Öncelikle elindekilerle şükretmeyi bilirsen şikayette azalır. Hayatta her zaman kendinden iyi durumdakilere değilde aşşa seviyedekilere bakarsan mutlu olursun.
Yanlış anlamayın, ama ben bunu çok yanlış buluyorum. Sahip olunan şeyler açısından bizden daha az şeylere sahip olan insanlara bakarak şükretmek o insanlara saygısızlık olarak geliyor, haline bakarak şükrettiğimiz o insanlar gibi de olabiliriz, o zaman ne yapacağız. Mutluluk insanın kendindedir, hep aşağı bakıp halime şükredeyim demek, engelli bir insan görüp '' Bu günümüze çok şükür bak neleri var yazık '' demekle aynı, bize olmayacağının garantisi yok, nacizane fikrim.
Konu sahibine gelince, siz hakkınız olan şeyleri talep etmekle dır dır yapmış olmuyorsunuz, karşınızdaki malesef zora gelemediği için iletişimi reddediyor,iletişimsizlikle nasıl baş edilir diye uğraşarak kendinizden taviz vermeyin, umarım yoluna girer, anlaşılan çabalayan taraf sizsiniz...
Kayın aileyle beraber yaşayan bi kadının daha aşağı seviyede birini kıyaslayacak durumu kalmamış bence. Birde şükretme kıstasınız pek hoş değil.Öncelikle elindekilerle şükretmeyi bilirsen şikayette azalır. Hayatta her zaman kendinden iyi durumdakilere değilde aşşa seviyedekilere bakarsan mutlu olursun.
Tamda ne söylemek istediğimi açıklamışsınız.Aslında bu çok doğru bir yaklaşımdır. Haline bakıp şükrettiğimiz insanlar gibi de olabilirdik, düşüncesi bu zaten. Aynen dediğiniz gibi yarının garantisi yok, öyleyse şimdinin kıymetini bilmeli düşüncesi. İnsan nankördür, elindeki nimetlere çok çabuk alışır. Misal tek gözü sağlam tek gözü kör bir insan o gözün ne kadar kıymetli olduğunu anlayamaz. Her sabah o sağlıklı gözüne bakıp şükretmez mesela. Neden diğer gözüm de sağlıklı değil der, buna odaklanırsa mutsuz olur.
Fakat kendimizden aşağıya baksak, iki gözü de sağlıklı olanlar var diye yıpranacağına, iki gözü de hasta olanlar var deyip mutlu olmalı, elindekilerin kıymetini bilmeli.
Tabiki bu çalışıp kazanamayacağımız şeyler için geçerli.
Çalışıp elde edebileceğimiz şeyler için tam aksine kendinden yukarı olanlara bakmalı, gayret etmeli, benim fikrim.
Ne güzelde yazmışsınYanlış anlamayın, ama ben bunu çok yanlış buluyorum. Sahip olunan şeyler açısından bizden daha az şeylere sahip olan insanlara bakarak şükretmek o insanlara saygısızlık olarak geliyor, haline bakarak şükrettiğimiz o insanlar gibi de olabiliriz, o zaman ne yapacağız. Mutluluk insanın kendindedir, hep aşağı bakıp halime şükredeyim demek, engelli bir insan görüp '' Bu günümüze çok şükür bak neleri var yazık '' demekle aynı, bize olmayacağının garantisi yok, nacizane fikrim.
Konu sahibine gelince, siz hakkınız olan şeyleri talep etmekle dır dır yapmış olmuyorsunuz, karşınızdaki malesef zora gelemediği için iletişimi reddediyor,iletişimsizlikle nasıl baş edilir diye uğraşarak kendinizden taviz vermeyin, umarım yoluna girer, anlaşılan çabalayan taraf sizsiniz...
Kusura bakmayın düzelttim onu. Kesinlikle değilim ve bu aralar aşırı sinirliyim ve bu siniriö geçmiyor kesinlikleÖncelikle kaç paranız olduğunu insanlara söylemeyi bırakın olur mu :)
Adam sanayide çalışıyormuş yorgun olması normal değil mi? Siz ne kadar mükemmel siniz ki mükemmellik bekliyorsunuz derim.
Neden hep ilgi talep ediliyor bekleniyor, yanına gidip sırnaşın canım :)en sonunda geldi sarıldı ilgilendi. Valla sabır deyip suscaz
Yapiyorum zaten ama hakli oldugum bi konuda tavirliyken oyle tepkisiz oturmasindan hoslanmiyorumNeden hep ilgi talep ediliyor bekleniyor, yanına gidip sırnaşın canım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?