- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
- Konu Sahibi redvelvetcake
-
Tabii canım, zaten onlar aşılabilir problemler, ben daha cok işin duygusal ve mental olarak uyum sağlama sürecine değinmek istemiştimYani bu da doğru istemediğin adet gelenenekleri uygulamazsın korkmana gerek yok ki
Valla cok tesekkur ederim benim hissettiklerimi birebir yazmışsın, inan ben de ışık gördüğüm insanlara cok sans verdim, bunu yaparken kendime de şans verdim aslında, yeni birini sevmek icin, mutlu olmak icin ama aynı dedigin gibi sevmedigim birinin elini tutunca midem bulandı. Benim de uzun bir iliskim oldu, cok aşık oldum ve cok sey yasadım. Hatta gecen gun onu benimle yurudugu yerde baska bir kadınla gördum ve cok uzuldum o gun, cok kırıldım. İlişkimiz bitmis olmasına ragmen kendimi aldatılmış hissettim. Birkaç sene sonra sırf evlenmiş olmak icin sevmedigim ama kafamın uyustugu biriyle evlenmekten korkuyorum. Bunun icin de ailemi üzüp düzenimi bozmaktan. Çok sükür her seyim var, ya ileride olmazsa, yokluk cekmekten cok korkuyorum. Korkuyorum korkuyorum diye diye de bir sey olmuyor tabii.. :) Allah hepimizin gönlüne göre verir insallah, pismanlık cok agır bir sey.O kadar güzel anlatmışsınız ki ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. Evlilik cocuk bunlar cok agir sorumluluklar gibi geliyor ki yaşımız da sizinle yakin benden bir kac yas buyuksunuz. Bana o mantık evliliği yapanlar tanidikca isinip su an da asik degilim ama seviyorum diyenler çok tuhaf geliyor. Mesela benim istediğim ilk gordugum anda simsekler caksin ilk goruste asik olayim ve onunla ciddi biseyler olacaksa olsun (2 kere cok asik oldum ikisi de psikolejik siddet,taciz,aldatma ile son bulan kangrenli iliskilerdi) sonrasinda ask beni cok uzdu artik mantigina bakacagim diye sizin gibi cevremi gozlemleyip mantigiyla iliski yasayablara bakip beni sevenlere sans vermeye calistim. Ayni seyi yasamisiz her acidan olgun yakisikli kariyer sahibi mantigimin uyustugu arkadasim açildi bana ama ben ona karsi duygusal hic bir sey hissetmedigimi farkettim. Aski biliyorum sonu kotu bitse de bunu yasamayi seviyorum. Zaten o cevremizde gozlemledigimiz mantik icin evlenenlerin cogu sadece evlenmis olmak ve cocuk icin evleniyor. Kendi adima konusursam sevmedigim bir adamin elini bile tutamam midem bulanir gibi geliyor. Aşk sonu kotu bitince cok aci oluyor ama hic bir aci sonsuz degil. Her sey aciyla bitecek diye bir sey de yok. Bu yuzden bekleyip yasamaya deger. Yasimiz genc istedigimiz erkekle flört edip deneyebiliriz boyle seyleri dert etmeye degmez akisina birakmak gerek onumuzde cok yol var daha
Canim yada ezmek isteyeni ezer geçerdik kimbilir bezdiren biz olurduk ah ahh yanarım yanarım buna yanarım çoook geç bulduk kk kulübünü ....Bdv var yetmez mi ?? Şahsen kk ya bekarken üye olsam evlenemezdim bende konu sahibi gibi evlilikten korkardım sanırım
Evet, bir sekilde duzenim bozulacak mutsuz olacagım, birine bir sey olacak, ya da bunun sebebi ben olacagım diye korkuyorum. Daha once bu korku problemini yasamıstım panik atak falan demislerdi ama baslangıcıymıs, basitmis vs ustunde durmamıstık. Tekrar mı cıkmaya basladı dıye dusunuyorum. Bu sefer de baska alanlarda zuhur ederek.Her evlilik kötü, her erkek şerefs.z değil ki ama hayatım. Hayatın döngüsü işte, sürekli bir şeyleri bekliyoruz. Mezun olmayı, yazı, kışı, araba almayı, evlenmeyi, çocuk yapmayı, aşık olmayı vs vs.. Her şey güzel gitse de korkuyomuş konu sahibi. Demek ki bir sıkıntı var :)
Aynen öyle cok buyuk tecrube burada okudugumuz her konuCanim yada ezmek isteyeni ezer geçerdik kimbilir bezdiren biz olurduk ah ahh yanarım yanarım buna yanarım çoook geç bulduk kk kulübünü ....
evet di mi, toplum robot gibi olmamızı bekliyor. oyle olmayınca da yapıstırıyorlar yaftaları. neden sonunu bile bile bir maceraya atılayım kiAslında haklılık payın çok fazla. Kendi düzeninden hayatından memnunsan hiç gerek yok evliliğe. O klasik oku çalış evlen çocuk yap olayına girmek zorunda değilsin.
Aynen, değinmek istedigim husus buydu aslında. Çevredeki insanlar o kadar evlilik odaklı ki ilk görusmeden itibaren hedefe güdümlenmis olarak yaklasıyorlar. Bu da beni cok korkutuyor. Hani daha sevme ısınma olayı olmadan hop evet sonuca gelelim dermis gibi.Evlilik amaç değil,sonuç olmalı bana göre.
Yani biriyle bir ilişkiye başlayacaksın ama sebebi ''evlenmek'' olmayacak.O kişiyle kafan uyuşacak,birbirinizi tamamlayacaksınız aradan zaman geçecek taraflar isterse/gerek görürse bu işi evliliğe götürecekler.Yoksa da aynen devam.
Valla cok tesekkur ederim benim hissettiklerimi birebir yazmışsın, inan ben de ışık gördüğüm insanlara cok sans verdim, bunu yaparken kendime de şans verdim aslında, yeni birini sevmek icin, mutlu olmak icin ama aynı dedigin gibi sevmedigim birinin elini tutunca midem bulandı. Benim de uzun bir iliskim oldu, cok aşık oldum ve cok sey yasadım. Hatta gecen gun onu benimle yurudugu yerde baska bir kadınla gördum ve cok uzuldum o gun, cok kırıldım. İlişkimiz bitmis olmasına ragmen kendimi aldatılmış hissettim. Birkaç sene sonra sırf evlenmiş olmak icin sevmedigim ama kafamın uyustugu biriyle evlenmekten korkuyorum. Bunun icin de ailemi üzüp düzenimi bozmaktan. Çok sükür her seyim var, ya ileride olmazsa, yokluk cekmekten cok korkuyorum. Korkuyorum korkuyorum diye diye de bir sey olmuyor tabii.. :) Allah hepimizin gönlüne göre verir insallah, pismanlık cok agır bir sey.
Benim teyzem öyle yapmıstı, cok da mutlu oldular. Öyle bir sey yaparsam da tabii annem cok uzulur o yuzden zor :)
Sanırım burada her sey onume geldigi icin, her sey keyfime göre oldugu icin baska bir yere gittigim zaman her seye kendim yetmeye calısıyorum (temizlik, yemek, okul, dersler, kendim) ve kendimi çökmüş hissediyorum. Sorumluluk zor gelmiyor, yemegimi temizligimi her zaman cok duzgun yaptım, butcemi cok duzgun ayarladım, ama kendime zamanım kalmadıgını hıssettim bir sure sonra. Mutsuz oldum, yani belki de yalnız oldugum icin olabilir. Halbuki daha once daha uzun kalmıstım, o zaman daha iyiydim, gelen gidenim, arkadasım vardı. Bu sefer kendi kendime kaldım, dusunme fırsatım oldu. Zorlandıgımı fark ettim. O yuzden yeni bir hayat, degisiklikler vesaire cok zor geliyor. Bir de ustune idare edilmesi gereken baska biri ve bir iliski. Senden beklenilenler. Offff
Amin inşallah benim de tek istegim bu, resetlenmek birazcık daInsallah ben de cok korkuyorum sadece evlenmek icin evlenen insanlardan olmaktan rahatimin bozulmasindan. Anladigim kadariyla siz de ailenizle iyi anlasiyorsunuz rahatsiniz ve duzeninizin bozulmasinin dusunmesi bile rahatsız ediyor. Insallah karsimiza karakter sahibi durust insanlar cikar ve gecmis iliskilerimizden aldigimiz yaralari bir sonrakinde almayız ve yeniden ilk defa olmuş gibi bir anda koşulsuz aşık oluruz tek isteğim bu
Evet, burada herkes aynı seyi söyledi ben de biraz bunu dusunuyordum demek ki dogruymus. Çok aşık olunca insan butun bu zorluklar kolaylık gibi gelirBeni de düşündüren kısım annem-babam sonuçta her ebeveyn çocuğunun murvetini görmek ister haklı olarak. Neyse bunun halçaresine o zaman geldiğinde bakarım.
Böyle düşünmenin sebebi olaya mantıkla yaklaştığından kaynaklı.
Mantık evliliği yapacaksan bu düşüncelerle tabii ki zor olur ancak aşık olduğun zaman zaten hayatı birlikte yaşamak isteyeceksin kendiliğinden.
Bir cok bayan zorda kaldigi icin evleniyor ya ailesinden kaciyor ya da maddi zorunluluk erkege dayanmak istiyor sonu hep husran ama mecbur kaldiklari icin evlilik yapiorlarAslında haklılık payın çok fazla. Kendi düzeninden hayatından memnunsan hiç gerek yok evliliğe. O klasik oku çalış evlen çocuk yap olayına girmek zorunda değilsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?