- Konu Sahibi PabucumunNicki
-
hem başka şehirde zaten geldiğindede temizlik yapsın istemiyorum. Hemde içime sinmiyo benden başkası yapıncaYardıma ihtiyacın olsa da annelere kıyamıyor insan
Hicgelmeseydi daha az yorulurdun :)Aa aynı ben. Başkasının evinde yapmayı sevmem ama yinede oturamam.
Annem doğumumda geldi ona bile bir sürü karıştım. Dikişli dikişli peşinde gezdim.
Rahatsizim iste manyaklik baska turumKaşınıyosun senpriz şu bu işlerine de sen bakacaksan ohooo
Ben bu karakterde olmasamda kaynanam yapmaz sanmam ben onun evindede yapmayinca tuhaf geliyo ona ama annemdede yapmadigimi gorunce rahatliyo biraz duygu karmasasi yaratiyorum kadindaZaten hep annelerimizden uzak şehirde yaşadığımız için ben de her şeyi hep kendim yaptım. Çok yakın arkadaşım değilse misafire gelen yine aynı şekilde.
Bu saatten sonra artık kimse evimin düzenine karışamaz her şeyi ben yapmalıyım derken taşındık kv lerle aynı şehre bi baktım en ufak bi şeyde kayınvalidemi arıyorum. Gerçi geldiğim yerde en başta dili çok az bilmem çekingen olmam sebebi ile başladı sonra devam etti. Mesela hala ev alışverişlerini birlikte yaparız, birlikte kek börek yaparız herkes kendi evine götürür. Kadın geliyor temizliğe onla anlaşabilmemiz için çevirmen rolü üstlenir tüm gün. Evime geldiğinde de rahattır masa hep beraber kurulur ama bulaşıklarda eşim veya kv görümce mutlaka yardım eder.
Onun dışında evde rahat sayılırım temiz olsun düzen illa olur diyenlerdenim.
Arada yardım almak yardımlaşmak güzel. Yine de herkesin kendi karakteri.
Pratigimdir ben beceririm ama elbet yapamdigim seyler oluyo hic yapmiyorum yada yaparsam yarimda olsa kendim yapmis oluyorum.Yoksa öyle hamarat değilim
Sadece kendi kendimize yetelim istiyorum
Cok guzel arada boyle olmak lazimda kontrolu birakamiyorum elden :)Benim bigün evime yengemler dayımlar annemler kuzenler falan fişman geldi baya kalabalıktık. En son baktığımda ben kuzenlerle baska odada oturmusum yemek yiyorum, yengemler annemler mutfakta servis yapıyor
Ben rahat insanım hiç kasamam kimseye iş yaptırmıcam diye.
Ozaman yapsin sizde tadini cikarin :)Ben de işlerime esimden başkası karışsın istemem genelde ama annem geldiğinde sadece yemek konusunda yardım etsin isterim. Çünkü annem yemeklerime illa bir kulp bulur :)
Iste bende gelecegimi gordum ilerde dogurursamİşte kendim gibi birini buldum.
Doğuma giderken sancımın geldiğini anladığım an mutfağa gidip birkaç çeşit yemek yaptım. Sırf doğumdan sonra benimle birlikte eve gelenler olur diye. Yemekler pişene kadar evimi toparladım. Bulaşık makinasını çalıştırdım. Evimi birgün öncesinden silip süpürmüştüm.
Evet bende "hamile halimle şunu yaptım. Bunu yaptım. Bir çorba bile yapmadılar" diyen insanları hiç anlamadım. Çünkü bende tam tersiyim. Hiç kimseye bişey yaptırmam hatta beklemem bile. Bende galiba minnet etmek istemiyorum. Ya da içten içe kimsenin bana içinden geldiği için bişey yapacağını düşünemiyorum. Kimseyi o kadar samimi göremiyorum. Aslında keşke böyle olmasam. Çok yoruluyorum
Annanem otur kızım üzülürsün bak sonra dedi dinlemedim. Zaten onlar da pek meraklı değillerdi bana bakmaya ne annem ne kaynanam. Kabus gibi günler geçirdim. Maalesef ben de aynı düşüncedeyim her şeyle baş edince madalya verecekler sanki. Doğumdan sonraki günler çok kötü geçti. Yatmadığım için çok Ağrı'm oldu ve çok yıprandım. Ne gerek vardı hem moral olarak çöktüm hem fiziki olarak. Bence benimle aynı hataya düşmeyin sonra gerçekten üzülürsünüzSize bu anlattiklarimdan sonra ne kadar duzelirim bilmiyorum ama rahat olmak istiyorum.
Bana rahat batiyo acik ve net
Gelelim derdime kendi evimde kimseye is yaptirmiyorum sanki bu bana hakaretmis gibi geliyor.
Annesini evine temizlige cagiranlar,misafir yemege gelecegi zaman kaynanasina yemek yaptiranlara hem giptayla bakiyorum yalan yok.Ben evimde arkadaslarima bile bir bardak yikatmaya utaniyorum.
Hastaliktan yerlerde surunsemde biri gelsin corba yapsin istemem.Ben giderim kendi evlerinde baksinlar bana :)
Eger birgun cocugum olursa 40 gun degil 4 saat bile evimde oturmasinlar diye dusunuyorum.Misafir olarak isterlerse 40 gun otursunlarda is yapmasinlar.
Sanirim yarin oburgun bana evindede sunu yaptik falan diye basima kakilmasindan korkuyorum.Tabi bu yigitliklerim kendi evimde bende asla ama asla hastalik olmadikca kimsenin evinde is yapmam.
Ben nasil rahat olucam.Kaynanasi mutfakta yemek yaparken elinde telefonla kenarda oturmak benimde hakkim degilmi :)
Ben haric herkes evimde is yapabilir ...
ben yapmayayim da
saka bi yana da sevmedim sevemedim gitti şu ev isini ya...
Ben evde yokken benim evimde birileri olucak mumkun degilBen de evime gelene iş yaptırmayı sevmem ama mesela kv geldi 2 hafta kaldı e çalıştığım için geldiğimde her şeyim hazır oluyordu kıyafetlerim ütülenmiş oluyordu yapma desem de yapıyordu can sıkıntısından. Ben onun evinde sadece sofraya yardım ederim annemin evinde de temizliğe elim gitmez bir odayı süpürüp de içinden çıkamam illa ki insanın kendi düzeni
Takip edicegime beynim rahat olur mantigi beden dinleniyo sonucta ama nereye kadar dayanir bilemedim.Ben de her işimi kendim yaparim ama kimsenin yaptıği is icime sinmedigi icin yanlis anlasilmasin kendimi çok begendigimden degil kendim yaptigimda daha rahat ve konuya daha hakim hissediyorum kendimi ama bazen çok yorucu oluyorum hem kendime hem çevreme
Kocama bile bisey yaptirirken 40 tane direktif veriyorum elimde olmadan benim kafamdakinden farkli sekilde yapildinmi olmamış eksik kalmis gibi bir his olusuyor bende..
Ay en sevmedigim birak otur et kahvaltini sohbetini.Benim yapmam lazim onuAl bendende o kadar ayniyiz seninle hiç sevmem evine gelene iş yaptırmayı düşünün ki yatılı misafirim var 15 gün kahvaltı yapıyoruz ben en son oturuyorum tabi benden önce kalkan bir bardak kaldirsa yemeden kalkar masayı toplarim icime sinmiyo kendi istedigim gibi yapayim kimseye minnet etmiyim diye kurtaj oldum geldim supurge tuttum temizlik yaptim ki ağrım da vardı kanama da ama icim rahat etmiyo iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?