hergun hergun olmazki,olurmuki?

• Konu Sahibi Konu Sahibi n_o_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bunun ifade şeklinin yanlışlığından bahsediyorum.
Herkes o kdar agır yorumlar yapıyorki
neyse konu çok uzadı herkesin kendi düşüncesi tabiki
katılan katılmayan olabilir
ama biraz hoşgörü sadece

Yani geçiciysen o zaman kvalidenin kurulu düzeni için çok fazla söz hakkın olamaz. komşu da seni takmaz zaten..
Sen olabildiğince olaya dahil olmamaya çalış o halde. Nasıl olsa geçici ordaymışsın. Ama benim ağzımın ayarı yoktur mesela ben söylerim öyle ya da böyle içimde bırakmam bir şeyi. Sadece doğru zamanda doğru hamle seni haksız duruma düşürmez. Bu çok önemli bir nüans.

Oyle muthis bi samimiyetleri yoktu.evine gidip bi cay icmi insan degiliz ne ben ne kv.
Merdivenlerde meraba merhaba.

ayda yılda yaşadığın örnekler normal hayat akışında olduğu gibi natürel olmuyor maalesef.

onda hemfikiriz zaten güneşli havalarda yanına alabilir ama benim anlatmaya çalıştığım şey ya bişi kaybetmez.kendinden ödün vermez.zoruna gidecek bir durum yok bence

bahsettiğimiz saat sabah saatlerimi söylendiyse ben kaçırdım, pekala insan uyuyoda olabilir komşu gelecek diye beklemez yani, yağmur arkadaşım valla ne didindin şu görgüsüz komşuyu aklamak için

Bu işte suistimal var kim ne derse desin bakmaya beceremediğin çocuğu oraya buraya bırakarak büyütmeyeceksin , hergün,hergün
olmaz sonuçta babaannesi değil, nenesi değil ,

ben de sizinle aynı fikirdeyim biraz da karşı tarafı düşünmek lazım oh ne güzel çocuğum sıcak evde derken acaba ev sahibinin işi var mı ya da hiç işi olmasa bile bakalım o gün o sorumluluğu yüklenebilecek durumda mı biraz empati yapın lütfen.....

onda hemfikiriz zaten güneşli havalarda yanına alabilir ama benim anlatmaya çalıştığım şey ya bişi kaybetmez.kendinden ödün vermez.zoruna gidecek bir durum yok bence

Şöyle zoruna gider. Her Allah’ın günü saat olursa sıkmaya başlar. Lütfen empati yapalım arkadaşlar.
En başta bir su şişesi örneği verdim okudun mu? Al eline 0,5 litre ya da 1 bardak su. Elini yukarı kaldır tut bakalım. Bebek oyuncağı demi ne var. 10 dk sonra 5 litre gibi gelir. 1 saat sonra tonlarca ağırlık taşıyormuşsun gibi gelir.
Yani şimdi azcık hoşgörü diyorsun da; biz de hem fikiriz iyi komşu ilişkileri konusunda. Ama nezaketten yoksun bir komşu 5 gün 1 saatten emri vaki yapıyorsa başka iyi niyetli komşusuna bırakıversin.

bahsettiğimiz saat sabah saatlerimi söylendiyse ben kaçırdım, pekala insan uyuyoda olabilir komşu gelecek diye beklemez yani, yağmur arkadaşım valla ne didindin şu görgüsüz komşuyu aklamak için

Ben bahsi geçen komşu kendisi sanmıştım bu kadar canla başla savununca
Ama onun çocuğuna kayınvalide bakıyomuş

( Ona ne olmuş teşekkür etmiyosa diye sonsuz bi hoşgörüde bulunuyoken, bana senin çocuğun yok çekil aradan yapıyo da )

Ay evet hatta sen anlamazsın çek bu konuları.. önce doğur ve bırakamayacak birini bulmama konusunu yaşaman lazım.

"aslında iyilik yap denize at".fikrini savunuyor gibisiniz.
Ama merak ettim konu sahibinin yaşadığı durumu aynen yaşasanız,karşınızdaki muhatabınız da aynı bu örnekteki gibi bir karakter olsa
ne hissedersiniz ve ne kadar süre sabredersiniz.
Ya bu kadın da beni suistimal ediyor,iyi niyetimi kullanıyor ama varsın olsun insanlık bende kalsın" derim diyorsanız
gerçekten çok yüce gönüllü bir insansınız diyeceğim.
Bu örnekteki gibi bir bayana tahammül göstermem ben açıkcası kendi fikrimi söyleyeyim
ama mağduriyetini bildiğim ,benden imdat bekteyen bir insana da elimden gelen yardımı yaparım yeter ki samimi olsun içten olsun.
şunu da söyleyeyim bu konudaki örnek verilen komşunun acil herhangi bir durumunda hertürlü yardımına koşarım.
İnsanlık bunu gerktirir.
Ancak aciliyet ile rutinin arasında da fark var.

güzel bir örnek doğru da bir örnek...
Hergün bırakması benide sıkar bunaltır belki ama kv bunu göze almış belki gelinine sormamış ama artık bu saatten sonra kimse için komşusuyla kötü olacagını zannetmiyorum.sadece bu kadar ufak şeyleri kafamıza takmayalım demek istiyorum

yok arkadaşım kimseyi aklamak gibi bir amacım yok empati yapıyorum sadece.
Hergün bırakmak elbette dogru diil anlıyorum ama çözüm burada diil kv ve kendisinde ya açık açık söleyecek istemiyorum yanında götür çocugunu diye.ya da sessiz kalıp bekliycek başka çözüm yok
amacım sadece yaptığın şeyi allah rıza için yapmalısın kanatındeyim.

Ay evet hatta sen anlamazsın çek bu konuları.. önce doğur ve bırakamayacak birini bulmama konusunu yaşaman lazım.

Ben ancak doğmamış çocuğa don biçerim zaten
Ne diye şimdiden anneme yakına taşınma derdinseysem

Kvalidesi yaşlı ve farkında bile değil emri vakinin ve kullanıldığının farkında değil..
Bu bir sömürü, iyi niyeti suiistimal.. bunlara küçük şeyler diyorsan hayatı hangi pencereden yaşıyorsun merak ettim.

Oyle muthis bi samimiyetleri yoktu.evine gidip bi cay icmi insan degiliz ne ben ne kv.
Merdivenlerde meraba merhaba.

yani tahmin ettiğim gibi.
Ama canım madem geçicisin kayınvalidenin komşusuyla ilişkisine müdahele etme.
Sonuçta kadın senden önce de belki bırakıyordu çocuğu kayınvalidene.
Sen kendi işlerinle meşgul ol,çocukla ilgili bir sorumluluk üstlenecek değilsin çünkü ev senin değil.
Dışarı çıkacaksan çık v.s. vs.
Sen ordan ayrıldıktan sonra kayınvaliden kalacak komşularıyla başbaşa.
Biraz kendini pasifize et , müdahil olma fazla.
Çok ta büyütme.
Burada bizler epey bir yorum yaptık ama sen takılma bunlara.
önemli ayrıntı senin orada geçici olarak ikamet etmen ve hane sahibi olarak kayınvalidenin muhatap olması.
Kayınvaliden evde yokken de ,eğer müsait değilsen çocuğu kabul edemeyeceğini söyler geçersin açıkca.

ben ne kadınlar gördüm emin olabilirsiniz hafta içi kızımı kvdeme bırakıyorum oda bazen görümcelerime gidip orada bakıyorlar sırf hafta içi bakıyorlar diye hafta sonu keyfi çocuklarını bana bıraktıklarını biliyorum:)
kendi kendimi yemek yerine,iyi tarafından bakıyorum her olaya çocugumun oyun arkadaşları geldi sıkılmıycak diyorum
hep iyi tarafından bakmak hayata daha güçlü ve saglam biri yapıyor emin olun

ben daha ciddi konulara takılırım.hayatın hep en kötü tarafını görür içinde bulunduğum duruma sükrederim.sordun diye sölüyorum

Sen bir polyanasın
her ne olursa olsun olayların iyi taraflarını bulmaya mı kanalize olacaksın. sen iyi tarafını bulurken karşındaki insan işini görmüş olacak. çocuk bakma olayındaki örneğin farklı. ben de bazen mahalledeki çocukları topluyorum kızımla birlikte oynuyorlar. ama beni çocuk bakıcısı olarak görecek bir komşuma bunu yemek yapmam.

mesela?? Yani ben de söyledin diye merak ettim şahsen

hayır bu polyanacılık diil
sadece fazla kafamda büyütmüyorum olayları,çok ince düşünmemeye çalışıyorum ne kadar irdelersen o kadar sorunlar büyür.
Belkide hayatımda çok takılcak şey varken ölümden başka herşeyin çözümü var düşüncesindeyim

Umarım bu durduğun ince çizgide iyi insanlarla karşılaşırsın da üzülmezsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…