Her şeyi ailesine anlatan erkek

İki yetişkin insansınız zaten sizin çözemediğiniz sorunu kimse çözemez.

Hayır ne ben ne eşim hiç bir tartışmamızı ailelere yansıtmadık.
Annem evlenirken ikimize de şunu dedi;
'Aranızda ne geçerse geçsin sakın aileleri araya karıştırmayın. Kendi içinizde halletmeye çalışın. Ailelerin sizin aile içinize karışmasına asla izin vermeyin. Aşılamayacak bir durum olduğunda ise biz iki aile sizin her zaman yanınızdayız.'

Her olayı aileye anlatanlar yeterince olgun ve kendine güvenli insanlar değiller. Henüz kendi ailesini kuramamış olanlar bunu yapar.

Katılıyorum.

Kesinlikle anlatılmamalı.. ben anneme anlatmam asla cunku bırsey oldu mu ufak bız hallederız ama onlar kızımı uzuyor dıye unutamaz dıye dusunuyorum. Ama ufak seylerden bahsedıyorum tabıı kı yanı bosanma nedenı olacak nedenlerde fatklı.

Benım de esım ılk zamanlar sanıyorum kı herseyımızı anlatıyordu cunku surdan bılıyorum onların da soyledıgı ıyı kotu herseyı bana soyluyordu ben konustum bunu yapmamasını soyledım ve o da hak verdı duzelttı

Gerekirse konuşacağım. Ama annesi, ablası, kuzeni. Hangi biriyle konuşacağım?
Aslında kimseye birşey açıklaman gerekmiyor. Sana bu olayı ima eden birinci derece aile bireyi olursa anlatırsın; sonra herkes duyar zaten.

Şiddet normalleştirilemez ama bence bir erkeğin kadını dövmesiyle, kadının attığı tokat aynı şey değil. Bir adam bana eşim tokat attı dese, acaba neden diye sorarım ilk. Bunu ailesi sormadıysa, hepsi çok tuhaf insanlar zaten.

Evet insan kendini kontrol etmeli, ama namusuna, anne- babana vs çok ağır bir laf söylediyse tepkin çok da tuhaf kaçmıyor bence.

Daha önce de ufak tefek şeyler yapıyordu kendisi lütfen yapma dedim defalarca ama boşa konuşmuşum. Şimdi her şeyi anlatma merakının üzüntüsünü ikimiz de yaşıyoruz.

Ayrılmanız isabet olmuş.

Bende böyle bir hataya düşmüştüm evliliğimizin ilk zamanları herşeyi anneme anlatıyordum sonradan kafama dank etti
o gün bugündür asla anlatmıyorum cok bunaldım mı kk konu acarak rahatlıyorum yahut bir kaç arkadaşımdan fikir alıyorum
Eşim anlatıyormuydu su an anlatıyormu bilmiyorum ama sordugum vakit anlatmadıgını söylemişti.. artık orasıda ona kalmış
eğer ki anlatıyorsa cok yanlış yapıyor kendine yapar .. hiç emin olamadım olamayacağımda..
ama iş yerinde arkadaşları var bazı şeyleri anlatıyorlar birbirlerine
örnegin ; gecen iş yerindeki arkadaşı ne oldu x yüzün gözün bir acaip
Ne olsun cocuk uymuyor kaç zamandır perişan olduk ne yaptıysak düzelmedi.. o uymuyor gecenin bir yarısı biz kavga ediyoruz bagrıyoruz birbirimize yatakda demiş bunun gibi şeyler..
Örnegin ; iş yerinde ki başka bir arkadasının eşi ile tartışmalarını duymuş eşim yüzü asıkmış hayırdır ne oldu ? diye sormuş
arkadaşıda ; işte bu aralar sıkıntılıyız maddi anlamda onun kavgasını ediyoruz eve gidiyorum herşeyime birşey söylüyor dırdır ediyor vs gibi gibi şeyler..
bana söylediği anlatacak şey var anlatılmayacak sey var herkesede herşeyi anlatmam ben dedi( iş yeri arkadaşları için bahsediyorum..)
onun harici ailesine kesinlikle hiç birşey anlatmadıgını söylüyor.
Herşeyi ailesine anlatan erkek ise aile kavramını benimseyememiş kişiliği oturmamış ailesine düşkün itici erkek modelidir.

Eşimle ilk evlendigimiz aylarda cok buyuk tartismalar da yasadik ama o donemde ne ben ne de o ailelerimize asla yansitmadik. Biz unuttuk toparlandik anlastik ama aileler unutmaz. Cok buyuk bazi sorunlar haric kisisel anlasmazliklarin ailelerle paylasilmasi buyuk hata bence.

Ben hala anlatmıyorum aileme, ayrıldık dedim sadece yeterli yani. Ne olacak ondan nefret etseler ben ne kazanacağım acım geçecek mi?

kavgaları asla kendı aıleme bıle anlatmam, eşimde ailesine anlatmaz. Bizim için özel olan o ana bilmelerini istemediğim şeyleride anlatmaz. Hoş ailesi konuşmayı anlatmayı cok sever diğer aile üyelerinin didisina kadar bilirler bilmek isterler ama biz böyle alıştık anlatılmaz.

Ben kendi annemle ve kardeşimle paylaşıyorum. Çünkü icimde tutamıyorum derdimi. Ille anlatıp rahatlicam paylasicam. Çünkü onlardan başka dertlesebilecegim kimse yok. Ama benim esim ailesine anlatsa tepki gösteririm. Şöyle ki; onlar kendilerini kusursuz kadını (Özellikle gelini) her zaman kusurlu ve problemli görürler de o yüzden.. ama benim annem ve kardeşim hep çöZüm odaklidir. Bu birazniki tarafinda ailesinin yapi ve karakterine bağlı diye düşünüyorum...

Başkalarının gözünde ne olduğumu ben pek önemsemiyorum.
Hatta sana da tavsiye ederim.
Başkaları ne düşünür, ne der demeyi bıraktığımız zaman daha mutluyuz.
Ayrıca sevgilinin de karakter olarak zayif birisi olduğunu düşündüm.
Şiddet gördüm korkuyorum nasıl diyebilir bir erkek ailesine. Erkeklik gururuna yedirip de diyemez bir kere..
İlişki durumunuz nasıl bilemem ama daha sevgiliyken böyle olması çok sıkıntı olur gibime geldi..

Ne eşimin gidip herşeyi ailesine söylemesini isterim, ne de ben kendi aileme herşeyi anlatırım... herşeyi herkese anlatan eşler, sorunlarını kendi aralarında konuşamadıkları için Sonu hüsranla biten evliliklere sahip oluyor genelde..

Anlatmayı geçin başkaların yanında surat bile asmayız. Eve gelince birbirini ye ama kimseyi aramızdaki sorunlara dahil etme mantığındayız. Bence olması gerekende bu.

Bir arkadaşım ile eşi arasında benzer bir olay yaşandı. Erkek kadının boğazına yapışıyor, kadın da kendini kurtarmak için bi iki tokat sallıyor. Sonra erkek gidip ailesine karım bana tokat attı diyor, kendi yaptıklarını tabiki anlatmıyor. Sonuç başka sorunları da vardı zaten bu olaydan sonra kadın ailesinin yanına gitti. Erkek tarafı hiç arayıp sormadı bi kaç ay sonra da boşandılar zaten

Kesinlikle anlatılmamalı! arkadaşlarınla dertleşirsin o ayrı ama her iki tarafın ailesi de bilmemeli. Ben iki buçuk yıllık evliyim çok şükür büyük hiç kavgamız olmadı, ama şuana kadar en ufak bir gerginliğimizi bile bilmezler ki kaynanam üst kat da oturur. Ama eşimin kardeşi evleneli 6 ay oldu( ki zaten hiç anlaşamazlardı nişanlıyken de, evlenince düzeliriz diyenlerdendiler) ilk ayında dayak yedi salak, sonraki ay yine kavga 3. ayda o kadar şiddetli bir kavga oldu ki bir birbirlerini bıçaklayacak duruma geldiler suratlarına tükürmeler küfürler hakaretler ve bütün familyamız , bütün bu kavgaların ilk anından itibaren içinde ve tabi ki rezillik diz boyu ve BONUS Şuan 2 aylık hamile, (salak dememin sebebi bu). Özetlersek, benim gözlemlerimle ailelerini her şeyi bilmesinin sonucu da şu; hiç kimse onları ciddiye almıyor, önemsemiyor, değer vermiyor ve en önemlisi benim hiç bir şeyime karışmayan kaynanam eltimin her şeyine laf eder. Çünkü her kavgalarını bildiği için artık kendinde onlara müdahale etme hakkı buluyor. Bir nevi itibarsızlaşma başlıyor.

Eşinizin arkadaşlarıyla olan muhabbetleri size anlatması da bi garipmiş. Olaylar genel de şöyledir. Bana birinin derdini anlatan insana pek güvenmem, o da bnm derdimi başkasına anlatıyordur diye düşünürüm çünkü. Bu eşim de olsa aynı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…