Her şeye geç kalmış hissediyorum.

Biraz hareket lazım sanırım bana da. Şu an bu mesajı üzerimde yorgan, kahvaltı sonrası geri döndüğüm yatağımdan yazıyorum.

Her şey kısmet
Biraz sosyalles cik gez en güzel zamanların bence
Amaaan birde basın göğe mi erecek otur premses gibi ananin dizinin dibinde yaa
Evlilik sorumluluğu benim kaldırabileceğim bir şey değil az çok farkındayım. Bu şekilde yaşamaya alışmışken ayak uydurabileceğimi sanmıyorum. Sanırım yaşımdan ve son iki senedir salgının beni iyice içine kapanık biri haline getirmesinden dolayı yaşıyorum bu durumu.

Akşam eve gelince yemek yerken Müge anlı Esra Erol vs seyrediyorum ben de sonra telefonda takılmaca ve tekrardan aynı döngü

Açıkçası evli arkadaşlarımdan hiçbir zaman beklentim olmadı. Hatta çoğu zaman bakıyorum gerçekten güçlü kadınlar olduklarını düşünüyorum. Yüklendikleri sorumluluklar, içinde bulundukları durumlar, tempoları vs. ben olsaydım sanırım bu kadar becerikli olamazdım diyorum. Düşününce bile yoruluyorum Allah kolaylık versin tüm evli ve çocuklulara.

Merhaba; öncelikle şunu söylemek isterim ki; tabi ki de geç falan kalmadınız. Ben 38 yaşında evlenmiş biriyim. Dolayısıyla 38 yaşıma kadar bekar ve çalışan bir kadın olarak mutlu bir şekilde hayatımı idame ettirdim. Ben de fırsatım varken ailemle yaşamayı tercih ettim; çünkü sağolsunlar; ailem asla kısıtlayıcı bir aile olmadı. Bu yüzden de çok gerek görmedim ayrı yaşamayı. Ama isterdim tabi ayrı yaşamayı da; o ayrı :)) size evlenin demiyorum kesinlikle ama hayatınıza kafa dengi olan biri girerse bunu lütfen değerlendirin. Birlikte yaşayabilirsiniz ya da evlenebilirsiniz. Bu sizin bileceğiniz bir iş. Ama hem uzun zaman bekar yaşamış, her deneyimi yaşamış hem de kimilerine göre geç sayılabilecek bir yaşta evlenmiş biri olarak iyi ki evlenmişim diyorum. Çünkü zamanında ve doğru biriyle evlendiğini düşünüyorum. Size tek eleştirim şu olabilir; ev-iş şeklinde giden bir hayatın tam bir hayat olduğunu düşünmüyorum. Hayatta yaşanacak o kadar çok deneyim ve paylaşılacak o kadar çok şey ve gezilecek o kadar çok yer var ki... Lütfen hayatı kaçırmayın... Eve kapanmak için çooook gençsiniz :)) ve inanın hayatınızı paylaşacak o kişiyi buldugunuzda - evde oturarak olmaz:) - ne demek istediğimi anlayacaksınız :))) umarım her şey gönlünüzce olur...

Kızlar gerçekten nasip işi bazen. Ben evliliği hiç düşünmezdim. Çatır çatır kendim yerdim paracıklarımı Bir anda eşimle tanıştım ki tanıştığımızda da evlenme fikri yoktu kafamda. Zamanı gelince bir anda oluyor.

Ayrıca bu gezmeme işi pandemi ile eve alışmakla alakalı. Eskiden gezmeden duramazdım. Bana artık saçma geliyor dışarıda kahve çay içmek. Ne bileyim. Yoruluyorum hemen

Onun yerine mesela her sene 2-3 kez büyük tatil yapmayı alışkanlık haline getirdim. Merak ettiğim bir yer seçiyorum. 1 hafta talan ediyorum. Evlendikten sonra kız arkadaşlarımla gittiğim oldu tatile elbette ama sevgiliyle beraber gezmek daha tatlı geliyor bana. O yüzden hayatınızda biri yokken kız kıza gezmeleri, tatil planlarını daha sık yapın derim

En önemlisi ki tüm bekar arkadaşlarıma tavsiye ediyorum güzel markalardan evladiyelik çantalar, montlar, ayakkabılar alın. Tabiki evlendikten sonra da alıyorsun ancak benim sevgilim mesela kendine pahalı birşey almaz, ne gerek var sen al felan diyor. Ben de vicdan yapıp yaa bu da olmayıversin diyorum kendi kendine.

Geç kalma hissi sahip olduğumuz şeylere, yaşa bakmıyor sanırım. Daha çok çevremize bakıp gördüklerimizle kendimizi kıyasladığımızdan kaynaklanıyor. Ben de 20 yaşındayım ancak liseme dair pek çok keşkem ve yapmadıklarımdan dolayı geç kalmışlık hissim oluyor. Sonra çevremde 30'lu yaşlarına dek sevmediği meslekte çalışıp sonra yapmak istediği şeyleri bulan, 20'lerin sonunda lisans okumaya başlayıp ancak aynı zamanda pek çok seminere konuk olan, 40'lı yaşlarında aşkı bulan, bazen aşkını lisede bulup 20'lerinde evlenen pek çok kişi ile karşılaşıyorum. Bu yüzden ne zaman böyle hissetsem kendime herkesin kendi zamanı olduğunu hatırlatıyorum. Herkesin kendi zamanına göre 20 yaşında araba sahibi olmaksıyla 50'yaşında araba sahibi olması bir başarı bu yüzden. Bence bu tür hissettiğiniz dönemde kendi zamanınız olduğunu kendinize hatırlatın. Yanlış zamanda hayatınıza girecek şeylerdense -sırf olsun diye- kendi zamanınızda hayatına girecek şeyler daha iyi hissettirecektir bence. Bir de böyle hissetmenin en büyük sebebi eyleme geçmemek, eylemdeyken bunlrı düşünün, çünkü sadece düşündüğünüzde aynı yerde olmuş olacaksınız ve düşünceleriniz geçtiğinde bi bakacaksınız yine aynı sizsiniz. Bu yüzden harekete geçerken bunları düşünmelisiniz. Hayatımızın yolunu çizerken korkularımızın, keşkelerimizin, kıyaslamalarımızın olması normal ama bunlar var diye durup ama böyle ama şöyle diye yakınmamalıyız sanırım... ve bence de ev iş maratonunda hayat yaşanmıyor... Benim de ev iş okul marotonum var çıkıp sosyalleşmesem deliririm herhalde... En azından başlangıç olarak kafelere gidip işinizle ilgili yapmanız gerekenlerş orada yapmayı deneyebilirsiniz. Çoğu zaman hayat döngümden bunalınca kafeye gidip çalışmaya devam ediyorum..

Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum. Dilerim çok mutlu olursunuz bir ömür boyu. Haklısınız her cümlenizde. Yapı gereği içe kapanık biriyim ancak bu şekilde sürmemesi gerek. Giden zaman geri gelmiyor ne yazık ki. Tüm önerilerinizi dikkate alacağım.

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Önerilerinizi dikkate alacağım. Bir ömür boyu mutluluklar diliyorum size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…