çok haklısın. şöyle bir şey var ki hiçbir zaman başım önde gezmedim, kimseye karşı zayıf durmadım, hakkımı aradım ehr yerde hiç kenarda beklemedim gittim aldım istediğimi. onu tanıdım ve bi baktım sanki onu beklemişim gibi gücümü kaybettim. bu nasıl bir şey söylim.. hani yüzmekten yorulursun kıyıyı görürsün dinlenmek istersin. böyle bir şeydi. bir tek o bildi zayıflığımı, o bildi yaramı. hakkını yemem çok da destek oldu. ama meğer biriktirmiş o da içinde. hani diyorsun ya seni ayrı yolda bırakmış bir şerefsiz diye.. burdaki çoğu kişi ne var sevgisi bitmiş ayrılmış medenice dedi.. ben düşündüm ki o zaman ben hatalıyım kimse yarı yolda bırakmadı o zaman dedim. ben suçlu gördüm kendimi. sonra onu melek yapıp daha çok sevdim. böyle işte.. ama çok haklısın.Çok karamsarsin. Once bi titre kendine gel, ona yazdığın son mesajda bile bi acizlik var, "benim bu yetim basim" diye girmişsin cümleye. Erkekler işte bu yüzden gidiyor, kadın kendilerine bağımlı hale geldiği an boğuluyorlar. Nereye gidersen git sana yalvaracak değilim deseydin ona da koyardı giderayak emin ol. Böyle yaptığın için üstüne bir de engellemiş.
İlk ilişkin olduğunu söylemişsin, şu an yapacağın şey bunu büyük bir ders olarak görmek. Bundan sonra attığın adımları daha sağlam atarsın.
Ayrıca adam seni yarı yolda bırakmış hala seviyorum diyorsun, arabesk film gibisin kusura bakma. Nesini seviyosun ya, tavsiye edilecek bir şey değil ama illa bi duygu beslemek istiyorsan nefret et. Ona pişman etmek için hırs yap mesela. Kendine daha iyi bak, hayata daha sıkı sarıl. İlla ki dönmek isteyecek burda ilişkilerin kitabını yazmış kadınlar var hepsi de adı kadar emindir o adam illa gelecek sana. Geldiğinde onu hem gittiğine hem geri geldiğine bi güzel pişman edeceğin günü düşün mesela oturup ağlamak yerine.
Allah seni bi şerefsiz için hayata küsesin diye mi yarattı?
Yaşadığın olay çok basit ama sen bunu dramatik hale getiriyorsun..Ne varki sevdin birlikte oldun kadınsın güçlüsün yaptığın şeyin arkasında dur o hain çıkmış seni bırakmış ama şöyle düşün millet evliyken boşanıyor her ilişki birgün bitebilir..Geçmişim diyorsun adı üstünde geçmiş bitmiş bunlara takılma geleceğe bak üniversite okumuşsun yada okuyorsun ayaklarının üstünde duruyorsun sağlıklısın şükret bunlara..erkeklere çok fazla anlam yüklüyorsunuz onlarda kadını elinin kiri olarak görüyor bence güçlü ol ve ezdirme kendini başka şeylerle uğraş ölünmüyor aşk acısından biri gider biri gelir daha iyisi gelirarkadaşlar buraya yazacağım son konu bu. size her şeyi en baştan anlatmak sitiyorum. son kez..
biliyorum bana çok kızacaksınız ben de kendime kızıyorum. bu benim de hatam biliyorum. ama anlatayım. çocukluğumdan beri hep kötü olaylar yaşadım. babam terk etti annem alkolik oldu kötü yola düştü. ben tacize uğradım çocuk yaşta. ama bunca yaşananlara rağmen Allah dedm ve ayağa kalktım. okudum en iyisi üniversitelerin birinden mezun oldum. 20 yaşındaydım biri çıktı karşıma. ilk kez seviyordum. o 24 yaşındaydı. o da ilk kez seviyordu. zamanla güvendim inandım en baştan evlenicem seninle diyordu. hayatımı anlatttım ona evleneceğiz bilmeli diye o zamanlar ben seni kimsesiz bırakmayacağım diye sahipleniyordu. hoşuma gitmişti. inanmak istedim inandım da. öyle güzel sevmiştti ki beni yaralarım iyileşiyordu. zamanla ben onu daha çok sevmeye başladım o ise yavaş yavaş kaybediyodu ilgisini. ama yine çok seviyormuş gibi yapıyordu. sonra zaman içinde nefsimize yenik düştük benimle olmak istedi başta reddetsem de ona güvendiğim evleneceğimizi sandığım için kabul ettim. olduk. sonra yine devam ettik. 3 sene sürdü ilişkimiz. ailelerimiz biliyordu bu kış nişanlanacaktık. ama iki ay önce terk etti beni. benim de hatalarım varıd çocukluğumun tüm acısını ondna çıkarıyordum. yani hırçın bir kızdım hayat bana hırçın olmayı ve kavga etmeyi öğretmişti çünkü. sevilmek çok istiyordum. babamın vermediği sevgiyi ailemde görmediğim sevgiyi de istedim ondna yalnızca aşkı değil. ağır geldi tabi. ama ben en baştan demiştim bak zor olur ben böyle böyleyim yaşadıklarım bunlar diye. ben her zaman yanındayım güven bana demişti. şimdi ise terk etti sevmiyorum seni diyerek.üstelik ayrılmadan 20 gün önce yine benimle birlikte olmuştu. sevmiyordu madem, madem ayrılacaktı (bana uzun zamandır ayrılmayı istediğini söyledi) neden benimle oldu, neden evleneceğiz dedi. ailemde kaybettiğim güveni onda toplamıştım ben giderken her şeyi götürdü. seviyorum gitme dedim yalvardım ona. benbu kadar sevilmek istemiyorum senin hayatın zor hep mutsuz gelemiyorum mutsuzluğa dedi.başlarda hep yanında olacağım ben seni mutlu edeceğim diyen insandı bu. yıkıldım.. dün konuştuk en son. pişman olursun dedim. ben yüz çevirdiğim yere dönmem dedi. hak ettim ben bunları. kendi düşen ağlamaz diyeceksiniz biliyorum. ama inandım işte toydum güvendim. gerçekten sevdiğini sandım belki de sevdi ama bitti işte. terk etti.bu kadarını da hak etmemiş olmalıyım. kendime gelemiyorum ortada kalmış gibi hissediyorum. o beni istemiyor.. ona yalvarark kendimi de küçük düşürdüm.az önce bana beni engelle dedi. sen ben engelleyince ezik hissediyorsun dedi. artık dayanamadım beni kırışlarına.. seni engelleiyorum ama şunu bil benim gözümde artık sevmediğin bir insanla yatıp 20 gün sonra da bırakacak kadar karaktersizsin. benim bu yetim başımın hakkını allah senden sorsun dedim ve o beni engelledi.
arkadaşlar sanmayın ki işlediğim günahın sebebi yalnızca o. kimse zorla olmadı biliyorum. ben de yenik düştüm ben de istedim. ama bu biraz da güvendiğim içindi sandım ki sonsuza kadar yanımda kalacak.. öyle demişti çünkü. hep yanındayım evlenicez demişti.kendi yanlışlarımı biliyorum ne yazık ki hala daha seviyorum daşimdi ben nasıl kalkacağım, onu nasıl unutacağım nasıl yenidn yaşama döneceğim nolur yardım edin?
söyleidkleriniz o kadr umut verdi ki.. çok teşekkür ederim. elbette her zaman inandım ve inanıyorum yarınlara.sevgili konu sahibi,
ah ne hayatlar umidiyle zamansiz yollara dustuk, diye baslar sevdigim bir sarki. Devaminda da noktalar:
- Ben de herkes kadar yandim.
yasamak zorunda kaldiginiz agir cocukluga ragmen bir okul okumussunuz. demek ki yarinlara inanmaktan hic vazgecmemissiniz. yitik cocukluk yasayanlar genelde yarina inanmaz ve en basta da okula tutunmazlar.
bunu ozellikle vurgulamak istedim. bugune dek tutundugunuz yarinlardan lutfen herkesin yasadigi bir sevda cizigi icin vargecmeyin.
guvenmek suc degil. inanmak ve sevmek ise asla... kalbi emanet ederken, bedeni emanet etmis olmak da...
kiymetini bilememis olanindir vebali.
kendinizi toparlayin, hayatiniza tutunun. yasadiklarinizi unutun ve bir daha biriyle yol almak istediginizde paylasmayin.
durust olmak cok ince bir cizgidir. kime tamamen durust olacaginizi inanin bana hissedeceksiniz.
@FahriyeablaM
Adamin beraber olasi gelmis olmus. Senin gibi anlam yuklememis iste. Kac gundur geri dönecek mi temali yazilarin ana sebebi buymus demek. Bekaret!
şu an çok yanlış düşünüyorsun. ama sorun değil istediğini düşünmekte özgürsün.
Kendinin de kabul ettigi seyi ben deyince neden yanlis oluyo? Bekaret iste konu.birlikte olmanın pişmanlığı ve onun sevgisini kaybetmenin üzüntüsü içindeyim tam olarak böyle.
Sana tavsiyem,belki ileri yaşamında kırılmamak adına daha dikkatli olursun diye söyleyeceğim ; erkekler bazen cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için seviyorum numarasına yatar...eğer sonrasında cinsellik yaşadığına pişman olacaksan,bir daha hemen güvenip tüm sırlarını kapılarını açma temkinli ol.
Öyle düşünmekte de sen haklısın. Çünkü insan sevince hakaret bile duysa haklı bi taraf buluyor. Ama dışardan bakan 3.goz daha iyi görebiliyor bazen. Seninle 20 gün önce hiçbir şey yokmuş gibi, hala büyük sözler ederek seninle birlikte olması şerefsizlik değil de nedir medenice ayrılmış diyenlere soruyorum. Olaylara bakarken kendi hayatlarinizi kıstas alıyor olabilirsiniz ama herkes aynı hayatı yaşamıyor. Medeniyet bu değil.çok haklısın. şöyle bir şey var ki hiçbir zaman başım önde gezmedim, kimseye karşı zayıf durmadım, hakkımı aradım ehr yerde hiç kenarda beklemedim gittim aldım istediğimi. onu tanıdım ve bi baktım sanki onu beklemişim gibi gücümü kaybettim. bu nasıl bir şey söylim.. hani yüzmekten yorulursun kıyıyı görürsün dinlenmek istersin. böyle bir şeydi. bir tek o bildi zayıflığımı, o bildi yaramı. hakkını yemem çok da destek oldu. ama meğer biriktirmiş o da içinde. hani diyorsun ya seni ayrı yolda bırakmış bir şerefsiz diye.. burdaki çoğu kişi ne var sevgisi bitmiş ayrılmış medenice dedi.. ben düşündüm ki o zaman ben hatalıyım kimse yarı yolda bırakmadı o zaman dedim. ben suçlu gördüm kendimi. sonra onu melek yapıp daha çok sevdim. böyle işte.. ama çok haklısın.
o kadar güzel cümlelerin var ki kendime güvenim yerine geliyor. buradaki arkadaşlar 20 gün öne birliktelik yaşadığımızı bilmiyorlardı. belki ondan demişlerdir. ama ben de zaten buna kızgınım.. sevmeden ki onca ısrarla neden bana dokundu, neden sevdiğine inandırdı? yıktı işte içimde bir şeyleri.. ama hayır yılmayacağım. ben hak etmemesine rağmen sonuna kadar çabaladım. bundan sonrası yok. bundan sonrası ayağa kalkma vakti. öğretmen olacağım biliyor musun? bunun için savaşacağım. güzel çocuklar yetiştireceğim. benim daha önemli meselelrim var. ders alıp yürüyeceğim. çok duygusalım bazen yıkılıp kalıyorum işte.. ve dilerim -ben sen kadar emin değilim- bir gün döner ve ona artık sevilmemenin ne demek olduğunu hissettirebilirim.. her şey için çok teşekkür ederim :)Öyle düşünmekte de sen haklısın. Çünkü insan sevince hakaret bile duysa haklı bi taraf buluyor. Ama dışardan bakan 3.goz daha iyi görebiliyor bazen. Seninle 20 gün önce hiçbir şey yokmuş gibi, hala büyük sözler ederek seninle birlikte olması şerefsizlik değil de nedir medenice ayrılmış diyenlere soruyorum. Olaylara bakarken kendi hayatlarinizi kıstas alıyor olabilirsiniz ama herkes aynı hayatı yaşamıyor. Medeniyet bu değil.
Madem birbirinizin üzerinde emeğiniz var seni bu gidişe hazirlamaliydi. Bunalmış olabilir, sıkılmış olabilir herkes birbirini sonsuza kadar sevecek diye bir sey yok ama sana kendini olabildiğince dipte hissettirecek bir biçimde gıdiyorsa bence bu en adi şerefsizliktir. Keşke sen de dediğim gibi normal hayatta gösterdiğin dik duruşu o giderken de gösterseydin. Ama pişman olma sakın. Yaşadığın hiçbir şeyden pişman olma hatalarından da. Herkes hata yapar ama tekrarlamamak kaydıyla.
Burda seninle şu an yaşadığın acıyı çekmiş ve ayağa kalkmış çok fazla kadın var bundan güç al, ben de dahil. Hepimiz biliyoruz sanki yarın gün hiç dogmayacakmis gibi hissettiğini ama her şeye inat sabah oluyor ve o acı her sabah olduğunda biraz daha azalıyor. Bu dünyada analar gencecik evlatlarını toprağa veriyor aşk acısı nedir ki diye düşünmeye başlıyosun bi yerden sonra.
Bi kaç gün doya doya ağla, fotoğraf hediye ne varsa çöpe at. Dışarı çık arkadaşlarin varsa vakit geçir onlarla, yoksa bak burda bi dünya arkadaş var sıkıldıkça gir yaz dök içini :) o pisligi pişman edeceğin günü düşüno adam mutlaka senin kapını asindiracak yani adım kadar eminim o yüzden kendine iyi bak da geldiğinde kapıyı yüzüne çarpacak gücün olsun
Öyle düşünmekte de sen haklısın. Çünkü insan sevince hakaret bile duysa haklı bi taraf buluyor. Ama dışardan bakan 3.goz daha iyi görebiliyor bazen. Seninle 20 gün önce hiçbir şey yokmuş gibi, hala büyük sözler ederek seninle birlikte olması şerefsizlik değil de nedir medenice ayrılmış diyenlere soruyorum. Olaylara bakarken kendi hayatlarinizi kıstas alıyor olabilirsiniz ama herkes aynı hayatı yaşamıyor. Medeniyet bu değil.
Madem birbirinizin üzerinde emeğiniz var seni bu gidişe hazirlamaliydi. Bunalmış olabilir, sıkılmış olabilir herkes birbirini sonsuza kadar sevecek diye bir sey yok ama sana kendini olabildiğince dipte hissettirecek bir biçimde gıdiyorsa bence bu en adi şerefsizliktir. Keşke sen de dediğim gibi normal hayatta gösterdiğin dik duruşu o giderken de gösterseydin. Ama pişman olma sakın. Yaşadığın hiçbir şeyden pişman olma hatalarından da. Herkes hata yapar ama tekrarlamamak kaydıyla.
Burda seninle şu an yaşadığın acıyı çekmiş ve ayağa kalkmış çok fazla kadın var bundan güç al, ben de dahil. Hepimiz biliyoruz sanki yarın gün hiç dogmayacakmis gibi hissettiğini ama her şeye inat sabah oluyor ve o acı her sabah olduğunda biraz daha azalıyor. Bu dünyada analar gencecik evlatlarını toprağa veriyor aşk acısı nedir ki diye düşünmeye başlıyosun bi yerden sonra.
Bi kaç gün doya doya ağla, fotoğraf hediye ne varsa çöpe at. Dışarı çık arkadaşlarin varsa vakit geçir onlarla, yoksa bak burda bi dünya arkadaş var sıkıldıkça gir yaz dök içini :) o pisligi pişman edeceğin günü düşüno adam mutlaka senin kapını asindiracak yani adım kadar eminim o yüzden kendine iyi bak da geldiğinde kapıyı yüzüne çarpacak gücün olsun
hayatım hep fırsatları karşı tarafa vermekle dolu. umarım bundan sonrasında vermem. dediklerini kulağıma küpe yapıcam teşekkürler :)Biriyle seviştin diye başına felaketler gelmek zorunda değil. Olan olmuş kendini pismiş günahkarmış gibi sunma. Esas günahkar güven verip kaçanda. Her şerde bir hayır vardır, belki de bu ayrılık senin icin daha hayırlı. Sakın peşinden gitme arayıp sorma onu da.
İlerde yaşayacağın ilişkinde de lütfen bekaret meselesini suçmuş gibi konuşup karşı tarafa fırsat verme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?