- 8 Eylül 2021
- 1.445
- 664
- 73
- Konu Sahibi Rozalinnda
-
kuzum ben senin defalarca tüp bebek deneyip negatif aldığını düşündüm başlığı okuyunca.dur bakalım daha 2 yıl olmuş. benim iki yıl olmadı tüp bebekle 2.denemede pozitif gördüm 39 yaşında. dur bakalım bakarsın tüp bebek sürecinde kendiliğinden olur. arkadaşımın 6 yıl sonra oldu bebeği. hiçte umrunda olmadı inan çocuksuz hayatın tadını çıkardılar eşiyle kaç yıl.aslında öyle olmak lazım ne kadar kafan rahatsa okadar iyi. dualarımız seninle güzel haberlerini alırız inşallahDesteğiniz için teşekkür ederim arkadaşlarım. Benim bunlara paylaşabileceğim kimsem olmuyor 2 senedir 2 ameliyat 3 aşılama yaşadım ameliyat sonrasında eşim alt bezimi bile değiştirdiği oldu o yüzden ona da kıyamadığımdan belki. 30 yaşındayım herkes hastalıklı gözüyle baktığı için bunları düşünüyorum adet olunca tüp bebeğe başlıcam ama tekrar ameliyatlar olacakmış inşallah olmam hemen çocuğumuza kavuşuruz
Canım. Nasıl tedavi oldun bende kayıplar yaşıyorumBenimde olmuyordu aslında oluyorduda yaşamıyordu. Bende bir keresinde ağlayıp bosanalim seninde çocuğun olur demiştim. Eşimde saçmalama ben seninle çocuk için evlenmedim her şeyde hayır vardır nasibimde baba olmak yoksa bile olsun hayırlısıymis deriz dedi. 3 sene sonra oğlum doğdu. 1.5 sene sonra diğer oğlum doğdu. Yani rabbim ardı ardına verdi. Kaç kere kayıp yaşadık o zamanlar kv bir zaman gelir ardı ardına olur. Sonra çocuk olmasın diye spiral bile taktiracaksiniz demişti o zman o günleri gorecekmiyim acaba demiştim. Evet şimdi dediği gibi spiral taktirma niyetindeyim. İmkansız gibi gözüküyor ama Rabbim o günleri unutturacak güzel günleri nasip ediyormuş ki. Hayırlı zamanda sanada nasip olsun.
Canım nerde tedavi oldun tüp bebekte bende tüp bebek yapıcam pgtliBu konu çok büyük yara bende de. Ben de geçen yıl yumurta toplatıp hiçbiri 5. Güne ulaşamayınca çok yıkıldım. Eşime telefondan ağlayarak " Başkasıyla evlenebilirsin. Sana kızmam." Dedim. Çok kızdı. "Boşanmak için de sebep değil çocuk. Ama bu lafın boşanma sebebi. Bir daha duyarsam farklı konuşurum." Dedi. Yaşımdan dolayı da umutsuzdum. Kilom, hipotiridim var. Maddi çok kaybimız oldu. Bu yıl son kez deneyelim dedik. Bu kez hamileliğim ilerledi çok şükür. 4. Deneme, 2 bebek kaybıyla bugünlere geldik. Ve kritik yaştayım. Sizin yaşınız da genç. Ben 30 yaşında olsam çok takılmam. Daha rahat olurdum. Çünkü yumurta az bile olsa kalitesi iyidir bu yaşta. Tüp bebekte başarı ihtimaliniz yüksek. İnşallah güzel sonuç alırsınız. Tüp Bebek sürecine girmeden bu umutsuzluğa düşmeyin.
Haklısınız ama çevre baskısı var belki gurbete evlenseydim ailelerden uzak yaşasaydım nasıl olurdu diye düşünüyorum..Sağlıksız düşünüyorsun diye linçleyenler olabilir bacım. Hangimiz düşünmedik ki, bir iki üç beş tedaviden sonra artık insana bu düşünce çöküyor. Ben de düşündüm, evet bu yanlış bir düşünce ama ben de düşündüm. Hatta bu durumu kocamla da konuştum. Birlikte ağladık ne yapalım. Ama sen beni düştüğüm hataya düşme bunu kocanla konuşma. Sonuçta onda da bir sorun olabilirdi, o zaman biz onları boşar mıydık? Elbette hayır.
Hasta diyenler eminim istedikleri an çocuk sahibi olmuş insanlardır. Ben bir keresinde avm ye girmiştim heryer de çocuk vardı içimden demiştim ki acaba ne kadara mâl oldu para harcadılar mı çocuklar için. çünkü arkadaşım şuan bir milyon borcu var ona da üzülüyorum ama bilmiyorum inşallah mutlu haberler alırız.Bende böyle düşünüyorum çoğu zaman başkasıyla olsa çoktan çocukları olurdu hep düşük yapıyorum bazen ona yazık ediyorum gibi geliyor oda dedi Allah'tan eskide yaşamıyoruz sen kendi üstüne kuma zorla getirirdin diyor birkeresinde eşime bir akrabası üzülme çocuk meselesi için demiş yeniden evlenirsin o zaman çok derin bir acı hissetmistim bunlar bizim kuruntularimiz erkeklerin umrunda değil burda hastasiniz diyenler sinanmadiginiz şey hakkında yorum yapmayin
2 yıl üstüne doktorum tüplerinde sıvı var tüplerini alıp tüp Bebek yapılacak dedi ve kocaman zaman kaybı oldu benim için hep normal gebe kalmak istiyordum. Siz 2 yıl boyunca kimyasalda mı yaşamadınz bende yaşamadım çünkü.kuzum ben senin defalarca tüp bebek deneyip negatif aldığını düşündüm başlığı okuyunca.dur bakalım daha 2 yıl olmuş. benim iki yıl olmadı tüp bebekle 2.denemede pozitif gördüm 39 yaşında. dur bakalım bakarsın tüp bebek sürecinde kendiliğinden olur. arkadaşımın 6 yıl sonra oldu bebeği. hiçte umrunda olmadı inan çocuksuz hayatın tadını çıkardılar eşiyle kaç yıl.aslında öyle olmak lazım ne kadar kafan rahatsa okadar iyi. dualarımız seninle güzel haberlerini alırız inşallah
Merhaba. Adana'da Bülent Haydardedeoğlu doktorum. Ama ileri yaş tüp bebekte Aret Kamar da çok öneriliyor. Sizin yaşınız da genç görünüyor. Diğer seçenekleri de düşünün. İnşallah Rabbim nasip etsin hepimize.Canım nerde tedavi oldun tüp bebekte bende tüp bebek yapıcam pgtli
alındı mı tüpleriniz peki. benim ilk çocuğum doğal yolla oldu hiç bir sorunumuz yoktu ki bu daha kötüydü. bir daha asla hamile kalamadım kimyasal dahil. bende hep normal yolla hamile kalmak istedim adı üstünde normal sonuçta. ikinci çocukta da sıkıntılar oluyormuş onu öğrenmiş oldum malesef. tüp bebek tedavisiyle oldu ikinci bebeğim2 yıl üstüne doktorum tüplerinde sıvı var tüplerini alıp tüp Bebek yapılacak dedi ve kocaman zaman kaybı oldu benim için hep normal gebe kalmak istiyordum. Siz 2 yıl boyunca kimyasalda mı yaşamadınz bende yaşamadım çünkü.
Opudan sonra almayı planlıyor doktorum hiç istemiyorımalındı mı tüpleriniz peki. benim ilk çocuğum doğal yolla oldu hiç bir sorunumuz yoktu ki bu daha kötüydü. bir daha asla hamile kalamadım kimyasal dahil. bende hep normal yolla hamile kalmak istedim adı üstünde normal sonuçta. ikinci çocukta da sıkıntılar oluyormuş onu öğrenmiş oldum malesef. tüp bebek tedavisiyle oldu ikinci bebeğim
opu yapıldıktan sonra ne zararı varki tüplerin. ama evet benim doktorumdan da duymuştum tüplerin tıkanık olması transferden sonra pozitif olma durumunu engelleyebiliyormuş. bence sen her ihtimale karşı opu ol ve embriyolar dondurulsun. tüpler konusunda iyice düşünüp bir karar verirsiniz canımOpudan sonra almayı planlıyor doktorum hiç istemiyorımsağlıkla büyüsün çocuklarınız inşAllah
Okurken çok garip geldi kendim yazmışım gibi. 4 yıldır evliyim eşimin baba olmayı çok istediğini biliyorum ilk tedavimiz negatif şimdi ikinci tedavi ama son 3 yıldır sürekli hastanelerde yüzSorun bende biliyorum çünkü. Bunu da düşündüm dile de getirdim hatta. 4 yıllık evlilik te sürekli hastane köşelerindeyim buna da şükürler olsun ama benim gibi düşünen varmı yoksa depresyon sürecimi bilmek istedim.
Maşallah olumlu haber almanıza çok sevindim. Evet bizim için aile olmak birbirini seven iki insanın evlenmesiyle oluyor ama geçen gün eşimle konuşurken bizi devlet bile aile olarak görmüyor çocuk olmadığı için dedi içim o kadar acıdı ki evet aile sayılmıyoruz maalesefHastalıkta sağlıkta diye söz vermediniz mi ? Herzaman hersey guzel olacak diye ya da yolunda gidecek diye birşey yok. Bizimde yoktu. Sorun benden kaynakliydi 4 yıl hic bir sekilde hamile kalmadim. Ama hic bir zaman pes etmedik. Olmadı birdaha denedik. olmadı birdaha denedik. Kader gayrete aşık cok sukur pozitif haberi aldik 3 gun once. Ama almasaydıkta pes etmeden denemeye devam ederdik elimizden geleni yapardık. Herseye rağmen yine olmasaydı ikimiz bir aile olarak hayatımıza devam edecektik. Cunku biz birbirimizi çocuk icin sevmedik. Birbirimizi sevgimiz icin cocugumuz olsun istedik. Aile olmak illa çocugunuzun olması demek degil. Bu düşünceyi kafanızdan atın.
Bence buna kesinlikle tek doktorla karar verme benim tanıdığım biri de son anda başka doktora gitmişti bu tüp konusunda alınmadan çözdüler. Diğer arkadaşım aynı problemi yaşadı ama şu an tüp bebek ile ikiz hamile ameliyat olmadı lütfen işlem öncesinde detaylı araştırOpudan sonra almayı planlıyor doktorum hiç istemiyorımsağlıkla büyüsün çocuklarınız inşAllah
Merhaba. 19 yıllık evliyim pcosum 2 kez gebe kaldım fakat düşük oldu. Hala da çocuğumuz yok ama eşim bir gün bile bunun imasını dahi yapmadı. Düşünmeyin böyle şeyler. Evlilikler çocuğa bağlı olmamalı. doğru zamanda sağlıklı bir evladınız olması dileğiyle.Arkadaşlar kafamı kurcalıyor. Aklıma geliyor eşim başkasıyla evlenseydi şimdi ye 3 yaşında çocuğu vardı diye. Bu sonuca varan boşanan oldu mu ?
Size şöyle söyliyim teyzem 60 ı gecik bir yaşta. eşiyle 30 dan fazla senedir evli. Teyzemlerin çocuğu olmadı ve olamayacağı en başından belliydi ve teyzemden kaynakliydi. Eniştem bunu bilerek evlendi ve hic önemsemedi. Birbirlerine tüm ömürlerini verdiler vermeyede devam ediyorlar. Onların aile olmadığını kim iddia edebilir. Şuursuzca konuşanlar aynı yoldan yürümeyenler sadece. Empatiden uzak insanlar anca böyle seyler iddia edebilir. Herşey cocuk degil.Maşallah olumlu haber almanıza çok sevindim. Evet bizim için aile olmak birbirini seven iki insanın evlenmesiyle oluyor ama geçen gün eşimle konuşurken bizi devlet bile aile olarak görmüyor çocuk olmadığı için dedi içim o kadar acıdı ki evet aile sayılmıyoruz maalesef
Aynen öyle doğal yoldan bile olur dendi olmadı tüp bebekle bile olmadı adı üstünde sebepsiz inferlite ben de bugün negatif sonucumu aldım 2.denemeydi ara vermeyi de düşünmüyorum neden olmadığını da bilmiyoruz her şey çok iyiydi oysakisorunun bende olduğundan emin olaaydım kesin bende böyle düşünürdüm ama bizimki sebepsiz infertilite buna rağmen arada düşünmüyor değilim bunu üstelik ikinci tüp bebeğim 8.gün negatif olduğunu öğrendim az önce
Evlenirken hayatınızı birleştirdiğiniz bi adamle ne olurla olsun diyerek evlenmediniz mi sonuçta. Şuan üzgün olabilirsiniz ama eşinize bir şey demeyin bence. Bu düşünceden çıkmaya çalışın bizde bir çok defa deniyoruz olmasada sarılarak ağlıyoruz birbirimize destek oluyoruz sorun var ne olduğunu bilmemekte içimizi kemiriyor ama yapacak bir şey yok. Kesinlikle bu düşünceyi aklınızdan çıkarın ya ben bi kere bile bunu düşünmedim.Arkadaşlar kafamı kurcalıyor. Aklıma geliyor eşim başkasıyla evlenseydi şimdi ye 3 yaşında çocuğu vardı diye. Bu sonuca varan boşanan oldu mu ?
Tüplerden içeriye sıvı aktığı için embriyo tutunamıyormuş. 7 cm çiko kistim varopu yapıldıktan sonra ne zararı varki tüplerin. ama evet benim doktorumdan da duymuştum tüplerin tıkanık olması transferden sonra pozitif olma durumunu engelleyebiliyormuş. bence sen her ihtimale karşı opu ol ve embriyolar dondurulsun. tüpler konusunda iyice düşünüp bir karar verirsiniz canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?