yani ya teşekkür bile etmeyecek ya da el pençe divan duracak öyle mi? Ortası yok yani sizin için..Bir evde ortak yaşanıyorsa taraflardan birinin memnuniyeti hiçbirşeyi ifade etmez.. Siz hala "iş düşmesi" durumuyla "rutine bağlama"yı ayırt edemiyorsunuz kanımca.. Bakın siz bile hergün olayından bıkabilirmişsiniz yani..
Arada girip bakabiliyorum herseyi okumadim kacirdigim seyler var kusura bakmayin.
Hayir evlendigimden beri burda degilim.esyalarim falan var ayri yerde.dedim ya bazi sebeplerden burdayim.tam anlamiyla gecici yani.
Bazi arkadaslarin dedigi gibi ortada karsilikli bi iyi niyet yok.tamamen kullanma var.komsu genc evet.tamda dediginiz gibi birakip islerini hallediveriyor.ve bu aliskanlik oldu.
Tavrida cok rahat bi utan bi sıkıl.beni sinir eden bu iste.
n_o_d kullanıcısından alıntı
Gunesli bi gun bugun hva gayet iyi ama yine birakti.ben burda kullanilma hissediyorum ve rahatsiz oluyorum olay bu kadar aslinda.
kayınvalidenle beraber oturuyormuşsunuz ben ilk mesajda kaçırmışım.
kayınvaliden sen olmasan da bu çocuğa bakabiliyor mu?
Bir de kayınvaliden ile bu kadın arasında nasıl bir manevi bağ var?
Demek istediğim o kadın da kayınvalidene yardımcı olur mu,başı sıkıştığında koşar mı,
büyüğüm diye hürmet eder mi?
Eğer geçmişlerinde bu tür bir komşuluk bağı varsa kayınvalidenin yüzü tutmayabilir komşunuza hayır demeye.
Ancakkkkkk böyle bir komşuluk bağı yoksa aralarında açıkcası ve kısacası kullanıldığınız konusunda hemfikirim.
Burada bir mağduriyet filan yok kesinlikle.
kadının kendi hayatını kolaylaştırmak adına komşusuna teklifsizce yüklediği günlük rutine bağladığı bir görev var.
Mağduriyet ne zaman olur,kadın hastadır yardım ister koşarsın.
kadının çocuğu hastadır yardım ister koşarsın.
Evinde kaza v.s bi durum olur koşarsın.
Mağduriyet bunlardır,günlük rütine bağlanmış işler mağduriyet değildir...
konu sahibi arkadaşım kayınvalidenle ilgili yazdığım şu soruları cevaplarmısın.
kayınvaliden ve komşunuz arasındaki ilişkinin boyutu önemli bana göre.
Eğer aralarında sağlam bir muhabbet ve geçmiş varsa ,kayınvaliden seve seve bakacaktır çocuğa.
Ama yok ise hem kayınvaliden hem sen suistimal ediliyorsunuz gibi.
ayda yılda yaşadığın örnekler normal hayat akışında olduğu gibi natürel olmuyor maalesef.
Bu işte suistimal var kim ne derse desin bakmaya beceremediğin çocuğu oraya buraya bırakarak büyütmeyeceksin , hergün,hergün
olmaz sonuçta babaannesi değil, nenesi değil ,
onda hemfikiriz zaten güneşli havalarda yanına alabilir ama benim anlatmaya çalıştığım şey ya bişi kaybetmez.kendinden ödün vermez.zoruna gidecek bir durum yok bence
bahsettiğimiz saat sabah saatlerimi söylendiyse ben kaçırdım, pekala insan uyuyoda olabilir komşu gelecek diye beklemez yani, yağmur arkadaşım valla ne didindin şu görgüsüz komşuyu aklamak için
Ben bahsi geçen komşu kendisi sanmıştım bu kadar canla başla savununca
Ama onun çocuğuna kayınvalide bakıyomuş
( Ona ne olmuş teşekkür etmiyosa diye sonsuz bi hoşgörüde bulunuyoken, bana senin çocuğun yokçekil aradan yapıyo da )
onda hemfikiriz zaten güneşli havalarda yanına alabilir ama benim anlatmaya çalıştığım şey ya bişi kaybetmez.kendinden ödün vermez.zoruna gidecek bir durum yok bence
güzel bir örnek doğru da bir örnek...şöyle zoruna gider. Her allahın günü saat olursa sıkmaya başlar. Lütfen empati yapalım arkadaşlar.
En başta bir su şişesi örneği verdim okudun mu? Al eline 0,5 litre ya da 1 bardak su. Elini yukarı kaldır tut bakalım. Bebek oyuncağı demi ne var. 10 dk sonra 5 litre gibi gelir. 1 saat sonra tonlarca ağırlık taşıyormuşsun gibi gelir.
Yani şimdi azcık hoşgörü diyorsun da; biz de hem fikiriz iyi komşu ilişkileri konusunda. Ama nezaketten yoksun bir komşu 5 gün 1 saatten emri vaki yapıyorsa başka iyi niyetli komşusuna bırakıversin.
bahsettiğimiz saat sabah saatlerimi söylendiyse ben kaçırdım, pekala insan uyuyoda olabilir komşu gelecek diye beklemez yani, yağmur arkadaşım valla ne didindin şu görgüsüz komşuyu aklamak için
Ay evet hatta sen anlamazsın çek bu konuları.. önce doğur ve bırakamayacak birini bulmama konusunu yaşaman lazım.
güzel bir örnek doğru da bir örnek...
Hergün bırakması benide sıkar bunaltır belki ama kv bunu göze almış belki gelinine sormamış ama artık bu saatten sonra kimse için komşusuyla kötü olacagını zannetmiyorum.sadece bu kadar ufak şeyleri kafamıza takmayalım demek istiyorum
yok arkadaşım kimseyi aklamak gibi bir amacım yok empati yapıyorum sadece.
Hergün bırakmak elbette dogru diil anlıyorum ama çözüm burada diil kv ve kendisinde ya açık açık söleyecek istemiyorum yanında götür çocugunu diye.ya da sessiz kalıp bekliycek başka çözüm yok
amacım sadece yaptığın şeyi allah rıza için yapmalısın kanatındeyim.
Oyle muthis bi samimiyetleri yoktu.evine gidip bi cay icmi insan degiliz ne ben ne kv.
Merdivenlerde meraba merhaba.
"aslında iyilik yap denize at".fikrini savunuyor gibisiniz.
Ama merak ettim konu sahibinin yaşadığı durumu aynen yaşasanız,karşınızdaki muhatabınız da aynı bu örnekteki gibi bir karakter olsa
ne hissedersiniz ve ne kadar süre sabredersiniz.
Ya bu kadın da beni suistimal ediyor,iyi niyetimi kullanıyor ama varsın olsun insanlık bende kalsın" derim diyorsanız
gerçekten çok yüce gönüllü bir insansınız diyeceğim.
Bu örnekteki gibi bir bayana tahammül göstermem ben açıkcası kendi fikrimi söyleyeyim
ama mağduriyetini bildiğim ,benden imdat bekteyen bir insana da elimden gelen yardımı yaparım yeter ki samimi olsun içten olsun.
şunu da söyleyeyim bu konudaki örnek verilen komşunun acil herhangi bir durumunda hertürlü yardımına koşarım.
Insanlık bunu gerktirir.
Ancak aciliyet ile rutinin arasında da fark var.
kvalidesi yaşlı ve farkında bile değil emri vakinin ve kullanıldığının farkında değil..
Bu bir sömürü, iyi niyeti suiistimal.. Bunlara küçük şeyler diyorsan hayatı hangi pencereden yaşıyorsun merak ettim.
ben ne kadınlar gördüm emin olabilirsiniz hafta içi kızımı kvdeme bırakıyorum oda bazen görümcelerime gidip orada bakıyorlar sırf hafta içi bakıyorlar diye hafta sonu keyfi çocuklarını bana bıraktıklarını biliyorum:)
kendi kendimi yemek yerine,iyi tarafından bakıyorum her olaya çocugumun oyun arkadaşları geldi sıkılmıycak diyorum
hep iyi tarafından bakmak hayata daha güçlü ve saglam biri yapıyor emin olun
ben daha ciddi konulara takılırım.hayatın hep en kötü tarafını görür içinde bulunduğum duruma sükrederim.sordun diye sölüyorum
mesela?? Yani ben de söyledin diye merak ettim şahsen
sen bir polyanasın
Her ne olursa olsun olayların iyi taraflarını bulmaya mı kanalize olacaksın. Sen iyi tarafını bulurken karşındaki insan işini görmüş olacak. çocuk bakma olayındaki örneğin farklı. Ben de bazen mahalledeki çocukları topluyorum kızımla birlikte oynuyorlar. Ama beni çocuk bakıcısı olarak görecek bir komşuma bunu yemek yapmam.
hayır bu polyanacılık diil
sadece fazla kafamda büyütmüyorum olayları,çok ince düşünmemeye çalışıyorum ne kadar irdelersen o kadar sorunlar büyür.
Belkide hayatımda çok takılcak şey varken ölümden başka herşeyin çözümü var düşüncesindeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?