Her şeyden şikayetçiyim

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
3 senelik evliyim eşimle anlaşamıyoruz daha doğrusu ben anlaşmazlık çıkarıyorum ve haklı olduğumu düşünüyorum. Kvlerle yaşıyorum nasıl kabul ettin vs sorularınu duyar gibiyim ama oldu bir şekilde. Çalkantılı ilişkimiz var yani aşırı şikayet edeceğim bi olay yok ama ben bir şekilde en ufak olayı bile eşime yansıtıyorum buda ilişkimize yansıyo. Sanayide çalışıyo eşim ve aşırı yorgun oluyor eve geldiğinde. Geldiğinde bana sarılsın öpsün halimi hatrımı sorsun istiyorum. Ama o uyuyo ya da konuştuğumda öbür odaya ksçıyo. Para topluyoruz eşim ticaret yapıyo şuan bir miktar paramız var elhamdulillah biraz daha toplayıp kendimize ev alıp çıkmayı düşünüyoruz. Eşim kendinden kaçırtıyosun böyle yaparak diyo. Ben bile bazen kendimden sıkılıyorum ne yalan söyleyim. Aslında her kadının isteyeceği şeyleri istiyorum ben de biraz ilgi şevkat. Ama eşim tam bir odun ne iltifat eder güzel olduğumda ise aksine çok çirkin olmuşsun der. Bu en ufak olayları büyütüp ağlayıp eşime her fırsatta şikayet etme olayını nasıl bitirebilirim lütfen akıl verin bana. Vee kınamayın ne olur.

Son düzenleme:
Öncelikle elindekilerle şükretmeyi bilirsen şikayette azalır. Hayatta her zaman kendinden iyi durumdakilere değilde aşşa seviyedekilere bakarsan mutlu olursun.

Aslında yapacağı şey çok basit bir kere seni seviyorum dese günün 24 saatini avare geçireceksin.
Ama anladığım kadarıyla eşinde aygırgillerden olduğu için kadının kalbine giden yolun maddiyattan değil maneviyattan geçtiğini anlamıyor.
Bu türleri değiştirmek biraz zor. Çünkü türlerinin son örneklerini yaşatmaya dirençlidirler.
Valla ben bu konularda aşırı free bir insanım. Eşim nasıl yaklaşırsa öyle yaklaşırım. Ne bir eksik ne bir fazla.

Of kendimi gördüm bu yazıda. Bizde nikahlıyız daha düğünümüz olmadı ama bende çenemi tutamıyorum... Gerçekten kadın konuştukça erkek kaçıyor ama konuşmayınca da anlamıyorlar ki odun odun devam ediyorlar.
Geçen az surat astım öyle durup televizyona bakıyor, tepki yok,hakkaten böyle saatlerce tv ye mi bakcaksın dedim anladı en sonunda geldi sarıldı ilgilendi. Valla sabır deyip suscaz tutcaz kendimizi yapcak bisey yok...

Öncelikle elindekilerle şükretmeyi bilirsen şikayette azalır. Hayatta her zaman kendinden iyi durumdakilere değilde aşşa seviyedekilere bakarsan mutlu olursun.

Yanlış anlamayın, ama ben bunu çok yanlış buluyorum. Sahip olunan şeyler açısından bizden daha az şeylere sahip olan insanlara bakarak şükretmek o insanlara saygısızlık olarak geliyor, haline bakarak şükrettiğimiz o insanlar gibi de olabiliriz, o zaman ne yapacağız. Mutluluk insanın kendindedir, hep aşağı bakıp halime şükredeyim demek, engelli bir insan görüp '' Bu günümüze çok şükür bak neleri var yazık '' demekle aynı, bize olmayacağının garantisi yok, nacizane fikrim.
Konu sahibine gelince, siz hakkınız olan şeyleri talep etmekle dır dır yapmış olmuyorsunuz, karşınızdaki malesef zora gelemediği için iletişimi reddediyor,iletişimsizlikle nasıl baş edilir diye uğraşarak kendinizden taviz vermeyin, umarım yoluna girer, anlaşılan çabalayan taraf sizsiniz...

Aslında bu çok doğru bir yaklaşımdır. Haline bakıp şükrettiğimiz insanlar gibi de olabilirdik, düşüncesi bu zaten. Aynen dediğiniz gibi yarının garantisi yok, öyleyse şimdinin kıymetini bilmeli düşüncesi. İnsan nankördür, elindeki nimetlere çok çabuk alışır. Misal tek gözü sağlam tek gözü kör bir insan o gözün ne kadar kıymetli olduğunu anlayamaz. Her sabah o sağlıklı gözüne bakıp şükretmez mesela. Neden diğer gözüm de sağlıklı değil der, buna odaklanırsa mutsuz olur.
Fakat kendimizden aşağıya baksak, iki gözü de sağlıklı olanlar var diye yıpranacağına, iki gözü de hasta olanlar var deyip mutlu olmalı, elindekilerin kıymetini bilmeli.
Tabiki bu çalışıp kazanamayacağımız şeyler için geçerli.
Çalışıp elde edebileceğimiz şeyler için tam aksine kendinden yukarı olanlara bakmalı, gayret etmeli, benim fikrim.

Kayın aileyle beraber yaşayan bi kadının daha aşağı seviyede birini kıyaslayacak durumu kalmamış bence. Birde şükretme kıstasınız pek hoş değil.

Tamda ne söylemek istediğimi açıklamışsınız.

Ne güzelde yazmışsın

Öncelikle kaç paranız olduğunu insanlara söylemeyi bırakın olur mu :)
Adam sanayide çalışıyormuş yorgun olması normal değil mi? Siz ne kadar mükemmel siniz ki mükemmellik bekliyorsunuz derim.
Kusura bakmayın düzelttim onu. Kesinlikle değilim ve bu aralar aşırı sinirliyim ve bu siniriö geçmiyor kesinlikle

Bence evde bunalmışsınız eşinize sarmaya başlamışsınız.
Siz de bir işe girip çalışsanız hem daha hızlı para biriktirirsiniz hem de odağınız eşiniz olmaz.

Olayları anlatmayı bırakın bir iki gün ağzınızı tutmakta zorlanırsınız. derken alışırsınız.sonra da anlatmak boş gelmeye başlar. sonra da bakmışsınız siz söylemeden bir şeyleri farkedip eşiniz şikayetlenmeye başlamış...

O parayı biriktiriken kendinizden azaltıyorsunuz . Farkındasınız değil mi ? Değer mi ? Bence asla değmez. Bu ev alma hırsı yüzünden evlilikler yıkılıyor. Ne diyeyim ki ? Sizi de güzelce sindirmiş.

Kv ile aynı evde yaşamak zaten yeterince sinir bozucudur sizin için. Ben de olsam kendi evimde eşimle başbaşa yaşayamadığım her gün sinirli ve gergin olurdum.

Evde oturmaktan kafayi yemis de olabilirsiniz
İnsan esine sariyor oyle bosluktan
Bence siz de calisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…