- 25 Ağustos 2016
- 2.690
- 3.429
- 53
- Konu Sahibi brenda chenowith
-
Sen niye rezil olacaksın ki? Olayı aynen olduğu gibi bir de sen anlat; sonra üzerine ekle; "bir erkek olarak bunu size bu şekilde yansıtması beni bile utandırdı" de.
Öyle. O an kan beynime sicradi. Dedim sen nasil gevşek yavşak ananin sacma lafini bana taşıyıp benim içime camiş oturtursun?!! Ben ağlayacagima anan ağlasın.
Şimdi resmen hayalet adam oldu nişanlım. Asla agzindan gik cikmiyor.
Hayır ne ben ne eşim hiç bir tartışmamızı ailelere yansıtmadık.
Annem evlenirken ikimize de şunu dedi;
'Aranızda ne geçerse geçsin sakın aileleri araya karıştırmayın. Kendi içinizde halletmeye çalışın. Ailelerin sizin aile içinize karışmasına asla izin vermeyin. Aşılamayacak bir durum olduğunda ise biz iki aile sizin her zaman yanınızdayız.'
Her olayı aileye anlatanlar yeterince olgun ve kendine güvenli insanlar değiller. Henüz kendi ailesini kuramamış olanlar bunu yapar.
Aslında kimseye birşey açıklaman gerekmiyor. Sana bu olayı ima eden birinci derece aile bireyi olursa anlatırsın; sonra herkes duyar zaten.Gerekirse konuşacağım. Ama annesi, ablası, kuzeni. Hangi biriyle konuşacağım?
Kesinlikle anlatılmamalı.. ben anneme anlatmam asla cunku bırsey oldu mu ufak bız hallederız ama onlar kızımı uzuyor dıye unutamaz dıye dusunuyorum. Ama ufak seylerden bahsedıyorum tabıı kı yanı bosanma nedenı olacak nedenlerde fatklı.
Benım de esım ılk zamanlar sanıyorum kı herseyımızı anlatıyordu cunku surdan bılıyorum onların da soyledıgı ıyı kotu herseyı bana soyluyordu ben konustum bunu yapmamasını soyledım ve o da hak verdı duzelttı
Sevgilim bir kıskançlık krizi anında saçma bir şey söyledi ben de sen ne diyorsun kendine gel diye bir tokat attım sonra özür diledi barıştık ama ailesine gidip şiddet gördüm çok korkuyorum gibi şeyler söylemiş. Evet şiddet kötü ama o an tepkisel bir şeydi keşke tamamen ayrılsaydık öyle anlatsaydı ya da ailesine ben kıza şöyle bir laf ettim ondan tokat attı deseydi. Defalarca özür diledim üstelik ağladım saatlerce bunu yaptığım için. Şu an muhtemelen onlar için bir canavardan farkım yok.
Ayrılmanız isabet olmuş.Aynen öyle demiş. Ailesi de şimdiden böyle olduysanız ilerde bunları kaldıramazsın sen demişler. Yani ne duymayı bekliyordu ne umdu da anlattı? Üstelik sebebini de söylememiş ben kıza densiz bir laf ettim o yüzden atıldı o tokat da dememiş. Üç ay sonra nişanımız vardı. Gelip aileme anlatsalar ne olacaktı ben neden bu denli rezil oldum? Özür dileyerek, ağlayarak zaten cezasını çekmedim mi? Şimdi de artık barışalım bir şey olmaz diyor severek ayrılmak zorunda kaldım resmen.
Bende böyle bir hataya düşmüştüm evliliğimizin ilk zamanları herşeyi anneme anlatıyordum sonradan kafama dank etti
o gün bugündür asla anlatmıyorum cok bunaldım mı kk konu acarak rahatlıyorum yahut bir kaç arkadaşımdan fikir alıyorum
Eşim anlatıyormuydu su an anlatıyormu bilmiyorum ama sordugum vakit anlatmadıgını söylemişti.. artık orasıda ona kalmış
eğer ki anlatıyorsa cok yanlış yapıyor kendine yapar .. hiç emin olamadım olamayacağımda..
ama iş yerinde arkadaşları var bazı şeyleri anlatıyorlar birbirlerine
örnegin ; gecen iş yerindeki arkadaşı ne oldu x yüzün gözün bir acaip
Ne olsun cocuk uymuyor kaç zamandır perişan olduk ne yaptıysak düzelmedi.. o uymuyor gecenin bir yarısı biz kavga ediyoruz bagrıyoruz birbirimize yatakda demiş bunun gibi şeyler..
Örnegin ; iş yerinde ki başka bir arkadasının eşi ile tartışmalarını duymuş eşim yüzü asıkmış hayırdır ne oldu ? diye sormuş
arkadaşıda ; işte bu aralar sıkıntılıyız maddi anlamda onun kavgasını ediyoruz eve gidiyorum herşeyime birşey söylüyor dırdır ediyor vs gibi gibi şeyler..
bana söylediği anlatacak şey var anlatılmayacak sey var herkesede herşeyi anlatmam ben dedi( iş yeri arkadaşları için bahsediyorum..)
onun harici ailesine kesinlikle hiç birşey anlatmadıgını söylüyor.
Herşeyi ailesine anlatan erkek ise aile kavramını benimseyememiş kişiliği oturmamış ailesine düşkün itici erkek modelidir.
Aslında dertleşme amaçlı bir konu olacak bu. Sizin uzun süreli ilişki içinde bulunduğunuz erkekler ya da nişanlılarınız ve eşleriniz aranızdaki her kavgayı ailesine yansıtır mı? Yansıtmasını doğru mu buluyorsunuz? Ya da neler yaşadınız? Ben yanlış buluyorum çünkü kavga anında insanlar bazen kötü sözler söyleyebiliyor ve ailelere bunlar söylenince kadın şeytanmış gibi görünüyor ama o an onlar orada değillerdi. Siz ailelerinize her kavganızı anlatıyor musunuz peki? Ben anlatmamayı tercih ediyorum çünkü ilişkiler özeldir arkadaşlarımla ailemle vs. dertleşirken bile bir yerde sınırımı koruyorum. Fikirleriniz önemli.
Başkalarının gözünde ne olduğumu ben pek önemsemiyorum.Sevgilim bir kıskançlık krizi anında saçma bir şey söyledi ben de sen ne diyorsun kendine gel diye bir tokat attım sonra özür diledi barıştık ama ailesine gidip şiddet gördüm çok korkuyorum gibi şeyler söylemiş. Evet şiddet kötü ama o an tepkisel bir şeydi keşke tamamen ayrılsaydık öyle anlatsaydı ya da ailesine ben kıza şöyle bir laf ettim ondan tokat attı deseydi. Defalarca özür diledim üstelik ağladım saatlerce bunu yaptığım için. Şu an muhtemelen onlar için bir canavardan farkım yok.
Bir arkadaşım ile eşi arasında benzer bir olay yaşandı. Erkek kadının boğazına yapışıyor, kadın da kendini kurtarmak için bi iki tokat sallıyor. Sonra erkek gidip ailesine karım bana tokat attı diyor, kendi yaptıklarını tabiki anlatmıyor. Sonuç başka sorunları da vardı zaten bu olaydan sonra kadın ailesinin yanına gitti. Erkek tarafı hiç arayıp sormadı bi kaç ay sonra da boşandılar zatenSevgilim bir kıskançlık krizi anında saçma bir şey söyledi ben de sen ne diyorsun kendine gel diye bir tokat attım sonra özür diledi barıştık ama ailesine gidip şiddet gördüm çok korkuyorum gibi şeyler söylemiş. Evet şiddet kötü ama o an tepkisel bir şeydi keşke tamamen ayrılsaydık öyle anlatsaydı ya da ailesine ben kıza şöyle bir laf ettim ondan tokat attı deseydi. Defalarca özür diledim üstelik ağladım saatlerce bunu yaptığım için. Şu an muhtemelen onlar için bir canavardan farkım yok.
Eşinizin arkadaşlarıyla olan muhabbetleri size anlatması da bi garipmiş. Olaylar genel de şöyledir. Bana birinin derdini anlatan insana pek güvenmem, o da bnm derdimi başkasına anlatıyordur diye düşünürüm çünkü. Bu eşim de olsa aynı...Bende böyle bir hataya düşmüştüm evliliğimizin ilk zamanları herşeyi anneme anlatıyordum sonradan kafama dank etti
o gün bugündür asla anlatmıyorum cok bunaldım mı kk konu acarak rahatlıyorum yahut bir kaç arkadaşımdan fikir alıyorum
Eşim anlatıyormuydu su an anlatıyormu bilmiyorum ama sordugum vakit anlatmadıgını söylemişti.. artık orasıda ona kalmış
eğer ki anlatıyorsa cok yanlış yapıyor kendine yapar .. hiç emin olamadım olamayacağımda..
ama iş yerinde arkadaşları var bazı şeyleri anlatıyorlar birbirlerine
örnegin ; gecen iş yerindeki arkadaşı ne oldu x yüzün gözün bir acaip
Ne olsun cocuk uymuyor kaç zamandır perişan olduk ne yaptıysak düzelmedi.. o uymuyor gecenin bir yarısı biz kavga ediyoruz bagrıyoruz birbirimize yatakda demiş bunun gibi şeyler..
Örnegin ; iş yerinde ki başka bir arkadasının eşi ile tartışmalarını duymuş eşim yüzü asıkmış hayırdır ne oldu ? diye sormuş
arkadaşıda ; işte bu aralar sıkıntılıyız maddi anlamda onun kavgasını ediyoruz eve gidiyorum herşeyime birşey söylüyor dırdır ediyor vs gibi gibi şeyler..
bana söylediği anlatacak şey var anlatılmayacak sey var herkesede herşeyi anlatmam ben dedi( iş yeri arkadaşları için bahsediyorum..)
onun harici ailesine kesinlikle hiç birşey anlatmadıgını söylüyor.
Herşeyi ailesine anlatan erkek ise aile kavramını benimseyememiş kişiliği oturmamış ailesine düşkün itici erkek modelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?