her şeye ah edilmez ama sizce bu ah tutmaz mı? içim acıyor...

Dini (İmam) nikahının hükmü, Allah huzurunda eş olunup bunu etrafa-insanlara bildirmek amacıyla söylenmesidir.

İlişkilere başlarken 'seninle ciddi düşünüyorum' diyenleri ve kabul edenleri anlamıyorum. Tanımadığın insanla nasıl ciddi düşünürsün ki? Bir insan biriyle görüşmeye başlar anlaşır yada anlaşmazlar ona göre yollarını belirlerler. Ona görede ilişki boyutu ciddiyet kazanır.
Konu sahibi arkadaşım bunları yazını okuyunca aklıma geldiği için yazmadan geçemedim.

Şimdi senin hayal kırıklığına gelirsek ahının tutup-tutmicağına kafa yorma, hata yaptın farkındasın bundan sonraki yaşantına bunlardan dersler alarak, tövbe ederek devam et. Sonuçta ona birşey olsada sana kaybettirdiklerini geri getirmicek. Allah büyük, herkes kendi hesabından mesul. Sonuçta bazı şeyleri o nekadar istediysede sende istemişinki paylaşımda bulunduz. Sadece bütün sorumluluğu ona yükleme diye söylüyorum.

Allah yardımcın olsun.

Bilemiyorum arkadaşım ama bana göre bu ilişkide senin hatanda çok fazla.. O imam nikahı konusundaki davranışını da hiç beğenmedim. Senin o şerefsiz eski sevgilinde ettiğini bulur zaten içini ferah tut. sende lütfen gözlerini aç artık..

'kendiniz gibi adamları buluyorsunuz!!' ..Klavye başına oturup yorum yapmak ne kadar da kolay değil mi, oradan ahkam kesmek,hariçten gazel okumak..ne kadar da yardımcı oldunuz şu yorumunuzla konu sahibine , onun adına ben teşekkür eederim size, çünkü aynı şeyleri yaşayan bana da çok iyi geldi yorumunuz.. Bende 'kendim gibi bi adam bulup' sizin deyiminizle 'bekaretimi verdim' , o yüzden yapacağınız tüm yorumlar bana reva , buyrun sizi dinliyorum

Ben şunu anlamıyorum bayanlar; adamların ilerisi için garanti verip vermemesine göre mi birlikte olma kararı vereceğiz?
Benim namusumsun, benim kadınımsın... tarzı söz vermeler aslında kadını küçülten şeyler. Ne yani kadın biriyle beraber olunca artık başkasının kabul etmeyeceği biri mi oluyor? Özellikle de '' benim '' kavramı hiç hoş değil.

Ben o an karşımdaki adamla beraber olmak istiyorsam olurum, bunun sonucunda da herhangi bir beklenti içine girmem bu adam benimle evlenmek zorunda artık diye.
Öyle düşünceye sahipsem hiç birlikte olmamam lazım.

Eğer kendi rızam doğrultusunda bir cinsel birliktelik yaşamışsam, bunun sorumluluğu ve maneviyatı bana ait olmalı.
Ben bir bireyim çünkü, bir kadınım.
İlk önce kendi duygularım, düşüncelerim önemli.
Kimse benim sahibim değil. Olma hakkını da vermem. O konu hakkında herhangi bir baskı kurdurmam.

Herkez kendi hayatını yaşar ve yaşamak istediklerinin sonuçlarına katlanır. Arkadıa durursa kimse laf edemez zaten buna otomatikmen duvar örmüş oluyor çünki.

Konu sahibi; Sen birlikte olmak istemeseydin olmazdın zaten beraber uyumasına müsade etmişsin gerisi de gelmiş o sözler için mi birlikte oldun bırakın lütfen bunlar yaşınız küçük değil çevrenizdendemi hiç hayatına ders çıkarmadın.

Birde psikolojik rahatlama adına sanırım imam nikahı kıymışsın o imam nikahının şartlarını bilmiyormuydun hadi onuda mı araştırmadın ? Ünv.modası zaten biz karı kocayız diye kılıf çekmek adına arkadaş eş dost arasında yapılır seninki de böyle oldu sanırım.

Evlilik öncesi cinselliğe karşı değilim ama şu "Aniden oldu" "Boşluktaydım" "Ben istememiştim" gibi sözleri anlayamıyorum bir karar verdin senin hayatın kimseye laf düşmez ama arkasında dur ki kimseye laf ettitme. Sonra aman ailem duymasın gidip diktireyimler başlar kadınlık onuru nerede kaldı ?

Ah bulur onu zaten Allah layığını ver de sen beddua bile etme döner seni bulur derler çünki. Pişmansan bir daha yapmazsın her kesin sözüne de evet hadi uyuyalım demezsin ileride de seni sen olduğun için seven biri ile gerçek imam nikahı ve resmi nikahını yapar mutlu mesut yaşarsın.

Suç karşı tarafın değil ikinizin madem pişman olacaksın niye yaşıyorsun ki pişman olma yaşamak istedin yaşadın bu doğrultuda hayatına yön verirsin artık sözün özüde budur.

Son düzenleme:
mevlana der ki; bir yerde bir acı varsa, ama böyle ciğerden gelen gerçek bir acı, işte oraya rahmet yağar...
hiçbir acı çektirenin yanına kalmaz. bilerek, isteyerek, sorumsuzca mutsuz eden muhakkak mutsuz olur.

gerçekten içi yanan gerçekten yakanı bir sözüyle altüst edebilir...edilen ah'lar bir zaman tutar.

çektirilen acı havada asılı kalmaz, çektirenin başına düşer.

gerçek hayatta işler her zaman böyle yürümez diyen de olabilir buna ama;

hayatın gerçek olduğunu kim söyledi ki..

konu sahibini kınayan olmuş ama ben buna üzüldüm
size göre hoş olmayan birşeyi kınamaynki evlatlarınızın başına gelmesin
üzülmen çok normal canm o kadar iyi anlıyorumki seni ciğerlerine kadar yandığını hissedersin
ama geçecek sabret tamamen kapanmasada bu yara zamanla hafifleyeceksin

mesele bakaret meselesı degıl anlamıyrmuusnz benım yorumumdan da nasıl bu sonucu cıkardınz anlamdım . dınden ımandan bahsedılıyor Allh katında degılmıdır ah tutması hala o ınsan ah edıp tutacagını merak edıyor . bu sacma degılmı. erkek tek taraflımı suclu bu kaonuda .
sizin konunuzu okudum bu gıbı degılsınz konu baslıgına dıkkat ettınzmı ah etıdcem tutarmı dıyor. bana çok sacma gelıyor bu gıbı Allhtan bısey beklemek sen Allhın haram kıldıgı seyı yap sonra bısı bekle

Şeytana uymuşsun ahın tutar canım merak etme Allaha havale et zaten bi gün ondan çıkar bunun acısı

Peygamber Efendimiz diyor ya; Umut verip, güven aşılayıpta yarıyolda bıraktığın insanın gönül sadakasını her iki dünyada da veremezsin..
İşte o adam(!) kendi derdine yansın boşver sen onu düşünmeyi..
İyi niyetinden faydalanmış.. Senden faydalanmış..
Yaşadıkların çok zor şeyler..
Sabret..
Rıza makamı yakındır sana..

Bir de biz kim oluyoruz da ahın tutar diyoruz onu anlamadım. Kul hakkı zaten Allah ile o kişi arasında olan şeydir. Bizim ahın tutar, tutmaz dememize baksaydı dünyada sorun kalmazdı..

sizin bu sözlerinize rağmen tek şunu diyorum, Rabbim bnm düştüğüm duruma düşürmesin.herkes salak bi siz akıllısınız ztn. maalesef hala inatla şunu anlamıyorunuz ki bana karşı kullandığı sözler, bnm ii niyetim veya size göre isteğim herşeyi profesyonelce kullandı.gerçekten iğrenç denecek kdr acımasızsınız.
Rabbim sizi korusun, gerçi siz kendinizi korursunuz ama...

o bnm 6 senelik arkadaşımdı.kaç yıllık evliler bile eşini tanımadığını söylerler ya hani, ben onun saf niyetine aşık olmuştum.tanıdığımı sanmıştım.genelde insanlara önyargılı yaklaşmam.anlatabiliyo muyum?hepsi oyunmuş.sanırım size şaka geliyo, veya ben ona tecavüz ettim. yapmayın Allah aşkına...

o kdr sabit okuyosunuz ki yazılanları, kendi düşüncelerinizden başka bişeye dikkatinizi çekmiyor.diyorum ki keşke o da yaşadıklarımızın arkasında dursaydı.o zmn sadece tövbemi eder geçerdim. ama öyle değil durum.bu adam bnmle sevgili olduğu süre boyunca ztn o kızı unutamadığını bilip kıza yalvarmış.arkamdan işler çevirmiş.ztn kalkıp ülk günden böyle bişey olmadı.ama madem bunun farkındasın bana nie onca zmn sonra elini sürdün!kızdığım bu.madem o kızı seviyorum ben olmuyo de, çek git.3gün ağlarım, 4 gün ağlarım elbet susarım.ama ben arkamdan çevrilenlerden dolayı ona hakkımı helal etmiyorum, bnm yüzümü Rabbime eğip, sonra o kıza dönmeye çalıştığını öğrendiğim için ah edip,
hakkımı helal etmiyorum...anlatabildim sanırım!

belki kendi rizasiyla birlikte oldu belki de olmadi konu sahibi kisi. aramizda bazi insanlar kendilerini mukemmel ve hata yapmayan insanlar olarak goruyor sanirim. yok senin istemeseydin olmazdi,yok zorla mi oldu, yok bize niye soruyorsun Allah bilir vs...
beser sasar,arkadas burda teselli bulmak icin acmis konuyu,belli ki ici yaniyor,icini rahatlatmak yerine suclamak niye?
illa ki konu sahibinin de hatasi vardir olmustur, ama bunu soylemenin dile getirmenin de cok guzel yolu var.
lutfen karsidakinin yerine koyunuz kendinizi,igneyi kendinize batiriniz once.

arkadasim,ilahi adalet cok guzel tecelli edecektir sen merak etme. cok guzel soyler soylemis mubarek kisiler bu konuda.
nice de ayet var bu konuyla ilgili. Allah yardimcin olsun. insallah karsina her seyi unutturup seni sevecek biri cikacaktir,
sen tovbeni et,kalbini temiz tut. Allah buyuktur,merhametlidir. ve eden bulur.

Ne alakası var ben adam size tecavüz de edebilirdi dedim. Şaka gibi gelmiyor da sen hayatı şaka gibi görüyorsun belli ki. Ben gayet açık bir ailede büyüdüm, çevremdeki çoğu arkadaşım da bakire değildir mesela. Sizin durumunuza çok benzer bir olay yaşayan arkadaşım da vardı. Sevgilisi evlilik hazırlıkları yaparken kızcağızı arkadaşıyla aldatmıştı. Pişman oldun mu beraber olduğuna diye sormuştum. Hayır,gene olsa ilkimi onunla yaşamak isterdim çünkü ona aşıktım dedi. Anlatabildim mi? Kandırıldım, oldu işte diyip bide imam nikahını da buna alet etmeniz kadar çirkin bi şey yok. Yaptığınızın arkasında durun. Kul hakkını da Allaha bırakın forumdaki insanlar bunun kararını veremez. Burada eleştiri yapanlara açık olun, kimse sizin gibi düşünmek zorunda değil. Başından da demiştim herkesin yaşantısına saygılıyım ama siz en ufak eleştiriyi bile böyle karşılıyorsanız bu sadece sizin ayıbınız arkadaşım.

neden şu kk da konu acılırda hep duyulmak ıstenne seylere ok denır dıger karsı fıkırler saldırı olarak degerlendırılır anlamdım sen bısı soruyarsun bızde fıkrımızı söyluyooruz ne kötülük var . olumlu senın yanında olanlar ıyı bız kötümüyüz. sızın bahsettıgınz tarafları var ama bızm baktıgımz tarafta var aslında ınsan kendı kendınede bunları söylerde suusturur . beskası söylayınce tu kaka olur . istedıgın cumlelerı yazanlara nıye öle yazdın demek yok degılmı

konu sahibi birlikte oldum bnu yorumlayın dememiş zaten size
üzüldüğünü dile getirmiş
buna bile fırsat vermemişsiniz

Kimse sınanmadığı bir günahın masumu saymamalı kendini...

seni ne ayıplarım ne kınarım ne kızarım.. neticede bir cahillik etmişsin ve malesef karşındakini çok da tanımadan birlikte olmuşsun..
geçmiş olsun demekten başka bişi gelmez elimizden..
yalanları eski kız arkadaşı cartı curtu derken kendi hayatınız elinizden kayıp gidiyor farkında değilsiniz yalnız..
bırakın şerefsiz birisi için arkasından gidip de uğraşmaya değmez..
eğer gerçekten canınız yanmışsa Allah herkesin içindekini bilir.. kimsenin ahını da yerde koymaz..
o yüzden kendinizi toparlamaya hayatınızı normal seyrine döndürmeye çalışın derim..
bugun olmaz yarın olmaz..
babam hep derki, bir adamın hırsızlığının cezasını torunları bile çeker..
bu adam sizin hayallerinizi herşeyinizi çalmış.. işi rast giderse şaşırması gerek..

kandırıldım mı dedim.pişmanım çünkü o arkasında duracak kdr şerefli biri çıkmadı.bnm pişman olduğum konuyu anlamamakta neden bu kdr zorluk çekiyorsunuz anlamıyorum.ilkleri yaşamayı hakeden eminim ondan daha şerefli birileri vardır.o yüzden kahrım ona .o olmamalıydı.o bunu hakeden biri değil aksine yanında nefes almayı bile haketmeyecek kdr şerefsizmiş anlıyo musunuz?eleştiriye açıklık başka, böyle gaddarca yaptığınız yorumlara saygı duymamam başka.şimdi ben böyle bir konu açtım die bunların dışındaki ayrıntıları da size anlatacak değilim...ama şunu unutmayın burda anlatılamayan şeyler sizinde başınıza gelip, o dik başınızı önünüze eğebilir.bu kdr gaddar olacaksanız da ben sizim yorumlarınıza kapalıyım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…