Her şeye muhalefetmişim...

cevizezmesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2016
217
243
53
35
Herkese merhaba,

8 aylık bir ilişkim vaR. Daha önceki geçiş yaptığım üniversitemden kendisi beni tanıyormuş ama ben onu tanımıyordum, üst dönemimmiş. İkimiz de 26 yaşındayız.

daha önce hiç ilişkim olmadı ve açıkçası flört etme konusunda da pek iyi Değilim. Biraz yabaniyim galiba bu konularda :KK45: sevgilim de hemen insanlarla iletişim kurabilen, girişken,sıcakkanlı biri zaten öyle olmasa bizim ilişkimiz başlayamazdı.

birbirimizi çok seviyoruz. Kendisi de Allah var çok iyidir bana karşı. Yani Nazımı çeker, benden daha sakindir, küsünce gurur yapmaz genellikle adım atar ya da ben adım atsam bile uzatmaz,uzlaşıcı insandır.

Sorunuma gelirsek, kendisi benim her şeye muhalefet olmamdan şikayetçi. Aslında öyle sivri ve geçimsiz bir insan değilimdir. işin komik yanı ise çocukluğumdan beri evde de babamdan duyduğum söz şudur "bi kere de tamam de kızım!" :KK53:
örnek vermem gerekirse mesela bir şey konuşuyoruz şimdiyle ilgili ya da gelecekle ilgili ben fikrimi söyleyince "neden bi kere de tamam demeyip hemen bi şeyler diyorsun, bir kere tamam de, bir kere ya!" diyor. Yani o kadar dert etti kendine. sadece biri bi şey dediğinde "neden,Nasıl,niye,ama neden öyle, ama neden böyle" diye sorgulayan biriyim.( toplumda hep böyle Değilim, daha çok yakınlarıma) Öyle dediği gibi muhalefet olmak gibi bi niyetim yok. Bir de kendisi iç anadolulu, ben sahilde büyüdüm,daha ataerkil bir ortamda büyümüş. kafasından kuruyor, bu şimdi böyleyse ileride her şeyi kafasına göre yapar diyor ve kendince bana şimdiden "söz geçirmeye" çalışıyor. Hatta bana geçenlerde "beni korkutuyorsun" dedi. Kaldı ki gayet sakin bir hayat yaşıyorum, müdahale edilecek bir yanı bile yok. Aslında kendisi de öyle baskıcı değildir. Mesela Konuşurken kadın şöyle yapmalı, böyle olmalı vs diyor ben de neden sadece kadın yapıyor, neden şöyle, neden böyle diyorum... Oradan film kopuyor..

Erkekler konusunda çok tecrübeli Değilim açıkçası. Neyi yanlış yapıyorum da bu Adam bu kadar yakınıyor benden. anneme göre biraz daha kurnaz konuşmalıymışım. Ama bazen öyle şeyler diyor ki, bi şey demeden duramıyorum :ukala: daha farklı mı konuşmalıyım ?

ben de oyleydim. hatta lise donemimde hocam babami sahsi arayarak omrumde boyle ogrenci gormedim Allah evde size kolaylik versin demisti. ben hic oyle kurnaz olmadim hep kendim oldum. yapamadim yani. zaten zaaanla torpuleniyor insan akil sinirlari ocinde empati yapmayi ogreniyor. en azindan bende oyle oldu...

ben de oyleydim. hatta lise donemimde hocam babami sahsi arayarak omrumde boyle ogrenci gormedim Allah evde size kolaylik versin demisti. ben hic oyle kurnaz olmadim hep kendim oldum. yapamadim yani. zaten zaaanla torpuleniyor insan akil sinirlari ocinde empati yapmayi ogreniyor. en azindan bende oyle oldu...
Evet sanırım biraz törpülenmek gerekiyor. politik davranmayı pek beceremiyorum galiba. ama yapmak lazım :/

Ben de tanıyorum böyle muhalefet insanlar. Bir kaç kişi sana aynı şeyi diyorlarsa emin ol haklılardır.
Benim de çok sevdiğim arkadaşlarım var böyle. Dünya tatlısı insanlar, lakin sözümü bitirmeden, amaaa diye girerler olaya.

Belki onlara göre kritik yaklaşım, sorgulayan insan olmak bu durum; benim tarafımdan bakılınca da bazen "yaw ne desem zaten olumsuz yaklaşacak, 2 cümle ile anlatmam gereken durumu en az 10 cümle ile kendimi savunur pozisyona girmem gerekecek" diyor ya hiç mevzusunu açmadığım ya da he he diye geçiştirdiğim çok oluyor maalesef. ;)

Burcunuz ne?

sadece biri bi şey dediğinde "neden,Nasıl,niye,ama neden öyle, ama neden böyle" diye sorgulayan biriyim.( toplumda hep böyle Değilim, daha çok yakınlarıma)
Her dediğime, her anlattığıma bu tepkileri veren biri açıkçası beni de bayar. İnsanın içinden bir şey anlatmak gelmez ki.

Bir noktadan sonra herseyi elestirip muhalefet etmek karsi tarafa itici geliyor. Insanlar sozinle sohbet etmeyi, planlarindan bahsetmeyi birakabilir cunku hep bi zitlik duymak istemez kimse. Arada olursa tamam ama sunu dusunun bi yakininiz var heyecanla ne zaman ona birsey anlatsaniz hep bi muhalefet edilecek taraf buluyor ve hevesinizi kaciriyor ne dusunursunuz:KK66:

Her dediğime, her anlattığıma bu tepkileri veren biri açıkçası beni de bayar. İnsanın içinden bir şey anlatmak gelmez ki.
Shotun alintisinda gordum ben bu kadar degilim ya en azindan once dinlerim sonra olacaksam duruma gore muhalefet olurum :süslü:

Sorgulamaniz cok guzel. Sorgulayan insanlari severim. Ama ufak tefek seyler icin bunu yapmayin. Benim babaannemde aynen böyle, bazen kafami duvarlara vurasim geliyor. Bazi seyleri sorgulamadan kabul edebilirsiniz bence

Ayni anlattigin gibiyim bende. Evliyim ama sorun olmuyo cok sükür cunku beni boyle kabul etti herseye karisirim buda benim huyum birseyin nedenini herseyini merak ederim mutlaka aciklanmasi gerek rahat edemem esim bazen ne merak ediyosun der ama yine cebap verir mecbur. Benim huyum bu onunda istemdgm huylari var ama yapicak bisey yok kimse dort dortluk degil bu konuda kendimi torpuleyecegimide sanmam ölene kadar surer bu huy bende kendin ol kimse icin degisme sadece karsi tarsfi bunaltmicak kadar torpule kendini yeter biraz tut :KK43::olamaz:

Aslında her dediğine değil, ben de abartılı anlattım biraz. Ama genel tavrım bu. Öyle gıcık gıcık da konuşmam ama hemen fikrimi söyler kendi yorumumu Katarım :)

ben anlattığınızdan herşeye muhalefet bir yapı görmedim.
bana göre sorgulamak ,sonuca kusursuz yoldan ulaşmak için temkinli olmak.
bende böyleyim :dondurma:

koyun değilizki herşeye he diyelim.
Neden öylesiniz peki?

Nasıl sorguluyorsunuz mesela, insanların her dediğini iyice deşerek mi?

Kimlere karşı öylesiniz, sadece yakınlarınıza mı yoksa konuştuğunuz herkese mi?

Küçüklükten beri böyle misiniz yoksa sonradan yaşadıklarınızla gelişen bir şey mi?

Ben de tanıyorum böyle muhalefet insanlar. Bir kaç kişi sana aynı şeyi diyorlarsa emin ol haklılardır.
Benim de çok sevdiğim arkadaşlarım var böyle. Dünya tatlısı insanlar, lakin sözümü bitirmeden, amaaa diye girerler olaya.

Belki onlara göre kritik yaklaşım, sorgulayan insan olmak bu durum; benim tarafımdan bakılınca da bazen "yaw ne desem zaten olumsuz yaklaşacak, 2 cümle ile anlatmam gereken durumu en az 10 cümle ile kendimi savunur pozisyona girmem gerekecek" diyor ya hiç mevzusunu açmadığım ya da he he diye geçiştirdiğim çok oluyor maalesef. :KK66:

Burcunuz ne?
Burcum Kova. Biraz ukala bir burç :) aslında muhalefetlik de değil de, dediğiniz gibi her şeye bir "ama" m var :)

Aslında her dediğine değil, ben de abartılı anlattım biraz. Ama genel tavrım bu. Öyle gıcık gıcık da konuşmam ama hemen fikrimi söyler kendi yorumumu Katarım :)
Gıcık gıcık konuşmadığınız sizin fikriniz, karşınızdakilere sormak lazım bir de :KK53:

Yani açıkçası evet herkesin her anlattığını soru sormadan, fikir beyan etmeden dinlemeyiz ama anlattıklarımın çoğuna bunu yapan birine ben gıcık olurdum. İnsanın içinden bir şey anlatmak da gelmez "aman iki saat laf mı anlatacağım bir de" diye.

Bir noktadan sonra herseyi elestirip muhalefet etmek karsi tarafa itici geliyor. Insanlar sozinle sohbet etmeyi, planlarindan bahsetmeyi birakabilir cunku hep bi zitlik duymak istemez kimse. Arada olursa tamam ama sunu dusunun bi yakininiz var heyecanla ne zaman ona birsey anlatsaniz hep bi muhalefet edilecek taraf buluyor ve hevesinizi kaciriyor ne dusunursunuz:KK66:
haklısınız, azıcık daha dikkat etmem lazım. Aslında sevdiklerimin hayal ve fikirlerine çok önem veririm. benimki dilimde aslında, dikkat etsem iyi olacak :)

Neden öylesiniz peki?

Nasıl sorguluyorsunuz mesela, insanların her dediğini iyice deşerek mi?

Kimlere karşı öylesiniz, sadece yakınlarınıza mı yoksa konuştuğunuz herkese mi?

Küçüklükten beri böyle misiniz yoksa sonradan yaşadıklarınızla gelişen bir şey mi?
yaş almayla alakalı sanırım sonradan başladı.
nedenini bilmediğim veya mantığımın kabul etmediği şeyi irdeliyorum.koşulsuz kabul etmek sanki kişiliğime saldırı gibi geliyor.
tabiki bunaltmadan yapıyorum karşımdakini.önce bir iki soru ve fikrimi söylüyorum.karşı tarafı koşulsuz kabul etmiş gördüysem üstüne gitmiyorum bırakıyorum konuyu orda araştırmalarıma başka şekilde devam edip ya ikna oluyorum yada rafa kaldırıp ikna olacağım günü bekliyorum. :KK48:

Back
X