• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey üst üste geldiğinde ne yapıyorsunuz? Boğuluyorum

Bir şey yapamıyorum ben de. Sessiz dünyama geri dönüyorum. Sessiz, gülmeyen, kendi sesini bile nadir duyan kişiye dönüşüyorum. Ne zaman kendimi biraz iyi hissetsem, toparlanma gücü var gibi hissetsem o gün bir şey oluyor ve tekrardan o halime geri dönüyorum. Belki bu kadar karamsar olacak, olumsuz olacak bir durum yoktur ortada ama ben içimdeki huzursuzluktan kurtulamıyorum. Özellikle şu son zamanlarda bu hissiyat iyice arttı. Kendime olan sevgim yerini kızgınlığa, öfkeye bırakıyor.

İnşallah çok mutlu olursunuz kızınızla beraber,belki sizi cok sevecek biri yine karsınıza cıkar.Cok gencsiniz her sey gönlünüzce olsun
Amin insallah sizde hayalinizdeki yaşamınıza kavuşursunuz bakın ben hep atanamam diye düşünürdüm ama atandım bence sizde sinavalrin hepsini verirsiniz

Bir şey yapamıyorum ben de. Sessiz dünyama geri dönüyorum. Sessiz, gülmeyen, kendi sesini bile nadir duyan kişiye dönüşüyorum. Ne zaman kendimi biraz iyi hissetsem, toparlanma gücü var gibi hissetsem o gün bir şey oluyor ve tekrardan o halime geri dönüyorum. Belki bu kadar karamsar olacak, olumsuz olacak bir durum yoktur ortada ama ben içimdeki huzursuzluktan kurtulamıyorum. Özellikle şu son zamanlarda bu hissiyat iyice arttı. Kendime olan sevgim yerini kızgınlığa, öfkeye bırakıyor.

Tam olarak beni anlatmışsınız 😫

Evcil hayvanı kücüklügümden beri istiyorum,kücük bir köpek.Ailemle yasarken annem istemiyordu ama suan edinebilirim,hazır hissettiğimde tüm sorumlulugunu alabileceğime inandıgımda cok istiyorum.Bence de tüm gerginligi götürüyor.Baya benziyormuşuz sizinle,ben de kitap okuyup bilgilendikce kendime bir seyler katıyormusum gibi geliyor,bu yalan dunyada bundan onemlisi var mı diyorum.Bazen de öyle üzgün olup basım agrıyor ki,aklımı veremiyorum.Ben de depresifken yanlıs kararlar veriyorum,kilit nokta burası olabilir,yanlış bu yuzden yanlısı cekiyor olabilir.Bulduk galiba :)

Biliyorum o sözü,hamd olsun diyelim bari o zaman su donemde :)

Cok tesekkür ederim faydalı bir yorum oldu:KK54:

Her türlü kafayı mecburen meşgul edebilecek bir kaç kitap önereyim size o zaman :

Gülün Adı - Umberto Eco
Devlet Ana - Kemal Tahir
Karılar Koğuşu - Kemal Tahir
Gazap Üzümleri - John Steinbeck
Cennetin Doğuşu - John Steinback
Olasılıksız - Adam Faver
Bir Ada Hikayesi (4 kitap) - Yaşar Kemal
Serenad - Zülfü Livaneli
Alamut - Vladimir Bartol
Yüzbaşının Kızı- Puşkin
Unutma Beni Apartmanı - Nermin Yıldırım
Sarı Yazma - Rıfat Ilgaz
Sinekli Bakkal - Halide Edip Adıvar

Bunlar ilk aklıma gelenler, roman türünde beni sürüklemiş kitaplardır, tavsiye ederim :)))

Tam olarak beni anlatmışsınız 😫
Bunu bilmek size iyi gelir mi bilmiyorum ama yalnız değilsiniz en azından. İnsan kendisini kısır döngü içinde hissediyor. Dönüp dolaşıp başlangıç noktasına geliyor gibi hissediyor. Şansız olduğunuzu sürekli dile getirmeyin bence. ''Söylediklerinize dikkat edin, düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür. Değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür.'' deniliyor. Gerçekten de öyle, sanki acıyı sımsıkı tutuyormuş gibi bir hâl alıyor bu durum. Teorideki gibi pratikte bunu uygulamanın zor olduğunu biliyorum. Ama belki kafamızı başka yöne çevirebilsek, bakış açımızı değiştirsek bazı şeyleri daha kolay atlatabiliriz.

Önce sinirimden veya üzüntümden ağlıyorum, içimde ne varsa akıtıyorum sonra beni mutlu eden şeylerle uğraşıyorum ve yoluma devam ediyorum. Kendinizi şanssız diye nitelendirmeyin, kolay değil biliyorum ama elbette şans size de gülecektir.

Her türlü kafayı mecburen meşgul edebilecek bir kaç kitap önereyim size o zaman :

Gülün Adı - Umberto Eco
Devlet Ana - Kemal Tahir
Karılar Koğuşu - Kemal Tahir
Gazap Üzümleri - John Steinbeck
Cennetin Doğuşu - John Steinback
Olasılıksız - Adam Faver
Bir Ada Hikayesi (4 kitap) - Yaşar Kemal
Serenad - Zülfü Livaneli
Alamut - Vladimir Bartol
Yüzbaşının Kızı- Puşkin
Unutma Beni Apartmanı - Nermin Yıldırım
Sarı Yazma - Rıfat Ilgaz
Sinekli Bakkal - Halide Edip Adıvar

Bunlar ilk aklıma gelenler, roman türünde beni sürüklemiş kitaplardır, tavsiye ederim :)))

Süpersiniz cok teşekkür ederim aralarından 2 tanesini okumustum cok guzeldi eminim diğerleri de öyledir🌸

41 yaşından bildiriyorum ; drama queen olmayın hayat çok zorlaşıyor, hatalarınızla yüzleşmeyi öğrenin. Erken kırışırsınız yoksa.

Gülünce de kırışıyor 😂 Şaka bir yana evet elbette yüzleşiyorum zaten de biraz da güzel şeylerle yüzleşsem :KK43:

Bak gene olumsuz 😂 En azından güle güle kırışırız. Şaka bir yana kurban psikolojisi benim de en sevdiğim psikolojidir. Ama olanla ölmüşe çare yok, dünyayı başa yıkmak yerine biraz sakin kalabilmekte fayda var. Sıkmayın canınızı bir canınız var değer mi?

yazdigini hic okumadim basliktaki soruya cewap wermek icin geldim hersey ust uste geldiginde abdest alir dua ederim rabbim ebet bi cikis kapisi sunacaktir

Modunuz düşünce sonrasını da etkiliyor. Söylediğiniz şeyler çözümsüz değil. Bazen üst üste geliyor evet böyle durumlarda güzel şeylere odaklanmaya güzel hayaller kurmaya çalışıyorum ben.

Back
X