Her şey üst üste geldiğinde ne yapıyorsunuz? Boğuluyorum

Eskiden olsa içerdim. Canım her sıkıldığında içiyordum bir kaç gün. Şimdi 2 yaşında kızım var. Aynen herşey domino taşı gibi oldu. Çok ciddi boyutlarda hemde. Bende bilmiyorum. Bugün çok kötüydüm. Kızı uyuttuktan sonra ağlarım herhalde biraz. Acaba sakinleştirici mi alsam diye düşünüyorum. Ama hastane şu anda bana çok uzak ,izole bir yerdeyim. Doktora da gidemem. Özele gidecek paramda yok. Takipteyim konuyu 😞

Çok geçmiş olsun,ben de elimde olmadan ağlıyorum bir süre rahatlayana kadar.Normalde uyurdum,bugün uykusuz olmama rağmen uyuyamadım.Kafamda düsünceler dönüp duruyor.Kendimi yemeğe vereceğim galiba.Bende de içki yerine yemek işte.Uyuyabilirseniz siz de uyuyun,kafada düşünce varken cok zor ama

Evet katılıyorum fakat bunun cozumunu bulamıyorum.Sorunum her seyi dibine kadar yasamam galiba.Yani bir sey iyi olursa diğerleri de iyi olur,kötü olursa diğerleri de kötü olur gibi.Riski dağıtmak gibi aslında,ben ise her şeyi tek bir şeye bağlıyorum.Bu bakıs acımı nasıl değiştirebilirim bir öneriniz var mı?

Sınav konusunda mazeret sınavı bir çözüm ama bir daha strese girip o kadar güzel kağıt verebilecek miyim bilemiyorum,tabi dünyanın da sonu değil ama insan üzülüyor.Zaten örnek olarak verdim onu bunun gibi bir şeyler sürekli başa sarıp duruyor

Mantığını kullan paranı kaybetmenle sınav arasında nasıl bir organik bağ olabilir nasıl etkileyebilir birbirini? Akla uygun tarafı var mı? Yok tabi ki.

Mantığını kullan paranı kaybetmenle sınav arasında nasıl bir organik bağ olabilir nasıl etkileyebilir birbirini? Akla uygun tarafı var mı? Yok tabi ki.

Düşününce inanılmaz mantıksız zaten.Ne alaka biri elma biri armut bile değil masa falan.Ama her sey ya yolunda gidecek ya da berbat olacak düsüncem var ya iste ortam yok.Tabi böyle olunca her sey güzelden ziyade her sey kötü oluyor.

Aslında temel yanılgım şu da olabilir,diğer seylerin güzel olmasını sağlayacak sey o kadar onemli değilse,ya o oldugunda da bir sey ifade etmeyecekse ve ben bos yere saplanıp kalıyorsam.

Olmamış şeyler olduğunda cok güzel olacak zannetmem de hata olabilir.Olmamış olaylara onem atfedip bağlanmam da.İşte bu bakıs acısını değiştirmem lazım,ancak zihnim izin vermiyor.Psikologa gitmek istiyorum ama ona gitmeden once kendim de adımlar atmak istiyorum

bu dusunce yapisi tam benim esime ait,
artik evren de sizi duyuyor bence ve sanssiz oluyorsunuz sanirim.

Bilemiyorum karma midir nedir,
ben cok sansli olduguma inanirim ve oyleyimdir de gercekten,
ama bu adamla evlendikten sonra birseyler oldu bana da, resmen olumsuzlugu ile sansimi somurdu.

Velhasili hayata olumlu bakin,
bardagin dolu tarafina odaklanin,
o zaman hayat da size daha kibar olacaktir.

Cok bunaldiginizda oturun dinlenin, kitap okuyun, o cok istediginiz seyden bir sure uzaklastirin beyninizi.
Kendinize iyi davranin, sirmartin, gunluk olarak kendinize iyi seyler soyleyin ve takdir edin.
Evren sizi duyuyor unutmayin.

bu dusunce yapisi tam benim esime ait,
artik evren de sizi duyuyor bence ve sanssiz oluyorsunuz sanirim.

Bilemiyorum karma midir nedir,
ben cok sansli olduguma inanirim ve oyleyimdir de gercekten,
ama bu adamla evlendikten sonra birseyler oldu bana da, resmen olumsuzlugu ile sansimi somurdu.

Velhasili hayata olumlu bakin,
bardagin dolu tarafina odaklanin,
o zaman hayat da size daha kibar olacaktir.

Cok bunaldiginizda oturun dinlenin, kitap okuyun, o cok istediginiz seyden bir sure uzaklastirin beyninizi.
Kendinize iyi davranin, sirmartin, gunluk olarak kendinize iyi seyler soyleyin ve takdir edin.
Evren sizi duyuyor unutmayin.

Cok katılıyorum düsüncelerimizin hayatımız olduguna.Gerçekten de öyle neye kalpten inanırsak gerçek oluyor.İşte kalpten olumluya inanmak da bir meziyet biliyor musunuz? Elimizde değil aslında,belki büyürken bilmeden aldığımız kodlar,bilemiyorum ama bazı seylerin güzel olacagına inanırken bazı seylerde yogun sekilde olumsuzluk hissi geliyor.His değil de daha beyinsel bir sekilde enerjiyi çekme arıyorum diyelim.Cünkü hisleri kontrol edemiyorsun ama beynini belki edebilirsin

Benim genel hayat tarzım böyle zaten :KK53:
Karamsar bir yapım var. Sanırım kötüyü çekiyorum.

Ya ben karamsardan ziyade,olayın iyi yönünü görmeye calısıyorum hep ama icimde bir his oluyor böyle kötü kötü gidecek diye.Hislerim beynimin o iyi görme olayını tamamen kapatıyor.Ne yapacağız böyle

Cok katılıyorum düsüncelerimizin hayatımız olduguna.Gerçekten de öyle neye kalpten inanırsak gerçek oluyor.İşte kalpten olumluya inanmak da bir meziyet biliyor musunuz? Elimizde değil aslında,belki büyürken bilmeden aldığımız kodlar,bilemiyorum ama bazı seylerin güzel olacagına inanırken bazı seylerde yogun sekilde olumsuzluk hissi geliyor.His değil de daha beyinsel bir sekilde enerjiyi çekme arıyorum diyelim.Cünkü hisleri kontrol edemiyorsun ama beynini belki edebilirsin

yetistirilis ile alakali,
benim ailem bizim hayal kurmamizi tesvik ederdi,
esimin ailesinin ise genel olarak olumsuza odaklanan yapisi var gordugum kadari ile.

yine esim ve ben gurbette yasiyoruz ve kendisi benden etkilenip daha pozitif olabiliyor mesela,
ama ailesinin sehrine gittigimizde yine eskiye donuyor.

Sizi de iyi etkileyen veya kotu etkileyen tanidiklariniz vardir illa ki,
yine de en onemlisi kendinizin bilincinde olmaniz ve bilincli sekilde kendinizi pozitif olmaya zorlamaniz.
Bu konuda bazi yontemler var aslinda, her gun olumlama yapmak gibi ornegin, ise yaradigi soyleniyor, deneyebilirsiniz bence.
Bir de sukretmek iyi gelir derler, bunu ben de maalesef cok yapmiyorum ama,
ornegin saglikli oldugumuz icin sukretsek her gun cok daha iyi baslariz gune degil mi.

Ya ben karamsardan ziyade,olayın iyi yönünü görmeye calısıyorum hep ama icimde bir his oluyor böyle kötü kötü gidecek diye.Hislerim beynimin o iyi görme olayını tamamen kapatıyor.Ne yapacağız böyle
Ben başıma gelen kötü şeylere bile şükrederim aslında. Rabbim beterinden korusun derim. İsyankar ve şükürsüzde değilim ama aksilikler peşimi bırakmıyor yinede. Bendede kesin yine ters gidecek bir şeyler düşüncesi yer etmiş. Böyle düşüne düşüne kötüyü çağırıyorum sanırım

yetistirilis ile alakali,
benim ailem bizim hayal kurmamizi tesvik ederdi,
esimin ailesinin ise genel olarak olumsuza odaklanan yapisi var gordugum kadari ile.

yine esim ve ben gurbette yasiyoruz ve kendisi benden etkilenip daha pozitif olabiliyor mesela,
ama ailesinin sehrine gittigimizde yine eskiye donuyor.

Sizi de iyi etkileyen veya kotu etkileyen tanidiklariniz vardir illa ki,
yine de en onemlisi kendinizin bilincinde olmaniz ve bilincli sekilde kendinizi pozitif olmaya zorlamaniz.
Bu konuda bazi yontemler var aslinda, her gun olumlama yapmak gibi ornegin, ise yaradigi soyleniyor, deneyebilirsiniz bence.
Bir de sukretmek iyi gelir derler, bunu ben de maalesef cok yapmiyorum ama,
ornegin saglikli oldugumuz icin sukretsek her gun cok daha iyi baslariz gune degil mi.

İnanın en büyük şükür sebebimdir,sağlık olmadıktan sonra gerisi boş.Benim ailem de her seyin olumsuzunu dusunur,aslında cocuklugumdan belli bir zamana kadar pozitiftim hatta hala öyleyim diyebilirim.Fakat bazı zamanlrda artık bu kadar pozitif görmeme rağmen neden olumsuz oluyor dediğim zamanlarda yıkıma uğruyorum.İste olumlu oldugunu zannettigimde bile altında yatan olumsuzluklar ailenin yetistirmesi.Ben benzemeyeceğim desen de,bilinçaltına isleniyor.Ve en kötüsü de o bilinçaltını temizleyemiyorsun.Belki yolları vardır terapi falan ama tek basıma yapamıyorum

Ben başıma gelen kötü şeylere bile şükrederim aslında. Rabbim beterinden korusun derim. İsyankar ve şükürsüzde değilim ama aksilikler peşimi bırakmıyor yinede. Bendede kesin yine ters gidecek bir şeyler düşüncesi yer etmiş. Böyle düşüne düşüne kötüyü çağırıyorum sanırım

Tamamen aynıyız.Dilimizde olumlu seyler olsa da ruhumuz olumsuzu çağırıyor elimizde olmadan yapıyoruz.O dusunceyi temizledigimizde yoluna girecek aslında.En azından bakıs acımız degisecek

İnanın en büyük şükür sebebimdir,sağlık olmadıktan sonra gerisi boş.Benim ailem de her seyin olumsuzunu dusunur,aslında cocuklugumdan belli bir zamana kadar pozitiftim hatta hala öyleyim diyebilirim.Fakat bazı zamanlrda artık bu kadar pozitif görmeme rağmen neden olumsuz oluyor dediğim zamanlarda yıkıma uğruyorum.İste olumlu oldugunu zannettigimde bile altında yatan olumsuzluklar ailenin yetistirmesi.Ben benzemeyeceğim desen de,bilinçaltına isleniyor.Ve en kötüsü de o bilinçaltını temizleyemiyorsun.Belki yolları vardır terapi falan ama tek basıma yapamıyorum

esim aynen sizin gibi oldugu icin ben sizi anliyorum aslinda,
karsinizdaki insan icin de zor biliyor musunuz,
ben bazen cok bunaliyorum, nasil bir insan bu kadar olumsuza odaklanir diye.
Sonuc olarak adamda Teomanin 17 sarkisindaki gibi kotu sans var ama kendisi cekiyor iste.

Biz biraz su sekilde astik diyebilirim,
ben inanilmaz planci biriyimdir, zaten a b c planlarim olur, hani onun olumsuz senaryolarina karsi planlar yaparim,
ama onu her zaman olumlu senaryolara yonlendiririm. Evet isler kotu gidebilir ama soyle de olabilir deyip on saat o olumlu plan uzerinde konusurum, o da bir sure sonra konusmaya baslar. Hatta eskiden sey derdi cok net aklimda, bak boyle konusmayalim olmazsa cok uzuluruz diye. Ben de hep derim en azindan simdi hayalini kurarken mutlu oluyoruz, bu kisim bile bize yeter. Boyle boyle hayal kurmaya basladik, simdi daha iyi gibi sanki. Tabi ailesinin etki alanina girmedigi muddetce.

esim aynen sizin gibi oldugu icin ben sizi anliyorum aslinda,
karsinizdaki insan icin de zor biliyor musunuz,
ben bazen cok bunaliyorum, nasil bir insan bu kadar olumsuza odaklanir diye.
Sonuc olarak adamda Teomanin 17 sarkisindaki gibi kotu sans var ama kendisi cekiyor iste.

Biz biraz su sekilde astik diyebilirim,
ben inanilmaz planci biriyimdir, zaten a b c planlarim olur, hani onun olumsuz senaryolarina karsi planlar yaparim,
ama onu her zaman olumlu senaryolara yonlendiririm. Evet isler kotu gidebilir ama soyle de olabilir deyip on saat o olumlu plan uzerinde konusurum, o da bir sure sonra konusmaya baslar. Hatta eskiden sey derdi cok net aklimda, bak boyle konusmayalim olmazsa cok uzuluruz diye. Ben de hep derim en azindan simdi hayalini kurarken mutlu oluyoruz, bu kisim bile bize yeter. Boyle boyle hayal kurmaya basladik, simdi daha iyi gibi sanki. Tabi ailesinin etki alanina girmedigi muddetce.

İnanır mısınız plan kurma ve hayal kurma bende maksimum duzeydeydi aslında belki de beni bu hale getiren de o oldu.Planlar olmadıkca,hayaller bir bir yıkıldıkca hayal kurmaya plan yapmaya korkar oldum.İste aslında onları gerçekleştirebilsem yoluna girecek.Ne zaman hayal kurmaktan korkar oldum,sanırım 18 yasında üniversite zamanı.Cok hayal ettigim hedefledigim yere gidemeyince,bir seyi cok istemekten hep korktum.Kırılma noktam orasıdır benim de.Sonradan daha pesimist oldum.Travmalar iste

İnançlı biri misiniz? Benim de inanın yerin dibine girdiğim anlar oldu. Yüklü miktar bir para kaybettik eşimle, hem de hiç ikimizin sorumlu olmadığı bir şekilde ve maddi durumumuz sıkışıkken.Birkaç ay sonra hayatımın en korkunç gününü yaşayıp bebeğimi düşürdüm.Allah beterini vermesin. Mesela ben o anlarda bunların bir sınav olduğunu biliyordum. İnançlı biriyim ve imtihan gözüyle bakıyordum.
Evet tabiki de üzüldüm, çok acı çektim, çektik eşimle. Ama bunlar bakış açımi değiştirmedi, isyan etmedim. Size de bunu öneriyorum.

İnançlı biri misiniz? Benim de inanın yerin dibine girdiğim anlar oldu. Yüklü miktar bir para kaybettik eşimle, hem de hiç ikimizin sorumlu olmadığı bir şekilde ve maddi durumumuz sıkışıkken.Birkaç ay sonra hayatımın en korkunç gününü yaşayıp bebeğimi düşürdüm.Allah beterini vermesin. Mesela ben o anlarda bunların bir sınav olduğunu biliyordum. İnançlı biriyim ve imtihan gözüyle bakıyordum.
Evet tabiki de üzüldüm, çok acı çektim, çektik eşimle. Ama bunlar bakış açımi değiştirmedi, isyan etmedim. Size de bunu öneriyorum.

Evet inançlıyım,ben de öyle.Kendimle konusurken Allah’la konuşuyorum aslında.Sadece istiyorum ki dümdüz cizgide gitmesin kötü seyler.Bir sey kötü olurken diğer sey iyi olsun ki ona tutunabileyim.Sert düşüşün keşke sert çıkışı olsa.Çok geçmiş olsun,eğer istiyorsanız hayırlı bir evladınız olur insallah

Evet inançlıyım,ben de öyle.Kendimle konusurken Allah’la konuşuyorum aslında.Sadece istiyorum ki dümdüz cizgide gitmesin kötü seyler.Bir sey kötü olurken diğer sey iyi olsun ki ona tutunabileyim.Sert düşüşün keşke sert çıkışı olsa.Çok geçmiş olsun,eğer istiyorsanız hayırlı bir evladınız olur insallah
Amin çok teşekkür ederim. İşte dediğim gibi çokça dua edin ve kendinizi pozitife odaklayin :) Gönlünüzce ve hayırlısıyla olsun her şey.

Yalnız değilsin bil istedim kardeşim. Hatta bundan bı kaç saat önce dediğin gibi bizde para kaybettik aynı mecrada.ki uyku bile tutmyor tevafuk konunu gördüm . Önceden bekarken çok kismetliydim eşimle hersey değişti sanki neye elimizi attiysak kuruyor hep yıkım :( artık bu son raddeydi ve umutlarım çöp oldu :(

Back
X