsiniz ama bilin ki hak etmediğiniz beddua tutmaz. O konuda içiniz rahat olsun siz de dahil kimse sebep olmadı kayıplarınıza. Ben de 3 bebeğimi kaybettim sizin kadar ileri haftalar değildi mutlaka daha çok yıpranmışsınızdır ama 3 aylıktı benimkiler de. Tahmin edebiliyorum sürecin zorluğunu ama hep inandım ki geçmiş günahlarımın temizlenmesi için Allah bana bu sıkıntıları yaşattı. Çünkü inançlı olduğunuzu anlayarak söylüyorum ki her doğumda günahlar bedenden dökülürmüş, her evlat kaybı cennette şefaat edermiş bizlere. Rabbimiz belki de bizi affetmek büyük günahlarımızdan arındırmak için bize bu dünyada acı çektirecek ama ahirette yani sonsuzlukta güldürecek bir nimet sundu bu şekilde. Hepimizin günahları var belki bazılarımızın biraz daha fazla. Aynı bahsettiğiniz gibi benim de dövmelerim var eşimin ailesi beni de bu yüzden istememişti. Benzer süreçler yaşamışız bu konuda da ve okurken çok yakın hissettim kendimi size. Benim başa çıkma yöntemim bunları öğrendiğimde bunlara inanmak oldu. İnanmak da can bulmama sebep oldu. Şimdi gebe kalsanız aynı süreçleri tekrarlama korkunuz da vardır ister istemez… Ama çivi çiviyi söker gerçekten bir evlat aldığınızda kucağınıza tüm şartlar değişecektir. Dilerim yaşadığınız son acı olmuştur ve bundan sonra sizi hep güzellikler bekliyordur. Bunu keşfetmeniz için önce kabullenmeniz lazım. Zihninizi kendinizi rahat bırakın şimdilik zamana bırakın yaralarınız önce bir kabuk bağlasın. Şuanda zaten sağlıklı düşünememeniz çok normal. Zamanla iyileşip yeni sayfalar açacaksınız hayatınızda Allahın izniyle kendinizi bırakmayın zamana bırakın. Kalbinize sarılmak istiyorum gerçekten yalnız olmadığınızı bilin. Çok sevgiler

Beddua döner dolaşır sahibini bulur derler. Hem ne yapmışsınız da beddua ediyormuş? İyi bir insan olsa evladının yüreğinin yangın yeri olmasına kahrolurdu. Onun için çocuğunun bile anlamı yok. Kayınvalideyle uzak olmanız bence en doğrusu.

Evlat acısı Rabbim kimseye yaşatmasın. Allah sabır versin size. Acılarınızı dindirsin,imtihanlarınızı kolaylaştırsın.

Öncelikle başınız sağolsun. Sizinde 3 meleğiniz oldu demek… İnanın bende böyle düşündüm. Günahlarıma kefaret olmuştur dedim bu umuda tutundum. Birde eşim dün şöyle söyledi
2 meleğimiz oldu, bu dünyada zorluk çekmeyecekler, onların yerinde olmak isterdim dedi
Bir yandan bunuda düşünüyorum tabi fakat çevremde bebeği olanları görüncede içten içe üzülüyorum. Birde son doğumumda ölümden dönmüş olmam ve 4 kiloya yakın karnımdan su çekilmesi, iç organlarımın ezilmesi… o çektiğim acılar ah hatırlamak bile istemiyorum artık neye üzüleceğimi şaşırıyorum. Cidden sıkışmış gibiyim. Birde eşimin memleketindeyiz benim ailemden ve akrabamdan kimsem de yok. Bazen çok yalnız hissediyorum kendimi

Zamanla herşeyin iyi olacağını düşünüyorum.içinde bulunduğunuz pek çok nimetlere odaklanın.olımsuz düşünmeyin

Keşke bir şey yapmış olsaydımda karşılığında beddua hakettim diyebilseydim. İnsanı en çok üzen şeylerden biride bu zaten. Öylece istenmemek. Ego savaşları. Eşimin ailesi konularına hiç girmedim bile girsem kafayı yemelik zaten. Ben görüşmüyorum ama eşim Allah rızası için görüşüyor görüşmelide kötüde olsa aile elden bir şey gelmiyor. Güzel duanız için Allah razı olsun

Allah böyle gerici insanlardan korusun bizleri insan yadırgamak dışlamak nedir dövmen var diye günahsa sana günah Allahım sinirim bozuldu resmen bide beddua etmiş am.p beyinliler. Çok üzüldüm yaşadıklarına eşinden başkası yanında olmamış sanırim. Eşiniz konusunda çok şanslısın her daim yanında olmuş. Lütfen dikkat et kendine bırakma. Bir okutturun sadaka verin

Bir insan evladına nasıl beddua eder ki? Çocuk sizin olduğu kadar eşinizin de çocuğu, oğlu da üzülmüş oldu. Kayınvalideniz bunu hiç mi düşünmemiş? Hayır beddua ettin, bari söyleme yani.
İnanın bedduasının tuttuğu için bunları yaşadığınızı söylemiyorum. Ama sizin şu an bu kadar acıdan sonra bir de buna takılıp düşünmeniz bile yanlış. Bunun tek suçlusu da kayınvalideniz.
İnşallah toparlarsınız, iyi olursunuz. Size tek tavsiyem kayınvalidenizden hayat boyu uzak durmanız olacak. Bebeğini kaybetmiş bir annenin beddua mı tuttu diye üzülmesine sebep olan biriyle ben hayatta görüşmezdim.

Başın sağolsun…
Burda ne kadar mahrum kaldıysak, Orda o kadar donatılacağız.
Yani bu dünyada bizden kopup giden her şey misliyle bize geri dönmek için vaktini bekliyor.
Beni de ayakta tutan bu bacım.
Bazen gerçekten yaşamak çok külfetli, sadece o gün ayakta kalmak bile efor istiyor kimi zaman.
O nedenle, iyi ölüm var, iyi ki sonsuzluk var..
Kalbine ve hayatına ferahlık diliyorum

büyük laflar konuşmak istemem ama uzun zamandır görüşmüyoruz zaten görüşmemizin bir anlamı yok. İnanın eşimin ailesinin konularına girsem kafayı yersiniz.. yan yana gelmemiz bile mucize olur. İnşallah tek isteğim toparlanmak ama tüm bu terslikler beni yavaş yavaş hayattan kopardı

Allah razı olsun ne güzel yazmışsınız. İnşallah dediğiniz gibi olur. Hep umut ettim ve hüsranla sonuçlandı. Öbür dünyamızı inşa etmişizdir inşallah

Çok haklısınız. Bebeğimizin eşyalarını bağışladım. Hepsi mis gibi tertemizdi bu biraz iyi hissettirmişti. İnşallah dua ediyorum. Rabbim zenginlik versin muhtaç insanlara ve hayvanlara yardım edebilelim. Her şey ters gidiyor. Belki maddiyatımız çok daha iyileşir başka yaralara merhem olurum o zaman daha iyi hissederim.

Elif, lütfen iyi ol olur mu? Boş ver bu insanları, kendine odaklan. Ye iç gez, keyfine bak. Hiçbir suçun yok, bunları da hak etmedin, kayınvaliden de en baştan sona kadar haksız. Lafı uzatmadan yazdım bak, bu sitede de zaten aksi yönünde kimse yorum yapmaz. Çünkü aklın yolu bir, vicdanın yolu da bir. Bunu unutma ve yoluna devam et.

O kadar zor şeyler yaşamışsınız ki peş peşe gelmesi yüzünden tükenmişlik hissiyle boğuşuyorsunuz şuan. bu zamanda yanınız kalabalık dahi olsa insan daha çok anlaşıldığı biri olmasını ister. şükür eşiniz yanınızda. ve dediği o kadar içime işledi ki çok haklı bence de. belki de yaşayabilseydi evlatlarınız zorlu sağlık sorunları ile mücadele edecekti yaşantısında da. siz de şahit oldukça kahrolacaktınız. yine de insan anne baba olma duygusunu tatmayı istiyor içinde bir yerde. o yüzden şuanki psikolojinizden kurtulunca yarım kalan evlat hasretinizi bitirmenizi çok isterim. size de iyi gelecektir.
sağlık problemleriniz de ağır gelmiş haliyle. bir insanın ömründe yaşayamayacağı kadar çok sancılı süreci bu genç yaşınızda göğüslemişsiniz. ne kadar güçlüymüşsünüz. bence bundan sonrası ferahlık olacak size, siz de bunları karşılamak için kendinize şans verin. ama öncesinde tabii ki yaralarınız iyileşsin. yalnız değilsiniz

Çok haklısınız böyle yapmaya çalışıyorum. İnanın kendimi zorlayarak eşimle dışarı çıkıyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz kafa dağıtmaya çalışıyoruz. Fakat yalnız kalınca delircek gibi oluyorum. Yaşadıklarımı düşünmemeye çalışsamda olmuyor. Kalbim duracak gibi oluyor. Zaten eşimin ailesini geçtim artık. İşim yok

Allah razı olsun. Bunları okuyunca biraz içim ferahladı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İnanın nerdesiniz bilmiyorum ama kardeşimden yakın hissettim. Çok çok teşekkür ederim. İnşallah o ferahlık erken vakitte gelir bana ve eşime. Artık ne yapacağımı ve ne düşüneceğimi şaşırdım. Bu hayatta başka insanlara ve muhtaç hayvanlara faydalı bir birey olmak istiyorum sanırım. Böyle iyi hissedeceğim gibi

Okuduklarımdan sonra sadece size sarılmak istedim.Allah gönlünüze ferahlık bedeninize dayanma gücü versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…