hergun hergun olmazki,olurmuki?

• Konu Sahibi Konu Sahibi n_o_d
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ee sen böyle yapınca ne yapıyor? birlikte mi götürüyor? demek ki yapabileceği başka şeyler de var..
sen söyle kadına ya sonunda ölüm yok ya.

birlikte götürüyo evet.havalar sıcakkende bırakıyodu yani hadi soğuk çocuk hasta olması olayı değil.
dedim ya az öncede sorun değil bakılır ama tavır sinir edici.

haklısınız 1 saatten bişey olmaz.tavir değişik geliyo bana sadece.

o bir saatcik her gün oluyorsa batar zamanla...sonuçta karşındaki insan da kaba biriyse..

doğrudur.......

nasıl insanlık ölmüş...
bir adet 0,5 litre su alın ve elinizi 90 derece kaldırıp o şişeyi tutun. ne kadar kolay demi ne var herkes yapar..

ama 0,5 litre su yarım saat sonra 5 litre gibi olur, bir saat sonra 1 ton gibi olur..
komşuluk tamam ama bir yere kadar. herkesin kendine göre işi var.. her gün oluyorsa kesinlikle sıkar...

haklısınız 1 saatten bişey olmaz.tavir değişik geliyo bana sadece.

haklısın ama sen olmazsan kv evde o bakacak.oyuzden ben yokum bugun bana bırakmayın dme gıbı durumun olmuyor. kendı evın olmayınca düzen sağlaman cok zor be guzelım. ama tabıı kayınvalıdenın evınde kalıyorsun dıyede senı yok sayacak bunlara hakkı var dıyede bırsey yok. eger kapıdan komsunun sana ricada bulunmasını ıstıyor bu senı rahatlatırsa ,cocugu verırıken tabııkı kalabılır annesi dersın zamanla senın soz hakkın olduğunu dusunur bence . senı muattap almaya baslar. açıkçası anlattığına gorede anlamış bıraz . bak zahmet verıyoruz falan demete başlamış bıle. demekki rahatsız olmaya o da başlamış.

canım kendi evin olsa komşuluk yapmazsın olur biter ama kv ile yaşıyosun ve öyle böyle bu kadın kayınvalidenin komşusu o getir ben bakarım 1 saat dedikten sonra ne yapabilirsin ki, bana sorarsan her gün birinin bebeğine bakmam için çok çok samimi olmam gerekir onun dışında bakmam o sorumluluğu alamam pimpirikli insanım ama senin durumunda kv en kötü ihtimal ben bakmak istiyorum der çıkar işin içinden hatta sen konuştukça inatlaşabilir bakası yoksada bakar

kimseyle tartışmak egomu tatmin etmek,rahatlamak için açmadım konuyu farklı bi fikir çıkabilir diye açtım.
başkasının insanlığını ölçmek,ahkam kesmek bu konuda çok yersiz.haksızsın denilir yanlış yapıyosun denilir ama bu hoş değil.

doğru söylüyosun insiyatif bende değil bu durumda.

kayınvalidenin evinde yaşıyor diye onun boyundurluğu altına girecek diye bir şey yok bence. bu liseli kız falan değil sevabına kvalidesi yanına almış olsun ya da evinin bir odasını kiralamış olsun. basbayağı ortak hayat sürdükleri oğlu ve gelini ve de torunu. yani ev kadının olabilir ama şartlar eşit olması lazım. aklı selim insan da zaten benim evim muhabbeti yapmaz.

Ayri eve cikma durumunuz yokmu? Yani sadece bu konu yüzünden degil, aslinda günde bi iki saatten ne olurki insan bakar, ama karsi tarafin davranisida önemli tabiiki, insani kullaniyosa ters bi durum ihtiyaci varsa sevaptir... Orasi kayinvaldenizin evi siz sonradan gelmissiniz, onun evi onun komsulari onun kurallari...ev ev üstüne olmaz demiyolar bosuna, bunu halletseniz baska bisi baticak, hem kayinvalideniz durumdan hicte rahatsiz gibi gözükmüyor zaten... Imkanlariniz zorlayin ayri bi eve cikin kimsenin kurallariyla yasamazsiniz, kimsede sizin tavirlariniz cekmez...komsunuzada girene cikanada kendiniz istediginiz gibi karar verirsiniz...

kadının da başka alternatifi olsa o da bırakmaz zaten hergün hergün.
e 1 yaşındaki bebeyi yağmurda soğukta dışarı çıkarsa hastalanacak, hem kaç yıllık komşulardır şimdi onlar kv. ile
kv. razıysa size pek laf düşmez. hem çocuğuna da arkadaş olur. 3 yaşındaki çocuk sıkılır hep büyüklerin arasında. kıskançlık, kavga da var hayatta. onlarıda yaşaması lazım. yarın birgün kreşe başlayınca ne olacak.
hem iyilik yap denize at, balık bilmezse halık bilir derler. yarın sizinde komşunuza muhtaç kalmayacağınızı kim söyleyebilir....

yok ya senin evim benim evim muhabbeti yok.kv memnun hatta ama geçici bi durum bazı sebeplerden ötürü.
konu nerden nereye geldi

Pişkinmiş komşu oğluma komşunun kızını çağırırdım baksın diye misafirim geleceği zaman samimiyizdir ama çekinerek çağırırdım hediyeler alırdım oda bir yaz boyunca anca 5 yada 6 kere bakmıştır sen belli etmişsin yapıcak bişey yok tez zamanda evini ayırır kurtulursun inşallah o bebek sizdeyken oğluna çizgi film açmayı uyutmayı oyun oynamayı falan deneyebilirsin.

yok ya senin evim benim evim muhabbeti yok.kv memnun hatta ama geçici bi durum bazı sebeplerden ötürü.
konu nerden nereye geldi

zaten ben genel konuştum yani sen orada yaşıyorsun diye ezilmene gerek yok dedim.. geçici bir durumsa kadının evi sayılabilir gerçekten ama kalıcıysan diye yorumlamıştım ben.

zor bi durum

Benmde 14 aylik oglum var kizimda 1.sinufa gidiyor benim iki komsumda israrla birakmami istiyir ama ben birakmiyorum bir gun degul.iki gun degl herkezin bur duzeni aile yasantisi var koyiyorum bebek arabasina soguksa yagmurlugunu takiyorum 4 aydir bu sekilde hem dr umuz sogukta olsa hergun 15 dk hava almasinin iyi oldugunu soyledi
Okulda benim gibi pek cok.anne var olamicak birsey degil cocugnu goturmesi

konu sahibi arkadaşım haklısın.sonuna kadar. bu bir gün değil,2 gün değil sonuçta..ayın 20 günü
ayrıca kv mi bakıyor yoksa sana da kayıyor mu o bakım? ve 1 yaşında çocuktan bahsediyoruz. tam dikkat edilmesi gereken dönemi.

sizin komşunuza benzer annem de vardı. annem kış ayı diye tamam demişti. kış bitti bahar geldi hala devam etti bırakmaya komşu.. eee bu kadının hiç mi işi yok mecbur mu?
yüz verip astar isteme durumu kadın nasıl olsa çocuğuna bakan var diye diğerini okula bırakıp market,pazar ,yolda arkadaşlarıyla çene çalmalara başlamış.. 1 saat oldu 1,5 -2 saat.

en son annem demiş kusura bakma artık iyi niyet de bir yere kadar benim işim gücüm oluyor seni bekliyorum. artık hava da düzeldi al çocugunu beraber gidin hem de çocuk hava alsın biraz hep evde tutuyorsun demişti.

annem böyle atlattı yani. siz de uygun dille konuşun

komşuluk her zaman lazım. ama planlarımızı bir de B plan olarak hayırsever komşularımızın olmadığını düşünerek yapmak lazım demi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…