- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Ne tatlı anlatmışsın.Kendimi manavdaki meyvelerden biri gibi hissediyorum, biriyle görusuyorum konusuyorum her sey guzel ama kasaya gidelim dediginde birden soguyup uzaklasıyorum kacıyorum. Sepetten yere düşüveriyorum.
Yaşım 23, hatta yurtdışında yüksek lisans da yaptım, döndüm bir sene de burada kaldım, yazın tekrar gittim simdi geldim tekrar yuvadayım:) Büyük ihtimalle iş için ben de başka yerlere gitmek zorunda kalacagım, bunu cok canı gönülden istememe ragmen bazen cok korkuyorum, nedensiz bir korku. Evden uzak kalamıyorum sanki.Ne tatlı anlatmışsın.
Yaşın kaç? Küçüksen eğer böyle düşünmemde bir zarar yok bence, daha seçici olursun hatta. Ben de üni yıllarında evlilikten korkardım, şimdi boşanma gibi bir hayal kırıklığı yaşadığım halde evlilik korkunç gelmiyor.
İş konusunda da biraz kabuğunu kır bence. Ben olsam başka şehre koşa koşa giderim ki zamanında gittim de. Elbette ailenin yeri ayrı ama zamanı gelince yuvadan uçmak kendi ayakalrının üstünde durmak da güzel şey seni daha güçlü yapar.
yok ben hic ablalarım demem. Abla kelimesinden hoslanmıyorum, baskasıdır o :) yasım 23Yaş kaç ?ablalarım diye hitap ediyorsun genelde ondan sordum
Allah Allah karıştırdım sanırım evliliğin sorumluluğundan korkuyor olabilir misin ??yok ben hic ablalarım demem. Abla kelimesinden hoslanmıyorum, baskasıdır o :) yasım 23
Bdv var yetmez mi ?? Şahsen kk ya bekarken üye olsam evlenemezdim bende konu sahibi gibi evlilikten korkardım sanırımSanki evlilikle alakalı kötü bir şeye yakinen şahit olmuş gibisin yoksa neden bu kadar korkasın?
Hayat değişimden ibaret. İstesekte istemesekte bir takım değişiklikler oluyor, olmalı da...
Bdv var yetmez mi ?? Şahsen kk ya bekarken üye olsam evlenemezdim bende konu sahibi gibi evlilikten korkardım sanırım
Yani bu da doğru istemediğin adet gelenenekleri uygulamazsın korkmana gerek yok kiBende sunu anlamıyorum imzayı atan herkes fabrika cikisli robota donuyor saniyorsunuz.
Evlilik asamasinda istemedigin gereksiz seyleri yapmazsin. Bircok kiside bir nikah kiyiyor, belki bir yemek daveti oluyor... Dugun ille soyle yapilacak diye bir kural yok.
Herkes adetlerin icinde bogulup, elalemin agziyla is yapip, evlendi diye 3-5 te cocuk yapip ev isleriyle perisan olup kafayi yemiyor yani.
Duygusal olarak kimseyi evlenecek kadar sevemiyorsan o ayri birsey
Bu söylediklerinde haklısın canım ama işte bdv varya bdv ama farklı açıdan bakmak gerek türlü türlü insan var bu dünyada.Her evlilik kötü, her erkek şerefs.z değil ki ama hayatım. Hayatın döngüsü işte, sürekli bir şeyleri bekliyoruz. Mezun olmayı, yazı, kışı, araba almayı, evlenmeyi, çocuk yapmayı, aşık olmayı vs vs.. Her şey güzel gitse de korkuyomuş konu sahibi. Demek ki bir sıkıntı var :)
Birinci olarak, robota dönusmek degil de, ben su an cok rahatım ve ileride o rahatı bulamamaktan cok korkuyorum. Bir arkadasım kendisine maddi olarak hic denk olmayan biriyle evlendi ve cok mutsuz. Ben de öyle bir hata yapmaktan korkuyorum, annem de hep der Allah bugununu aratmasın diye. Gerçekten, bazen o endiseleri fazlasıyla yasıyorum.Bende sunu anlamıyorum imzayı atan herkes fabrika cikisli robota donuyor saniyorsunuz.
Evlilik asamasinda istemedigin gereksiz seyleri yapmazsin. Bircok kiside bir nikah kiyiyor, belki bir yemek daveti oluyor... Dugun ille soyle yapilacak diye bir kural yok.
Herkes adetlerin icinde bogulup, elalemin agziyla is yapip, evlendi diye 3-5 te cocuk yapip ev isleriyle perisan olup kafayi yemiyor yani.
Duygusal olarak kimseyi evlenecek kadar sevemiyorsan o ayri birsey
Evet gercekten bunu da bugun dusundum. bugun burada fazla konu okudum sanırım ondan oldu :)Bu söylediklerinde haklısın canım ama işte bdv varya bdv ama farklı açıdan bakmak gerek türlü türlü insan var bu dünyada.
Benim teyzem öyle yapmıstı, cok da mutlu oldular. Öyle bir sey yaparsam da tabii annem cok uzulur o yuzden zor :)Şu evlilik süreci konusunda sana katılmakla kalmayıp bir tık üstüne çıkıp, sırf o absürt adetlerle başım belaya girmesin diye sürpriz şekilde milletin karşısına evli olarak çıkmayı planlıyorum.Tabii bunun için önce kafadar prensimi bulmam gerek.
Onun dışında evliliğe takılma, cevabını verdiğin gibi aşık olduğunda zaten bu soylediklerin aklına bile gelmeyecek.
Yurtdışında eğitim gördüğüne göre okadar da abarttığın gibi değilsin, bu kadar ayrıntılı düşünmeye fırsatın kalmaz iş hayatına atıldığında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?