hergun hergun olmazki,olurmuki?

• Konu Sahibi Konu Sahibi n_o_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Komşuluk yardımlaşmayı gerektirir onda hem fikiriz ama işiniz varken hava da normalken neden cocuğunu bırakıyor cükü işine geliyor. Bunlar karşılıklı anlayış nezaket ve hosgörü cercevesinde olur ve maalesef bu da komşuda yok anladığım kadarıyla.

anlıyorum çünkü her iki kültürün de içinde bulundum ve iyi bir gözlemciyimdir.
ama bence burdaki asıl konu, komşunun çocuğunu bırakmakta bir mahsur görmemesi ve kayınvalidenin de bunu zevkle yapması.
geçici bir süreliğine orda misafir olan konu sahibine laf düşmeyeceğini düşünüyorum.
e kv. de yılların komşuluğunu gelin rahatsız oluyor diye bozmak istemiyor olabilir. çünkü güzel bir komşuluk insana bazen ailesinden bile yakındır....

Şimdi seninle aynı dili konuşup konuşmadığımızdan emin olamadım aynı tarafta mıyız
Benim orada vurgulamak istediğim. Konu ilk açıldığı zaman bazıları şiddetlice karşı çıktı..
“komşu komşunun külüne muhtaçtır.”
“bakıver ne olacak”
“kayınvalidenin evi…sen karışmazsın”
Yani ortak ana fikir sanki komşusu mağdur yardıma ihtiyacı var minnacık çocuğu öteliyor gibi oldu..
Hani etik olarak yardım etmeliyiz ya. Ona örnekleme yaptım ben.

Konuda bir şey yok ki… yani siz mi anlamadınız acaba diyorum ki.. biri bunu rutine bindirdiyse eğer düzenli olarak olacaksa bu iş bir bakıcı vs ayarlayabilir. Burada hala tuhaf bulduğunuz nedir?

Bu çocuk bakımı işinin rutine binmesi normal değil tabii ki,komşu fazla rahatmış.Özelliklede konu sahibinin surat yapmasına falan aldırmaması enteresan.Belkide kayınvalideyle olan samimiyetlerine güveniyordur kadın ,sonuçta çocuğu konu sahibine değil,kayınvalideye bırakıyor.
Ama konu sahibinin müdehale şeklide bana normal gelmedi.
Oturduğu ev kayınvalidenin,kayınvalide çocuğa bakmakta sakınca görmüyorsa bakar,bunun için gelinden izin alması gerekmiyor.
Sırf gelin surat yapmasın diye çocuğa başka evde bakması hiç gerekmiyor bence.

Güzel bir ortamda,güzel insanlarla yaşıyorsunuz belli ki.Allah bozmasın.
Ama bu konuda utanılacak ne gördünüz cidden merak ettim.
Konu sahibinin yakınması mı abes buldunuz.
Komşusunun çocuğuna her ne olursa osun-hertürlü teklifsizliğine ve kabalığına karşın-ses etmeden bakması gerektiğini
mi düşünüyorsunuz.?
Sizin yaşadığınız komşuluk ilişkileri açısından çok şanslısınız muhakkak ki ama bir düşünün bakalım
manen karşılıklı mı yaptıklarınız veya size yapılanlar.
Manen bir gönül bağı varsa insanların arasında o insanlar iki elleri kanda da olsa birbirlerine koşarlar.
Ama yoksa işte bu konudaki gibi acabalar dolaşır kafalarda.

Şimdi parkon burada bir çizgi var ve konu sahibi bunu cevaplamadı. Kendi kvalidenin evinde geçici olduğunu söyledi. Ben de dedim ki evlendiğinden beri mi birliktesin de kısa vadede ayrılacaksın da adını “geçici” koydun; yoksa eşyalarınız var da geçici bir süre mi geldiniz?
Bu havada kaldı.. eğer ezelden beri birliktelerse aynı evin adamı. Yani kvalidenin evinden çok ortak yaşam alanıdır bana göre. Ama sonradan geldiyse kurulu düzene kvalidenin bir düzeni vardır. Ona ayak uydurmak zorundadır.
Kvalidesinin de komşuyla ortak bir paylaşımı yok bence kadın yaşlı; komşu genç. Komşusu yaşlı teyzesine bırakıp işlerini hallediveriyor işte.

ben de sabahtan beri aynı şeyi soruyorum uhdeye.. neresi anlamsız diye de cevap veremedi..

Ben niye kvye surat yapiym yok oyle bisey.iyi niyeti kullaniliyo ona neden tepki veriym.
Size gore haftanin bes gunu gunde iki defa teklifsizce kapidan iceriye paket birakir gibi birakilmasi normal geliyodur saygi duyarim.bana abes geliyo.

Son düzenleme:
Zaten çocuğu komşuya bırakmayı
kadınlar azaltsa çocuk suistimalleri
azalacak istatistikler korkutucu boyutta mağdur çok çocuk var

Komşu becede çok uyanık bir karakter,hallediyor işini.
Ama kayınvalide gönüllü baktığına göre gelin karışamaz bana göre.
Yani ben olsam karışmazdım.
Kadın kendince bir iyilik yapıyor,ev onun,ben ne karışırım herkesin işine.

:))
Taraf demeyelim de görüşüne aynen katılıyorum.
Örneği de doğru anladım ama karışık yazdım demek ki.
Mağduriyet fikrine kesinlikle katılmıyorum.
Kadın mağdur,ne olacak yardım etse diyenlere de ne yazık ki hak veremiyorum.
Mağduriyet durumunda her insan üzerine düşen insanlık vazifesini yapar zaten bu tartışılmaz..

Konu nerden nereye geldi

Kimse çocuğunu komşusuna bırakmasın diyen olmadı ki

Bırakan bıraksın, o samimiyet varsa ve zorunlu durumlarda bırakılabilir elbette
Ama girerken müsait misin, çıkarken de sağ ol desin bi zahmet
Tartıştığımız şeye bakar mısınız, rutin nezaket kuralları bunlar
Simitçiden simit alırken bile teşekkür ederim ben şahsen
Millete her gün çocuğuma bakıver nolcak modunda dan dun giremem, gireni de sevmem

Bu yüzden konu sahibine hak veriyorum ama kayınvalidesi ile birlikte oturduğu için net çözüm bulunamayacağını söylüyorum
Bence konu sahibi kendi çocuğu ile ilgilensin, komşu çocuğunu da isteyen kayınvalide olduğu için ona da kayınvalide baksın
Komşunun patavatsız hallerini görmezden gelmekten başka çaresi yok, evde tek söz hakkı kendisine ait olmadığı için

sorun son derece basit.
konu sahibi kadını sevmiyor, kv yanında yaşadığı için ona sormadığı için bozuluyor. sevdiği bir arkadaşın bebesiyse kabul etmezmiydi.

biz de komşumuzun oğluna bakardık hem de bizden oğlanı alınca üzülürdük. candı o can şimdi koca herif oldu. o zaman da kadın bi kere sordu sonra yıllarca bize bıraktı.

n_o_d kullanıcısından alıntı
Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.

kayınvalidenle beraber oturuyormuşsunuz ben ilk mesajda kaçırmışım.
kayınvaliden sen olmasan da bu çocuğa bakabiliyor mu?
Bir de kayınvaliden ile bu kadın arasında nasıl bir manevi bağ var?
Demek istediğim o kadın da kayınvalidene yardımcı olur mu,başı sıkıştığında koşar mı,
büyüğüm diye hürmet eder mi?
Eğer geçmişlerinde bu tür bir komşuluk bağı varsa kayınvalidenin yüzü tutmayabilir komşunuza hayır demeye.
Ancakkkkkk böyle bir komşuluk bağı yoksa aralarında açıkcası ve kısacası kullanıldığınız konusunda hemfikirim.
Burada bir mağduriyet filan yok kesinlikle.
kadının kendi hayatını kolaylaştırmak adına komşusuna teklifsizce yüklediği günlük rutine bağladığı bir görev var.
Mağduriyet ne zaman olur,kadın hastadır yardım ister koşarsın.
kadının çocuğu hastadır yardım ister koşarsın.
Evinde kaza v.s bi durum olur koşarsın.
Mağduriyet bunlardır,günlük rütine bağlanmış işler mağduriyet değildir...
konu sahibi arkadaşım kayınvalidenle ilgili yazdığım şu soruları cevaplarmısın.
kayınvaliden ve komşunuz arasındaki ilişkinin boyutu önemli bana göre.
Eğer aralarında sağlam bir muhabbet ve geçmiş varsa ,kayınvaliden seve seve bakacaktır çocuğa.
Ama yok ise hem kayınvaliden hem sen suistimal ediliyorsunuz gibi.

son olarak diyorum ki
herkesin birbirine işi düşer önemli olan deger kıymet bilmek.sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmayacaksın.hoşgörülü olucaksın ki mükafatını alasın.konu sahibi ne kadar kendini paralasada bu düzene uymak zorundadır.bazı insanlar gerçekten anlamazlar rahatsızmı istemiyormu rica etmemmi lazım diye.emin olun bırakmaya devam edecektir.boşuna konuşup kendini yıpratmasın

ne güsel işte sevdiğin birinin çocuguna gönül rızasıyla bakarsın tabiki
ben çalışıyorum inananın bana
bir keresinde çocugumu karşı komşuma bırakıp çok acil bir işimi halletmeye gittim bakarmısın bile diye rica bile etmedn çıkmam gerekiyordu belki oda konu sahibi gibi düşündü ama yapacak bişiyim yoktu...

yani ya teşekkür bile etmeyecek ya da el pençe divan duracak öyle mi? ortası yok yani sizin için.. bir evde ortak yaşanıyorsa taraflardan birinin memnuniyeti hiçbirşeyi ifade etmez.. siz hala "iş düşmesi" durumuyla "rutine bağlama"yı ayırt edemiyorsunuz kanımca.. bakın siz bile hergün olayından bıkabilirmişsiniz yani..

Ayda yılda yaşadığın örnekler normal hayat akışında olduğu gibi natürel olmuyor maalesef.

Arada girip bakabiliyorum herseyi okumadim kacirdigim seyler var kusura bakmayin.
Hayir evlendigimden beri burda degilim.esyalarim falan var ayri yerde.dedim ya bazi sebeplerden burdayim.tam anlamiyla gecici yani.
Bazi arkadaslarin dedigi gibi ortada karsilikli bi iyi niyet yok.tamamen kullanma var.komsu genc evet.tamda dediginiz gibi birakip islerini hallediveriyor.ve bu aliskanlik oldu.
Tavrida cok rahat bi utan bi sıkıl.beni sinir eden bu iste.

tabikide olmaz
her Allahın günü
sizinde plan programınız var
sanki onlar için mi varsınız dünyada
azcık düşünceli davransında yanında götürsün kar çamur olmadıgı günlerde
çok yağmur kar varsa mecburi bırakır oda komşuluk hakkı yani
bence direk söyleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…