b
sor sorunu canım sinirlenme bişi demedik
yalnız o kadında düşünüyordur yanında götürmeyi sadece allah rızası için yapsa ne var:)amacım kadını savunmak diil elbette hergün hergün bıktırır ama bir gün kendisininde işinin düşebilcegini anlatmaya çalışıyorum
tabiki öle buralarda zaten komşuluk ilişkileri çok zayıf ama biri bana bir saat çocugunu bıraksa gocunmadan bakarım...
Surda haklı bir saat bile olsa çocuk ufak ilgi istiyor ister istemez.sadece biraz daha ılımlı yaklaşılması gerektiği kanaatindeyim.
çok güzel anlatmışsınız işte demek istediğim buydu, yoksa doğu batı olayı değil yaşananlar, içtenlikler, samimiyet, ben değil 1 saat birkaç günlüğüne bile bırakıp gidebilirim komşularıma ve kimsede demez ki neden bıraktın; bunu anlatmaya çalıştım...
tşk. ederim beni anladığınız için.
Pek çok konuda da aynı şey olmuyor mu zaten.
Her konunun kendine has özellikleri var.Konudaki kişilerin de öyle.
bazen okuduğum yorumlara hayret ediyorum.
yeri geliyor kendimden bile şüpheye düşüyorum:))
İlla itiraz edeceğiz diye zorlamanın alemi yok.
Hayatta iyi insanlar olduğu kadar kötüler de var.
Kötü huylular,çıkarcılar,mefaatçiler,adam seçenler,kullananlar vs.vs.
Konudaki kişiyi tenzih ederek döylüyorum yanlış anlaşılmasın.O hanımı tanımıyoruz sonuçta.
Sadece konu sahibinin yazdıkları çerçevesinde bir öngörüde bulunduk.
İşte yukarıda saydığım türdeki insanlara sonsuz tahammül gösterebilen var mı aramızda.
Varsa tanışmak isterim:))
Bu insanın doğasına aykırıdır.
Hayat çıkarlar üzerine kurulu değilse de saygıyı,görgüyü bir kenara itip te sizin iyi niyetinizi
suistimal eden birine ne kadar süre tahammül edebilirsiniz ki.
Aman mağdur olmasın değip uzun uzun seneler susar, içinize mi atarsınız,yoksa an gelir aaa
yeter artık deyip-kestirip atarmısınız.?
Konuda bir şey yok ki yani siz mi anlamadınız acaba diyorum ki.. biri bunu rutine bindirdiyse eğer düzenli olarak olacaksa bu iş bir bakıcı vs ayarlayabilir. Burada hala tuhaf bulduğunuz nedir?
tuhaf olmuş tabirim haklısınız ama burada öyle deniliyor alışkanlık olmuş bende de yoksa amacım kimseyi bölmek falan asla değil... bende batıda doğdum büyüdüm iş nedeniyle doğuda görev yapıyorum ve burada olmaktan çok mutluyum....
burada yaşananlar, paylaşımlar o kadar farklı ki bu konuyu da görünce hakkatten insanın utanası geliyor...
ehhh ne diyeyim sizlerde haklısınız ...
Bu çocuk bakımı işinin rutine binmesi normal değil tabii ki,komşu fazla rahatmış.Özelliklede konu sahibinin surat yapmasına falan aldırmaması enteresan.Belkide kayınvalideyle olan samimiyetlerine güveniyordur kadın ,sonuçta çocuğu konu sahibine değil,kayınvalideye bırakıyor.
Ama konu sahibinin müdehale şeklide bana normal gelmedi.
Oturduğu ev kayınvalidenin,kayınvalide çocuğa bakmakta sakınca görmüyorsa bakar,bunun için gelinden izin alması gerekmiyor.
Sırf gelin surat yapmasın diye çocuğa başka evde bakması hiç gerekmiyor bence.
Güzel bir ortamda,güzel insanlarla yaşıyorsunuz belli ki.Allah bozmasın.
Ama bu konuda utanılacak ne gördünüz cidden merak ettim.
Konu sahibinin yakınması mı abes buldunuz.
Komşusunun çocuğuna her ne olursa osun-hertürlü teklifsizliğine ve kabalığına karşın-ses etmeden bakması gerektiğini
mi düşünüyorsunuz.?
Sizin yaşadığınız komşuluk ilişkileri açısından çok şanslısınız muhakkak ki ama bir düşünün bakalım
manen karşılıklı mı yaptıklarınız veya size yapılanlar.
Manen bir gönül bağı varsa insanların arasında o insanlar iki elleri kanda da olsa birbirlerine koşarlar.
Ama yoksa işte bu konudaki gibi acabalar dolaşır kafalarda.
Bu çocuk bakımı işinin rutine binmesi normal değil tabii ki,komşu fazla rahatmış.Özelliklede konu sahibinin surat yapmasına falan aldırmaması enteresan.Belkide kayınvalideyle olan samimiyetlerine güveniyordur kadın ,sonuçta çocuğu konu sahibine değil,kayınvalideye bırakıyor.
Ama konu sahibinin müdehale şeklide bana normal gelmedi.
Oturduğu ev kayınvalidenin,kayınvalide çocuğa bakmakta sakınca görmüyorsa bakar,bunun için gelinden izin alması gerekmiyor.
Sırf gelin surat yapmasın diye çocuğa başka evde bakması hiç gerekmiyor bence.
Şimdi parkon burada bir çizgi var ve konu sahibi bunu cevaplamadı. Kendi kvalidenin evinde geçici olduğunu söyledi. Ben de dedim ki evlendiğinden beri mi birliktesin de kısa vadede ayrılacaksın da adını geçici koydun; yoksa eşyalarınız var da geçici bir süre mi geldiniz?
Bu havada kaldı.. eğer ezelden beri birliktelerse aynı evin adamı. Yani kvalidenin evinden çok ortak yaşam alanıdır bana göre. Ama sonradan geldiyse kurulu düzene kvalidenin bir düzeni vardır. Ona ayak uydurmak zorundadır.
Kvalidesinin de komşuyla ortak bir paylaşımı yok bence kadın yaşlı; komşu genç. Komşusu yaşlı teyzesine bırakıp işlerini hallediveriyor işte.
Şimdi seninle aynı dili konuşup konuşmadığımızdan emin olamadımaynı tarafta mıyız
Benim orada vurgulamak istediğim. Konu ilk açıldığı zaman bazıları şiddetlice karşı çıktı..
“komşu komşunun külüne muhtaçtır.”
“bakıver ne olacak”
“kayınvalidenin evi…sen karışmazsın”
Yani ortak ana fikir sanki komşusu mağdur yardıma ihtiyacı var minnacık çocuğu öteliyor gibi oldu..
Hani etik olarak yardım etmeliyiz ya. Ona örnekleme yaptım ben.
son olarak diyorum kikomşuluk yardımlaşmayı gerektirir onda hem fikiriz ama işiniz varken hava da normalken neden cocuğunu bırakıyor cükü işine geliyor. Bunlar karşılıklı anlayış nezaket ve hosgörü cercevesinde olur ve maalesef bu da komşuda yok anladığım kadarıyla.
geçen yıl karşı komşum 8 aylık kızını bana bırakıyordu.
Oğlu birinci sınıfa gidiyoru,kendi gidiyordu oğlunu almaya.hergün değil havalar çok soğuk ve yağmurlu olunca,hatta ben ona hergün bırak diyordu.
Bide sevdiğim bir komsumdu,kızını götürse hasta olacak bende çocuklara hiç kıyamıyorum.
Emir ve ısrarla istenilen şeyi benimde yapasım gelmez,sevdiğim birinin ricasını asla geri çevirmem.
bir iyilik yapıyor madem sürekli el pençe divan mı duracak karşısındaki onu anlamıyorum kv si zaten memnun bu durumdan konu sahibinin
sor sorunu canım sinirlenme bişi demedik
yalnız o kadında düşünüyordur yanında götürmeyi sadece allah rızası için yapsa ne var:)amacım kadını savunmak diil elbette hergün hergün bıktırır ama bir gün kendisininde işinin düşebilcegini anlatmaya çalışıyorum
tabiki öle buralarda zaten komşuluk ilişkileri çok zayıf ama biri bana bir saat çocugunu bıraksa gocunmadan bakarım...
Surda haklı bir saat bile olsa çocuk ufak ilgi istiyor ister istemez.sadece biraz daha ılımlı yaklaşılması gerektiği kanaatindeyim.
son olarak diyorum ki
herkesin birbirine işi düşer önemli olan deger kıymet bilmek.sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapmayacaksın.hoşgörülü olucaksın ki mükafatını alasın.konu sahibi ne kadar kendini paralasada bu düzene uymak zorundadır.bazı insanlar gerçekten anlamazlar rahatsızmı istemiyormu rica etmemmi lazım diye.emin olun bırakmaya devam edecektir.boşuna konuşup kendini yıpratmasın
ne güsel işte sevdiğin birinin çocuguna gönül rızasıyla bakarsın tabiki
ben çalışıyorum inananın bana
bir keresinde çocugumu karşı komşuma bırakıp çok acil bir işimi halletmeye gittim bakarmısın bile diye rica bile etmedn çıkmam gerekiyordu belki oda konu sahibi gibi düşündü ama yapacak bişiyim yoktu...
Şimdi parkon burada bir çizgi var ve konu sahibi bunu cevaplamadı. Kendi kvalidenin evinde geçici olduğunu söyledi. Ben de dedim ki evlendiğinden beri mi birliktesin de kısa vadede ayrılacaksın da adını geçici koydun; yoksa eşyalarınız var da geçici bir süre mi geldiniz?
Bu havada kaldı.. eğer ezelden beri birliktelerse aynı evin adamı. Yani kvalidenin evinden çok ortak yaşam alanıdır bana göre. Ama sonradan geldiyse kurulu düzene kvalidenin bir düzeni vardır. Ona ayak uydurmak zorundadır.
Kvalidesinin de komşuyla ortak bir paylaşımı yok bence kadın yaşlı; komşu genç. Komşusu yaşlı teyzesine bırakıp işlerini hallediveriyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?