- Konu Sahibi xhxuxzxuxnx
-
hormonal testler yaptırdın mı canım?
tiroide fln baktırsaydın..
canım benim fazla kilonu doğum sonrasında mı aldın veyahut bi ilaç falan mı kullandın? yoksa yanlış beslenmeden mi oldu?
eğer imkanın varsa beslenme uzmanına gitmeni öneririm, yoksa da yapacağın şeyi söyleyeyim sana, sebze ve meyve ağırlıklı besleneceksin ve yürüyüş yapacaksın. eğer vaktin varsa spor salonuna da gidebilirsin.
aslında zayıflamak değil sorun, sorun kiloyu koruyabilmek bu da yaşam şeklini değiştirmekle alakalı.
kendine bir yemek defteri edin, 1 hafta boyunca ne yiyip içiyorsan yaz deftere bence. gün içerisinde o kadar abuk subuk şeyler yediğimiz oluyor ki ancak bu şekilde farkedebiliyorsun inan.
benimde diyetisyen arkadaşım var herkezi zayıflattı beni zayıflatamadı diye dalga geçiyodum ama kızın suçu yok ben isteksizdim diyete veeee dün gitmiştim yanına tartıldım oda ne 90 kilo olmuşum hemen bugün diyete başladım sabah erken kalkıyoruz ilk başta çünkü metabolizma çok çalışır o saatte hemen ılık 2 damla limon sulu bir bardak aç karnına su içiyoruz.sonra haftada 3 4 kez haşlanmış yumurta haftada 3 4 kez kibirt kutusu beyaz peynir 3 zeytin 3 dilim kepek ekmeği 1 domates 1 salatalık 1 biber istersen 1 tutam maydanoz sınırsız şekersiz çay yada bitki çayı bu kahvaltıydı
ara öğün 1 çay bardağı yoğurt ve meyva saat 11 gibi
öğlen 4 yemek kaşığı sebze,kurufasulye,nohut,barbunya tarzı yicekler küçük bi tabakla salata2 dilim kepek ekmek
ara öğün 1 çay bardağı süt yada yoğurt ve meyva saat 3.30 gibi
akşam 1 köfte kadar et (tavuk,balık,et,köfte)ızgara tarzı olcak,4 yemek kaşığı pilav yada makarna
salata 1 dilim ekmek
gece yatmadan hemen önce mutlaka 1 2 bardak su içip yat uyurken metabolizma çalışsın diye
şimdi dicenki ben bunları yersem dahada kilo alırım bende öle diyodum hastaneye yanına gidince arkadaşımın kilo verenleri görüyorum 6 öğün yapınca metabolizma çalışıyo biz yemiyoruz yemiyoruz sonra acıkınca abuk sabuk yiyoruz gelsin kilolar
bu diyetle birlikte yarım saat hızlı hareket dans et yürüyüşevde egzersiz
ben mezdeke açıp oynuyorum
bide kesinlikle hamur işini bırak ben çok yapardım gelen olur çayın yanına koyarım diye kimse gelmiyo bende yiyodum artık gelenede yapmamaya çalışcam çay yeter tuzuda fazla kullanma cnm bol su içeceğinden şişik yapar beraber uygulayalım bakalım ne kdar vercez
Yaşam şeklini değiştirmelisin, diyet kelimesini çıkar hayatından ve bundan sonra ömür boyu beslenme alışkanlıklarını değiştir, cips, hamburger, kola vs.. çıkar hayatından. Herkes gibi diyetisyene git diyeceğim ama gidecek olsan burada yardım istemezdin sanırım. Daha önce zayıflama gibi bir çaban oldumu yada başarılı sonuç aldın mı? Yerinde olsam 1 dilim ekmek 5 zeytin gibi saçmalıklarla uğraşmazdım, normalde yediklerimin 3/1 ini yerdim, herşeyden ama azar azar yerdim hem böylece kilo verdiğinde eski beslenme alışkanlıklarına dönüp eski kilonun 2 katını almassın.
Ablamda diyetisyene gitti ama olmuyor ilk ay 4 kilo verdi sonra birdaha gitmedi sıkıldı çünki doktor eline liste vermişti oda en fazla 1 ay dayandı, zaten programlanmış gibi yaşamamızın imkanı yok, listelere nereye kadar sadık kalıcaz ki. Yerinde olsam hırs yapardım haftada 1 kiloyu hedeflerdim hem bak kilosu çok olanlar daha kolay kilo verir. Kilo verdikçe daha çok hırs yapacaksın ve bünyen artık alışacak sen rahatsız olacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?