hergun hergun olmazki,olurmuki?

• Konu Sahibi Konu Sahibi n_o_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Haklisiniz,buyutmicm tabiki oyle cazgir biri degilim yada insanliktan nasibini almamis biri.bazilari linc etmis resmen.sadece kullanilmak hosuma gitmez cogu insan gibi.kvnin de kullanilmasi hos degil.isin dusunc ay benim guzel komsum oluyo.

Kotu yada iyi kavga niyetiyle degil fikir vermek icin yorum yapan herkese tesekkurler.

Bu .çocuğu getirme olayları sadece küçük çocukta olmuyor daha geçen yıl babasıyla kavga etmiş diye ergen kızını bana getirmiş kapıya kadar benlede görüşmeden gitmiş komşu oysaki ben evdeydim kızım karşılamış kapıyı azçmış baba kız oje sürdü diye çatalı parmağın içine geçirmiş, her kavga ettiğinde babasıyla kız bizdeydi akşamada yatıya kalırdı ,
sonra ben birdaha kızını getirme dedim sonra birşey olacak bizden bilecek kızın ona akıl verdi diyecek
kabul etmedim ben senin kızının sorumluluğunu alamam dedim,
ondan önce yine kızımın arkadaşı vardı ortaokulda son zamanlar bu erken gelir bize ama saat akşam 11 'e evlerine giderdi evleride hemen karşıdaydı ,sonra öğrendik
babası annesini aldatıyormuş kadınada şiddet uyguluyormuş,.
Kadında geçen yıl kalpten ,öldü
bence çocuklarınızla ilgilenin ama komşuya bırakmadan mümküse
başka çocukların sorumluluğunu alamam ergense hiç alamam

aynen benimde 5 yaşında ve 1 yaşında oğlum vardı ve gurbetteydim.büyük ana sınıfına gidiyordu öğlen ve akşam götürüp getirmem gerekiyordu.küçük oğlum çok kiloluydu.başlarda götürüp getiriyordum ama çok zorlanıyordum benden yaşça büyük bir komşum vardı.bu halime çok üzülmüş ve dedi ki okula gidip gelirken küçüğü bana bırak.nasıl mutlu oldum anlatamam.

çoğu zaman alel acele kapıyı çalıp çocuğu bırakıp gittim.uyuduğu zamanlarda da komşumu benim evime çağırdım.allah bin kere razı olsun.her zaman minnetle anarım o teyzeyi.paylaşım olması için illa yaşıt olmak gerekmez.bizim çok paylaşımlarımız oldu.gezmeler,piknikler,gece gündüz oturmalar.

ben de hangi komşumun ihtiyacı olursa yardıma koşarım.çocuklarına da bakarım.

hergun hergun olurmu canım haklisin.seninde evde işlerin vardir Allah korusun cocuğa bişey olursa bu sefer kötü olan sen olusun bende kızımı götürüp getiriyodum küçük kizimida bebek arabasına koyuyordum allahım millet ne kadar yüzsüz.Yüz veriyorsun astarını istiyor misali.
Bence konus,cocuğa biraz temiz hava aldir de,yazık evde tikili kaldi bendende bu kadar oğlum kıskanıyor yemek yedirmeye çalışıyor korkuyorum benimde islerim var hep basında kalamam de gitsin yeter aaa..
Ayrıca hiç kötü degilsin. Haa kar yağarsa ogunler al arabayı sürmek zor oluyor kendimden biliyorum

Benimde teyzemin üç kızı var. Küçük çocukla okula gitmek olmuyo üşüyüp hasta oluyorlar bişey oluyo yani. Ama onunda komşu teyzesi ara sıra bakıyormuş biz ne iyi kadın diye dua ediyorduk. Sizde dua alabirlirsiniz. Komşunuzun tavrı nasıl bilmem ama.

Azaten burdaki asil sorunda tavri.
Ne samimiyet gorduyse bigun cocugunu birakirken sende yap bi tane daha boyle tek olmaz dedi.ben de hem maddi hem manevi anlamda ogluma ancak yetiyorum.dusunmuyorum dedim.
Cevap ne oldu biliyomusunuz.aman ne olucak buyur iste bi sekilde bak ben bi yasina getirdim bile iknciyi.
Buyur bi sekilde diyen kisi haftanin 5 gunu baskasina cocugunu birakan kisi.
Neyse zaten takmicam artik.kendi piskinligi diyip gecicem.

umarım bu durduğun ince çizgide iyi insanlarla karşılaşırsın da üzülmezsin..

emin ol bu zamana kadar iyi insanlardan çok kötü insanlarlada tanıştım.hala da etfarımda gerek iş yerimde gerek çevremde var bu insanlardan.duruşum belli düşüncem de net.ben inandığımı savunurm,insanlar ister sever ister nefret eder.bu onların sorunu

benim anlamadığın bu çocuk sizde 1 saat kadar kalıyorsa okul yolu yarım saat ve bence yürüme mesafesi olarak fazla.. servise verseler daha iyi olmaz mı? komşunuzun kafasına bunu sokmaya çalışın bence.. evet kayınvalidenizin yaptığı güzel bişey ama o evde siz de yaşıyorsunuz. bi de belirttiğiniz gibi karşıdakinin tavrı önemli. burda verilen olumlu örneklerde de gördük bunu.. karşıdaki bırak dedi diye hergün de bırakılmaz ki canım.

dilerim allahtan ,ayrı eve çıkarsınız ,3 yaşındaki oğlunuz büyür ve okul çağına gelir ,o arada bir bebeğiniz olur ve kucakta bebek elde çocuk sırtta çanta okula gidersiniz her gün ,zamanında bunları yaşadığınız için kimseyi aynı durumda bırakmamak adına bebeğinizi komşuya bırakmassınız..eziyeti çileyi kabul eder yollara düşersiniz.
komşularımdan allah bin kere razı olsun ,ne iyilere çatmışım ,ya sizin gibi bi komşum olaydı allah korusun ..
insanlık diye bişey var ,merhamet diye bir olgu var ,kayınvalidenizin elini öpmek istedim ne yalan söyliyim .

çocuğu siz büyütmüş gibi konuşuyorsunuz ,evet annesi büyütmüş ,muhtemelen size geldiğinde çocuğun yüzüne bile bakmıyosunuz ,kayınvalideniz ilgileniyor ,şimdiye dek ne yaptınız onun için ,altını mı değiştirdiniz ,sevgiyle mi sarıldınız ,oyunlar mı oynattınız ,hiçbiri değilmi ,e madem o zaman siz mi büyüttünüz ,altı üstü 1 saat ya yazıktır günahtır,zaten siz değil eli öpülesi kayınvalide ilgileniyor .. dilerim ki allah sizi mecbur bırakmaz ,işte o zaman anlarsınız muhtaç olmak ne demektir ,insanoğluyuz başımıza ne geleceği belli mi ? biraz merhamete davet ediyorum ..

kimse konu komşuya güvenerek çocuk yapmıyo heralde, ben batmandayım hiçbi komşumu tanımıyorum çünkü Türkçe konuşmuyolar bi iletişim yok ben napıyım eş dost akraba hiçbi şey yok, bide şu var heralde sen komşularına teşekkür falan ediyodun dimi, bakmak zorundalarmış gibi triplere girmiyodun

Konu sahibi bence konunu kapattır
Nerdeyse beddua edecekler senin de boy boy çocukların olsun da komşuya muhtaç ol gibi..
Geçici bi süre kayınvalidenlerde kalıyomuşsunuz neyse ki
Görmezden gel, kayınvalide istiyo madem kayınvalide baksın komşunun çocuğuna
Kendi evine çıkınca istediğin komşu ile samimi olur istemediğinle olmazsın
Yeni evinde mutluluklar diliyorum

arada bir bırakılabilir insan insana muhtaç olur ama sanki bebeğin bakıcısıymış gibi rutine bağlamak hoş değil,ya da hadi diyelim hergün bırakacaksın bebeği iki tatlı dil güler yüz gösterir insan size de çok yük oluyorum hakkınızı helal edin falan der.kurulmuş saat gibi hoop alın çocuğu diye bırakılmız.zaten konu sahibi 10 defa kadının tavrından rahatsız olduğunu söylemiş ve haklı bence.yeri geliyor annemize k.validemize bile bakmak için bırakırken çekinip sıkılabiliyoruz.

Yuzune bakmadigimi sarilmadigmi oyun oynatmadigimi nerden cikarttiniz falmi actiniz.
Ne hakla boyle bi yorum yaparsiniz siz ya.
Laf olsun diye yorum yapacaginiza arada yazdiklarim okuyun.
Annesinin tavri yuzunden cocukla ilgilenmemezlik yapmadigimi boyle bisey yapamayacagimi yazmistim okuyun anlayin sonra elestirin.
Sizemi kalmis beni merhamete davet etmek.
Kimseyle tartisma ortamina girmedim ve girmek istemiyorum rica ederim yazmayin.
Saygi cercevesinde yorum yapan herkese uygun bi dilde cevap verdim.
Zorlamayin insani lutfen.

Ablamın ikizleri okula başladı biliyosunuz
Annemle ablamda yakın oturuyor
Küçük olanı anneme bırakabileceği halde ablam yanında götürüyor, hem hava alsın hem arada anneminde işi vardır diye
Öz annesine bile böyle arada bırakıyo ablam yani, insanlar ne rahat dan dun diye girebiliyo hergün bakıversinler ne olacak moduna girebiliyorlarmış

Ne demek istedigimi anlayan insanlarda var tesekkurler.
Ben kar kis cocugumla cikiyorum her ihtiyacimi hallediyorum kvye birakmiyorum milletin temennilerine bakin Allah askina.
Sayemde desarj oldu bazilari.
Yeter bu kadar haklisiniz.

canım bırak çoğu kişi araları okumamış belli, annesi melekte olsa çok çok samimi değilsem ben her gün milletin çocuğuna bakamam yaa, korkarım yani bişey mi olur diye o sorumluluğu alamam, acil iş ayrı rutine bindirmek ayrı bunu anlamıyo millet, hayır yani belki uyuyorum belki eşimle sevişiyorum neticede okul saati sabah anladığım kadarıyla, ben şahsen çekinirim ama işte kimi insan rahat kimi insan pimpirikli, yıllar önce bi komşumuz diğer komşumuza oğlunu bırakmış çocuk 2-3 yaşlarında, komşuda iyi niyetle üzüm hazırlamış yediriyomuş o sırada telefon çalıyo çeneye dalıyo bebekte kasenin üstüne düşmüş cam kase kırılıyo ve bebeğin çenesine geçiyo, apar topar komşu bizi ayaklandırdı hastaneye gidildi dikiş atıldı falan bebeğin annesi gelince kıyameti kopardı kadının üstüne yürüdü, o kadında istemezdi heralde emanet bebeğin başına iş gelsin ama işte telefon çalmış çeneye dalmış insanlık hali kendi çocuğuna da olabilirdi

Olayi ne kadar dramatik hale getiriyorsunuz eziyet oldugunuda nerden cikariyorsunuz anlamis degilim
Insanin bebegini arabaya koyup okula gidip gelmenij neresi eziyet olabilir
Yada ben cektigim eziyetin cilenin farkindqmo degilim acinasi halimmi var da haberim yok

Ne demek istedigimi anlayan insanlarda var tesekkurler.
Ben kar kis cocugumla cikiyorum her ihtiyacimi hallediyorum kvye birakmiyorum milletin temennilerine bakin Allah askina.
Sayemde desarj oldu bazilari.
Yeter bu kadar haklisiniz.

Herşey gayet Türkçe
Bana da görevmiş gibi davranılsa bende yapmam, rica edilse ve cidden işi olduğunda bıraksa yaparım elbette etten kemikten insanım bende duvar değilim

Dün biri de çıktı bana dedi ki sen sus senin daha çocuğun bile yok
Ama öte yandan o görgü kurallarından habersiz komşuya, belki teşekkür etmeyi bilmiyo ne olacak diyebildi
İnsanlar garip sanki teşekkür etmek çocuk yapmaktan daha zor gibi

Az çok fikir edindiysen, kapatmanda fayda var diye düşünüyorum
Bi de şimdiden Allah kolaylık versin
Bende yeni taşındım, taşınmak çok zor ve yorucu

işte düşünceli olmak ayrı bi meziyet..

ya hu kadın 20 sayfadır sorun çocuğa bakmak değil annesinin tavrı yazmış hala olayı bedduaya çevirenler var çok enteresan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…